üzenetek

hozzászólások


Milka 78
(nagyúr)

Jó hír mint az is, hogy végre tisztázódik a helyzet.:K


adamssss
(veterán)
Blog

Koszonjuk az osszefoglalot. Hasznos volt.

Majd jo lenne egy olyan tablazat/osszehasonlito elemzes ami a 3xx/4xx/5xx deszkak elonyeit hatranyait foglalja ossze. Pl mennyivel lesz gyorsabb egy ryzen 2 ha 5-os lapba rakom vagy mintha egy 3-asba.

Elore is koszi. :R


arn
(nagyúr)

En ha valtok az x470et is cserelem.


Televan
(veterán)

Én reménykedem benne hogy az Asrock tud majd támogatást adni az új processzorokhoz az X370 -es lapokhoz is.B350 -en már van néhány laphoz 0.0.7.2 bios,de eddig még X370 -en nem láttam. Ha nem jön a lapomhoz akkor max egy 2600 -ast teszek bele.Én inkább a Navi10 -re leszek jobban kíváncsi,de egy 3600 -as processzor is jól jönne a gépembe.


Vartanus
(őstag)

Most ezt a PCI Express dolgot én nem értem. Ha a prociban van a vezérlő akkor attól függ nem, hogy a lap azon sínjei amelyek közvetlen a prociba vannak kötve milyen PCI-E szabvánnyal üzemelnek?

FM2+ lapok esetén is így volt. Ha a user Trinity vagy Richland APU-t tett az A88X-es lapba akkor a procihoz csatlakoztatott PCI-E slotok a 2.0-ás szabvány szerint üzemeltek, de ha egy PCI-E 3.0 képes Kaveri vagy Godavari APU került ugyanazon FM2+os deszkába akkor a slotok már PCI-E 3.0 szerint működtek.

Vaagy a PCI-E 4.0 esetén a slotok vezetékelése és/vagy felépítlse is változik fizikailag?


koko52
(addikt)

Mennyire használja egy csúcs VGA a PCIe sávszélességet? 8%? Akkor fontos a 4.0.


Vartanus
(őstag)

Azért Egy Titan RTX szerinten jobban.

De nem is ezért kérdezem, csak szeretném megérteni, hogy ami korábban működött annak most 2 gennel később mi akadálya van.


koko52
(addikt)

Bocs, nem neked szántam, hanem általános kérdésként.


joey04
(félisten)

Ha ezek a hírek Intellel kapcsolatban jelentek volna meg, akkor 1: sokkal hamarabb megjelent volna az alapvető hír, miszerint új lap kell, 2: a "tisztázó" hír és a kommentek is tele lennének hitetlenkedéssel, savazással.


keldorpapa88
(félisten)

De az nem is támogatja. Nincs jelenleg PCI-E 4.0-ás VGA a piacon, gondolom a Navi lesz majd az első ilyen.


Kupszi
(tag)

Konkrétan ezt én sem értem. Ha a CPUba van minden féle vezérlő , és a PCI-e lábkiosztása semmit sem változik akkor ha egy régi lapba belerakok egy új Gent, miért nem mehetne 4.0-val. Lásd Sandy-Ivy váltást, ott is működött.


h_143570
(addikt)

A PCIE4 jelerosege kb 15cm-ig marad meg utanna mar szukseg van jelerositokre, amik a jelenlegi alaplapokba nem kerultek bepitesre.
Ez azt jelenti, hogy 3xx/4xx alaplapokon a legkozelebbi 16x-es PCIE portig eleg lehet.
Felteve ha a lap gyarto nem olcsojanoskodta el a lapot es hajlando lesz megcsinali utolagosan a hitelesitest.


tibcsi0407
(félisten)
Blog

Nem szívesen dobnám a Taichi-t, ha upgrade-re kerülne a sor.


Dragon3000
(senior tag)

Más oldalon is max 1 nappal előbb olvastam az msi-s dolgot. Intel hitetlenkedéshez hozá tartozik az elmúlt 10 éves alaplap cserés szivatás. Igaz a 775ös idők se voltak jobbak, amikor a foglalat ugyanaz volt, de az egyik chipset csak ettől-eddig a másik meg attól-addig támogatta a procikat.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Remélem, a B350 Tomahawk (Arctic) laphoz lesz ilyen. Nem lenne rossz ~ 1 év múlva (hacsak nem előbb :DDD) deszkaváltás nélkül meglépni az R7 3700 manővert.

[ Szerkesztve ]


Zotya84
(őstag)

Jaja, nem (csak) azért vettem meg a lapot, hogy aztán eldobjam, ha már ígért támogatás van hozzá. Mert azért kár lenne továbbadni pusztán amiatt, hogy a gyártó b@szik rája frissítést csinálni. A PCIe 4 meg rohadtul nem érdekes szerintem senkinek, aki nem akar cserélni. Melóhoz néha el tudnék viselni jóval több szálat a mostani 16-nál. (No nem mintha ez nem lenne elég – de ha egyszer már lenne vevőm az 1700X-re, akkor miért ne...)


Lacika112
(tag)

"Richard Solomon a Tom's Hardware kérdésére megerősítette azt is, hogy megváltozik a PCI Express energiaátvitelre vonatkozó specifikáció. Az eddigi 75 wattos maximum helyet az új PCI Express 4.0 a 300 wattos energiaátvitelt célozza meg"

PCI-e 3.0: 75 watt
PCI-e 4.0: 300 watt

Lehet én értettem félre, de akármilyen procit-aput raksz a lapba tegyük fel a gyártója extra minőséget csinált és a PCI-e csatoló felé olyan vastag vezetőt kötött be ami 150 wattot is elbír...... az a PCI-e 4.0 szabvány fele csak.

Gyanítom idővel a vga gyártók is le-le hagyják a tápcsatit (persze nem az oc-ultrra-extra-kopponminden) a kártyákról hisz "értelmetlenek" lesznek. Ha majd egy ilyen kártyát ami pl 200 wattot kér berakod egy lapba ami PCI-e 3.0 ( 75 watt ) hááááát..........
Szóval ami gyárilag nem PCI-e 4.0 lett tervezve az gondolom el fog vérezni a hitelesítésen. :R


Kupszi
(tag)

Ha ez így is lesz , akkor abba a 300wattba sok bele fog férni. Viszont akkor biztos lesznek + csatik a lapon hogy az ágak el is bírják majd.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Nálam nincs semmilyen ígéret a háttérben, csak nem akarnám lecserélni ezt a guszta, fehér NYÁK-ot. : > (Meg amúgy is egy elég korrekt lap.)

[ Szerkesztve ]


Dragon3000
(senior tag)

Gyanítom idővel a vga gyártók is le-le hagyják a tápcsatit (persze nem az oc-ultrra-extra-kopponminden) a kártyákról hisz "értelmetlenek" lesznek.

Kétlem, majd ha már csak pci-e 4.0-ás alaplapokat, hozzá cpu-kat és vga-kat lehet majd venni és eltelik 5-10 év, akkor talán el hagyják majd a + tápcsatlakozókat a vga-król, de még itt is kérdés, hogy arányaiban, hogy fognak állni a pci-e 3.0-s megoldások a piacon.

üzenetek