Flash SSD - HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


radi8tor
(MODERÁTOR)

Előzmények:

Archívum I.


bucilali
(fanatikus tag)

Hogy mindig kéznél legyen...UP


dobobazsy
(őstag)

erre valaki?
a gyári adatok alapján a seq az kb ok, a többit nem tudom.
de az hogy van, hogy egy agility3 pl 475el ír, az enyém meg csak 160al? :F
ekkora különbség lenne köztük?


Bodor
(PH! kedvence)
Blog

Úgy lehetséges, hogy a 64gigás Samsung 830-nak ennyi a gyári teljesítménye.
Szóval teljesen jók az értékeid.

[ Szerkesztve ]


geckowize
(őstag)

Hello!
Engem az érdekelne, hogy egy 120 GB-os Kingston V+200-ban mennyi a cache mérete? Mert nem nagyon találok róla semmit, egyedüli amit találtam az a sima V200 (90GB) tesztje PH-n, ott írják, hogy 128 MB. A V+200-nak is ennyi? Az nem kevés kicsit? Tekintve, hogy a Vertex 4-nek 1 GB van...


dobobazsy
(őstag)

értem, köszönöm. viszont akkor nem értem mire fel dícsérik ennyire ezeket az ssd-ket, ha írásban ennyire lassú. érdemes lecserélni egy másik fajtára? volna érezhető különbség?


kicsidzsi001
(újonc)

Hello, a szóval vennék egy kingston hyperx 120Gb SATA3-as SSD-t de az alaplapomon csak SATA2-es csatlakozó van rádughatom -e és működni is fog ? vagy lesz valami baja ? esetleg tudtok valami átalakítót ? vagy lelassítja ?


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Visszafelé kompatibilis, tehát menni fog de csak Sata2-es sebességgel.


Bodor
(PH! kedvence)
Blog

Szerintem nem érdemes lecserélni, mert az egyik legjobb SSD a Samsung 830, persze attól függ, hogy mire használod. Szoktál nagy fájlokat másolni rá kellően gyors ( SSD, ramdisk) forrásmeghajtóról sűrűn? Mert ha igen , akkor ezekben az esetekben érezhető lehet a különbség, egyébként meg nem.

(#10) kicsidzsi001: Hozzá kell tenni, hogy ez a "csak SATA2 sebességgel" nem igazán érezhető meg rendszernek használva az SSD-t, max a tesztekben, szóval nyugodtan megveheted,SATA3-as bővítőkártyát meg felejts el messziről, mert nem érsz vele semmit. Windows 7 és 8 SSD-vel! Hogyan is?

[ Szerkesztve ]


dobobazsy
(őstag)

végülis igazad van, nem szoktam. de gondolom egy telepítés is gyorsabb lenne ugyanazon ssd-ről, mint így, nem? bár ahhoz már inkább egy 128 gigás kellene. na mindegy köszönöm! :R ha egyszer cserélem nagyobbra akkor lehet mást választok az írási teljesítmény végett :)


justo00
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Nem tudom hogy jó helyre írok az alábbi problémával de a segítségeteket szeretném kérni abban, hogy hogyan lehet beállítani a rejtett ikonoknál hogy az ssd-t és a hdd-t ne lehessen leválasztani?

Előre is köszönöm a segítségeket! :R


ledgeri
(PH! kedvence)

(#49230) KaiotEch re válasz:

Grafikont kérdeztem, mert befelé lassul a merevlemez lásd

Ez alapján meg annak az infónak a hiányában, hogy mennyire volt tele a forrásvinyó, mennyire volt töredezettségmentesítve, és mennyire voltak kicsik azok a 150 megányi fájlok azt mondom én nem szaki, hogy a vinyódon múllott...

(#2) Bodor Főleg az elejére azt a "nem kell mindent letiltani, mert úgy is bírják"-osokat szerintem nem lenne rossz ötlet...

(#14) justo00 Azt hiszem, hogy valahol a házirendeknél (usb-s cuccoknál tudtam, csak most angol rendszeren vagyok...)

[ Szerkesztve ]


LadaLord
(fanatikus tag)

A nagyobb Samsung-oknak nagyobb az írási sebessége, szóval maradhatsz később is házon belül, ha nagyobbra cseréled majd.... ;)

[ Szerkesztve ]


vazzz
(őstag)

Kellene tudni, milyen a konfigod, de saccra inteles konfig és msahci driver van fenn. Egy Intel RST driver orvosolja a problémád.


dobobazsy
(őstag)

nálam fel kellett telepíteni az Intel Rapid Storage nevezetű programot, bár nincs kitöltve az adatlapod így nem tudom ez lehet-e megoldás nálad. (tehát AMD-s gépen biztosan nem)
megelőztek :DDD

