Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


->Raizen<-
(PH! nagyúr)
Blog

Az nv meg kiütötte az amd-t az alsó, közép és felső kategóriás dedikált vga-k piacáról gyakorlatilag. Ennyihkeh.


Televan
(PH! kedvence)

Nem baj,feszegesse csak a pofonos ládát.Majd lesz sok kis cég,mert feldarabolják. :DDD
De az nem fog idáig elfajulni,mert mi van ha egy ASUS kártyán ugyan azt kapom csak nem lesz rajta hogy ROG. A tesztelők úgy is tesztelik a kártyákat,mi elolvassuk,aztán döntünk hogy kell e ROG felirat vagy nem,ugyanazért a hűtésért,csak ledek meg felhajtás nélkül. :)

[ Szerkesztve ]


hajbel
(őstag)

Már hűtöm be a sört a kommentháborúhoz :D


Milka 78
(PH! nagyúr)

Kocsog envé!:DDD


elithun
(őstag)

Na, végül, akkor az nvidiát kell sajnálni. :DDD
Bizonyíték nélkül viszont nehéz, kíváncsi vagyok mi lesz még itt.
Ez a 3D tokozás viszont érdekesnek hangzik.


Szaby59
(PH! kedvence)

Tehát akkor annyit kell csinálni a 3 érintett gyártónak akik mindkettővel adnak el kártyát, hogy eltérő elnevezésű szériába jönnek ezentúl az AMD/nV kártyák és problem solved, vagy inkább nem is létezett. A többieket akik meg nV/AMD exkluzívok voltak nem is érinti a dolog.

Ez a Kyle meg szerintem a megfelelő összegért az anyját is eladná. Néhány éve még utálta az AMD-t amikor nem kapott samplet vagy mit akkor is kiverte a balhét, most meg puszipajtások és a másik oldalt szidja. Kíváncsi vagyok mikor lesz a következő váltás... :U

[ Szerkesztve ]


Taranti
(senior tag)
Blog

Igen, és ezzel a (esetleges) lépéssel az NV-t üthetnék ki az "alsó, közép és felső kategóriás dedikált vga-k piacáról". Vagyis, a mai viszonyokra vetítve csak Intel és AMD VGA-t vehetnénk. Szép lenne...


M.A.X.
(tag)

Ez a 3D-s építkezés OK, de marad még a piacon nem APU, tehát rendes CPU. Ha más nem, szerveres oldalon, majd azokhoz lehet párosítani az NV karikat, oszt csókolom. Mobil szegmens pedig úgyse olyan izgi, oda mehetnek a 3D APU-k.

Plusz szurkolok, hogy az ARM izmosodjon meg, és törje meg ennek az intel amd párosnak a cpu monopóliumát.
Azt is el tudom képzelni, hogy jöjjön egy CPU szabvány, mondjuk egy open-féle.

[ Szerkesztve ]


->Raizen<-
(PH! nagyúr)
Blog

Nekem az egybe tokozzuk a vga-t a cpu val ötlet sosem jött be. Nem lehet nagy teljesítményű gépet így építeni.


sh4d0w
(PH! nagyúr)
Blog

Ez attol fugg. Mashol azt olvastam, hogy aki nem vallalja ezt az exkluzivitast, az hatrebb kerul a kiszolgalasi listan, ami azert erosen homlokrancolos. Az is erdekes, hogy a gyartok nemigen hajlandok nyilatkozni.

Nem mellesleg a hatosagok helyeben azt is megvagnam egy alapos buntivel, aki partnerkent hajlando reszt venni ilyen troszt-praktikakban.


Kansas
(senior tag)

Ez meg, ha jól értem, arról szól, hogy ha akarnák, az AMD meg az Intel megszüntethetnék a dedikált VGA-kat a mobil PC piacon. Az Intel esetében még akár érthető lépés is lehet, de nem tudom, az AMD-nek ez miért érné meg?
Tovább menve: ha az Intel meglépne egy ilyet és az AMD nem, akkor pedig az összes dVGA-s mobil gépben AMD proci ketyegne...
Nyilván annyi esze mind az AMD-nek mind az Intel-nek van, hogy asztali vonalon ne lépjen meg egy ilyet... amíg a bányászok ki nem nyírják teljesen a dVGA piacot.

(#14) b.: Attól függ, kivel szemben - az Intel ellenében igen, az AMD-t egyelőre "zsebre vágják".
A gyors kártyákat adom, de hogy jó cég lenne... ne röhögtess ;] Deákné meg a vászna...

[ Szerkesztve ]


Taranti
(senior tag)
Blog

Egybe tokozott HMB-mel már talán, anélkül jelenleg a RavenRidge a max, látszik, hogy a 2400G-nek már kevés a sávszélesség. Látni kéne majd a KabyLake-G teszteket, jó viszonyítási pont lesz a jövőre nézve.


->Raizen<-
(PH! nagyúr)
Blog

Az utolsó mondatod már realitás. A nagy teljesítményű gaming pc építést már most kinyírták a bányászok. Akkora a felár hogy a hc gamerek innen is már ps4 prot meg 4k tv-t vettek egy vega 64 árából és még fagyira is jutott meg nyaralásra nekik.

[ Szerkesztve ]


b.
(PH! nagyúr)
Blog

teljesen érthető NV álláspontja, még ha nem zöld szemüveggel nézem akkor is. Egyértelműen harcol a piacért,és a fent maradásért, mert a szabványok nélkül kigolyózhatják. Pontosan ők vannak hátrányba. nyomorult Asus és Giga meg annyi helyen cseszi át őket a szerver piacon, hogy ez lenne a legkevesebb amit megtehetnének értük, talán még nekünk fogyasztóknak is jó lenne, ha más nevű gamer kategóriában futnak a gyártók azonos cégeknél.
Remélem ez soha nem következik be , hogy egy ilyen jó céget aki ilyen gyors és szuper kártyákat rak le az asztalra kigolyózzák a nyomorult szabványokhoz kötéssel és ezzel a fogyasztókat csorbítsák meg.

[ Szerkesztve ]


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Nekem az egybe tokozzuk a vga-t a cpu val ötlet sosem jött be. Nem lehet nagy teljesítményű gépet így építeni.

A felhasználók jelentős része nem akar nagy teljesítményű gépet építeni. Egy jó közepes játékos gépet talán 2-3 éven belül viszont lehet, hogy már meg lehet oldani integrált GPU-val (igen tudom, a HSA bejelentésekor is az volt a marketingszöveg, hogy 2-3 éven belül jönnek az integrált GPU-s gamer PC-k...). Ilyen szempontból pedig kellemes lehet számunkra ez a megoldás.

A nagy teljesítményű gaming pc építést már most kinyírták a bányászok. Akkora a felár hogy a hc gamerek innen is már ps4 prot meg 4k tv-t vettek egy vega 64 árából és még fagyira is jutott meg nyaralásra nekik.

Igen, aki 8K-ban akar játszani 120FPS-el, az így járt.

De aki csúcs VGA-kat vásárolt eddig 500 meg 1000 dollárért (mert ugya volt/van ilyen piac is), hasonszőrű összegbe kerülő CPU-k mellett, az most is megveszi.

Persze itt a kérdés az, hogy akkor hol is a HC Gamer határa. Mert már 2 éve is horror volt egy Gf1080 ára...


->Raizen<-
(PH! nagyúr)
Blog

Hc gamer határa az a gtx 1080 szint szerintem. :K


Taranti
(senior tag)
Blog

Márpedig a következő lépés logikusan ez lenne, legkorábban 2024-től, ugyebár... És a casual gamer (vagyis kb. 80%) megvenné a legnagyobb processzorgyártó termékét, ha azt hallja, hogy játékokban jól teljesít. A többi meg senkit nem érdekel.

Az NV azzal tudna ténylegesen védekezni hosszabb távon, ha önálló CPU-t tervezne, illetve még jobban járhat, ha beszáll a bimbózó kínai processzor projektbe.


b.
(PH! nagyúr)
Blog

x86 és x64 licenc nélkül nem tud készíteni processzort, Intellel meg amilyen a viszonyuk szinte esélytelen, hogy kapjanak licencet asztali CPU-hoz.Intel még az emulálást is elítéli és támadja. ( ARM).

[ Szerkesztve ]


Kansas
(senior tag)

Az önálló CPU-val az a bibi hogy nincs x86/x64 licensze, az ARM meg teljesítményben nem igen közelíti, illetve az OS kompatibilitás sem az igazi - ha csak nem Android-ot akar rajta futtatni...

Kínával meg az a baj, hogy ugyan nagy piac, de aki oda belép, annak az IP-jére seperc alatt ráteszi a kezét a kínai állam.

