üzenetek

hozzászólások


pengwin
(addikt)
Blog

Teljesen jogos az 5,25-ös meghajtóhely hiányát szóvá tenni.

Egy sok mindenre használható fícsör volt, és az elhagyásával sem lettek kisebbek, jobban szellőzőek a gépházak. Csak olcsóbb őket gyártani 0,01$-ral, és egyszerűbb megtervezni őket. De pl. a mostani divatnak számító üveg/plexi oldallapnál sokkal praktikusabb fícsör volt a külső meghajtóhely.

Mindegy, engem ez a problémakör nem érint a jelenlegi házammal... ;]

[ Szerkesztve ]


Aprósólyom
(őstag)
Blog

Így minden HDD hangos lehet, még egy alacsony fordulatú 2,5 HDD is. Hasonló elgondolású setupom van. A billetnyűzet és az egérklikk egy hangrobbanás. :DDD Ha kell a nagy tárhely, gondolkodtál már abban, hogy csinálj vagy vegyél NAS-t amit elrejthetsz? Én ezt tervezem. Egy régi bontott notebook, plusz külső SATA adapter + valamilyen free NAS-hoz készített operációs rendszer és olcsón kis fogyasztáasból meg is vagy.


imibogyo
(addikt)
Blog

Teljesen egyetértek. :P Mondjuk már nem pont ez felállás, mint a képeken, de még nem volt időm újabb fotókat készíteni. Azóta sokkal zsúfoltabb lett a belvilág, ATX tápegység került a gépbe, egy ODD (Linux kernel panic miatt használom), mobil rack stb...

Én is úgy gondolom, hogy ha a valós igény, vagy a praktikusság mentén hagyják el a meghajtó helye(ke)t a gyártók egy adott házról, ami sok esetben persze tényleg megvalósul (például jóval kisebb méret és/vagy extrémebb elrendezés és/vagy dizájn miatt), akkor teljesen megértem azt az adott háznál.

De sokszor meg azt látom, hogy bőven lenne neki hely a házban akár még komolyabb vízhűtés mellett is és egy előlappal még a letisztultság is megmaradna, de nem terveztek bele, mert csak. Ezt viszont valahogy nem értem. Persze tudom, hogy ez egyéni szoc. problem. és van bőven választék házakból, de valahogy az indokolatlan szolgáltatásnyirbálást nem értem, mármint akkor amikor ezt egyéb dolgok tényleg nem indokolják.

Nagyon amúgy nem zavar a következő házamat is építeni fogom. Ahogy a mostani műhelygépemet (mármint, hogy most ott használom) is és akkor olyan szolgáltatást építek bele amilyenre csak szükségem van (bár az is igaz, hogy ebbe én sem terveztem 5.25 helyeket). :B

[ Szerkesztve ]


pomorski
(őstag)

Köszi a bemutatót!


kromatika
(veterán)

tetszik.


bigobert
(tag)

Szia!
A "kisebb méret" link alatt az milyen Fractal ház? Tetszik a mérete.


Samott
(senior tag)

Van NAS, de annak semmi hangszigetelese nincs, azt tenyleg csak akkor kapcsolom be ha kell rola valami.


ƬΛЯΛ
(aktív tag)
Blog

Na jó, ez a monstrum azért nem semmi :C

Bocsi, ez a hsz pengwin-nek indult :B

[ Szerkesztve ]


pengwin
(addikt)
Blog

szerintem mindkettőnk házára tökéletesen illik a megállapítás...

Egyébként jól szellőzik, kényelmes szerelni, szeparált HDD és alaplapi kamrája van, és bármi elfér benne. Egyetlen hátránya a mérete, de hát ki ne akarna egy ekkora szép szálcsiszolt alamónium kockát? :))

Az ideiglenesen belekerült mATX alaplap azért viccesen néz ki benne.

[ Szerkesztve ]


Piftuka
(addikt)

Mondjuk én még használok BD és DVD írót is.

Más kérdés, hogy az azok fogadására alkalmas számítógép házakat nem a MicroATX kategóriában fogom keresni. :)


imibogyo
(addikt)
Blog

Szia! Meshify.

(#28) Tara9714: Nem baj, passzol mind a kettőre... :K

(#29) pengwin:
Az ideiglenesen belekerült mATX alaplap azért viccesen néz ki benne.
ITX-el sem sokkal jobb a helyzet. :DDD


sb
(veterán)

Nekem az utóbbi 8 évben akkor volt egyedül a kezemben lemez amikor a gyerkőcről odaadták az ultrahang felvételeket. Akkor előkotortam a fiókból az egyik meghajtót. :)
HTPC-be vettem még slim meghajtót, akkor került kb. 3x annyiba mint a simák, az is egyszer volt használva összesen.

Eszembe nem jutna már beépíteni. A régi, 100-as nagyságrendű CD/DVD lemez ott rohad a szekrényben szintén. Ami kellett az már valahova fel van másolva. Eleve brutális fizikai helyigényben, karbantartásban (jó ég tudja mennyi mehet még belőlük) meg logisztikában is (mi hol van, lemez cserebere anno régen...).
Másrészt a gépből sem hiányzik a meghajtó:
Hely miatt sem - amiket itt fentebb linkeltek "házakat" attól kivert a víz. :D Ez otthoni felhasználásra kb. olyan mintha 18 kerekű autódaruval járnék vásárolni naponta. :) De a méreten felül, amikor visszatettem a meghajtót néha az sem hiányzott, hogy a boot idő kb. 3x annyi lett, kattog, zakatol indulásnál, ha kell, ha nem. Lemezzel meg nyilván fel is pörög.
Szóval nálam ha kéne használom akkor is olyan lenne mint púp a hátamra.


Piftuka
(addikt)

Azok a dupla méretű számítógépházak valóban nagyok.

Számomra a "kettő között van az igazság". :)

Egy nagyobb "medium" ATX, vagy kisebb "maxi" ATX ház bőven megfelelő az én hardvereimnek. Ám akkora kell, mert nem szeretem a zsúfolt "mini" házakat.


T_chris
(addikt)
Blog

Ezeknek a tornyoknak van valami spec neve?


imibogyo
(addikt)
Blog

Igazából sok fajta van ezekből. HA-n mindig vannak fenn a szerver házak rovatban.

Egy márkásabb példány például a már linkelt házam, teljes nevén Chieftec BA-02B-B-SL-OP. Vagy ott van a Dragon, abból is építettem már pár házat...

Sok kivehető tálcás is volt ezek közül még a noname-ek legtöbbje is. :K


T_chris
(addikt)
Blog

Vagyis akkor álló szerverházként kell keresni ezeket. Jó, köszi. :)


imibogyo
(addikt)
Blog

Igen, vagy nagy torony (egybeírva is van jó sok találat szerte a neten). Egy Dragon pedig most is van eladó a HA-n. :K

üzenetek