üzenetek

hozzászólások


XuChi
(addikt)
Blog

:Y


hemaka
(nagyúr)

+artisjus móka :DDD


bazsi83vp
(aktív tag)

Az csak a külső meghajtókra van tudtommal.


hemaka
(nagyúr)

Igazad van, csak külső SSD-re van.
Azért a memóriakártyás résznél felszisszentem, igaz nem is veszek itthonról semmit.. :DDD

[ Szerkesztve ]


forgonati
(őstag)

Nekem egy magyar nevű PC komponens jut eszembe, de abban sem volt sok köszönet. Vargáné.


vanye
(senior tag)

Attól függ, kinek mire kell. Nálam a 240-es modell egy fele akkora Kingstont váltott. November óta megvan, és most se tartok még 1 terabájtnál sem; mire ez felszökne 80 környékére, már rég egy másik SSD-n fogok "élni". Azt se feledjük, hogy minden egyes hosszú távú endurance-teszt, amit az SSD-k élettartamát hivatott kideríteni, arra jutott, hogy az egyes SSD-k a gyártók által (óvatosan) megadott TBW-értékeknél jóval magasabb értékeket produkálnak a való életben.

[ Szerkesztve ]


poci76
(tag)

Az a baj ezekkel a tesztekkel, hogy azt, ami talán a legfontosabb (nekem legalábbis), nem tudják vizsgálni: a megbízhatóságot. A TBW meg a garanciaidő csak egy szám, amit a marketing osztály dönt el, semmi relevanciája a megbízhatóság szempontjából.


XuChi
(addikt)
Blog

De miért vegyek drágábban rosszabbat, ha van jobb áron jobb :D :R

#28: Erre azt tudom mondani, hogy az elmúlt 10 évben volt kb 15 SSD-m. Jelenleg is (Kingston UV400 120GB, Adata SP900 256GB, Patriot Burst 120GB+960GB, WD Blue m.2 500GB, Samsung 850 PRO 256GB, Micron P400 256GB, Samsung 970 Pro 512GB m.2 NVME) van az otthoni gépeinkben. A legöregebb a 850 PRO, immár 4 éves, írtam rá 23TB-ot és köszöni kiválóan elvan.

De korábban volt OCZ Vertex Ultra 60GB. Az meghalt 3 hónap után, OCZ Vertex 3 120GB, az is kb fél évig bírta....

Szóval a mai modern SSD-k már nem pusztulnak el olyan könnyen ez világos.

[ Szerkesztve ]


daa-raa
(titán)

A kínai ipari munkás többet keres, mint a magyar.


vanye
(senior tag)

Mert pl. nincsen ott helyben ebből a jobb termékből, ahol vásárolnál, és számít az időfaktor? Pécs nem Budapest, ebből a szempontból sem. :D (De a Mecsek hál' istennek közelebb van a városhoz, mint Pesthez a Pilis. :D )


XuChi
(addikt)
Blog

Jogos :R


olymind1
(aktív tag)

Nekem igaz csak 1 SSD-m van, Samsung 830 128GB MLC, ami 1580 napot ment (de már van vagy 5-6 éves biztosan) és 48 TB írást kapott.

Valószínűleg a következőm is Samsung lesz. :K


csicso82
(nagyúr)

Nekem is Samu van de amilyen árak vannak kb. mindegy ha van rá 3-5 év gari ez idő utá cserélem most vennél mondjuk 512GB-osat vagy 1TB-osat 5 év múlva 2-4 TB-os lesz a divat - ha marad a trend és nem jön valami árvíz.


Graphics
(félisten)
Blog

Nem melegszik az rohadtul...Folyamatos írásnál pedig minden SSD melegedni fog, és mi fog benne melegedni, a vezérlő. EZt is tegyük hozzá, így kerek.

Én tettem 10-15 gépbe BX-nek mindenféle méretét, és semmi gond nincs vele, direkt tesztelve se.. Lehet nézegetni persze a hőfokokat naphosszat, de az SSD egy valamire van kitalálva, és azt nagyon jól tudja bármelyik: Használni kell.

Az én autóm 90 fokig melegszik, döbbenten néztem, aztán rájöttem ,hogy üzemmeleg ;]

XuChi.: Mire a TBW végét eléred le is cseréled másikra. A Patriot Burst ugyanaz, mint a Kingston A400.. Megveheted a Phison S11-es vezérlővel, de olcsó is.

Úgy is cseréli az ember 1-2-3 év után, mert akkorát esnek az árak. Én nem rágódok ezen a TBW-n, mert hamarabb ütnek el zebrán, mint hogy a TBW miatt kezdjek el rágódni

[ Szerkesztve ]


Cifu
(nagyúr)
Blog

Nem melegszik az rohadtul...Folyamatos írásnál pedig minden SSD melegedni fog, és mi fog benne melegedni, a vezérlő. EZt is tegyük hozzá, így kerek.

Mint említettem, csak abban a gépben, amiben teszteltem, három másik SSD volt teljesen azonos feltételekkel tesztelve. Ezeknél(Kingston HyperX és két samu) sosem láttam nemhogy 60°C feletti, de még 50°C feletti értéket sem, huzamos írás alatt sem. Akárhogy akarod kerekíteni, ez attól még nem kerek... :U

[ Szerkesztve ]


Graphics
(félisten)
Blog

Jah, én nem akarom kerekíteni. Mint már írtam, én használni akarom a terméket, nem vakarózni rajta.

Annak a terméknek ilyen a hőfoka. Engem nem zavar, teszi a dolgát, nincs throttling se.

Van rá 3 év garancia, mint minden másra. Én azért vettem, mert részemről nem zsákbamacska.

Crucial/Micron memóriachipek vannak rajta, SM2258XT vezérlővel, mint pár kortárs termékben.

Máshol sajnos előfordul legózás, és előbb jobb chipek kerülnek bele, később pedig gyengébb minőség. Én ezzel annyira nem akarok rizikózni.

De hozzáteszem, ez az én álláspontom. Amúgy is hidegfront jön, kár volna komolyabb okfejtésbe belemenni. Mindenki azt veszi, ami számára technikailag/anyagilag megfelelő.

:R

[ Szerkesztve ]


Zolik
(senior tag)

Nekem már a cég neve is olyan no-name kínai szerű.
Kingstonokkal sose volt gondom így maradok azoknál. Most hogy az ssd árak a béka segge alá kezdenek menni aki 2-3 ezer Ft-on akar spórolni az meg is érdemli ha utána gondja van.

Most még gondolkodom az új WD blue sn500-ban, a tesztek alapján bruál jól sikerült és árban is teljesen rendben van.
[link]


arn
(nagyúr)

javasolnam a brand atnevezeset GoodRAM-rol AcceptableRAM-ra.


Feketelaszlo
(senior tag)

Elvileg a Toshiba a flash chip beszállítójuk, ami a tesztben szereplő gyári Toshiba megoldással összevetve viszonylag hihető is.

üzenetek