#16 LadaLord: igen ez így igaz, viszont az SSD-m dobozára az van írva, hogy pl a 128 gigásé is csak 320mb/s. de van olyan ssd gyártó is, amelyiké már 60 gb-os kapacitástól is 400 mb/s fölött van.

a lényeg az, hogy semmi baj nincs a samsung 830-assal, veszett gyors tőle a gép :)) valószínűleg egy darabig még nálam fog szolgálatot teljesíteni, úgyis HDD-re vagy ramra gyűjtök inkább :U

[ Szerkesztve ]


vadkörte
(PH! addikt)
Blog

A lapozófile-t mi okbóll kell leiltani?


vazzz
(őstag)

1.hsz szerintem átírás alatt van, tele van nem aktuális dolgokkal.
ma SSD-t még csak kizárólag energiatakarékosság, ill. strapabíróság
miatt érdemes venni, sebességben béka segge (EEEPC-ben okés)

:)


Bodor
(PH! kedvence)
Blog

Át fogom írni az egyest hamarosan, ha lesz egy kis időm rá, mint írtam nagyon elavult már.
Illetve ha valakinek van rá energiája ( hozzáértőkre gondolok) , kihozhatna belőle egy aktuális verziót!


justo00
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Cpu: Intel core i5 2500
Alaplap: AsRock H67DE3

Az Intel RST nincs fenn de az mi célt szolgál?
Holnap lesz időm feltenni, és azon belül merre kell állítani?

Köszönöm a segítségeteket! :R


vazzz
(őstag)

Itt a 11.7 RST driver: [link]
Ez lecseréli a win7 alap ahci driverét az intel saját driverére. Ha feltelepítetted, semmit nem kell tenned, max újraindítani, amikor kéri és kész.


maláj
(őstag)

erre vki ??? :B


justo00
(fanatikus tag)

Köszönöm a segítséged! :R
Működik a dolog! :DD :C


Bodor
(PH! kedvence)
Blog

Dobj egy képet, ami erről a programról készült.


Cartman002
(fanatikus tag)
Blog

Üdv

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a sata3-ra kötött vadiúj Vertex 4-m sleep módból való visszatérés után csak sata2 sebességgel működik. (az olvasási teszteknél 150-160mb a max, míg hideg indításnál ennek több mint kétszerese)
Mit tudok vele kezdeni?
Asrock H61M u3s3 lapom van


ledgeri
(PH! kedvence)

Már én is merem írni, hogy az asmedia vezérlő miatt van! Amennyire tudom (inkább várj még egy válaszolót!) gép kikapcs> sata3-ból 2-be> gép bekapcs asmedia driver eltávolít>gép kikapcs> gép bekapcs -sebességmérés, majd sleep-oda vissza, és sebességmérés: ha nem működik jól, akkor a fentebb linkelt vezérlőprogi telepítése, majd újraindítás, és teszt... (ismétlem nem vagyok pro, várj még egy kb ezt helyeslő hsz-t..)[ nekem is olyan lapom va egyébiránt]


rooland
(senior tag)

Szia!
Na itt vagyok a Vertex3 eredményekkel.

ALL 0x00 Fill (valaki itt ajánlotta hogy így mérjek)

RANDOM (alap) mérés

Vélemény?
Amúgy a chipset driver csak a SATA vezérlőt jelenti? Azért raktam fel alapból, mert gondoltam az alaplap, illetve chipset alapvető tulajdonságainak kihasználásához szükséges a chipset driver. Remélem nem zavar be a mérések alapján.


kerekfej
(PH! addikt)

Alaplapi BIOS a legfrisebb? Bios alapbeállításon is (+csak SSD-hez beállítások elvégzése) fennáll a hiba? Driverek frissek? SSD firmware friss? Másik portra kötve próbáltad? Valami olyan drivert nem raktál fel amit nem kellett volna?

[ Szerkesztve ]


Cartman002
(fanatikus tag)
Blog

Bios az még az eredeti, driverek azok elvileg a legfrisebbek és csak azok vannak feltéve amik a legfontosabbak. SSD firmware friss (1.5)
Kipróbálom másik porton, bár csak kettő sata3 van, szóval nagy választék nincs :)


maláj
(őstag)

ez a program nálam nem fut mert az SSD nem trim-es és a fordulatszámot sem adja vissza ergo program nem ismeri fel mint SSD-t :)

CDI képet tudok mutatni esetleg ha megfelel ...


Valdez
(őstag)
Blog

Jól gondoltad, de a chipset driver nem csak sata, hanem usb is meg még egyéb dolgok driverét is jelentheti, szerintem mindig érdemes feltenni a legújabbat. Ezért is nem értem, ha már feltetted, akkor miért ilyen régit tettél fel?


rooland
(senior tag)

Azt tettem fel ami a DVD-n volt hozzá. Nem is figyeltem mikori. :B


Valdez
(őstag)
Blog

Alap dolog, hogy a laphoz kapott lemezhez még csak hozzá sem nyúlunk telepítéskor, mert elavult driverek vannak rajta minden esetben :)


vadkörte
(PH! addikt)
Blog

Értettem.


rooland
(senior tag)

Jójó. Jogos. :)
De egy chipset drivert csak feltesz az ember gondolnám én, nemhiába van. Persze nem ezen akarok kötekedni félre értés ne essék. A lényeg, hogy működik-e így megfelelő sebességen az SSD a mérések alapján. :)


geckowize
(őstag)

Erre vki?


