Játékosoknak szánja legújabb monitorát az ASUS

ROG Swift PG258Q névre hallgat az ASUS legújabb gamerközpontú monitora, amely 240 Hz-es frissítéssel hívja fel magára a figyelmet. – írta: Wombath, 11 hónapja

A ROG családba tartozó legújabb monitort, a PG258Q-t az ASUS a Computexen már megvillantotta, a hivatalos bemutatkozásra azonban csak most került sor. A készüléket elsősorban az e-sportokhoz és FPS játékokhoz ajánlják, és ehhez természetesen gyors, 240 Hz-es képfrissítést kínál. Ami a fontosabb jellemzőket illeti, a 24,5 colos, FHD felbontású kijelző 1 ms GtG válaszidővel rendelkezik, támogatja az NVIDIA G-Syncet az Ultra Low Motion Blurrel, LightBoosttal és 3D Visionnel együtt. Csatlakozók tekintetében DP 1.2, HDMI 1.4 áll rendelkezésre, illetve egy kétportos USB 3.0 hubot is kapunk a fülhallgató-kimenet mellett. A joystickkel kezelhető menüben hat előre elkészített profil is található különböző játéktípusokhoz, míg a maratoni játékmenetek során a felhasználó szemét az Eye Care nevű kékszűrő és PWM-mentes háttérvilágítás hivatott védeni.

ASUS ROG Swift PG258Q
ASUS ROG Swift PG258Q [+]

A kijelző érdekessége még az állvány aljában lapuló, ROG logót formázó „betét”, amelyen keresztül látványos emblémát vetíthetünk a monitor alá az asztalra. Ez a betét egyébként kivehető, úgyhogy nincs akadálya annak, hogy egy 3D nyomtató vagy egy lombfűrész segítségével egyedi árnyékképeket készítsünk.

Minden