[ Szerkesztve ]


Ribi
(PH! nagyúr)

10+ éve ugyan úgy 100-250W között változnak a VGA TDP-k, a procié ugyancsak semmit sem változik. Hullámzik kicsit, de majd ha 300Wot központi egységet (APU vagy akármit) kezdenek eszkábálni akkor lesz nemulass. És szerintem ez azért annyi, mert még mindig ennyi a szabvány és ezek lehűthető értékek. Ez sose lesz kevesebb, mert akkor már mindent kb passzívan lehetne hűteni és nincs kihasználva rendesen a rendszer.


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

@Kansas: Az önálló CPU-val az a bibi hogy nincs x86/x64 licensze, az ARM meg teljesítményben nem igen közelíti, illetve az OS kompatibilitás sem az igazi - ha csak nem Android-ot akar rajta futtatni...

Mert nincs ARM-os Windows 10 ág, ugye? Oh wait...

Igen, jelenleg játékra még nem tökéletes, de idővel és megfelelő támogatással akár...

@Ribi: 10+ éve ugyan úgy 100-250W között változnak a VGA TDP-k, a procié ugyancsak semmit sem változik. Hullámzik kicsit, de majd ha 300Wot központi egységet (APU vagy akármit) kezdenek eszkábálni akkor lesz nemulass.

A 8800GTX ~155W-al tudja azt a teljesítményt, amit az Intel HD620 ~10W körül nyújtott 10 évvel később.
Nyilván csúcs dVGA teljesítményt nem tudsz tizedakkora TDP-ből összehozni, de ha az integrált GPU mondjuk 50W-ból hozza azt, amit egy RX470/570, és a CPU része ad mondjuk 40W-os TDP szintet, akkor 90W-ból van egy közepes gamer gép képes integrált megoldásod.

[ Szerkesztve ]


ddekany
(PH! kedvence)

És lám most mekkorát kaszálhatna az AMD egy ilyen megoldással, ugyan is ezek nem túl jók bányászásra (nem tudsz több APU-t tenni egy gépbe). Kicsit brutál hűtő kell rá... de hát normál házban van rá hely. (Mondjuk nem tudom mennyibe fáj a HBM, mert ilyen megoldáshoz az kellene. De mai videó kártya árak mellett...)

[ Szerkesztve ]


Kansas
(senior tag)

"Mert nincs ARM-os Windows 10 ág, ugye? Oh wait..."
És kompatibilis a Windows Store-on(UWP-n) kívül bármivel? Oh wait...
Játékok kapcsán: még ha el is fut pl. egy Forza Horizon a kis ARM-os gépeden(sok sikert hozzá!), van pár olyan limitáció, amik közül néhány biztosan érzékenyen érint - például, hogy modding-ot nem enged(bár ez talán épp a Forza esetén nem akkora gond)...

[ Szerkesztve ]


do3om
(PH! addikt)

Sőt ez szerintem ez inkább logikus is lenne. Mi a baj ezzel?


bertapet11
(lelkes újonc)

Engem az érdekel, hogy ki az a hét cég. Vagy már a manli is ilyen nagy halnak számít. Mellesleg úgy tűnik sikeres a program.


Kopi31415
(PH! félisten)
Blog

"A 8800GTX ~155W-al tudja azt a teljesítményt, amit az Intel HD620 ~10W körül nyújtott 10 évvel később.
Nyilván csúcs dVGA teljesítményt nem tudsz tizedakkora TDP-ből összehozni, de ha az integrált GPU mondjuk 50W-ból hozza azt, amit egy RX470/570, és a CPU része ad mondjuk 40W-os TDP szintet, akkor 90W-ból van egy közepes gamer gép képes integrált megoldásod."

Ezen idö alatt az NV pedig nem tízszeres teljesítményt pakolt bele a GPU-iba, amiket a játékok ki is használnak. Vagyis gyakorlatilag a bohóc játék szintig elmegy az Intel megoldása. Kilencven Wattból közepes gémer gép elég viccesen lehetne meg, figyelembe véve a jelenlegi fogyasztási adatokat, pláne egy szilícium lapkára pakolva, kétséges, hogy ténylegesen le is lehetne hűteni, annyira koncentrál lenne már a hőforrás.


daa-raa
(Jómunkásember)

AMD-nek nem komoly probléma hogy ne legyen sok PCI-E. A GPU-t rá tudják kötni a Ryzenekre Infinity Fabric-en keresztül is.


arn
(PH! nagyúr)

Ez mennyivel masabb, mint a sapphire kartyak pl? A konzolokba pakolt es azon keresztul a piacra gyakorolt hatasrol, vagy a cpu melle pakolt gpu arukapcsolasarol nem is beszelve... ennek fenyeben kicsit vicces barmifele piaci nyomasgyakorlasrol beszelni.


#45997568
(őstag)

Szambol vetted ki a szot :)


Pöttön
(őstag)

Dehogy nem, csak nem akarnak.
Egyébként ha tetszik, ha nem, így is úgy is ez lesz a jövő...
Idővel a hardvert nem fogják tudni már gyorsítani, csak ha a komponensek közti elérési utat fizikailag csökkentik, magyarán integrálnak...


b.
(PH! nagyúr)
Blog

"Idővel a hardvert nem fogják tudni már gyorsítani"

:F :F


#45185024
(PH! addikt)

Teljesen mindegy milyen ember Kyle az a lényeg igaz e amit mond.
Mind ahogy az is mindegy milyen ember volt Newton a gravitáció pont leszarja..csak van...
Dogmatikus hogy a pénznek saját törvénye van, mégis sokan AMD meg NV fanságban gondolkoznak...
Érdekes hogy mennyi moderáció volt ebben a témában a prohardveren de azt üdvözlöm hogy megjelent a cikk.
Kicsit ilyen reménysugár jellegű a dolog.
Sztékhús árnyékán marakodó kutyák képe jut az egészről az eszembe...


ForRedGlory
(PH! nagyúr)
Blog

Amúgy ezt én már rég ízlelgetem, de nem jövök rá a nyitjára. Hogy is van ez?

"Forrás: PROHARDVER!" vs. "A HardOCP szerint azonban" vs "A fenti történetet egyébként némileg árnyalja a PCGamesN írása"

[ Szerkesztve ]


fules:))
(őstag)
Blog

Ez engem is érdekelne. :))


Kansas
(senior tag)

Persze, csak az AMD-nek az Intellel ellentétben van jól fogyó diszkrét VGA-ja is, gondolom nem akarja kinyírni... tehát csak kell a fránya PCI-E - ha csak nem akarják valami zárt szabvánnyal összekötni a saját VGA-ikat a saját CPU-ikkal.
De szvsz az AMD szimpatizáns szemmel sem lenne szép világ, ha lenne 3 full zárt architektúra, kombinálási lehetőség nélkül...


daa-raa
(Jómunkásember)

Egy AMD-s notiban hol lenne probléma, hogy az AMD dGPU és az AMD proci Infinity Fabric-en keresztül kapcsolódna össze?

[ Szerkesztve ]


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

A Sapphire is egy leányvállalat. A PC Partner úgy tesz szert a legjobb gyártói szerződésekre, hogy van a Sapphire az AMD-re és a Zotac az NV-re (persze gyártanak mást is, de nem várható el, hogy egy gyártó csak a VGA-kból éljen meg). Szerintem jogilag nem lehet abba belekötni, hogy egy anyacég, akár brand, akár leányvállalat szintjén szegmentálja magát a két részre. Onnan válhat jogilag képlékennyé a helyzet, ha az egyik beszállító kényszeríti erre az adott partnerét.

[ Szerkesztve ]


Wombath
(HÁZIGAZDA)

Közelebbről is nézd meg a szöveget, biztos, hogy rájössz a trükkre ;)


Tigerclaw
(PH! nagyúr)
Blog

Amúgy a Kaby Lake G-s gépek mikor kerülnek piacra? Csodálkoznék, ha az Apple nem ugrana rá a dologra. Persze náluk a termékfejlesztési ciklus kívűlről megjósolhatatlan, az iPhone-t kivéve, szóval lehet hogy nem ők lesznek az első adopterek. Ha igen, most márciusban jöhet valami. Ez a cpu-gpu kombó meg kb. mindenbe beférhet ami elég drága, vagyis várhatóan macbook pro, imac épülhet rá.

Én mondjuk az utolsó pillanatig remélni fogom, hogy a két magára hagyott "olcsóbb" termékük a Mac Mini és a Macbook Air Ryzen APU-kkal új korszakba lép. Kvázi a Mac Pro és az iMac Pro kivételével minden gépükből elhagyhatnák a külön videokártyát és VRAM-ot. Az olcsóbbakba mehetne Raven Ridge, a drágábbakba meg Kaby Lake G.

Ez nagyon beleillene az Apple stratégiájába. Egyrészt minden gépe nagyot ugrana GPU terén, ami nem csak jól mutat a Keynote-okban, de extra bevételt is generálhat nekik az Appstore-on keresztűl, hiszen olyan alkalmazásokat, játékokat tölthetnének le, amiknek eddig semmi értelme nem volt teljesítmény hiányában. Emellett többen vennének Apple gépeket, mert végre játszani is lehetne velük bizonyos szinten, ami nagyon jó extra feature. Másrészt jobban kiteljesedhetne a Metal. A felszabadult köbcentik és grammok, mW-ok is mindig jól jönnek nekik. Emellett behoznák az Intel mellé az AMD-t konkurenciának, amivel csökkenhetnének a gyártási költségek a várható árharc miatt. Az AMD biztos sokat engedne, ha bejuthatna az Apple-hez, az Intel meg kénytelen lenne erre reagálni.

Ami ellene szól az csak az, hogy az Intel inkább beáldozna egy nagyobb rakás pénzt, hogy az AMD ne kerüljön be az Apple-höz.


Kansas
(senior tag)

Bocsi, nem jött át, hogy noti vonalról beszélsz. Ott persze nem lenne probléma.

[ Szerkesztve ]


arn
(PH! nagyúr)

Mi az hogy kenyszeriti? A vallalat hoz egy strategiai dontest... az asrockot ki kenyszeriti, hogy amds kartyakban gondolkodjon? Az asust? Dobhatja az nvidia portfoliot. Hoznak egy dontest, hogy melyikkel jarnak jobban anyagilag.

Es ez gyk apro hatas ahhoz kepest, amit pl az amd csinal azzal, hogy uralja a konzolokba gyartott socok piacat, ezzel befolyasolva a msot, es az egesz pcs jatekpiacot. Vagy hogy amds gput pakol az intel olyan platformba, amivel egyertelmuen az nvidia termekeinek a kiszoritasa a cel. De beszelhetnenk eleve az x86 melle tarsitott gpurol, ahol az nvidiat elvagtak barmifele lehetosegtol a dedikalt gpun kivul. Melyik gyarto etikusabb? Egy kutya mind...


morgyi
(PH! kedvence)
Blog

Ritka tőlem hogy az NV-t védem, de simán elképzelhető hogy kigolyózzák a mobil piacról. A partnerszerződés során megkövetelt gyártón belüli Geforce brand meg hosszú távon az áttekinthetőséget szolgálhatja. Viszont nagyon is el tudom képzelni azt a helyzetet mikor az AMD készít egy saját összeköttetést az AMD procik és AMD dGPU-k között. Erre rá lehet húzni hogy a memória közvetlen elérése és a hybrid graphics miatt szükséges, PCI-express meg kevés lesz. Így Intel+pGPU vagy AMD APU +Radeon dvga közül lehet majd választani laptopban. Az nvidia ION-t is milyen szépen kinyírták a kevés pci-e sávval. Az NV a 10xx szériával jogosan ért el olyan előkelő helyet ahol van, mert piszok jó kártyák. Nem értek sokszor egyet az NV döntéseivel, de az ilyen fajta kigolyózás nekem is megfekszi a gyomrom


morgyi
(PH! kedvence)
Blog

Az NV azzal vágja maga alatt a fát hogy csak abban tud gondolkodni hogy vagy mindent tőle szerzel be, és beleszólásod 0 vagy mehetsz a francba. Az Intelnek az MS-nek és a Sony-nak jól ledokumentált architektúra kell, nem pedig egy zárt környezet ahol vagy azt kapod amit az NV adni akar vagy semmit.

Amúgy meg egyértelműen az az irány hogy a gpu közvetlen hozzáférjen a memóriához. Ehhez az x86 megfelelő licence kell. Az NV az integrált memóriavezérlős korszak után nem kapta meg.


ddekany
(PH! kedvence)

Ha már ennyire hosszú távon nézzük, notebookban egyáltalán megmaradhat a dGPU? Azt hinném, hogy majd a Kaby Lake-G-re hasonlító megoldások (vagy akár még integráltabbak) idejemúltá teszik. Akkor pedig már semmi esélye az nVidia-nak, mivel nincs x86-os CPU-juk.


do3om
(PH! addikt)

Azért ne felejtsd el hogy gyakorlatilag teljes értékű 1080 is van, és a soron lévő csúcsok is biztos mehetnek majd bele. Ha valakinek erre igény van az nagyon nem éri be az integrálttal.


b.
(PH! nagyúr)
Blog

Az előző hozzászólásod perfekt meglátás. ITT ehhez csak annyit fűznék hozzá,hogy csak márkanévről van szó a gamereknek. Szerintem ezt a következő gen miatt szeretné, mert egyszerre fogja kidobnia bányász GPU-t ( Turin ) és a gamer GPU-k következő generációját. Valószínűleg átláthatóságot szeretnének a saját termékeikre nézve, és mivel nekik a legnagyobb bevételük még a gamer szegmens, ( AMD -nek meg szerintem már a bánya) szeretnék ha a jól megszokott gamer szériák ( Asustól a ROG sorozat) az ő termékeikkel fusson. Ettől függetlenül , ahogy a cikk elírja ugyan úgy megmaradhat a portfóliói mindkét gyártótól, csak mondjuk legyen az ASus ROG ULTRA vagy mit tudom én.

ddekany: jelenlegi legjobb, leggyorsabb mobil közép és csúcs gamer megoldásokat NV szállítja, ha ez bekövetkezne, az tényleg a piac szegmentálása és a felhasználó károsítása lenne, egyfajta visszalépés a fejlődésben.Intelről egyébként el tudom képzelni, hogy meglépi, mivel idő kell nekik 2022 ig, vagy meddig, hogy kidobja az első saját független megoldásait.

[ Szerkesztve ]


Blazs120gl
(fanatikus tag)

"Akkor pedig már semmi esélye az nVidia-nak, mivel nincs x86-os CPU-juk."

Ha lenne nekik procijuk (akár x64), akkor is bármikor lehet őket golyózni. Az intel résztulajdonosa a PCIe szabványnak, bármikor kiguríthatnak egy újat és összehoznak az újdonsült jó szomszéddal, az AMD-vel egy megállapodást, amivel az AMD nem jár rosszul, az NV meg nem jár jól.

Ez az x86-os legacy támogatás igazából nem a gyártók, hanem a szoftverfejlesztők miatt maradt meg.
10 év alatt sem sikerült 100%-ra húzni az x64 lefedettséget, a fejlesztők erre mint opcionális dologra tekintenek, kényelmes megoldás.


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ha egy beszállító olyan partnerszerződés kínál, amire azt mondja, hogy ha nem írod alá, akkor a sor végére száműznek a termékleszállítások tekintetében, akkor az számos ország versenyjogi törvényeiben büntetendő kategória.

Ahogy a cikk is írja, a joggal az a baj, hogy nem veszi figyelembe az erkölcsi tényezőket. Ha az NV tényleg kényszeríti a partnereket a szerződés elfogadására, akkor nem fog tudni azzal védekezni a bizottságok előtt, hogy ezt csak azért teszi, mert egy olyan szőnyegen állnak, amit az Intel és az AMD ki akar rántani alóluk. Ezért is írtam a végére, hogy ha egy cég nem tudja megvédeni a saját piacát törvényes eszközökkel, akkor az a törvények hibája is lehet.
Értem én persze, hogy ez az NV-t nem vigasztalja, de maga az aktuális helyzet akár precedensértékű is lehet arra, hogy a versenyjogi törvényeket átgondolják az érintett országok.

[ Szerkesztve ]


arn
(PH! nagyúr)

ha valaki ilyen feltetelekkel szerzodik, akkor igy fogja kapni... en nem latok benne semmi hibat, hogy miert ne adhatna vki ugy a portekat, ahogy akarja. nem kotelezo megvenni.

(#44) morgyi: az nv alatt mar joparszor kivagtak a fat, de vhogy a vegen megis ok kerultek ki gyoztesen, uj piacot talalva. az az amd toketlenseget mutatja, hogy sokkal jobb strategiai szituacioban vannak vert helyzetben. az intel csak addig tudja a piacot rangatni, amig az x86 szamit - ha valami miatt megszunik a platformfuggoseg, fontos piaci szereplobol azonnal sulytalan alternativava alakulnak.

üzenetek