Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok - Notebookok fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


GodHeart
(senior tag)

Segítségeteket kérném.

Vettem egy Lenovo 3000 N100-as TY065HL típusú laptopot. Már a winfos sem akart rá felmenni, mire tök véletlenül egy SP2-es XP-t rá nem tettem, és az felment.. huh

utána: driver cd-t egy darabot nem adtak hozzá szóval indul a szenvedés. fel ibm honlapjára, majd próbálkozok az ottani driverrek, eggyel sem csinál semmi.. hát mondom ez marha jó. Utána felteszem a ''system update 2.0'' progit, letölt 100MB-or és woálá, halom dolog feltelepült :) Már kezdek örülni, mire most szembesülök vele, hogy a WLAN-t és a hangkártyát cseszett feltenni, és ami a legjobb egy db drivert nem találok hozzá sehol, illetve amit találok az imb oldalán, mint wlan intel driver, stb azok nem csinálnak semmit.. szóval most nincs hangom, nincs wlan, és úgy néz ki, hogy a modemet sem ismerte fel, bár az érdekelne a legkevésbé. Valakinek ezzel tapasztalata!? Nem tudom hova forduljak segítségért.. :U


GodHeart
(senior tag)

a HDA audio driver nem található, és ahogy pásztázom a netet ezzel nem vagyok egyedül... :U


Zola_
(fanatikus tag)

Ha itt jártál: [link], és ezekkel nem csinál semmit, pláne a system update sem segít a letöltésben, akkor kérdezz rá a boltban, hogy nem tudnak-e segíteni. Esetleg szaladj be az IBM közp. szervízbe tanácsért, ott nagyon rendesek.


GodHeart
(senior tag)

Megoldottam a problémát, és ott jártam de semmit nem segített. Még telepítenem kell valahogy a WLAN-t mindenképp, meg a modemet sem ártana, és akkor kész. Utána leírom, mert nekem is két óráig tartott angol fórumok átolvasásával, hogy mit kell csinálni, szóval mindenképp megosztom, csak a fenti hiba elhárításán még dolgozok.

Előljáróban annyit, hogy megérte szenvedni.. nem AC97 minőség :) Annál sokkal jobb


AMD Power
(Jómunkásember)

Nyereséges negyedévet zárt a Lenovo :)


[link]


GodHeart
(senior tag)

Nah ezen a linken a 888111-es updatét kell feltenni, és akkor már mehet au audió driver telepítése: [link]

a wlan drivert innen szedtem: [link]
alul a két fájlt letöltitek, majd saját lemezként beadjátok. Innen már a windows felismeri ha van éppen ilyen hálózat a környéken.

a többi drivert ''Lenovo system Update 2.0''-s progi elvégzi és telepíti :) a felső kettő volt részemről eléggé necces. :U Remélem valaklinek tudtam segíteni.


PLacc
(senior tag)

'' fel ibm honlapjára, majd próbálkozok az ottani driverrek, eggyel sem csinál semmi.''
Nem véletlen egy Drivers mappába mentette le a cumókat? A T-szériánál onnan kell installállni a stup.exe-vel, letöltés után csak kicsomagolja, nem telepíti.


GodHeart
(senior tag)

ennyire nem kell hülyének nézni! Igen oda csomagolta ki őket, és onnan kellett mindent telepíteni! :) De azért kösz :D


4venger
(újonc)

üdv

én most tervezem egy ugyanilyen gép (Lenovo 3000 N100 TY065HL) vásárlását. viszont még nem döntöttem el biztosra, mert lehet róla ilyet is.. :) olyat is.. :( olvasni. szóval a felhasználói tapasztalatokra lennék nagyon kiváncsi. azt már látom hogy a rendszer-alapozás nem egy egyszerű történet. ami többek között érdekelne az az, hogy mik a hardware határai, szal mit lehet vele _még_ csinálni és mik azok amiket _már_ nem.
ezer köszönet előre is minden segítségét! :R :sör: :R


GodHeart
(senior tag)

na ha tudok válaszolok érdemben, most értem net elé 25 óra nem alvás után már 5 órát megérdemlek, és most ébredtem meg.

naszóval akkor kezdjünk bele. Amióta megvan a gép semmi bajom nincs vele, és aki hozzányúl mindenki megjegyzi milyen masszív.. ami igaz szerintem is.

