Amazon - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


l.skywalker
(senior tag)
Blog

nem is relevancia miatt jegyeztem meg, csak mintegy tapaszalatként - megosztva másokkal, right?

(#3942) Mercutio_: jogos! köszi a figyelmeztetést

[ Szerkesztve ]


Mercutio_
(PH! nagyúr)

Nincs azzal semmi gond, csak ha nem ontopic, akkor legalább rak(as)d off-ba, nehogy egy felszínesen olvasó az amazonra értse...


Ciccuka
(őstag)
Blog

Túl szép, hogy igaz legyen: [link]


cidalain
(PH! addikt)

Pl a sportsdirect-nel, bookdepository-nal ilyesmit nem tapasztaltam, mindketto EU-s ceg (meg egy darabig).
Viszont akkor az igy beszedett tobbletet at kellene adnia a NAV-nak, ha jol veszem le. Mert a nemet allamnak nem adhatja, maganal sem tarthatja. De mivel a kiallitott szamla nem jelenik meg magyar konyvelesben, a NAV nem lehet tisztaban hogy mennyi is az annyi, igy a ceg onbevallasa alapjan fizet, vagy nem. Kicsit homalyos ez igy. (Nem vitatkozom vele, csak megjegyzem.)


BornToBePuli
(lelkes újonc)

Szerintem kérdezd meg az adóhivatalt és ők biztos megnyugtató választ adnak számodra.


l.skywalker
(senior tag)
Blog

Szerintem ezt kicsit túlpörögted. Mivel nem olyan régen hivatalosan is bejelentették, hogy X euro felett ingyen szállítanak Magyarországra. Én ezt úgy képzelem el, hogy ezt megelőzően az itthoni piaci felügyelettől szereztek engedélyt erre. Gondolom ennek a feltétele volt az, hogy az adót is befizetik.


cidalain
(PH! addikt)

Nem hiszem, hogy tulporogtem, csak ezzel a gyakorlattal eddig sehol sem talalkoztam. Meglepett, es erdekelt a miertje.
Egyebkent meg elvbol fontos hogy ha igy van, akkor a kulonbozetet fizesse be a Nav-hoz, mert ha nem es megtartja, akkor tulajdonkeppen engem, es az orszagomat is meglopja...


Mr.Csizmás
(PH! félisten)
Blog

100% kamu, nincs megadva hivatalos visszaküldési információ, stb. stb. :N


Laox
(fanatikus tag)

Ha kamu, az Amazon akkor is segít, mint az eBay. Ha nem az lenne, amit akarsz, nem adják oda a pénzt az eladónak, hanem visszaküldik neked.


l.skywalker
(senior tag)
Blog

Mert máshol ha Mo-ról böngészel van külön hun aloldal vagy az árat rögtön forint+áfa konverzióban látod


cidalain
(PH! addikt)

Hat nem tudom. Annak se lenne sok ertelme, mert az elozmenyek szerint az a lenyeg hogy hol a teljesites helye, es nem a bongeszes helye. :)
Sportsdirect pl nem igy mukodik szerintem, es a bookdepository sem. Bar elobbi eseten olcsobb ha fontban fizetek, de valszeg azert mert az oldal a valtasnal csal egy kicsit, a bankom szamomra kedvezobben valtja a fontot
Igazabol leszarom, amennyit ir a vegen azt nezem arat. Ha megeri megveszem, ha nem nem. Ennyi. Csak erdekelt az amazonos megoldas miertje.


radi8tor
(MODERÁTOR)

Elég sok infó van erről a neten. Tömören: mindenki csinálhatná így, de nem így csinálják.


Ciccuka
(őstag)
Blog

Újra fenn van kb. ugyanannyiért egy másik (GTX1050TI 4GB), de ennek van 32 pozitív értékelése annyi a különbség. Ti megmernétek venni?

