Az új MacBook Pro a puskázók álma

Az USA több államában is kitiltották a jogi szakvizsgákról a Touch Barral felszerelt MacBook Prókat, mert könnyű velük puskázni. – írta: Wombath, 2 éve

Hirdetés

A bar exam, vagyis az amerikai jogi szakvizsga az utolsó komoly vizsga, mielőtt a reménybeli szakember munkába állhat a kiválasztott államban. A vizsgán nemcsak papírt és tollat, de notebookot is lehet használni, természetesen internetes kapcsolat nélkül, hiszen a vizsgáztatók nem a netkapcsolat sebességére és a Google-lel kötött barátság fokára kíváncsiak. Azok a tanulók azonban, akik bevásároltak az Apple Touch Barral rendelkező MacBook Pro gépeiből, most több államban is azzal szembesülhetnek, hogy vagy más noteszgéppel mennek vizsgázni, vagy maradnak a papír, toll kombinációnál. A tiltás oka az, hogy a vizsgára használt szoftvert fejlesztő Examsoft felfedezte, hogy a Touch Bar által használt prediktív szövegbeviteli rendszer segíthet a kérdések megválaszolásában.


[+]

A tiltás szintje államonként változik: New Yorkban például teljesen ki vannak tiltva a MacBook Prók, míg Észak Karolinában használhatók, ha a prediktív funkciót lekapcsolják bennük.

Hirdetés

Előzmények