Ha megvan a gép, procit lehet benne cserélni mert az alaplapi csipkészlete támogatja, szóval így később semi gond, de a most lévő processzor is modernnek mondható. Gondolom ppéldákat is szeretnél tudni. 3Dmark2001se 3200 pontot ért el, még a 3Dmark03 1300-at. Vígan Q3A-zok és UTzok rajta, de a GTA San Andreas is elindul. Nem egy játékra kiélezett gép, igaz nekem dolgozni kell, meg néha kikapcs, de nem a legújabb játékokkal játszok, ha napi 20percet mégis arra szánom a fejem. a DL-es dvd író a kékfog meg az ilyen apróságok ilyen árért bőven kárpótolnak! :)


leerob
(újonc)

Szia Godheart!

Egy egész éjszakát dolgoztam de sehogy nem sikerült a hangot beizzítanom. Megtennéd h leírod nekünk részletesen hogy mit is kell csinálni (lámákból lesznek a mesterek :))

Ja és a második linken egy linuxos oldalra jutottam de nem találtam a két letölthető fájlt amit írtál plííz help!

Rob


GodHeart
(senior tag)

pedig ottvan akét fájl, kimásolom a szövegrészt hol találod, így talán könnyebb lesz: )

''
Broadcom Wireless
I’m using ndiswrapper. You can install from SuSe rpm. You need also Windows drivers. I try with those:
bcmwl5.sys
bcmwl5.inf
''
nah ott a sys meg az inf kell neked.

a hang az meg úgy megy..., hogy letöltöd ezt a fájlt(első fájl), feltettem neked ftp-re, kicsomizod, és értelemszerűen a 4ből az egyiket felteszed. utána itt egy másik fájl(második fájl), ez maga a hangkártya softja, értelemszeráen az első után rr kell, majd mehet rá ez. utána rr, de a win kijelentkező hangnak már megkell szólalnia.

első fájl: [link]
második fájl: [link]

ezek csak az N100-as modellekre igazak, azokban amikben AC97 van foggalmam sincs mit kell csinálni :U

[Szerkesztve]


ReDPiTTY
(tag)

ha zsír új notit veszek akkor nekem kell feltelepíteni rá az op rendszertől kezdve drivereken át minden hozzáadott szoftvert? :F :F


GodHeart
(senior tag)

hát ha olyat veszel amihez DOS-t adnak akkor igen. de nem nagy ügy, pláne, hogy leírtam mit kell csinálni. ;)

[Szerkesztve]


ReDPiTTY
(tag)

win-est szeretnék mert nem szeretnék még telepítéssel is molyolni


GodHeart
(senior tag)

pedig érdemes.. mert legalább tudod mivan rajta :) De ha winest veszel akkor felvan telepítve.. leglaábbis úgy szokták


leerob
(újonc)

Hi Godheart!

köszi. Időközben sikerült a wlant feltenni, csak a hangkártya sz---dott. Vajon linuxhoz is értesz? Esetleg vmi driver oldalt tudsz ajánlani linux rendszer alá?


leerob
(újonc)

Bár ahogy elnézem a második linket itt minden le van írva ahhoz is.

üdv


GodHeart
(senior tag)

Sajnos vagy nem sajnos linuxhoz egyáltalán nem értek. Annyira csak , hogy egyszer sikerült feltennem, majd 10 perc el is rontottam 20 percig idegesítettem magam rajta, majd leformáztam :D Tom az én szégyenem, de sosem volt rá szükségem. Tom sz@hr a win de mégis erre van egy halom program. De sztem tényleg azon a linken elég sokminden levan írva. :U

Egyébként örülök, hogy Te is megvagy elégedve a kicsikével ;)


mimike
(kvázi-tag)

hali
Most vettünk egy lenovo r51e-t. A windowst már feltettük, de hogyan tovább?
Pl netet hogy varázsoljak rá?
És az IBM acces gomb hogy működik, mert hiába nyomkodom nem történik semmi.
Kérem segítsen vki :O


PLacc
(senior tag)

Hi,
Tudtommal az R51-nek még volt/van rendes supportja, elballagsz ide: [link] és betütöd a gép típusát, majd kiválasztod a drivereket a szűrőből, és a 4. a listában a Broadcom driver.

Az Access IBM gomb csak akkor működik, ha feltelepíted a rescue & Recovery-t (asszem), de semmi értelme nincs szvsz.


