Új vizesblokkok érkeznek a ROG-os GeForce RTX-ekhez

Az EK Water Blocksnak köszönhetően az ASUS ROG Strix RTX kártyák kapnak hamarosan specifikus hűtést. – írta: Synthwave, 5 hónapja

Hirdetés

Az EK új, Vector Strix RTX nevezetű blokkokat hoz, melyek az EK Quantum termékvonal képviselői, és a TU102-es, TU104-es, illetve a TU106-os GPU-kkal szerelt ASUS ROG grafikus vezérlőkhöz kínálnak alternatív termális menedzsmentet; egészen pontosan a ROG Strix RTX 2080 Ti, 2080 és 2070 VGA-król van szó. Kivitelezésüket tekintve az open split-flow dizájnú nóvumok egyslotos formátumban tetszelegnek, és teljes hosszúságban lefedik a nyomatott áramköri lapot.

EK-Vector Strix RTX 2070 RGB
EK-Vector Strix RTX 2070 RGB [+]

Mindhárom VGA-ra külön blokk való, melyek közvetlenül hűtik a GPU-t, a memóriát és a VRM-et egyaránt. A gyártó korábbi full cover megoldásaihoz képest megnövekedett a hőátadó felület, ami mindenképpen jótékony hatással lesz a hűtési teljesítményre. Az alap amúgy nikkelezett réz, a fedőrész pedig akrilos gúnyában tetszeleg, így szolgáltatva kellemes, minimalista külsőt videokártyánk számára.

EK-Vector Strix RTX 2080 RGB
EK-Vector Strix RTX 2080 RGB [+]

Ahogy az lenni szokott, a négy darab 12 voltos RGB LED szalagnak hála némi címezhető világítást szintúgy kapunk a csomag részeként, ami természetesen kompatibilis az ASUS Aura Sync-kel. A G1/4"-es szerelékek a terminál mindkét oldalára felszerelhetők és az NVLink támogathatósága sem szenved csorbát. A gyártó amúgy javasolja egy hátoldali takarólemez külön történő beszerzését, mert az nem csak az optikán javít, de némi passzív hőelvezetéssel is szolgál (40 eurós tételről van szó).

EK-Vector Strix RTX 2080 Ti RGB
EK-Vector Strix RTX 2080 Ti RGB [+]

Az EK két év garanciával közelgő újdonságai hamarosan a piacon lesznek, de webshopon keresztül már most előrendelhetők 170 euró kifizetésének ellenében – a szállítás várhatóan február 25-ével veszi kezdetét.

Előzmények