Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Vikthor
(PH! nagyúr)
Blog

Nem kenegetni kellene, hanem egy kicsit rendesebben megtervezni azt a flagship VGA-t a vöröséknél...


Armagedown
(őstag)
Blog

Így van, azon már semmilyen hiperszuper paszta nem fog segíteni.


GAI
(senior tag)
Blog

Nem lehet, hogy azért van a thermal pad a paszta helyett, mert a GPU és a HBM memóriák nincsenek tökéletesen síkban? Ezt a thermal gap pad kiegyenlíti, de bármilyen paszta kerül rá, az nem fogja, így nem lesz tökéletes a kontakt a mag és a hűtő között, és romlik a hűtőteljesítmény.


akosf
(PH! kedvence)
Blog

Meglepő, hogy ennyire jól teljesít a hővezető pad. :Y


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Feltehetőleg direkt ilyesmi célra tervezték, esetlegesen ipari környezetből került át ide.


Tomassy00
(senior tag)

Van benne valami, ez akár még magyarázat is lehet hogy miért nem pasztázzák. :K


arn
(PH! nagyúr)

szvsz is inkabb ez lehet az oka, tipikusan akkor szoktak ilyen megoldasokat hasznalni, amikor vmilyen mechanikai elmozdulas miatt nem biztos, hogy sikba esik az egesz. pl a huto befesziti a nyakot, etc. ezek azert nem olyan ezredmilimeteres dolgok, amit egy csucsrajaratott dolog megkovetelne nagy hoterhelesnel.

pl lehet tul precizen szerelik ossze a kartyat, aztan lehet a fele selejt lenne a pad nelkul. jomultkor a 1070tit pl teljesen szet kellett szednem, mert olyan fosul raktak ossze a gyarban, hogy a gpura a huto sem fekudt fel rendesen. vmi 15 fokot esett a homerseklet.

[ Szerkesztve ]


paprobert
(fanatikus tag)

Gamer's Nexusék arra jutottak, hogy a fellépő egyenlőtlen nyomáspont miatt döntöttek így, gyakorlatilag egy elasztikus, purhabszerű anyagként viselkedik a cucc, kitöltve a hézagokat.

[ Szerkesztve ]


ONEFREE
(fanatikus tag)

Szerintem is a magasság különbség lehet az oka a lapka használatnak,de amíg nem méri valaki addig csak találgatás..Azért durva egy hővezető lapka lehet :Y :R

[ Szerkesztve ]


pengwin
(PH! addikt)
Blog

GamersNexus-on rendesen kivesézték a témát: nagyon rossz a kontakt a lapka és a hűtő felülete között, középen gyakorlatilag semmilyen érintkezés sincs, ezért kell hővezető lapkát használniuk. Hiába jó minőségű az a lapka, a vastagsága miatt hátrányban lesz egy jobb pasztával szemben. A GN-en mértek külön értékeket a lapka szélén és a közepén is: a közepén jobb, ha a hővezető lapka van, a széleken meg jobban teljesít a paszta, mert ott kisebb lyukat kell kitöltenie, ami megy is neki.

(#3) GAI
Úgy tudom síkban vannak, de ha nem, akkor is meg lehetett volna oldani, hogy csak a HBM-re kerüljön gap pad, a komolyabb fogyasztás-koncentrációra meg valami jobb paszta. Egyébként eddigi HBM-es kártyáknál úgy tudom a memória volt lejjebb a GPU felületénél, itt meg a GN-es teszt alapján a GPU van messzebb a hűtő felületétől.

[ Szerkesztve ]


Kopi31415
(PH! félisten)
Blog

"Ez több a legtöbb pasztánál, amit a gyártók alkalmazni szoktak, ugyanakkor az AMD vélhetően a jóval nagyobb élettartama miatt szavazott bizalmat ennek a megoldásnak."

Ezt a mondatot át lehetne fogalmazni? Jelen állapotában ha akarom így értem, ha akarom úgy.


Duracellm...
(PH! kedvence)
Blog

Szerintem is ez lesz a magyarázat a hővezető lapkára. A videón a tükröződésből látszik, hogy igyekeztek síkba csiszolni a GPU+HBM stack-et. A vapo chamber hőfelvevő része lehet még homorú lehet a leszorító erő miatt, azt ki tudja egyenlíteni a pad.

Amúgy emberünk a videoban, hogy a viharba tudta a vastagságkülönbséget áthidalni a pad és a folyékony fém között? :U

[ Szerkesztve ]


Duck663
(senior tag)

Többet ér az UV, mint ez. De Abu inkább arról kellene értekezni, hogy napolták a Navit... kezd a dolog kicsit kiakasztó lenni.


Petykemano
(PH! addikt)

Nem a hővezetéssel van a gond, hanem a hőtermeléssel.


atus72
(senior tag)

Most a gombhoz keresünk kabátot esete van...


akosf
(PH! kedvence)
Blog

Nem egészen úgy van, hogy erre a célra tervezték. Szívesen mennék olyan helyre melózni, ahol nem kötik a gúzsba a mérnökök kezét a technológiai, fizikai korlátok. :)


Walter_White
(senior tag)

Hihetetlen, hogy ennyire elfajult az egész fejlesztés, tesztelés, mind NV-nél és mind AMD-nél, lassan nem lesz normálisan megtervezett alkatrész, valaminek lesz valami nyűgje, főleg az árakhoz képest...... :W


Televan
(PH! kedvence)

A felhasználói tapasztalatok szerint nem folyékony fém kell,hanem 1V -ra alulfeszelni,ha lehet.Máris egy normálisabban fogyasztó,jobban hűthető kártyák kapunk. :)


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Nem is azt írtam, hogy pont erre, hanem ilyen célú felhasználásra :)


Petykemano
(PH! addikt)

gyárilag!


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Hogyan lehet elnapolni egy hardvert, aminek még nincs is megjelenési ideje? ;)


Petykemano
(PH! addikt)

Hát pont úgy, ahogy egy miniszterelnöknek semmi köze a közebeszerzéseken állandóan nyertes legjobb barátja üzleti ügyeihez.


Jim Tonic
(PH! nagyúr)
Blog

Ennek szerintem semmi értelme nem volt. A HBM miatt szinte biztos, hogy olyan rések vannak, amelyeket a folyékony fémmel így nem tud kitölteni. Értelmesebb lett volna beszerezni hasonló hőátvezetőt, és kipróbálni valami bivaly hűtővel.


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ez terelés. A valóság az, hogy az AMD hivatalosan azt mondta, hogy a Navi 2019-ben jön. Minden dátum, ami 2019-es nem lehet csúszás, hiszen az AMD hivatalos közleményének megegyezik. Ha 2020-ban jön, akkor van csúszás. Másrészt, halvány lila fingja sincs senkinek a Naviról. Én is csak annyit tudok az egyik gyártóktól, hogy mind ordas kamu, ami eddig megjelent (specifikáció, ár, stb.).

[ Szerkesztve ]


Trailblazer
(PH! addikt)

Jó volna tudni, mennyibe fáj ez a Hitachi cucc. Az oldala megvan könnyedén, de ebből semmi nem derül ki. Meg hát egyáltalán kapható-e forgalomban.


bunfi
(őstag)
Blog

Vastagságtól és mérettől függ: [link]. Még nem volt időm végignyálazni, hogy melyik, az amelyik a legjobban megfelel a célra. Én a processzorra akarom kipróbálni paszta helyett.


Trailblazer
(PH! addikt)

Én is, de leginkább hazai beszerezhetőség érdekelt volna.


bunfi
(őstag)
Blog

Ez magyarországi webshop; a standard szállítási díj 1400 HUF.

De ezek specifikus, lecsavarozós hűtésekre készülnek ezért vagdosni kell, de még ezzel együtt is sokkal jobban megéri, mint az IC Graphite.

[ Szerkesztve ]


GodGamer5
(őstag)

+1
Igen ez elég kiakasztó. Vicc amit művel az AMD. Most kéne egy combos Vega árcsökkentés és akkor még meg is bocsátanám nekik ezt a sok balf@szkodást. :)

[ Szerkesztve ]


Trailblazer
(PH! addikt)

Nem kelti magyarországi webshop benyomását, de biztos így van.


Robert07
(fanatikus tag)
Blog

Nem Hitachi, de ugyanazt a celt szolgalja, amazonon lehet venni.

35W/m-k, tehat nagyjabol ugyanaz, mint ami a cikkben van, es van belole ket meret is.

Van olyan jo, mint a legjobb pasztak, es tobbszor is fel lehet hasznalni.
Ha nem kupakos processzorra van teve, akkor kisebbre is lehet vagni, viszont vigyazni kell, mert vezeti az elektromossagot, tehat a chip korul levo elektronikahoz nem szabad hozzaernie.

Amugy a vezetokepesseget a kulonbozo thermal pad-eknel a z-direction-nal lehet hasonlitani, mert az szamit. Az a vezetokepesseg az egyik oldaltol a masikig.

[ Szerkesztve ]


Trailblazer
(PH! addikt)

Amazon sem hazai.


Szári
(lelkes újonc)

Érdekes..Hardware Unboxed-es srácok síma Artic MX4-el load ban 5 fokot, idle ben 7 fokot tudtak faragni a Hitachihoz képest. A húzás nekik sem ment jobban de ez a driver miatt van. Azért mindenképpen érdekes, hogy folyékony fém semmit a síma minőségi paszta meg akár 7 fokot is hozott valami itt nem stimmel valakinél.https://youtu.be/6jP3tetYnVI


Duck663
(senior tag)

Na ez a terelés. Lisa Su nyilatkozta azt, hogy 2019-ben minden negyedévben jön majd valami (VGA fronton). :) Mi a ....-et bénáznak már? Remélem nem most jöttek rá, hogy az amit az elmúlt két évben csináltak sz@rt sem ér. Le kellene szállni a magas lóról, átvizsgálni, hogy hol a g...be vérzik ezer sebből a Radeon vonal, és mindegyiket szépen kijavítani. De nem úgy, hogy majd valamikor a jövőben jó lesz az, hanem valóban a problémákat megoldani, általánosan. Egy csomó mindent hozott a Vega is, persze, csak épp nem működik, vagy ha működik is, nem lehet általánosan működtetni (lásd RPM) ez így nem jó, nem megy. Egy kiadós nyakon verés kijárna már az egész fejlesztőgárdának.


Televan
(PH! kedvence)

Nemsokára itt a Thermal Grizzly Carbonaut :)


Jim Tonic
(PH! nagyúr)
Blog

Ugyebár az a baj, hogy a hozzád hasonlók elvárják, hogy az AMD a kedvük szerint gyártson. Az AMD rohadtul nem erre fókuszált, sokkal fontosabb területeket kellett rendbe tennie, GPU fronton meg a konzolok élveztek előnyt.
Szóval arra, hogy te itt mit diktálsz, marhára tesznek Santa Clara-ben. Amennyire megy ez a piac, az is lehet, hogy már simán elengedték ezt a gyeplőt, és arra mozognak, ahonnan pénzt lehet nyerni.


lemusz
(PH! addikt)

Ez így valóban elég érdekes. Nekem gyanúsan sok az az 5-7 fok, lassan annyi mintha nem is spéci grafitot vakartak volna le, hanem valami fos pasztát, ráadásul ha valaki, akkor a német srác biztosan ért ezekhez a dolgokhoz.


ttt
(fanatikus tag)

Most azért nem kicsit vagyok szkeptikus azzal a megállapítással, hogy adott alkatrészek magassága ennyire eltérne.
Vagy már a tervező mérnökök is vérpistikére hallgatnak?
Egy ilyen kártyánál mikronnyi eltérésre kell tudni megtervezni és kivitelezni bármit is. Legyen az tokozás, beültetés, vagy egy hűtő tönk felület megmunkálása.
Az érthető, hogy pl. a folyékony fém nem hoz sokkal többet, mint egy oda tervezett pad, de ne lássunk már bele olyanokat hogy akkora tervezési/kivitelezési elkúrás van egy végtermékben, mint itt látni vélik egyesek.


laposonly11
(senior tag)

Lassan nem is tudom, 15 éve ugyanaz a nóta a Radeonokkal, mindig elsők valami újabb technológiában,
csak mire az játékokban megjelenik, addigra azt az Nvidia jobban (gazdaságosabban) tudja megjeleníteni, és rendszerint driver fronton is naprakészek. Szóval nem a fejlesztőkkel van a baj az AMD-nél, hanem mindenki mással, akik képtelenek a reálpiaci viszonyokhoz igazítani egy technológiát, és eszerint gyártani és eladni a termékeket. :W

[ Szerkesztve ]


TTomax
(PH! félisten)

Ha szkeptikus vagy ha nem, a Vega pontosan ezzel a problémával küzdött,a hbmnek miért is kellene ugyanolyan vastagnak lennie mint a gpunak???Mert mindkettö ugyanazon az interposeren ül....


Duck663
(senior tag)

Hát igen, a negyedéves eredmények, mind ezt mutatják, ahonnan dől a pénz. Csak az nem dől. A gond sokkal inkább az, hogy nem hajlandók a piachoz idomulni, azzal érzik magukat nyeregben, hogy a konzolokba szállítanak, miközben annak semmilyen előnyét nem látjuk, ők sem érzik, csak azt hiszik, hogy érzik. Nincs semmilyen plusz a konzolokról áthozott címekben, se teljesítményben, se pedig minőségben.

A piacnak van egy elvárása, aminek én csak a része vagyok, viszont én hangsúlyozom ezt, illetve látom a problémák egy részét.


Akula
(senior tag)

Röviden és tömören: UP! a Hitachi Chemical-nak :R


TTomax
(PH! félisten)

Nem,nem hajlandóak,hanem nem tudnak,ez van sajnos.Persze a közelmúlt kritikáit félre lehet söpörni egy zöld szemüveg van rajtad szöveggel,csak hát később visszaüt az eladásokon...


Jim Tonic
(PH! nagyúr)
Blog

A piacnak teljesen mindegy mik az elvárásai, ha a cég nem képes finanszírozni. Míg az Intel vagy az Nvidia egy fronton harcol, addig az AMD kettőn. Az akvizíció után az AMD a processzorok megerősítésére koncentrált, ahová most tudott eljutni. A GPU-kon annyi fejlesztés történt, amivel a konzolokat és az APU-kat ki tudták szolgálni.
Ezért, hogy te vagy szerinted a piac mit vár, az nem releváns. Arra mennek, amerre a vezetés mondja.

ők sem érzik, csak azt hiszik, hogy érzik.
Hát te ezt a fotelodból biztosan meg tudod mondani.

Hát igen, a negyedéves eredmények, mind ezt mutatják, ahonnan dől a pénz. Csak az nem dől.
[link]

[ Szerkesztve ]


Szári
(lelkes újonc)

Szóval a thermal padra lett optimalizálva a hűtő kialakítása. https://youtu.be/n9rhtSwAVfI Az itteni teszt allatt is nyertek a pasztával pár fokot a thermal paddal szemben. Viszont ahogy nagyon szépen szemléltetik a pad nélkül nem tökéletes a kapcsolat a hűtő és a chip között


Béééla
(PH! addikt)
Blog

Mert senki se akar belevágni. Ott volt az OpenCL. Mennyi idő volt, amíg elkezdte valaki támogatni? Adobi a mai napig csak CUDA-t tol, külön örültem hogy a Resolve videószerkesztő opencl-es.
A kedves piacot húzza karóba egy kanos elefánt inkább, az amd tervei előremutatóak, csak senki se mer rá fejleszteni "merszarazáemdé", hiszen megmondta az intel sales menedzsmentje is.


TTomax
(PH! félisten)

Francokat nem releváns... jó vicc... abból élnek... :DDD De mivel nem követik jól le úgy-ahogy..ennyi.

[ Szerkesztve ]


lemusz
(PH! addikt)

60 fokos (idle?) grafon valóban van előnye a pasztának, de a 100 fokos terhelés alattinál a pad jön ki minimálisan győztesen. Ez a német srác mért értékeihez áll közelebb és nem a Hardware Unboxed-éhoz. Amúgy meg nem tudom mit érdekel ez engem, úgyse lesz ilyen kártyám. :D


Kopi31415
(PH! félisten)
Blog

Sok esetben érzem azt, hogy az AMD beszélget szoftverfejlesztő emberekkel, akikkel sör mellett ötletelnek, majd megvalósítják. Csak saleses nem járt arra sosem, hogy közölje, erre ugyan nem lesz sem költség-, hogy sem időkeret.


pengwin
(PH! addikt)
Blog

Tjunction vs. Tdie.

Máshol mérik, az egyiken segít a jobb paszta, a másikon meg nem.

üzenetek