GodHeart
(senior tag)

Nekem netem minden driver feltelepítése előtt is volt. :U Szal nem értem. a többit az alattam szóló ahogy mondta, úgy ess neki. Nem ismerem az r51e-s modelt, de sok különsbég nem lehet telepítésileg. IE-vel menj fel a nethelyre, mert abban van ActiveX vagy mi és akkor auto detectre kidobja a drivereket, így még azt sem tudod elszúrni. :U


PLacc
(senior tag)

Csak hálókártya nélkül hiába csinál auto detectet. ;)


GodHeart
(senior tag)

de mondom én rádugtam kábelt és volt netem :\ semmit sem kellett telepítenem ahhoz. Tegnap telepítettem fel haverom hpq nc6000-sét, ott is felment windows rádugtam kábelt egyszerre volt net. (routerről jött net) :U


PLacc
(senior tag)

Elhiszem, elhiszem... :)
Mákod volt, az újabb gigabites hálókártyáknál (Broadcom pl.) külön kell feltenni a drivert, addig meg se mukkan a LAN.


GodHeart
(senior tag)

Ebben megin mi a ráció!? :D Nehezítsük meg szegény juzer dolgát!? Nem értem.. az eddigi jól bevált rádugom és megy mér nem volt jó? :F


PLacc
(senior tag)

A (hálózati) eszközök fejlődésével nem tart lépést az XP default driverkészlete, majd talán a Vistában... :)
De rációt ne keress benne.


batoman
(újonc)

Sziasztok

Mi a tapasztalat a Lenovo 3000 N100 (TY065HL) hangerejével kapcsolatban?
Nekem a fórum segítségével gyorsan sikerült felhúzni rajta mindent, de a beépített hangszórók nagyon halkan szólnak a max. hangerő beállítással is, a hangminőség még egy sokol rádió szintjét sem éri el (nincs semmi mély). A fejhallgató kimeneten már jobb a helyzet, de a hangerő ott is csak éppen megfelelő.


GodHeart
(senior tag)

Akkor még nem hallottál AC97-el szerelt notebookot! Mer ez ahhoz képest messze jobb. A Fülhallgató kimenetére ráhelet mondani, hogy hangos, az ac97-el szerelteket egy full csöndes szobában is alig hallod. A speakerek, meg istenem olyan amilyen, nem tudom miért vársz ilyen kis hangszórótól extra mély hangokat. :F


batoman
(újonc)

Egy kb. fél éves IBM ThinkPad R50e 1834-Y1A notebookkal összehasonlítva találtam gyengének a hangerőt és a hangminőséget (Tudomásom szerint a ThinkPad R50e-nek is hasonló SoundMAX audiója van).
Szerettem volna egy filmet megnézni füles vagy erősítő nélkül, de 1,5-2 méterről már nem érteni a beszédhangot a beépített hangszóróval :((


Palkova
(kvázi-tag)

Hali!
Egy néhány hetes Lenovo R51e-ről van szó. Némi macera után minden driver telepítve lett, de azt vettem észre, hogy ha beteszek egy CD-t vagy DVD-t azt megállás nélkül forgatja (hallani a surrogó hangot) ellentétben az asztali géppel, ahol egy idő után leáll.
Normális ez? (szerintem nem)
Palkova


GodHeart
(senior tag)

szerintem sem.. bár nem R51e-m van.

viszont nálam a DVDket meg iszonyatosan nehezen olvassa be.. beolvassa de kell jó fél perc.. szerintem az sem normális :U a cdket már gyorsan azzal nincs gond.


vrbst
(tag)

Sziasztok!

Sikerült nekem is szert tennem egy ilyen N100 TY065 típusú gépre. Eddig meg vagyok elégedve vele, bár kicsit szívok a WLAN-os nettel, de ez valszeg nem a gép hibája.

Ami érdekel még, hogy az ujjlenyomatolvasóval mit lehet kezdeni? Feltelepítettem a driverét, de semmi változást nem tapasztaltam sehol. Hol keressem, és mit? :)

Ha már van...

Előre is köszi a válaszokat! :R

ÜDv, vrbst


liquidmoon
(fanatikus tag)

Az N100-ast a Cora-ban sulinetben láttátok? Szerintetek megéri? 189.999.Huf. Csak azt nem tom, hogy ez most 189990-60000 vagy 189990+60000 és abból jön le a sulinet? :F Érthető voltam? [link]


vrbst
(tag)

Én is ott vettem! :) Ahogy nézelődtem a piacon ennyiért ez a legjobb szvsz (sulinetben gondolkodtam!)

Azt írták, hogy van hozzá linux, de az enyémen nem volt semmilyen op. rendszer. No mind1, ez legyen a legnagyobb baj. :) Az ára 189990 és ebből jön le a 60000 sulinet. Az ügyinézés amúgy kb. 10 perc volt, úgyhogy bátran ajánlom!