[ Szerkesztve ]


l.skywalker
(senior tag)
Blog

Én ha most építenék gépet simán megvenném. Ez az Amazon, nem a Vatera.


radi8tor
(MODERÁTOR)

Azok az értékelések 6-7 évvel ezelőttiek. De megrendelheted, max reklamálni kell. Talán nem egy kínai hamisítványt fogsz kapni...


MaTpr0F
(senior tag)

Szerintetek ebből az első vagy a második kamu?


radi8tor
(MODERÁTOR)

Mindegyik ahol "Neuer Verkäufer" áll. Még egy termékeladásukat sem értékelték.

Meg ez is komoly azért:

"TOPA-Handel zeigt auf Amazon keine Rücksende- und Erstattungsrichtlinien an."

[ Szerkesztve ]


MaTpr0F
(senior tag)

Sajna nem beszélek németül, az angol felületét használom a .de-nek.
Az elsőt értem, a második micsoda?


radi8tor
(MODERÁTOR)

Ez.


Djuree
(PH! félisten)

nekem nem jut tovább a címválasztásnál a rendelés. másnál se jó?

amúgy ha nem paypallal fizetek is van védelmem? vagy egyáltalán lehet paypallal fizetni?

[ Szerkesztve ]


ldave
(PH! nagyúr)
Blog

Nincs Paypal, direktbe az Amazonnak fizetsz a bankkártyáddal.


Djuree
(PH! félisten)

akkor ha nem kapok meg vmit bukó van gondolom?


ldave
(PH! nagyúr)
Blog

Nem, de függ attól, hogy kitől veszed a terméket. Ha maga az Amazon az eladó, akkor 99.9%, hogy visszakapod a pénzed, ha valami miatt nem érkezne meg a csomag. Legalábbis saját tapasztalatom alapján, de ezt szerintem a többiek is megerősítik.

Ha más az eladó, akkor is van erre megoldás, de nekem még olyan nem volt. Szóval a lényeg, hogy nem kell ezen aggódni, ha látsz valamit amire szükséged van és jó áron van, nyugodtan rendeld meg.


gg72
(PH! kedvence)

Pontosan. Abszolút megbízható tűlök vásárolni, karácsony környékén 3 csomagom is késett, reklamáltam, mindhárom árát visszatutalták szó nélkül, közben még ők kértek bocsánatot a magyar posta helyet...
De már olyan is volt, hogy valami kicsit sérülten érkezett, írtam nekik, kompenzáltak.
A visszaküldés macerás egy kicsit, de igazából erről sem ők tehetnek, itthonról a postával kell (jó drágán) visszaküldeni, de ennek a költségét is átvállalják utólag, simán bemondásra, nem kérnek a feladásról semmilyen számlát, vagy blokkot.
Ausztriából vagy Németo.ból (ha oda rendelsz) ez jobban működik, onnan ingyen is vissza lehet küldeni a nem tetsző termékeket.

A legutóbbi sztorim pedig velülk kapcsolatban, hogy az angol amazontól nem jött meg egy csomagom, annak rendje és módja szerint visszautalták az árat, majd kb. egy hónapra rá kaptam tőlük levelet, hogy köszönik a csomagot, visszakapták (valamiért nem hozta ki a magyar posta, hanem visszaküldték nekik) és visszautalnak még X GBP postaköltséget. Ezt mire fel tették, nem tudom, én a csomagot nem is láttam... :) A magyar postáról meg inkább nem írok semmit, a timbuktui posta színvonalán vannak.

[ Szerkesztve ]


Laox
(fanatikus tag)

Én is csak az Amazon korrektségét tudom alátámasztani, rendeltem egy fényképezőgépet, ami nem tetszett és GLS-sel visszaküldtem, ami 7000 forint volt, visszaadták a gép teljes árát, pluszban elküldtem a GLS-es számlát, azt is visszaadták átszámítva euróba. Szóval csak Amazon, vagy eBay+PayPal. Kínai cégek közül egyedül a Gearbest volt velem mindig korrekt, többször visszautaltak ők is már.


MaTpr0F
(senior tag)

Ez a bolt legitnek tűnik?


radi8tor
(MODERÁTOR)

Igen.

üzenetek