Fire/SOUL/CD
(PH! félisten)
Blog

1. Azt az Intel AHCI drivert cseréld le, mert régi iata_enu.exe
2. 0 perces Enhanced Secure erase-t ad vissza magáról a meghajtó, ennek ez a driver is lehet az oka(mert régi) vagy a Vertex 3 FW-je okozza. (2.25-ben SMART infók hibája is javítva lett)

[ Szerkesztve ]


Qkackca
(fanatikus tag)

Hdd-ről szeretném ssd-re költöztetni a rendszerpartíciót. A kérdés az lenne, hogy a hdd szektor mérete 512 bájt, az ssd-t meg 4k-ra szeretném, akkor ez megoldható vagy marad a szűztelepítés ssd-re?


Fire/SOUL/CD
(PH! félisten)
Blog

Lényegtelen, mert az SSD is 512 byte-os sector-t emulál(másképp semmi nem kezelné), azaz simán lehet klónozni: [link]
(Az SSD-nek muszáj hazudnia, fejek számát, cluster-t stb-t ad vissza, amire azért van szükség, mert egyébként semmilyen szoftver nem tudná kezelni, még az OS sem)


rooland
(senior tag)

Szia!
Köszi felraktam az új drivert amit linkeltél. Most így néz ki az ábra:

Még mindig 0-t ad amit írtál ha jól látom. Az milyen hátrányt okoz?


Fire/SOUL/CD
(PH! félisten)
Blog

Összeségében minden rendben, csak az a 0 perces törlés(ráadásul enhanced) zavar. ha van kedved(kép nem kell) nézz rá Hard Disk Sentinell-el(legújabbal a béta szekcióból), az mit ír ki róla(a HDS is kijelzi ennek a törlésnek az idejét). Ha az is 0, akkor a FW hibája okozza, ha nem, akkor a progim bugos(bár ezt ebben az esetben kétlem)


Daffni2
(PH! addikt)

Fire/SOUL/CD

Szia, szerinted van értelme frissítenem az AHCI drivert?


Qkackca
(fanatikus tag)

Értem, köszönöm.


Fire/SOUL/CD
(PH! félisten)
Blog

Kizárólag SSD szempontjából nem szükséges. Viszont ha valaki nem az OS AHCI driver-t használja, akkor arra ügyeljen, hogy megfelelő AHCI driver-t telepítsen és ne "ezeréves" verziókat.
Az OS AHCI driver lecserélésének még az lehet a kötelező oka, hogy a user nagy kapacitású HDD-(ke)t használ, ott ugyanis a maguk a HDD gyártók szokták előírni ezt(csak persze user-ek erről nem mindig tudnak)


rooland
(senior tag)

A HDS ezt írja:

Biztonsági mód
Biztonsági mód,Támogatva
Biztonsági törlés,Támogatva
Biztonsági törlés időtartam,2 perc
Fejlett biztonsági törlés,Nincs támogatva
Fejlett biztonsági törlés időtartam,Nincs támogatva
Biztonsági mód engedélyezve,Nem
"Biztonsági mód, merevlemez lezárva",Nem
Biztonsági mód befagyasztva,Igen
Jelszó számláló lejárt,Nem
Biztonsági szint,Magas


Fire/SOUL/CD
(PH! félisten)
Blog

Na, ez már érdekes, légy szíves küldj egy riport-ot (bejegyzésem végén le van írva, hogyan kell). Thx!

(HDS szerint maga a szolgáltatás sincs támogatva és ez érdekel igazán(szvsz azért írja ezt, mert 0 percet ad meg időnek, nem pedig azért mert az SSD azt jelzi)) ;]

[ Szerkesztve ]


rooland
(senior tag)

HDS riportort vagy SSDOK-ot?


Lac-i
(újonc)

Sziasztok!

SATA móddal kapcsolatban lenne egy problémám. Tervezek egy SSD-t a gépembe, amihez az AHCI mód lenne javasolt a TRIM miatt. Viszont van a gépemben egy raid kötet, amihez a szükséges a RAID mód. Az alaplapon nem lehet külön állítani a sata portokat. A kérdésem az lenne.
Ha PCI-E csatlakozós SSD-t veszek, akkor RAID módban lesz-e TRIM.
Vagy ha veszek egy külön raid vezérlőt, akkor, akkor állíthatom-e sata módot AHCI-ra?

üzenetek