Ami nem tetszik benne annyira az a képernyő. Kicsit fakók a színek :F Pedig 32 biten van... Erre és az ujjlenyomat leolvasóra van vkinek ötlete? :D

Üdv, vrbst


liquidmoon
(fanatikus tag)

Azt nem tod véletlenül, hogy sulinetben lehet-e hitelre vásárolni, és ha igen, akkor milyen feltétellel? Ebben elvileg már a Vista ready videokártya van, ugye? Milyen alap játékok mennek rajta? Persze nem erre kellene, de érdekel. Hány órát bír az aksija? És ugye wide a monitor? És wlanos ugye? Asszem most más kérdésem nincsen ;)


vrbst
(tag)

Elvileg lehet hitelre venni, de én kp-ra vettem, úgyhogy erről nincs tapasztalatom sajna.

Az akksija kb. 3 órát bír, a monitor szélesvásznú, és wlanos. Játékot még nem próbáltam, úgyhogy ezt nem tudom.


GodHeart
(senior tag)

nekem a monitorral semmi bajom nincs, szerintem szépek a színek, csak jó szögből kell nézni. Ujjlenyomat olvasót én sem tudtam életre kelteni :D és nem is ismerek olyan embert aki igen, de lehet eljön egyszer ennek is az ideje.. talán érdemes külföldi forumokon utána olvasni.. :U


vrbst
(tag)

Már kezdem megszokni a szöget, így jó a kép! :)

Ha megtudsz vmit az ujjlenyomatolvasóról, oszd meg velünk légyszi! Persze ez fordítva is igaz! ;)


education
(kvázi-tag)

Lenovo N100 1660mhz core duo 3dmark2001 4998 pont,
Lenovo N100 2000mhz core duo 3dmark2001 5300 pont.
Windows-os op-val ujjlenyomatolvaso persze minden o.k.
Hangszoro nagyon halk es gyengus.Toshiba L30-115-os 149ezerert, hangos es
sokkal jobb, tisztabb, melyebb hangok.


GodHeart
(senior tag)

Akkor vegyél Toschibát :D nah csak vicceltem ;)

ujjlenyomat olvasót hogy bírtad működésre bírni!? :U


education
(kvázi-tag)

Win volt a gepen, es bekapcsolaskor mar aktiv volt es kerte hogy tapizzam, vagy jelszo. Persze eloszor nem ismert, de a leolvaso programjaval, 3 olvashato erintesbol azonositott.
Toshiba szuleimnek lett vasarolva, es meggyozo kis gep. A Lenovo vasarlasa utan (a baratomnak), tunt fel, hogy nagyon jo a hangja a Toshibanak. (Sokan nem hittek, de celeronoskent is allitja a sebesseget, ha beallitom, hogy a proci homersekletet sebessegcsokkenessel, vagy ventillatorral stb szabalyozza.)[Szerkesztve]


tototos
(őstag)

Erről mi a véleményetek? [link]


GodHeart
(senior tag)

ezt az ujjlenyomat olvasós dolgot nem tudod nekem kideríteni hogyan mükszik!? mert én is ugyanígy szeretném használni.. de nem tudom működésre bírni :(


GodHeart
(senior tag)

ha most vennék notit ezt venném.. enyém ugyanennyi volt egy kicsivel gyengébb procivel no windows-al! szerintem nagyon megéri :u


almi
(senior tag)

Sziasztok!

Sulinetbe szeretnék vnni egy Lenivo 3000 N100-as gépet! [link]
Ő lenne az.
Szerintetek megéri?Milyen tapasztalatok vanak a lenovokkal kapcsolatban?
köszi.
üdv.


Wraith
(újonc)

szia!

én ezt gyüröm elég jó kis masina.egy tanács amint teheted ird ki cd-re vagy dvd-re a drivereket,mert nem kapsz mellé driver cd-t mert fent van a winyóján.


almi
(senior tag)

Ez nekem szólt?:)
Ha igen akkor köszi.
játszani esetleg próbáltál már vele?Ha igen kb mik mennek?


education
(kvázi-tag)

Hogyan, mit segitsek? Valami driver, vagy keressem meg a haver gepen a telepitojet?
Ha tudom, par nap alatt megszervezek egy talalkat vele es szetszedem a gepet!


GodHeart
(senior tag)

valami hasonló. Kéne a működő driver, plusz a soft amivel elérte ezt az egészet, hogy a windows kérje a tapizást. :U Köszi szépen előre is!

üzenetek