üzenetek

hozzászólások


Vikthor
(veterán)
Blog

Nem kenegetni kellene, hanem egy kicsit rendesebben megtervezni azt a flagship VGA-t a vöröséknél...


Armagedown
(senior tag)
Blog

Így van, azon már semmilyen hiperszuper paszta nem fog segíteni.


GAI
(senior tag)
Blog

Nem lehet, hogy azért van a thermal pad a paszta helyett, mert a GPU és a HBM memóriák nincsenek tökéletesen síkban? Ezt a thermal gap pad kiegyenlíti, de bármilyen paszta kerül rá, az nem fogja, így nem lesz tökéletes a kontakt a mag és a hűtő között, és romlik a hűtőteljesítmény.


akosf
(veterán)
Blog

Meglepő, hogy ennyire jól teljesít a hővezető pad. :Y


Graphics
(félisten)
Blog

Feltehetőleg direkt ilyesmi célra tervezték, esetlegesen ipari környezetből került át ide.


Tomassy00
(senior tag)

Van benne valami, ez akár még magyarázat is lehet hogy miért nem pasztázzák. :K


arn
(nagyúr)

szvsz is inkabb ez lehet az oka, tipikusan akkor szoktak ilyen megoldasokat hasznalni, amikor vmilyen mechanikai elmozdulas miatt nem biztos, hogy sikba esik az egesz. pl a huto befesziti a nyakot, etc. ezek azert nem olyan ezredmilimeteres dolgok, amit egy csucsrajaratott dolog megkovetelne nagy hoterhelesnel.

pl lehet tul precizen szerelik ossze a kartyat, aztan lehet a fele selejt lenne a pad nelkul. jomultkor a 1070tit pl teljesen szet kellett szednem, mert olyan fosul raktak ossze a gyarban, hogy a gpura a huto sem fekudt fel rendesen. vmi 15 fokot esett a homerseklet.

[ Szerkesztve ]


paprobert
(tag)
Blog

Gamer's Nexusék arra jutottak, hogy a fellépő egyenlőtlen nyomáspont miatt döntöttek így, gyakorlatilag egy elasztikus, purhabszerű anyagként viselkedik a cucc, kitöltve a hézagokat.

[ Szerkesztve ]


ONEFREE
(aktív tag)

Szerintem is a magasság különbség lehet az oka a lapka használatnak,de amíg nem méri valaki addig csak találgatás..Azért durva egy hővezető lapka lehet :Y :R

[ Szerkesztve ]


pengwin
(addikt)
Blog

GamersNexus-on rendesen kivesézték a témát: nagyon rossz a kontakt a lapka és a hűtő felülete között, középen gyakorlatilag semmilyen érintkezés sincs, ezért kell hővezető lapkát használniuk. Hiába jó minőségű az a lapka, a vastagsága miatt hátrányban lesz egy jobb pasztával szemben. A GN-en mértek külön értékeket a lapka szélén és a közepén is: a közepén jobb, ha a hővezető lapka van, a széleken meg jobban teljesít a paszta, mert ott kisebb lyukat kell kitöltenie, ami megy is neki.

(#3) GAI
Úgy tudom síkban vannak, de ha nem, akkor is meg lehetett volna oldani, hogy csak a HBM-re kerüljön gap pad, a komolyabb fogyasztás-koncentrációra meg valami jobb paszta. Egyébként eddigi HBM-es kártyáknál úgy tudom a memória volt lejjebb a GPU felületénél, itt meg a GN-es teszt alapján a GPU van messzebb a hűtő felületétől.

[ Szerkesztve ]


Kopi31415
(félisten)
Blog

"Ez több a legtöbb pasztánál, amit a gyártók alkalmazni szoktak, ugyanakkor az AMD vélhetően a jóval nagyobb élettartama miatt szavazott bizalmat ennek a megoldásnak."

Ezt a mondatot át lehetne fogalmazni? Jelen állapotában ha akarom így értem, ha akarom úgy.


Duracellm...
(veterán)
Blog

Szerintem is ez lesz a magyarázat a hővezető lapkára. A videón a tükröződésből látszik, hogy igyekeztek síkba csiszolni a GPU+HBM stack-et. A vapo chamber hőfelvevő része lehet még homorú lehet a leszorító erő miatt, azt ki tudja egyenlíteni a pad.

Amúgy emberünk a videoban, hogy a viharba tudta a vastagságkülönbséget áthidalni a pad és a folyékony fém között? :U

[ Szerkesztve ]


Duck663
(aktív tag)

Többet ér az UV, mint ez. De Abu inkább arról kellene értekezni, hogy napolták a Navit... kezd a dolog kicsit kiakasztó lenni.


Petykemano
(addikt)

Nem a hővezetéssel van a gond, hanem a hőtermeléssel.


atus72
(senior tag)

Most a gombhoz keresünk kabátot esete van...


akosf
(veterán)
Blog

Nem egészen úgy van, hogy erre a célra tervezték. Szívesen mennék olyan helyre melózni, ahol nem kötik a gúzsba a mérnökök kezét a technológiai, fizikai korlátok. :)


Walter_White
(senior tag)

Hihetetlen, hogy ennyire elfajult az egész fejlesztés, tesztelés, mind NV-nél és mind AMD-nél, lassan nem lesz normálisan megtervezett alkatrész, valaminek lesz valami nyűgje, főleg az árakhoz képest...... :W


Televan
(veterán)

A felhasználói tapasztalatok szerint nem folyékony fém kell,hanem 1V -ra alulfeszelni,ha lehet.Máris egy normálisabban fogyasztó,jobban hűthető kártyák kapunk. :)


Graphics
(félisten)
Blog

Nem is azt írtam, hogy pont erre, hanem ilyen célú felhasználásra :)


Petykemano
(addikt)

gyárilag!

üzenetek