Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Barret001
(senior tag)

Jó hogy lehet ilyen olcsó TV-t venni!


Zolik
(senior tag)

végül is csak 2 havi fizu... nem baj majd hitelre jó lesz a karácsonyfa alá :(


hombre[EU]
(őstag)

A stutter vagy judder,nem tudom mi a pontos kifejezés, teljesen megszūntethetō a beállításokban vagy csak jobb lesz? Az egyik helyi bárban nekem is feltūnt az akadozás(?) hoki nézés közben.


berVi
(senior tag)

Kotelezo proszto rinya az arrol: pipa.


Locutus
(PH! kedvence)

Input lagot csak én nem találtam a tesztben?

Ja megvan, az elején a táblázatban van elrejtve :)

[ Szerkesztve ]


Balika911
(PH! nagyúr)

Megszűntethető, de akkor szappanozni fog, illetve képhibák keletkeznek. Még a BFI lehet egy út, de a B8 nem tud ilyet. (A C8 meg számomra élvezhetetlenül vibrál úgy. Többi gyártót/típust nem tudom.)

A fenti 24p-re vonatkozik. A hoki fölött elsiklottam, az gondolom, 50 vagy 60 FPS. Azzal nem tudom, milyen, olyat nem nézek.

(#7) Cifu: A különböző képmódok melletti input lagot itt mérték. Jogos a komment, mert 4K-ban interpolációval nem 20 ms, hanem 90.

Nem tudom egyébként, milyen képmódosítókat kellett kikapcsolni a játékhoz. Játéknál kézenfekvő Game módba tenni a tévét, ami eleve tiltja ezeket.

[ Szerkesztve ]


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Én is azt kerestem, bár hozzá kell tenni, hogy a későbbi részben olvasottak szerint viszont Truemotion-al játszottak, ami nyilván kártékony hatással jár az input lagra.

A tesztet egyébként köszönjük! :)


adamssss
(PH! kedvence)
Blog

TV adásoknál szerintem jó a mozgás megjelenítés. Ugye ott 50fps van ami már folyamatos képet ad. Én teniszt szoktam nézni és elég háklis vagyok a labda mozgására de egyelőre minden igényemet kielégíti pedig előtte plazmát néztem ami legendásan jó volt a mozgásmegjelenítés területén. Egyedül a filmeknél lehet gond a gyors mozgásoknál de én nem vettem még észre zavaró hibát ha normális a forrás.


atike
(PH! nagyúr)

Nekem tetszik csak hát bár ez a legolcsóbb attól még túl drága számomra... :U


--ka
(fanatikus tag)

...
(Nem vagyok szerkesztő!)

[ Szerkesztve ]


hombre[EU]
(őstag)

Avsforum-on böngésztem és a 16-os modelleknél volt gond az interlaced tartalom megjelenítésével. Valószínū ott is 1080i volt a forrás


d.tiborz
(fanatikus tag)

Troll on:
Nekem egy havi...
Troll off.


Balika911
(PH! nagyúr)

Az előzőt módosítom annyival, hogy nézek 50/60 FPS anyagot, és a C8-on nincs velük gond. De a sport, főleg a gyors mozgású labda (korong) egy külön fűfaj ahogy látom a fórumokon, és én konkrétan ehhez nem tudok sajna hozzászólni.

[ Szerkesztve ]


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

MM-ben láttam kiállítva, gondolom demó tartalommal rendesen túlszaturált volt a képe, ettől függetlenül szép meg minden, de 200k felett nem szívesen nyitok rá a pénztárcámra TV kapcsán..

Megvárom a két ünnep közét, mert 2 éve akkor szórták a Tescoban pl az LG Tv-ket -20%-kal

[ Szerkesztve ]


Balika911
(PH! nagyúr)

Üzletben persze, ott gyakorlatilag "padlógázon" megy szerencséten tévé. (Pár nagy akciót leszámítva az látszik, hogy minél később veszed meg, annál olcsóbban kapod meg az adott tévét.)

[ Szerkesztve ]


adamssss
(PH! kedvence)
Blog

A tavalyi modellek idén tavasszal 360-ért mentek el. Ez is ott lesz valahol. Talán benéz jövőre 350 alá is.


Locutus
(PH! kedvence)

Akkor ez a TV most végülis tud 4K 120Hz-es inputot hdmin, vagy nem?


Balika911
(PH! nagyúr)

Nem.


Locutus
(PH! kedvence)

Azt csak a C8 tudja, vagy mi?


adamssss
(PH! kedvence)
Blog

HDMI-n az sem.


Balika911
(PH! nagyúr)

Az se, sőt, egy olyan tévéről se tudok, amelyik képes erre.

Az LG OLED-ek 1080p@120-at fogadnak maximum, a Samsung Q9FN-ről tudom, hogy az 1440p@120-at is. Talán a Q900R. De szerintem az is megáll 1440p@120-nál.

(Ha valakiben felmerül, 4:2:2/4:2:0 chroma mellett elég lenne a HDMI 2.0 sávszélessége a 2160p@120-hoz.)

[ Szerkesztve ]


Locutus
(PH! kedvence)

Akkor nem értem, egy másik topikban ezzel ment az érvelés, hogy inputban tudják a 120Hz-et. Vagy tudják csak 4K-ban nem? Vagy milyen más input van HDMI-n kívül?


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

A kézikönyvében csak 4K @ 50/60Hz van említve.


ziku
(lelkes újonc)

Ez tud megosztott hálózati mappából lejátszani? Gondolok itt windows share (smb protokoll) megosztásra.


sakal83
(PH! addikt)

igen


icp1970
(senior tag)

Köszi a tesztet.


ziku
(lelkes újonc)

értem, köszi.


Depression
(PH! kedvence)
Blog

Ps4 topicban rengeteget olvastam, hogy a hdr lutri a tv-knél, és az olcsóbbakon rondább, mintha be sem lenne kapcsolva. Talán jó volna ezeket is tesztelni, és nem csak annyit írni, hogy a kontrasztarány jó lehet a számok alapján.


toronyhaz
(tag)

Sziasztok. Lehet nem is kellene kérdeznem mert már benne is lehet a válasz.
De gondolom minden kijelző más és más. Mármint ugyan azon a modellen belül is. Gondolok itt a kalibrálásra.
Tegyük fel megveszem ezt a tv-t és ezekre az értékekre állítom akkor az nekem nem lesz megfelelő?


nyuszi123456
(senior tag)

Lehet, hogy 0 a fekete fényerő, de ezt sajnos az oldal tesztjeiből nem tudhatjuk meg, mert ugyanúgy, lelkiismeretlenül oda írják a Samsunghoz is, hogy 0 a fekete fényerő, pedig az további megvilágítást kap oldalról vagy hátulról.

A Samsung kijelzők 7" felett soha, semmikor nem tudnak megjeleníteni fekete színt 0 fényerővel. Ez tudomásul kellene végre venni.

Már a tabletekkel elkezdődik a probléma.

Oldalsó fényforrással növelik a tabletek "Super AMOLED" jelentés nélküli márkajelzéssel ellátott kijelzőinek fényerejét. Ezek nem OLED kijelzők, hanem Edge-LED kijelzők. Azaz sima LED kijelzők plusz beépített fényforrás megvilágításával.

Ezért ezeknél a fekete fény értéke sohasem nulla. A Samsung QLED azt jelenti, hogy NEM OLED.

Átverés az AMOLED szó. Ha már üres márkanév, sokkal többet jelent a Bravia.

A tökéletesre sikerült Samsung S7, S8, S9 és Note kijelzők nem csupán Super AMOLED technológiájú kijelzők, mert a Super AMOLED nem technológia, hanem levédett márkajelzés, mely Edge-LED kijelzőt is jelenthet.
Ily módon ez a jól sikerült kijelző nincs beígérve más, nagyobb készülékeknél, csupán mert a Super AMOLED jelzés állna rajtuk.

A Samsung Tabpro S Windows 10 notebook bevallottan világít a "Super AMOLED" kijelzőn plusz fényforrással, az összes "Super AMOLED" Samsung tablet pedig bevallatlanul. Megvenni nem érdemes.

Kíváncsi leszek az új Samsung Windows 10 notebookra. Sajnos a "Super AMOLED" jelzés semmilyen információértékkel nem bír. Szomorú, hogy egyes igénytelen tesztek lelkiismeretlenül beírják a hamis információt, hogy fekete fényerő: nulla. Abszolút nincs így, és reflektorszerűen világít a tesztelők arcába az igazság.

Létezik olyan IPS kijelző, amely jobb minőségű, és kevésbé világít, mint a "Super AMOLED".

Egyelőre olyan korban élünk, amikor már létezik egy remek technológia a fekete háttérfelületek meg nem világítására, mégis megpróbálják hülyére venni vevőt. Érdekes módon a tévék esetében nagyobb a felháborodás, mint a tabletek esetében (még mindig sokan lehetnek, akik fehér háttéren dolgozva rontják a szemüket.) A "Super AMOLED" tarthatatlan, semmitmondó jelzése után a valódi OLED tévék is csak bizonyos feltételek együttállása esetén mutatnak 0 fényerejű fekete szint.

Szerencsénk van a Samsung S7-8-9 és Note mobilokkal. De félmilliós-másfél milliós tévén előadni egy hasonló problémát elég durva. Mondjuk ott legalább előcsalható a valódi fekete, míg a Samsung tableteken és notebookon eleve képtelen rá a kijelző.

_________________________________
A minőségi IPS kijelző létezik, de csak drága notebookokon láttam ilyet. A notebookcheck.com oldal mérései szerint egy-egy modellnél fordul elő kitűnő minőség. A Microsoft Surface Pro eleve félprofi képszerkesztésre is alkalmas, kitűnő minőségű kijelzővel érkezik. Létezik még egyetlen HP Pavilion (tehát nem az összes HP Pavilion), egyetlen Toshiba, néhány Acer és pár Dell notebook kiváló minőségű IPS kijelzővel.


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Lehet, hogy 0 a fekete fényerő, de ezt sajnos az oldal tesztjeiből nem tudhatjuk meg, mert ugyanúgy, lelkiismeretlenül oda írják a Samsunghoz is, hogy 0 a fekete fényerő, pedig az további megvilágítást kap oldalról vagy hátulról.

Csak úgy kiváncsiságból: melyik Samsung TV tesztnél írták a PH!-n oda, hogy 0 a fekete fényerő? :F


d.tiborz
(fanatikus tag)

S@c@-nak üzenem:
1. Nem elképzelhetetlen, ahogy a 4 havi sem
2. Nem olvastál figyelmesen
3. SKH


hombre[EU]
(őstag)

Drinking game: minden Super Amolednél dobj be egy felest


Balika911
(PH! nagyúr)

Igen, az egyes készülékek közt is van szórás. Egyedileg kell kalibrálni őket, ha igazán színhű képet szeretnél. Irányadó adatok viszont vannak a neten. Itt a PH! cikkben is találsz, de én az RTINGS beállításait szoktam linkelni.

Nekem az RTINGS bevált. Külön jó, hogy az isf és Game képmódra, SDR-re és HDR-re is kitér. Ezeket külön-külön be kell állítani (kalibrálni), ha használod őket.

(#28) Depression: A Samsung KS8000 (7000:1 körüli VA panel) volt az első HDR-képes tévém. Nem volt rossz rajta a HDR, de nem tartottam olyan túl nagy számnak se. A C8 viszont brutális HDR-ben, egy más világ ez a tévé. (A panel a B8-ban és C8-ban ugyanaz.)

[ Szerkesztve ]


atok666
(őstag)

A kontrasztarany akkor is vegtelen ezeknel a teveknel, ha a max fenyero 0.001 cd/m2 lenne...

Atok

[ Szerkesztve ]


azbest
(PH! félisten)
Blog

Az itthon is igen népszerű appok is ott figyelnek a kínálatban, tehát nem hiányzik a Netflix, az HBO GO, az Amazon Prime, a Spotify, hogy tényleg csak a legfontosabbakat említsük, és természetesen elindítható a YouTube, amely nagyon jól használható

Ezeknél van bennem némi kétely, hogy
- az amazon videó vajon a magyar fiókkal is működik-e. Persze lehet, hogy tévés appnál engedik az összes ország fiókját használni, már ha az app verzió ismeri azokat. De fire tv esetén az alexás változatok nem működnek másodrendű országok fiókjaival.
- a HBO GO itt a magyar/európai alkalmazást jelenti-e. Ez egyébként nem használható közvetlen hbo go regisztrációval, csak a szolgáltatón át kötött előfizetéses belépést támogatja. Persze esetenként ígérik a fejlesztését, de amilyen tempóban haladnak, lehet előbb válik a nap vörös óriássá és emészti el a földet. (Ahogy androidtv és xbox one esetén is haladnak)

[ Szerkesztve ]


-oli-
(fanatikus tag)

Pont egy éve vettem meg a B7-et kereken 600 ezer forintért. Sírjak az árról? Januárban már 500 volt - ennyit az év végi akciókról.

DE minden forintját megérte, imádom azóta is, hihetetlen élményt nyújt. 450 db babakék ezresét pedig AJÁNDÉK ( :W ) :C (Ja és nem lopom a pénzt)


Zolik
(senior tag)

Kötelező muszáj írnom valamit hiszti mert van másnak véleménye: pipa


Zolik
(senior tag)

Lehet, de akkor sem ez az átlag. Az hogy te megengedheted magadnak szép és jó, de nem teheti meg mindenki hogy fél millió Ft-ot kiadjon egy szórakozási eszközre.


Zolik
(senior tag)

Troll on:
Aki a NER-nek dolgozik...
Troll off


joey04
(Jómunkásember)

Na, alakulnak ezek az árak. És a lényeg, a képminőség, az jó már az "alsó kategóriában" is. Mire behal a plazmám, nagyon jó áron tudok majd belépő oledet venni.

40: ok, szia. már megint politika. okádni lehet tőle. menj a politika topikba az aktuálpolitika maúgy is tiltott. neked ez a mániád, hogy mindenhova becsempészed ezt a fertőt.


-oli-
(fanatikus tag)

Persze, hogy nem. ( Nem akartam nagyképű lenni.) Akkor is megéri miden forintját. Többet ér, mint pl egy évi dohányzás.

[ Szerkesztve ]


Depression
(PH! kedvence)
Blog

36 havi hitelre, egy két fővel kereső családnak ez is megoldható lenne, de valójában nem érdekes, mert nézz ki az ablakon, és számold meg, hogy hány 10milliós autó megy el 10 perc alatt. Ezek a tv-k tényleg nem a magyar szegény rétegnek szólnak, de egy diplomás német simán megkeresi ennek a többszörösét minden csalás nélkül. Miért ne lehetne egy PRO!!!hardver oldalon tesztelni egy ilyen eszközt anélkül, hogy valaki ne sírna, hogy nem engedheti meg magának egy összeszerelői állással?

[ Szerkesztve ]


sakal83
(PH! addikt)

Mert nem. Es mert beeg:)


fairi
(őstag)

"A tökéletesre sikerült Samsung S7, S8, S9 és Note kijelzők nem csupán Super AMOLED technológiájú kijelzők, mert a Super AMOLED nem technológia, hanem levédett márkajelzés, mely Edge-LED kijelzőt is jelenthet.
Ily módon ez a jól sikerült kijelző nincs beígérve más, nagyobb készülékeknél, csupán mert a Super AMOLED jelzés állna rajtuk."

Maga az AMOLED egy technológia, ennek a rövidítése active-matrix organic light-emitting diode.

Ezek teljes értékű oled kijelzők.

Valami forrást mellékelhetnél, hogy plusz háttér világítást használnak, vagyis edge ledek növelnék a fényerőt.

Persze ez nem változtat a dolgon amoled bármiféle edge led nélkül is ad fényt ellentétben egy lcd-től..


Vikthor
(PH! nagyúr)
Blog

Hát ez minden csak nem olcsó... Ráadásul nagyon kicsi


DjFlanker
(tag)

Azért az 55"-t (ekkora tévém van pont) kicsinek nem nevezném


Balika911
(PH! nagyúr)

Most az "átlag nem engedheti meg magának" kör után jön az "ennyiért inkább vetítek" kör. :)

(#50) Depression: Persze, hogy nincs. De az a "Super AMOLED" poszt ettől függetlenül is totál WTF. :) Egyébként épp ma jött hír a Samsung OLED-es törekvéseiről.

[ Szerkesztve ]


atike
(PH! nagyúr)

Nem kicsi. Nagyon kicsi... :)

55 colban. Örülnék neki ha az 50 colosom ennyire kicsire lenne cserélve... :DD


Depression
(PH! kedvence)
Blog

De ezek sima OLED tv-k az lg-től, amiknek semmi köze a Samsunghoz, meg a super amoledhez, nem?
Tudtommal a Samsungnak nincs is még amoled tv-je, csak a qled marketinget nyomja.

[ Szerkesztve ]

üzenetek