Aspire 4755 notebook: egy sokat tudó útitárs

Hirdetés

Acer Aspire 4755

Nemrégiben 15,6 hüvelykes notebookokat vizsgáltunk a 160 000 forintos árkategóriában. Az Acer Aspire 5755 kapcsán arra jutottunk, hogy nem rossz masina, sőt –, de a megcélzott ársávban nem tudott kiteljesedni. Most eggyel kisebb testvére, a 14 hüvelykes Aspire 4755 került boncasztalunkra olyan, fejlettebb konfigurációval, amivel már nagyon érdekes lehet. Nem is értjük igazán, hogy a 15,6 hüvelykes méret miért olyan népszerű mifelénk. Hiszen a középkategóriáig a kisebb, kompaktabb 14-esek (sőt sok esetben a 13,3-asok) is tudnak mindent. Ugyanúgy 1366x768 pixel a felbontásuk, ugyanúgy megkapják a nagyobb processzorokat, középszintig a videókártyákat, a nagy merevlemezeket, ugyanúgy teljes értékű a billentyűzetük, miközben pár centiméterrel kisebbek, könnyebbek és még csak nem is drágábbak.

Kiváló példája ennek az Aspire 4755, mely külsőre az 5755 szakasztott mása, csak egy picivel kisebb. Fedele fényes, benne finom minta látható. A mi vörösünk mellett feketében, barnában és elég szokatlan zöldben kapható.

Belül a formaterv szintén ismerős lehet a nagytestvérből. A fedél színe visszaköszön kétoldalt és a monitor káváján, mellé közepesen sötét szürke és némi fekete társul. Az egész valahogy nem hozza a TimelineX vagy Ethos formaterv szintjét, egy kicsit még tekerhettek volna rajta, bár nem olyan vészes a helyzet.

Csatlakozók tekintetében minden rendben van, panaszra nincs okunk. Jobbra, a potenciálisan egeret kergető kezünk mellé került a két hangcsatlakozó, egy USB, az optikai meghajtó és a Kensington zár felfogatója. Balra két USB nyit, egyik gyors 3.0-s, őket a HDMI követi, amit össze lehet téveszteni velük, majd jön az analóg monitorkimenet, a nagy szelllőzőnyílás, végül pedig az Ethernet és az elektromos hálózat konnektora.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés