Hirdetés

Aktív témák

  • szki

    őstag

    válasz Napfénysüti #7028 üzenetére

    Lehet fogyni! Sőt helyrerakja a vérnyomást, és a keringést, szebbé teszi a testtartást, és mellette nem terheli túl az ízületeket.
    Már nem vagyok mai gyerek, és március elején kezdtem el 2x10 km-t tekerni pár naponta aszfalton, dombos terepen (és nyugodt utakon). Áprilisban már minden nap 1 órát bicajoztam. Májustól megvan minden túrám track-je az Endomondon. És eszerint azóta napi 2 órát vagyok nyeregben átlag.
    Hogy ez sok vagy kevés? Nálam helyközi közlekedési eszköz a bicaj, és gyorsabb vagyok, mintha a busszal vagy vonattal közlekednék (Zala megye).
    Itt egy Kalóriaégetés Táblázat
    Eszerint a kerékpározáskor 25-30km/óra sebességnél egy 90 kg-os személy óránként 1152 kcal-t éget el. Ennél jobban csak a futás, vagy a gyorsabb bicajozás (vagy terep, stb) hatásosabb kalóriaégető.
    Ha valaki nem figyel, akkor már 3-4 óra bicajozás után eléhezést tapasztalhat...
    Szóval nálam a hasamról lement 15-17 cm kerületben, és kiloban is kb ennyit dobtam le 3-4 hónap alatt... 1 hete 176 km-t tekertem le közúton össz 7 óra alatt (pihenőkkel együtt) egy átlagos trekkinggel és csomaggal (iskolai évzáróra elugrottam). És van tervben a közeljövőben ennél jóval nagyobb út is :D

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák