üzenetek

hozzászólások


.Z.
(tag)

5 megát úgyis tud :D

Én 20-30 gigás fájlokat mozgatok, szóval bőven jó.


Pityesz4734
(tag)

Ez az. A gyártó által megadott sebességek illetve a tesztekkel mért
adatok névlegesek, sok fájl mozgatásakor illetve 70% telítettség
felett már elhasal mindegyik, márkától és ártól függetlenül. :K ;)


.Z.
(tag)

Mondjuk semeddig sem tart egy tömörítés nélküli zip fájlba bedobni őket és átmásolni úgy. Kb 2-3 perc :)

[ Szerkesztve ]


Akula
(senior tag)

ThinkVision X1 nagyon bejön! :R


Pityesz4734
(tag)

És az idő tényező? Több ezer fájl zippelése... :D
Aztán másolni és újrabontani. :U


.Z.
(tag)

Ha nem zipelem, 15 perc átmásolni kb 50ezer fájlt.
Ha zipelem, az kb másfél perc, és ugyan ennyi átmásolni. Csak jobb a 3 perc, mint a 15 :DDD


Aprósólyom
(őstag)
Blog

Én igazat adok neked. Ezeke az ajánlók valójában rekláom/megbízott PR cikkek. Tartaluk alapján egyértelműen reklám, mégis cikk formájában jelenik meg. Ami így etikai szempontból kifogásolható. Egyértelmű reklám posztként kellene megjelennie, vagy feltűntetni, hog ez reklám és nem a tesztelők, felelős ajánlásait tartalmazza.
Bár gyaníthatóan egyre többen tisztában vanak vele, mi várható ezektől az akciós körképektől, mégis azt tartanám etikusnak én is, ha megjelölnék egyértelműen, jól láthatóan, hogy reklámról van szó.


hemaka
(nagyúr)

Arrol nem is beszelve, hogy lehet ok is jobban jarnanak, ha azt mondanak ezeknek a boltoknak, hogy hetente 5-10 termeket hirdethettek itt ebben az ajanloban x forintert, mint a fizetett hirdetesek a nyomtatott sajtoban.
Bar nem tudom mennyire vevok erre az itthoni webshopok. :)


Pityesz4734
(tag)

:R


idegen lény
(őstag)

Csak engem zavar ez a "hetén"?


Freiherr
(őstag)
Blog

És akkor mi van, ha megjelölnék reklámként? Ugyanúgy elolvasnád, csak akkor arról menne a fröcsögés, hogy miért ezeket reklámozzátok, mér' nem xy-t, hagyjuk már.
Etika, mikor a fennmaradásért küzdenek.. , át kell lapozni, ha nem tetszik, én is skipelem a reklámokat más platformon, itt meg nem tolják a képedbe erőszakosan.


Cassi
(aktív tag)

Nem, csak a legtöbben már beletörődtek az "újmagyarba" :DDD


VIC20
(őstag)

Engem is zavar - bizonyos értelemben. Maga a ,,hetén" szóval nyelvtanilag nincs semmi baj, nem is lehetne másként képezni ezt a kifejezést. (A "hétjén" számomra nem tűnik túl szerencsésnek.)

A gond másutt van: egyrészt húsvét nem egy egész hét, hanem mindössze 2, azaz kettő nap, az előtte lévő hét a nagyhét. Semmi köze a nyúlhoz - pláne nem ilyen "kínai naptár" ízű kifejezés kapcsán. Ez nem világnézeti, pusztán kulturális, műveltségi kérdés. (És nem is valami magas műveltségről beszélünk...)

Egyszóval a cikk írója, ahogy mondani szokás, magáról állított ki szegénységi bizonyítványt.

[ Szerkesztve ]


VIC20
(őstag)

,,És akkor mi van, ha megjelölnék reklámként?"

Tisztességesen járnának el. Van, akinek számít...

,,Etika, mikor a fennmaradásért küzdenek..."

Pontosan. Most lenne rá a legnagyobb szükség. Számomra legalábbis ez alapvető követelmény bármilyen támogatáshoz.

[ Szerkesztve ]


Cheesy
(őstag)
Blog

Nem is emlékszem mikor volt utoljára olyan monitor ajánló ahol az átlagember számára megfizethető 50-60k-s kategóriából szemeztek volna és nem a 100-300k-s ársávból :/


hemaka
(nagyúr)

Ha olyan ajánlóra vágysz, érdemes benézni ide. Ez nem az a hely. :)


oszi666
(őstag)

sziasztok nekem a TUF 504, 1060 6Gb van ha valakit érdekel. Én nagyon szeretem bitang kényelmes, elég erős, a billentyűzete valami álom. Ezt szó szerint mondom, nem tudom volt-e valaha ilyen kellemes billentyűzetem.
Amire felhívnám a figyelmet: én hülye fejjel a HDD-s verziót vettem, egy db 8 gigás RAM-mal. Ha játszik az ember akkor oké végülis, de amíg feláll a win10 valami botrány (értem ezt úgy, hogy megnyomom a bekapcs gombot, és mennyi idő telik el, amíg tudom használni a böngészőt) mivel dvd olvasó nincs benne így egy darab sata hely van, meg egy M2-es SSD-nek hely, és két ram foglalat.
A monitor nagyon szép képet ad
A hangszórók viszont elég halkak.
Alaphasználaton (böngésző office) nagyon halkan üzemel
összeszerelést nem tudom miért fikázzák itt. Teljesen jó minőségű műanyagból van, nem recseg ropog, a billentyűzet nem horpad, a fedlap nem hajlik. A hűtés lehet tényleg kevés lesz, erről nem tudok perpill nyilatkozni. Megjegyzem én ezt a gépet egyáltalán nem hurcolom, nagyon vigyázok rá. Hurcolásra a régi dell-emet használom az nyilván bírja a strapát, arra való.
Én nagyon szeretem csak ajánlani tudom.

[ Szerkesztve ]


Aprósólyom
(őstag)
Blog

Én nem saját aspektusból írtam, még ha nem is derült ki. Azt tartom etikusnak és máshol is azt a gyakorlatot látom, amit említettem. Ha egy fizetett cikk jelenik meg, akkor fel van tűntetve, hogy egy PR, stb. cikkről van szó.
Ezekben a gyűjteményekben csak egy szerkesztőt/cikkírót jelölnek meg, ami ilyen szempontból félrevezető lehet, mert nem a saját vagy nem kizárólag saját mazsolázás alapján válogatott gyűjteménye, hanem amit reklámozni /eladni szeretne a forgalmazó, kereskedő.
Messzemenőkig félreértessz, ha azt olvastad volna ki üzenetemből, hogy ne csinálják. Ez így nonszensz. Módszerváltoztatásra tettem javaslatot. Még csak nem is utaltam rá. Azt nem tartom etikusnak, hogy sejthetően (bizonyítani kívülről nem tudjuk) ez egy fizetett megjelenés, mégis egy szerkesztő javaslataiként, egy szerkesztő neve alatt jelennek meg ezek. Mint említettem, ilyenkor fel szokták tűntetni, hogy fiztett tartalom
.
Másik: Én ezt megemlítettem, hogy miként javaslom és kifejeztem, hogy szerintem hozzátartozik ez a mai értékrendhez. Ezen persze lehet vitatkozni. De te, a hsz-emre, úgy válaszolsz, amin érezhető a prekoncepciókon alapulóan, offenzív válasz, amire egyáltalán nem adtam alapot. Teljesen érthetlen.
Elhinnéd, ha azt mondom, hogy semilyen reklám ellen nem vagyok, sőt (tisztában vagyok a szükségességével és hasznosságával is, Engem nem frusztrál, mint egyeseket) és még csak reklám blokkolót sem használok, sehol, semmilyen eszközömön, sőt, volt PH! előfizum is?
Te skippeled a reklámokat, elmondásod szerint, nem én, szóval ez nagyon félrement. Nézz kicsit magadba, vagy nyugodj le, ha szar napod volt. Valójában te froccsögsz, nem én vagy "mi".

[ Szerkesztve ]


Pityesz4734
(tag)

Dióhéjban: mindenki olyan hardvert vesz magának, ami tetszik és amire elég a keresete. Ez ilyen egyszerű. Nagyon sokan meghallgatnak véleményeket, olvasnak ajánlókat, de mégis egészen mást választanak. Ez emberi tulajdonság, teljesen normális. És ott az igen elterjedt tényező is (tisztelet a kivételnek), hogy ha valakinek valamire nincs pénze, akkor azt sz@rozza, fikázza, ez a legegyszerűbb, mert sose tudja megvenni, de beismerni, na ahhoz pont nincs vér a pucájában. Ennyi. ;)

[ Szerkesztve ]


MaCS_70
(veterán)

Ehhez tenném hozzá az alapproblémát, ahonnét elindultam: a név kötelez, akár reklámról van szó, akár mondjuk tesztről. Az ajánlott router pedig nagyon nem ajánlott típus, aki megveszi a Prohardver nevében bízva, könnyen fizethet be egy adag bosszúságra.

MaCS


MaCS_70
(veterán)

Csakhogy itt szó nem volt az árról -- én legalábbis nem azt kifogásoltam, hogy olcsó eszközt ajánlanak, hanem azt, hogy típushibásat. Azonos árkategóriában vannak jó termékek is -- csak azoktól a kereskedő nyilván nem trükkösen akar szabadulni.

MaCS


Pityesz4734
(tag)

Vágom, a hirdetések és termékajánlók lényegére reflektáltam. ;)

üzenetek