üzenetek

hozzászólások


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Hogyan lehet elnapolni egy hardvert, aminek még nincs is megjelenési ideje? ;)


Petykemano
(addikt)

Hát pont úgy, ahogy egy miniszterelnöknek semmi köze a közebeszerzéseken állandóan nyertes legjobb barátja üzleti ügyeihez.


Jim Tonic
(nagyúr)
Blog

Ennek szerintem semmi értelme nem volt. A HBM miatt szinte biztos, hogy olyan rések vannak, amelyeket a folyékony fémmel így nem tud kitölteni. Értelmesebb lett volna beszerezni hasonló hőátvezetőt, és kipróbálni valami bivaly hűtővel.


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ez terelés. A valóság az, hogy az AMD hivatalosan azt mondta, hogy a Navi 2019-ben jön. Minden dátum, ami 2019-es nem lehet csúszás, hiszen az AMD hivatalos közleményének megegyezik. Ha 2020-ban jön, akkor van csúszás. Másrészt, halvány lila fingja sincs senkinek a Naviról. Én is csak annyit tudok az egyik gyártóktól, hogy mind ordas kamu, ami eddig megjelent (specifikáció, ár, stb.).

[ Szerkesztve ]


Trailblazer
(őstag)

Jó volna tudni, mennyibe fáj ez a Hitachi cucc. Az oldala megvan könnyedén, de ebből semmi nem derül ki. Meg hát egyáltalán kapható-e forgalomban.


bunfi
(őstag)
Blog

Vastagságtól és mérettől függ: [link]. Még nem volt időm végignyálazni, hogy melyik, az amelyik a legjobban megfelel a célra. Én a processzorra akarom kipróbálni paszta helyett.


Trailblazer
(őstag)

Én is, de leginkább hazai beszerezhetőség érdekelt volna.


bunfi
(őstag)
Blog

Ez magyarországi webshop; a standard szállítási díj 1400 HUF.

De ezek specifikus, lecsavarozós hűtésekre készülnek ezért vagdosni kell, de még ezzel együtt is sokkal jobban megéri, mint az IC Graphite.

[ Szerkesztve ]


GodGamer5
(őstag)

+1
Igen ez elég kiakasztó. Vicc amit művel az AMD. Most kéne egy combos Vega árcsökkentés és akkor még meg is bocsátanám nekik ezt a sok balf@szkodást. :)

[ Szerkesztve ]


Trailblazer
(őstag)

Nem kelti magyarországi webshop benyomását, de biztos így van.


Robert07
(aktív tag)
Blog

Nem Hitachi, de ugyanazt a celt szolgalja, amazonon lehet venni.

35W/m-k, tehat nagyjabol ugyanaz, mint ami a cikkben van, es van belole ket meret is.

Van olyan jo, mint a legjobb pasztak, es tobbszor is fel lehet hasznalni.
Ha nem kupakos processzorra van teve, akkor kisebbre is lehet vagni, viszont vigyazni kell, mert vezeti az elektromossagot, tehat a chip korul levo elektronikahoz nem szabad hozzaernie.

Amugy a vezetokepesseget a kulonbozo thermal pad-eknel a z-direction-nal lehet hasonlitani, mert az szamit. Az a vezetokepesseg az egyik oldaltol a masikig.

[ Szerkesztve ]


Trailblazer
(őstag)

Amazon sem hazai.


Szári
(csendes tag)

Érdekes..Hardware Unboxed-es srácok síma Artic MX4-el load ban 5 fokot, idle ben 7 fokot tudtak faragni a Hitachihoz képest. A húzás nekik sem ment jobban de ez a driver miatt van. Azért mindenképpen érdekes, hogy folyékony fém semmit a síma minőségi paszta meg akár 7 fokot is hozott valami itt nem stimmel valakinél.https://youtu.be/6jP3tetYnVI


Duck663
(aktív tag)

Na ez a terelés. Lisa Su nyilatkozta azt, hogy 2019-ben minden negyedévben jön majd valami (VGA fronton). :) Mi a ....-et bénáznak már? Remélem nem most jöttek rá, hogy az amit az elmúlt két évben csináltak sz@rt sem ér. Le kellene szállni a magas lóról, átvizsgálni, hogy hol a g...be vérzik ezer sebből a Radeon vonal, és mindegyiket szépen kijavítani. De nem úgy, hogy majd valamikor a jövőben jó lesz az, hanem valóban a problémákat megoldani, általánosan. Egy csomó mindent hozott a Vega is, persze, csak épp nem működik, vagy ha működik is, nem lehet általánosan működtetni (lásd RPM) ez így nem jó, nem megy. Egy kiadós nyakon verés kijárna már az egész fejlesztőgárdának.


Televan
(veterán)

Nemsokára itt a Thermal Grizzly Carbonaut :)


Jim Tonic
(nagyúr)
Blog

Ugyebár az a baj, hogy a hozzád hasonlók elvárják, hogy az AMD a kedvük szerint gyártson. Az AMD rohadtul nem erre fókuszált, sokkal fontosabb területeket kellett rendbe tennie, GPU fronton meg a konzolok élveztek előnyt.
Szóval arra, hogy te itt mit diktálsz, marhára tesznek Santa Clara-ben. Amennyire megy ez a piac, az is lehet, hogy már simán elengedték ezt a gyeplőt, és arra mozognak, ahonnan pénzt lehet nyerni.


lemusz
(addikt)

Ez így valóban elég érdekes. Nekem gyanúsan sok az az 5-7 fok, lassan annyi mintha nem is spéci grafitot vakartak volna le, hanem valami fos pasztát, ráadásul ha valaki, akkor a német srác biztosan ért ezekhez a dolgokhoz.


ttt
(aktív tag)

Most azért nem kicsit vagyok szkeptikus azzal a megállapítással, hogy adott alkatrészek magassága ennyire eltérne.
Vagy már a tervező mérnökök is vérpistikére hallgatnak?
Egy ilyen kártyánál mikronnyi eltérésre kell tudni megtervezni és kivitelezni bármit is. Legyen az tokozás, beültetés, vagy egy hűtő tönk felület megmunkálása.
Az érthető, hogy pl. a folyékony fém nem hoz sokkal többet, mint egy oda tervezett pad, de ne lássunk már bele olyanokat hogy akkora tervezési/kivitelezési elkúrás van egy végtermékben, mint itt látni vélik egyesek.


laposonly11
(senior tag)

Lassan nem is tudom, 15 éve ugyanaz a nóta a Radeonokkal, mindig elsők valami újabb technológiában,
csak mire az játékokban megjelenik, addigra azt az Nvidia jobban (gazdaságosabban) tudja megjeleníteni, és rendszerint driver fronton is naprakészek. Szóval nem a fejlesztőkkel van a baj az AMD-nél, hanem mindenki mással, akik képtelenek a reálpiaci viszonyokhoz igazítani egy technológiát, és eszerint gyártani és eladni a termékeket. :W

[ Szerkesztve ]


TTomax
(nagyúr)

Ha szkeptikus vagy ha nem, a Vega pontosan ezzel a problémával küzdött,a hbmnek miért is kellene ugyanolyan vastagnak lennie mint a gpunak???Mert mindkettö ugyanazon az interposeren ül....

üzenetek