üzenetek

hozzászólások


snecy20
(veterán)
Blog

De kár azokért az összhatást rontó fehér lábakért. :)


Duracellm...
(veterán)
Blog

Régen még az Antec mATX házak is jobbak voltak: P180 mini..


imibogyo
(addikt)
Blog

"Alumínium a láb", de egyébként a cikkben is benne van. Nem mintha túl komoly modding tudás kellene 5 perc alatt lefújni mondjuk feketére, ha épp az a kívánatos szín. ;)

"A talpak alapanyaga műanyag, amit egy-egy köré hajlított alumínium lemezzel próbáltak feldobni."

[ Szerkesztve ]


Aprósólyom
(őstag)
Blog

Valaki használt már hasonló felépítésű házat? Jól sejtem, hogy egy mild OC-s CPU (pl. 2600@3.9GHz) és egy "közepes" fogyasztású GPU (pl. 1060/1660/2060) már nem lenne feltétlen ajánlott a házikóba?
Az említett konkurens Fractal házikó sokkal szellősebbnek néz ki. Talán az?!


Taranti
(aktív tag)
Blog

Akkor már a Coolermaster N200-at nézd meg, kb. ugyanennyiért kicsivel jobb. [link]


gistvan92
(csendes tag)

Antec P6-ot nyúzok lassan egy éve, szerelmes vagyok. gtx 1070ti és egy ryzen 2600 van benne 4.2Ghz-en, 3200as ramokkal. Nem tudom, hasonlónak találod-e, vagy esetleg a silent megoldásra gondoltál..

[ Szerkesztve ]


Fred23
(veterán)

"egy olyan tulajdonsággal bír, amit a fórumainkon olvasottak alapján a felhasználók nagy része még mindig hiányol a legtöbb mai gépházból, ez pedig az 5,25 hüvelykes meghajtóhely."

5-nél több panaszkodót tudna valaki linkelni? Vagy ez volt a humor rész a cikkben?

Egyébként semmi bajom a házzal, de ilyen áron inkább valami mást!

[ Szerkesztve ]


Cifu
(nagyúr)
Blog

Szerintem a humor része. :DDD

Oké, hogy mindig akad egy-egy méltatlankodó, de a többség nem használ már ODD-t...


Zotya84
(őstag)

Nem is feltétlenül ODD-nek kell: vízhűtésnek, mobilracknek... ;)


SidCorky
(HÁZIGAZDA)

Inkább egy kis odaszúrás. Szinte minden házteszt vagy hír alatt megjegyzi valaki, hogy na ebben sincs 5,25-ös meghajtó, ezzel kapcsolatban szoktak a legnagyobb viták menni, ezért is esett a választás erre a modellre. Remélhetőleg kielégíti mindenki vágyát annyira, hogy mondjuk a következő 5 cikk alatt ne erről szóljon minden. :D

[ Szerkesztve ]


#41095680
(csendes tag)

Kíváncsi lennék egy olyan statisztikára, hogy ki használ ATX vagy nagyobb, mATX, ill. ITX házakat, plusz ott lennének a laptoposok is. Arra is kíváncsi lennék, hogy milyen arányok vannak a laptop kontra asztali gépet használók között. Én is mATX gépet használok...örülök. hogy elfér az asztalon a monitor mellett. Szerintem a 20000 alatti kategória a nagytöbbségnek elegendő. ;)


arn
(nagyúr)

ez a define design mar nagyon idejet mult - tobb mint 10 eves.


Misi_D
(tag)

ODD vs. ODD hely. Ugye. :)


Samott
(senior tag)

Ja, nekem is olyan haz kell amiben van ilyen hely, mert a vinyo a leghangosabb dolog a gepemben, szoval egy ilyenben lakik:

[link]

Ennek meg kell egy otnegyedes hely.


L3zl13
(nagyúr)

Csak érdeklődésképp, hány fokra melegszik ebben a vinyó komolyabb használat közben?


Samott
(senior tag)

Nincs komolyabban hasznalva, egy 8TB-os WD Red van benne, igazabol csak tarolok rajta. Most atmasoltam 20GB-ot ket particioja kozt felment 30-rol 32 fokra. Lassan 10 eve megvan a tok, volt benne 750-es meg 3TB-os vinyo is soha semmi gond nem volt veluk. De mar nem aruljak regota.


sb
(veterán)

Sajnos ezek kb. eltűntek a piacról. Pedig jó lenne a NAS-ba 2-3 HDD-hez valami. :)


kekegsm
(őstag)

Ne is haragudj, de egy WD RED-et nem igazán lehet hangosnak nevezni...


Samott
(senior tag)

Nem haragszom, de ettol meg az a leghangosabb a gepben (passziv tap, minden venti pwm, videokartya venit is lekapcsol ha nincs terhelve). Alapjaraton csak a vinyo halk zummogeset hallani. Mellesleg a 8TB-os hangosabb, mint az ugyanilyen 3TB-s volt.


Sub-ZeRo
(nagyúr)
Blog

Én most cseréltem le egy CM 690 A2-őt egy MB600L red-re és megbántam. A ház jó, remekül elfér benne a 240-es radiátor, jó a kábelrendezése stb. csak egy baj van vele. A szellőzése nem olyan jó. Amíg az újban csak 3 venti dolgozik, a régiben 6 db teljesített szolgálatot (4 db 12-es, 2 db 14-es.) A hangjai vissza voiltak fogva, mert csak 800-on forogtak . A vga-n meg is látszik (rx580 8gb) és játék alatt elindul a hűtése az új házban. A régiben meg semmi. Ez nem tetszik benne. De mivel új gépet fejlesztettem gondoltam cserélek házat. Lemondtam egy jó dologról. :(


pengwin
(addikt)
Blog

Teljesen jogos az 5,25-ös meghajtóhely hiányát szóvá tenni.

Egy sok mindenre használható fícsör volt, és az elhagyásával sem lettek kisebbek, jobban szellőzőek a gépházak. Csak olcsóbb őket gyártani 0,01$-ral, és egyszerűbb megtervezni őket. De pl. a mostani divatnak számító üveg/plexi oldallapnál sokkal praktikusabb fícsör volt a külső meghajtóhely.

Mindegy, engem ez a problémakör nem érint a jelenlegi házammal... ;]

[ Szerkesztve ]


Aprósólyom
(őstag)
Blog

Így minden HDD hangos lehet, még egy alacsony fordulatú 2,5 HDD is. Hasonló elgondolású setupom van. A billetnyűzet és az egérklikk egy hangrobbanás. :DDD Ha kell a nagy tárhely, gondolkodtál már abban, hogy csinálj vagy vegyél NAS-t amit elrejthetsz? Én ezt tervezem. Egy régi bontott notebook, plusz külső SATA adapter + valamilyen free NAS-hoz készített operációs rendszer és olcsón kis fogyasztáasból meg is vagy.


imibogyo
(addikt)
Blog

Teljesen egyetértek. :P Mondjuk már nem pont ez felállás, mint a képeken, de még nem volt időm újabb fotókat készíteni. Azóta sokkal zsúfoltabb lett a belvilág, ATX tápegység került a gépbe, egy ODD (Linux kernel panic miatt használom), mobil rack stb...

Én is úgy gondolom, hogy ha a valós igény, vagy a praktikusság mentén hagyják el a meghajtó helye(ke)t a gyártók egy adott házról, ami sok esetben persze tényleg megvalósul (például jóval kisebb méret és/vagy extrémebb elrendezés és/vagy dizájn miatt), akkor teljesen megértem azt az adott háznál.

De sokszor meg azt látom, hogy bőven lenne neki hely a házban akár még komolyabb vízhűtés mellett is és egy előlappal még a letisztultság is megmaradna, de nem terveztek bele, mert csak. Ezt viszont valahogy nem értem. Persze tudom, hogy ez egyéni szoc. problem. és van bőven választék házakból, de valahogy az indokolatlan szolgáltatásnyirbálást nem értem, mármint akkor amikor ezt egyéb dolgok tényleg nem indokolják.

Nagyon amúgy nem zavar a következő házamat is építeni fogom. Ahogy a mostani műhelygépemet (mármint, hogy most ott használom) is és akkor olyan szolgáltatást építek bele amilyenre csak szükségem van (bár az is igaz, hogy ebbe én sem terveztem 5.25 helyeket). :B

[ Szerkesztve ]


pomorski
(őstag)

Köszi a bemutatót!


kromatika
(veterán)

tetszik.


bigobert
(tag)

Szia!
A "kisebb méret" link alatt az milyen Fractal ház? Tetszik a mérete.


Samott
(senior tag)

Van NAS, de annak semmi hangszigetelese nincs, azt tenyleg csak akkor kapcsolom be ha kell rola valami.


ƬΛЯΛ
(aktív tag)
Blog

Na jó, ez a monstrum azért nem semmi :C

Bocsi, ez a hsz pengwin-nek indult :B

[ Szerkesztve ]


pengwin
(addikt)
Blog

szerintem mindkettőnk házára tökéletesen illik a megállapítás...

Egyébként jól szellőzik, kényelmes szerelni, szeparált HDD és alaplapi kamrája van, és bármi elfér benne. Egyetlen hátránya a mérete, de hát ki ne akarna egy ekkora szép szálcsiszolt alamónium kockát? :))

Az ideiglenesen belekerült mATX alaplap azért viccesen néz ki benne.

[ Szerkesztve ]


Piftuka
(addikt)

Mondjuk én még használok BD és DVD írót is.

Más kérdés, hogy az azok fogadására alkalmas számítógép házakat nem a MicroATX kategóriában fogom keresni. :)


imibogyo
(addikt)
Blog

Szia! Meshify.

(#28) Tara9714: Nem baj, passzol mind a kettőre... :K

(#29) pengwin:
Az ideiglenesen belekerült mATX alaplap azért viccesen néz ki benne.
ITX-el sem sokkal jobb a helyzet. :DDD


sb
(veterán)

Nekem az utóbbi 8 évben akkor volt egyedül a kezemben lemez amikor a gyerkőcről odaadták az ultrahang felvételeket. Akkor előkotortam a fiókból az egyik meghajtót. :)
HTPC-be vettem még slim meghajtót, akkor került kb. 3x annyiba mint a simák, az is egyszer volt használva összesen.

Eszembe nem jutna már beépíteni. A régi, 100-as nagyságrendű CD/DVD lemez ott rohad a szekrényben szintén. Ami kellett az már valahova fel van másolva. Eleve brutális fizikai helyigényben, karbantartásban (jó ég tudja mennyi mehet még belőlük) meg logisztikában is (mi hol van, lemez cserebere anno régen...).
Másrészt a gépből sem hiányzik a meghajtó:
Hely miatt sem - amiket itt fentebb linkeltek "házakat" attól kivert a víz. :D Ez otthoni felhasználásra kb. olyan mintha 18 kerekű autódaruval járnék vásárolni naponta. :) De a méreten felül, amikor visszatettem a meghajtót néha az sem hiányzott, hogy a boot idő kb. 3x annyi lett, kattog, zakatol indulásnál, ha kell, ha nem. Lemezzel meg nyilván fel is pörög.
Szóval nálam ha kéne használom akkor is olyan lenne mint púp a hátamra.


Piftuka
(addikt)

Azok a dupla méretű számítógépházak valóban nagyok.

Számomra a "kettő között van az igazság". :)

Egy nagyobb "medium" ATX, vagy kisebb "maxi" ATX ház bőven megfelelő az én hardvereimnek. Ám akkora kell, mert nem szeretem a zsúfolt "mini" házakat.


T_chris
(addikt)
Blog

Ezeknek a tornyoknak van valami spec neve?


imibogyo
(addikt)
Blog

Igazából sok fajta van ezekből. HA-n mindig vannak fenn a szerver házak rovatban.

Egy márkásabb példány például a már linkelt házam, teljes nevén Chieftec BA-02B-B-SL-OP. Vagy ott van a Dragon, abból is építettem már pár házat...

Sok kivehető tálcás is volt ezek közül még a noname-ek legtöbbje is. :K


T_chris
(addikt)
Blog

Vagyis akkor álló szerverházként kell keresni ezeket. Jó, köszi. :)


imibogyo
(addikt)
Blog

Igen, vagy nagy torony (egybeírva is van jó sok találat szerte a neten). Egy Dragon pedig most is van eladó a HA-n. :K

üzenetek