üzenetek

hozzászólások


schawo
(titán)
Blog

Na, akkor a maradékot is elviszik a home CAD-esek.


b.
(nagyúr)
Blog

Az ok de így az MI50 nek mi értelme?nem saját magának állít így konkurenciát AMD? ráadásul ahova jó a Titan V( CUDA) ott nem biztos hogy ez a kártya megoldás.

[ Szerkesztve ]


lezso6
(VARÁZSLÓ)
Blog

Az MI50 az teljesen profi. A Radeon VII csak félprofi, ezért bizonyos szolgáltatások hiányoznak. Pl az FP64 teljesítmény is korlátozva van.

[ Szerkesztve ]


b.
(nagyúr)
Blog

ja igen valóban,ezt el is felejtettem .


vicze1
(nagyúr)

A MI50 szerverbe való nincs videó kimenete, és nincs Window support egyáltalán.
Az R7 az MI50 videó kimenetes változata lényegében, nem sokkal több.

Akinek CUDA kell miért hsználna egyáltalán AMD-t? Akinek OpenCL-kel miért használna nVidiát?

[ Szerkesztve ]


b.
(nagyúr)
Blog

így van ezt a cikkre írtam a V 100 viszonyításhoz.
Egyébként problémát jelent a videókimenet szerverben?

[ Szerkesztve ]


awexco
(senior tag)

Sejthető volt , hogy felépítése miatt nekik telitalálat lesz ez a kártya . ;]


Beerheart
(csendes tag)

Az FP64 teljesítmény fizikailag van ellehetetlenítve, esélytelen, hogy az új illesztőprogram bekapcsolja?

Illetve kicsit off-ként: Van valami infó arról, hogy esetleg a következő AMD vagy nvidia generáció tud-e majd értelmes FP64-et?
Egy szinte nem létezően kis csoporthoz tartozom, akinek a hobbijában jól jönne, de nem tud 1 milla feletti árakat kifizetni ilyen kártyáért. És ha jól tudom évek óta nem volt consumer szinten ilyen kártya, talán az R9 280X volt az utolsó.


AxBattler
(nagyúr)

Miért, egyébként elkapkodnák a gémerek? ;]


b.
(nagyúr)
Blog

-

[ Szerkesztve ]


Pinky Demon
(addikt)

[link]
nem annyira veszes ez, nem a teljes 1/2, hanem 1/4, de ha ez tenyleg fontos, a 3.5 TFLOPS nem rossz 700-ert.


Z10N
(addikt)

DUPE

[ Szerkesztve ]


Z10N
(addikt)

Varhato volt. 16GB-tal a content creatoroknak fog ezzel egyutt kedvezni. Ennyiert pedig kivalo vetel szamukra.


Beerheart
(csendes tag)

Oh, nagyon szépen köszönöm, ez a friss infó nem volt meg. Így már csak az a kérdés, hogy hozzá tudok-e jutni. :)


Vikthor
(veterán)
Blog

egy profi gamer VGA-t nem lehetne kérni inkább az AMDtől? Legalább egy 1080 Ti szintet pls, köszi!


JColee
(őstag)

Szerintem se vészes ez a lassítás. Nekem egy 6970-em van jelenleg, vicc, hogy a csoda új nvidiák is kb annyit tudnak fp64-ben mint a saját lassan 10 éves kártyám... Persze kivéve a titan v-t, de az valami 3000 pénz.


hardzsi2
(tag)

A Radeon VII az 1080 Ti és a sima 2080-as szintjén van (játékonként változik, melyik tud épp többet pár fps-el), sajnos árban is...


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Az AMD Security Processzorban van szabályozva. A firmware módosításával engedélyezhető az egész, de erre csak az AMD képes.


vicze1
(nagyúr)

Nem hackelték eléggé ezt az MI50-et... Elég durva mennyire kapkodás ez a kártya.


