Új monitort villantott az Acer: 31,5"-es VA panel, 4K, HDR10, FreeSync

Az ára sem annyira elrugaszkodott, mint amire számítanánk, de ennek is megvan az oka. – írta: Daywalker, 1 éve

Hirdetés

Az Acer oldalán felbukkant egy új monitor, amely az ET322QK típusjelölést viseli, és olyan ígéretes dolgokat sorolnak fel a specifikációban, mint a 4K felbontás, a HDR10 támogatás, a FreeSync technológia, mindezt egy nagy betekintési szögű VA panelen, ami nem ívelt, viszont képátlója nagynak mondható, 31,5"-es. Mindez jól hangzik, de jobban belemélyedve az adatlapba kiolvasható, hogy a HDR10 mellé nem párosul local dimminges háttérvilágítás, és a referencia 300 cd/m² maximális fénysűrűség mellett nehezen lehet valódi HDR-ről beszélni.


[+]

Az alap frissítési frekvencia 60 Hz lesz, de FreeSync esetén 40 és 75 Hz között mozog majd a kontrollált tartomány. Kisebb hátrány, hogy az állvány – bár dizájnja érdekes, főleg hátoldalán lévő fejhallgató akasztóval – csak dönthetőséget támogat (-4° és 12° között), ráadásul elég magasnak is tűnik az alap felépítmény, ám ez szerencsére igény esetén egy VESA kompatibilis konzollal kiváltható.


[+]

A 10 bites VA panel viszont hozza a várt értékeket, a széles, 178/178 fokos betekintési szögeket, a 3000:1 kontrasztarányt, a 4 ezredmásodperces válaszidőt, az 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítést, valamint a 100%-os sRGB színtérlefedettséget. A házban elfért két darab, egyenként 2 wattos hangszóró, a csatlakozás pedig a két HDMI 2.0 és DisplayPort 1.2a trió mellett egy-egy 3,5 milliméteres jack ki- bemenetre is futotta.


[+]

Az Acer hivatalosan 500 dolláros árat adott meg, de gyakorlatilag a 340 dollárért már hazavihető.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények