Acer blog: új nevek és új Aspire sorozat

Teljesen új Aspire sorozatot jelentett be az Acer, és ezzel egy időben noteszgépeik nevezéktanát is átdolgozták. – írta: Wombath, 2 éve

Búcsút int az Acer az Aspire sorozat eddigi elnevezéseinek, és mostantól itt is a Swiftek, Spinek esetében már ismert megoldással találkozhatunk, amelyben egy egyszerű szám (jelen pillanatban 1-től 7-ig) jelzi az adott terméknek a palettán elfoglalt helyét.

Acer Aspire 1 Acer Aspire 1
Acer Aspire 1 (forrás: Acer) [+]

Ennek megfelelően a belépőszintet immár az Aspire 1 képviseli, amely az Acer elmondása szerint második eszköznek vagy netezésre, képmegosztásra szolgáló családi notebookként lehet ideális. Az új gépben egy 14 hüvelykes kijelző, Celeron vagy Pentium processzor, 32/64 GB-nyi eMMC tároló és 4 GB DDR3L memória kerül, mindezt pedig egy 18 mm vastag és 1,65 kg-os „csomagban” vehetjük kézbe. A csatlakozókat illetően a kínálatot egy USB 3.0, két USB 2.0 port, HDMI kimenet és GbE hálózati port jelenti. Ezt a gépet elsősorban második eszköznek, vagy egyszerű, netes csevegésre, böngészésre használt notebooknak szánja az Acer, úgyhogy itta burkolaton főleg műanyagokkal találkozhatunk. A csatlakozókat illetően két USB 2.0, egy USB 3.0, egy HDMI és egy Ethernet port áll majd rendelkezésre.

Acer Aspire 3
Acer Aspire 3 (forrás: Acer) [+]

A sor következő tagja az átlagfelhasználókat és az átlagos felhasználást célzó Aspire 3 lett, amelynél a 14”-es HD kijelző mellett ugyanekkora FHD, illetve 15,6 hüvelykes FHD panel is választható. A processzoropcióknál már megjelenik a hetedik generációs Core i család is, a telepíthető memória pedig 12 GB-ig növelhető. A némileg feszesebb dizájn mellett a portválaszték nem módosult, ugyanazt kapjuk, mint az Aspire 1 esetében, itt tehát főleg a beépített hardverben lesz különbség.

Acer Aspire 5 Acer Aspire 5
Acer Aspire 5 (forrás: Acer) [+]

Külsőre nagyobb az ugrás a klasszikus „munkagépnek” szánt Aspire 5-nél, amely 15,6 hüvelykes HD és FHD IPS kijelzőkkel érhető el, ezen felül pedig különböző Kaby Lake családba tartozó Core CPU-kkal, akár 20 GB DDR4 memóriával, illetve 2 TB-os HDD-vel és 256 GB-os M.2 SSD-vel is felszerelhető, illetve kérhetjük NVIDIA GeForce GTX 10-es szériába tartozó GPU-val is. Csatlakozókból egy USB-C-t kapunk 3.1 gen1 sebességgel, egy USB 3.0-t töltőfunkcióval, ezeken felül pedig két USB 2.0 is rendelkezésre áll, a formaterv pedig nyomokban az Aspire S 13-ra emlékeztet.

Acer Aspire 7 Acer Aspire 7
Acer Aspire 7 (forrás: Acer) [+]

A csúcsot jelentő Aspire 7-nél egyértelműen a multimédián van a hangsúly: a kijelzők esetében 15 és 17 hüvelykes méretek közül választhatunk, és a rendelkezésre álló hardverválaszték is jelzi, hogy itt nem a hordozhatóság a lényeg (azt meghagyták a Swifteknek és Switcheknek), a teljes értékű, nem U sorozatba tartozó hetedik generációs Core i széria mellett GeForce GTX 1060 GPU, 32 GB DDR4 memória, HDD+SSD tároló is választható.

Megjelenés tekintetében az új Aspire-ök júniusban érkezhetnek, az induló árak pedig sorrendben a következők: 249 euró, 399 euró, 549 euró és 899 euró.

Előzmények