Vikthor
(veterán)
Blog

pláne ennyiért... ezt a szintet megkapom 160-180e körül.


nexplo
(aktív tag)

Én is minden totyikban ezt olvasom. Kijött a kari hogy el lehessen mondani hogy létezik. Az már más kérdés hogy milyen lett.... mondanám hogy olcsó húsnak híg... de ez nem is olcsó :Y


nexplo
(aktív tag)

A tesztek alapján én is ezt látom. Amennyiben majd az NV "belassul" az AMD meg "gyorsul" driver szinten, akkor talán nem lesz ekkora a szakadék..... :K


nexplo
(aktív tag)

A tesztek alapján pedig volt a játékokban FPS mozgás. Nem mondom hogy hatalmas de volt. De ez majd kiderül később. És igen jogos ez csak egy oc aminek ki van nyomva a szeme is a túlhajtástól...

[ Szerkesztve ]


b.
(nagyúr)
Blog

Turing már egy modern architektúra, az új API-k alatt gyorsulni fog. Múlt heti driverrel 5 %körüli növekedés jött. Persze radeon 7 is optimalizalhato.


nexplo
(aktív tag)

Igen láttam. Ezt érzem kb: ""A probléma az, hogy amikor autót veszel és megkérdezed, hogy hány lóerő, majd azt válaszolják hogy 100. De majd 130lesz hónapok múlva... Akkor inkább visszajövök hónapok múlva"" :DDD
Na ilyen érzésem van az AMD karival. Valószínű hogy majd 2-3 év múlva nekem is lesz egy mert addigra már elérhető árban lesz. De most több sebből vérzik...


Dragon3000
(senior tag)

Így nv-t se vegyél, mert azok is gyorsulni szoktak a megjelenés utáni driverekkel.


nexplo
(aktív tag)

Egy ideig igen. Aztán rendre csökkenni. Vagy legalábbis bizonyos tesztekben ez látszik... mintha tudatosan lassítanák vissza amikor új jelenik meg..


Dragon3000
(senior tag)

Amiben ugyanúgy vannak változtatások, ami miatt lehet hozzá optimalizálni a dolgokat és lehet nyerni pár százalékot, de ugyanúgy igaz ez az nv esetében is amikor majdnem ugyanazt adja ki, nem a jelenre gondolok most. Egy jó pl, erre még az rx580, kb egy oc-zot 480 mégis sikerült későbbiekben is gyorsítani rajta....


b.
(nagyúr)
Blog

szerintem ezek a "gyorsítások" egy egy népszerű tesztjátékon belüli optimalizálások. nagyjából arról szól melyik cég mennyi pénzt időt szán arra, hogy adott játékhoz finomítsa a meglévő hardverét. Talán az utóbbi időkben ez a múlt heti Nvidia driver volt az, amire mindeni elégedetten csettintettem, hogy általános gyorsulást hozott Turingon és valamennyit Pascalon is., nem pedig egy játékon belül lépett csak előre.
Nem sok ilyen általános gyorsítás lehet mindkét oldalon, hanem inkább célorientált, bizonyos játékokon belüli.

[ Szerkesztve ]


nexplo
(aktív tag)

Mind a zöld mind a piros oldal szokott ilyet. Gondolom ebben egyet értünk. Mint ahogy abban is hogy ez az új ati bocsánat amd nem váltja meg a világot. Ezért marad a reménykedés hogy hátha gyorsul. Amennyiben nem fog akkor marad egy szép kárász életű új széria első gyöngyszemének. Az irány jó, már csak jó vasat+szoftvert kéne kihozni. Szerintem drukkoljunk mert ha a zöldek egyedül maradnak akkor irány az 1 milliós karik utópiája...


