Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


akosf
(PH! kedvence)
Blog

"Low Latency SLC device" + "1/10 Read latency of TLC device" azt jelenti, hogy kb. feleződik az elérési idő.


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Végre kikezdi valaki a 3d xpointot...


Oliverda
(Jómunkásember)
Blog

A V-NAND a Samsung saját 3D NAND implementációjának márkaneve.


Piftuka
(PH! addikt)

Vajon a gyakorlatban mindez mennyit számít? Átlagos, multimédiás felhasználás mellett észreveszi a számítógép tulajdonosa ezt a gyorsulást?

[ Szerkesztve ]


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Multimédiánál szvsz a hdd-ssd különbséget is csak nagyobb könyvtárak másolásánál veszed észre.


Piftuka
(PH! addikt)

No, azért ez nem így van!

A töltési idők az SSD javára összehasonlíthatatlanul jobbak.

Mindkét technológiával van már éppen elég tapasztalatom, ráadásul sok év SSD használat után, az eszköz meghibásodása miatt hónapokig, muszájból vissza kellett térnem a HDD-hez... Hát ha egy mód van rá, akkor soha többé! (Rendszerlemeznek legalábbis...)

[ Szerkesztve ]


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Most komolyan látsz töltési időt, amikor elindítasz egy bluray-filmet, vagy pláne zenét:F? ("Multimédiás felhasználás"). Gamer felhasználásnál igen, a töltési időkben jobb az ssd, de korántsem annyival, mint amit a szintetikus tesztek mutatnak. Csúcsszuper vadiúj optane /samu 960 pro meghajtó és mezei, régi sata ssd között se fogsz fele-duplája pályabetöltési időket látni (ami fura, és én se egészen értem, miért nem)

[ Szerkesztve ]


Piftuka
(PH! addikt)

"Most komolyan látsz töltési időt, amikor elindítasz egy bluray-filmet, vagy pláne zenét ? ("Multimédiás felhasználás").[..]"

A félreértések elkerülése végett az "átlagos, multimédiás felhasználás" nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag különféle lemez alapú médiákat használsz.

Hanem, hogy a számítógépedet az általánosságban jellemző összes célra használod. Egy kis böngészés, egy kis munka, egy kis zene, film, vagy játékprogram...

Ami pedig a kérdésedet illeti... Óriási a különbség. Mint említettem, kényszerűségből visszatértem a HDD-hez pár hónapra, és kínszenvedés volt, annyival lassabb volt a rendszer.

A Windows töltése, az összes program indítása, betöltése...


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Nyilván egyéni érzékenység kérdése is, nekem van hdd-s és ssd-s gépem is, és mindkettőt használom az általad leírt dolgokra: a hdd-s baromi lassan indul be, de ha a "bootolási kakaót/narancslevet/stb" megittam, már semmi gond a 30+tabos böngészéssel és egyebekkel. Ja, 16GB ram van a gépekben.

Médiafájl (pl bluray iso) hdd-ről betöltési sebességproblémákat se észleltem még.

[ Szerkesztve ]

üzenetek