Komolyan éreztette hatását a Nikon jelentése

Ha nem lenne elég a pénzügyi jelentésben közölt masszív veszteség, a tőzsde is az ilyenkor szokásos módon reagált. – írta: fi:zi'k, 1 éve

Hirdetés

Ahogyan az várható volt, a Nikon harmadik negyedéves pénzügyi jelentését, és persze az abban közölt "rendkívüli veszteséget" követően a piac is ennek megfelelően reagált, és a következő nap végére a cég részvényeinek árfolyama 15%-os mélyrepülést hajtott végre a japán tőzsdén. Ez a Nikon aktuális piaci kapitalizációját tekintve nem kevesebb, mint 1 milliárd dolláros csökkenés (~6,6 milliárd vs. ~5,6 milliárd) egyetlen nap alatt. A 262 millió dolláros negatív eredmény, melynek vélhetően komoly ráhatása lehetett a Nikon DL-sorozat törlésére, a március végén záródó pénzügyi évben még további 115 millió dollárral növekedhet a gyártó legfrissebb előrejelzései alapján. Bár a helyzet azóta már némileg konszolidálódott, a nyilvánosságra hozatal előtti naphoz képest még mindig -11%-kal kevesebbért jegyzik a Nikon részvényeit.


(forrás: google.com/finance) [+]

A Nikon történelmében nem ez az első komoly "megingás", hiszen hasonló okokból 4 éve is közel 20%-os zuhanást produkáltak. A legnagyobb kérdés jelenleg persze, hogy ezek a jelentős veszteségek mikor térülhetnek meg, hiszen a vállalat csoportnál komoly, az alapokat is érintő átszervezés folyik, ami jó eséllyel a képalkotásért felelős üzletágat is érintheti. Kíváncsian várjuk tehát milyen folyamatok zajlanak majd a gyártó háza táján.