Dragon3000
(senior tag)

Biztos, hogy fog gyorsulni, de ettől nem fogja megváltani a világot, nem lesz előrébb. Az nv-nél nagyobb gyorsulást várok, elvégre több változás történt és jobb lett a dx12/vulkán teljesítménye az 1000res szériához képest.


nexplo
(aktív tag)

Szerintem is így lesz kb. Remélem már készül egy jobb kari az új alapokra épp :K


lezso6
(VARÁZSLÓ)
Blog

NV-nél óvatósnak kell lenni sajnos. Abu nemrég írta, hogy teljesen más a stratégiája az NV-nek és az AMD-nek. Röviden: amíg az AMD általános optimalizációkat csinál, addig az NV alkalmazás-szintű optimalizációt, amivel ugyan sokkal több gyorsulást lehet elérni, azonban ha az alkalmazás frissül, akkor az optimalizáció megy a levesbe, s kezdhetik elölről. De azért elvileg csak csinál az NV általános szintűt is, itt rengeteg tartalék van még az GeForce-okban.


Dragon3000
(senior tag)

Biztos, hogy megvan az általános optimalizáció is. De az nv-nél jelenleg több fejlődésre van lehetőség driver fronton, mint az amd-nél, egyiknél egy teljesen áttervezett gpu-ról van szó a másiknál, meg kicsit finomítottunk ezen azon.


lezso6
(VARÁZSLÓ)
Blog

Azért a Turing se annyira új, még mindig Fermi alapú. Az GCN annyiban különbözik, hogy ott a CU-khoz kevésszer nyúltak hozzá, míg az NV-nél az SM-ekhez mindig. Végül a Voltánál / Turingnál olyasmi lett, mint a GCN-es CU. :DDD Persze mielőtt valaki félreértené, nem ez nem jelenti azt, hogy a GCN mindig is jobb volt.

A lényeg az, hogy a hardver és a DX12 / Vulkan közötti általános szoftverréteget kéne fejleszteni. AMD az utóbbit nyomja ezerrel, ebben kb 2 éves elmaradása van az NV-nek. Főleg ezért van benne sok tartalék.


b.
(nagyúr)
Blog

Ezt nem egészen értem, mert vulkán alatt Turing hasít. Ez a 2 év lemaradás akkor hogy jön?

[ Szerkesztve ]


Dragon3000
(senior tag)

Ezek szerint olyan szar az amd, hogy az nv 2 év lemaradással is jobb, amúgy én se értem ezt a le van maradva szöveget, mert ha a teljesítményt nézzük, akkor az amd van lemaradva 2 évvel a csúcs kategóriában. Ezt mind úgy írom, hogy full amd gépem van :D


lezso6
(VARÁZSLÓ)
Blog

Melyik Vulkan cím alatt? Mert játék-specifikus optimalizálásokat csinál az NV. Ezzel sokkal többet lehet nyerni, mint általánossal. Valószínűleg erről van szó. Viszont az ilyen optimalizálások mennek a levesbe, ha a játékhoz jön egy frissítés.


b.
(nagyúr)
Blog

Hát igen, ezért nem értem én sem, mert a Vulkan adott verziójához hozzá lövik az a ott hardvert.Ráadásul a Win verziónak is fontos szerepe van ebben gondolom. ÉN ebben a 2 éve fejlesztik dologban nem igazán hiszek, szerintem Nvidiának szimplán hardveres lemaradása volt a pascallal, amit mosta Turing áthidal.
vagy ennyire jóa Turing Vulkan alatt , hogy még elavult szoftveres támogatottsággal is így megy :D

lezso6: mindegyik cég játékspecifikus optimalizálásokat csinál manapság, elég megnézni az aktuális drivereket mikor melyik játékhoz jön támogatás, javítás.
Én ennek nem csak Abu miatt hanem úgy általában sem hiszek,mert valaki leírja ezt itt a PH fórumán. A 2 év lemaradásban meg főleg nem.
Elég megnézned a wolfi 2 tesztjét vulkan alatt vagy Hitman 2 tetsztjét dx 12 alatt. vagy itt a Strange Brigade tesztjét.semmi / minimális lemaradása az RTX nek ezekben vagy előnye van. Mindkét cég abban villog az új API-k alatt amit támogat és ráoptimalizál nem változott ez a nóta. AMD is csak azért gyorsabb valamivel egy egy játék alatt, mert fizet és optimalizál, nem mert modern a hardver vagy 2 éve fejlesztenek szoftvert egy azóta 8 frissítést megért relasevel és teljesen új creator updatekkel Windows alatt. Szerintem.

[ Szerkesztve ]


awexco
(senior tag)

Ki ver hülyére kit ?
[link]


lezso6
(VARÁZSLÓ)
Blog

DX11-nél ez működik persze. De explicit apiknál nem feltétlenül érdemes játékspecifikus optimalizálásokat csinálni, mivel ha frissül a játék, akkor az speciális optimalizáció megy a levesbe, volt erre már nem egy példa, pont te értetlenkedtél egy ilyen esetnél, hogy szar a teszt. Általános optimalizáció persze ettől még lehet olyan, hogy egyes játékokban sokat hoz.

Jaj ne fanboy fejjel gondolkodjatok már. :D Tény, hogy az NV abszolút teljesítmény és perf / watt terén jóval előrébb van. És csak nála van Tensor meg RT. Ezt nem vitatja senki. És nem is akarom ezt csorbítani.

De az tény, hogy az NV 2 évvel le van maradva az explicit API-kban driverileg. Jórészt ennek köszönhető az, hogy DX11-hez képest DX12-ben és Vulkanban jobbak az AMD-k. Csodadriver powa. ;] De ez, mint látható, minimális csak, sokat nem lehet vele nyerni. De azt legalább biztosan. És akkor még így is el van maradva az AMD. Szóval sokat nem ér.

[ Szerkesztve ]


lezso6
(VARÁZSLÓ)
Blog

Haggyad, minden topikba beírja. :D A TPU-nál tényleg így jöttek ki az eredmények, csak hát sajnos nem igazán jó a tesztelési metódusuk, mivel régi játékverziókkal és windowsokkal tesztelnek, ráadásul szinte sehol sehol nem használnak DX12-t / Vulkan leképezőt, hiába elérhető. Persze mindennek előnye az, hogy sok grafikus kártyát lehet betenni a grafikonba, minimális munkával.


awexco
(senior tag)

Biztos 2080 at vett és védi a döntését . ;]


b.
(nagyúr)
Blog

Nem sok köze van ennek a fanboykodasnak. Pont azt írtam, hogy nincs vagy minimális lemaradása nvidianak vulkan vagy dx 12 alatt. Nézd meg a teszteket,nezd meg az itteni SB vulkán tesztet a Radeon 7 tesztnel.
Vagy nézz meg egy Wolf tesztet TPU nal. Most erre te leirod, hogy azért nincs mert NV raoptimalizalt. Én meg leirom, hogy ez nem igaz szerintem. Már béta alatt is a wolfeinsteinnel és a doomnal a V100 köröket vert a Pascalra. Mindenféle optimalizálás és normál driver nélkül.
Dx 12 ben pedig szinte a játékok 80% resze lassabb mint 11 ben AMD alatt is.

[ Szerkesztve ]


vicze1
(nagyúr)

"hát sajnos nem igazán jó a tesztelési metódusuk, mivel régi játékverziókkal és windowsokkal tesztelnek, ráadásul szinte sehol sehol nem használnak DX12-t / Vulkan leképezőt, hiába elérhető."

Legalább mások se térnek el ettől. :)


MeszesKPT
(aktív tag)

Ez a hír is csak azt bizonyítja, hogy a VII egy félprofi kártya, ami adott munkára tökéletes. Az csak mellékes folyománya, hogy játszani is lehet rajta bizonyos korlátok mellett.

üzenetek