Hirdetés

WQHD felbontású, 27 colos monitorral törne borsot konkurensei orra alá az AOC

Már küszöbön van a 4K őrület, hiszen a nemrég piacra dobott 32 colos monstrumok mellett hamarosan a kisebb képátlóval rendelkező UHD-s modellek is a piacra lépnek, de a legtöbb földi halandó ember számára még ez is megfizethetetlen lesz. Így aki a Full HD-nál nagyobb felbontásra vágyik még kezelhető képátló mellett, annak a 27 colos méretkategória és a WQHD felbontás lehet a megfelelő alternatíva, ahol több gyártó is jelen van már készülékeivel. Ebbe a sorba áll be most az AOC a Q2770PQU típusjelzésű kijelzővel, ami a gyártó első WQHD, azaz 2560x1440 pixel megjelenítésére képest asztali monitorja.


[+]

Az LG IPS helyett a sok szempontból hasonló Samsung PLS panelre épülő terméket a "Professional" kategóriába pozicionálja a gyártó, de ez nem jelenti azt, hogy technikai paraméterekben vagy árban versenyre akarnak majd kelni a szegmens legkomolyabb tudású versenyzőivel. Ez csupán azt jelenti, hogy nem spórolták le az olyan képességeket, mint a magasságállítást, dönthetőséget, forgathatóságot és portré módot is kínáló állvány, vagy éppen az USB 2.0-s és 3.0-s portokat egyaránt tartalmazó USB hub. Nem hiányoznak a VESA fali konzol rögzítési pontok és a beépített hangszórók sem, ha épp erre lenne valakinek szüksége. A 27 colos, WLED háttérvilágítású panel 16,7 millió szín megjelenítésére képes, válaszideje 5 ezredmásodperc, maximális fényerőssége 300 cd/m², natív kontrasztaránya 800:1, betekintési szögei pedig 178/178 fokosak. Bőségesen bántak a bemenetekkel is, D-Sub, DVI-D, HDMI és DisplayPort egyaránt megtalálható rajta, de az MHL kompatibilitás és a Daisy Chain lehetőséggel ezúttal nem éltek.


[+]

Az AOC hivatalos árat nem adott meg, de egyes források 500 dollár körüli árról pletykálnak, ami ha beigazolódik, akkor árban valóban aláígérnek a hasonló felbontású konkurenseknek, ami remélhetőleg idehaza is észrevehető lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés