üzenetek

hozzászólások


Khelben
(Ármester)
Blog

Hát nem úgy néz ki.


sh4d0w
(nagyúr)
Blog

8 kilóba nem fért bele a win10 pro, ha már egyszer a pro felhasználók a célközönség? :Y


cucka
(addikt)
Blog

Figy én nem vagyok az asus termékek szakértője, de a zenbook sorozat az határozottan prémium kategóriára van pozicionálva.
A régi zenbook-ok drága ultrabook-ok voltak, a mostani zenbook-ok drága ultrabook-ok. Te úgy írsz róluk, mint ha valami gagyi százezres budget gépekről beszélnénk, közben meg a legolcsóbb zenbook amit meg lehet venni az 317 ezer forint.. :U
(De simán lehet, hogy volt egy low budget zenbook sorozat, amiről lemaradtam.)

az apple-s magyarázatoddal nem tudok mit kezdeni, mert egy véleményt. amit itt megint írsz, az összes többi gépet fikázva, az meg szimplán csak nem igaz.
Konkrétan azt állítom, hogy a zsírúj 15.6"-os P szériás thinkpad lényegében alkalmatlan konferenciahívásra, mert alig hallasz valamit. A T szériás 14-es szintén. Latitude-ból 12.5-ös, 14-es és 17-es verziókat próbáltam, ugyanez a probléma. Hp gépeket szerencsére nem használok.
De amúgy nagyon jó gépek sok szempontból, pl. remek magnéziumházuk van, napsütésben nézegetheted, mert fényerőmentes business class TN panelen nem fogsz látni semmit.

Amikor életem első új laptopját vettem, akkor a fórumos okosságok után mentem, és lett egy business hp laptopom. Akkor tanultam meg, hogy hiába jó valami papíron, ha borzalmas használni.


cucka
(addikt)
Blog

Az apple gépeknek is vannak hülyeségeik, persze. Nekem hardveres gond még nem volt velük, nem hullottak ki belőle csavarok sem, de az új butterfly mechanikás billentyűzetük az valóban elég pocsék - könnyen elromlik és használni se jó igazán. A másik, amiért zúgolódás van, az a throttling, az új hatmagosok pár másodpercet bírnak a reklámozott órajelen mielőtt túlmelegednének.

[ Szerkesztve ]


Tsa-bika
(senior tag)

Igen, láttam ezt is. Még alszok rá párat.


hemaka
(nagyúr)

Teljesen jogos a felhaborodasuk, de azt nem ertem mondjuk, hogy egy air szintu gepen miert akar renderelni emberunk orakon at? Nem arra valo.


Francia91
(veterán)
Blog

"Felsőkategóriás munkagép – talán így nevezhetjük magyarul azt a csoportot, amelyben a drága, erős hardverrel felszerelt, de nem játékra, hanem erőforrásigényes munkára optimalizált notebookokat találjuk. Oszlopos tagja ennek a körnek a HP Elitebook család, a Lenovo Thinkpad sorozat, a Dell Latitude gépei, "

A DELL Precision szériája nem ide tartozik? Mert szerintem keményen munkaállomás kategória a laptopok között. Talán sokkal jobban, mint a Latitude széria


Bandit79
(tag)

..ha már kell a kakaó, akkor itt vannak a keménylegények:
[GeForce RTX 20 series mobile GPUs] nem sokkal drágább...
[bencheredmény]

[ Szerkesztve ]


sb
(veterán)

De mi a normális?
Fentebb ment a fika, hogy rossz a hűtés. 2kg alatt van és 6 maggal, gpu-val is 2.5-3.0-át tart.

Itt van előttem egy "normális" Latitude E5590 és 1.7-1.9 cpu only terhelésen, 15W-ra visszavágja magát (45-ről majd a 25-öt sem tudja tartani... legalábbis szerinte), közben sűvít mint az állat.

Ha jóindulatú vagyok és csak a vezérlés rossz akkor is töredék hőt vezet el, mint ez a consumer ultravacak.
:F
Cserébe biztos masszívabb. Annak is tűnik. Amíg mellé nem rakom a Latitude E5420-at. :D
Így én üzleti vonalon is erősen nézelődnék, hogy mit éri meg megvenni és mi az ami csak túlárazott, brand vacak.

szerk: Nem feltétlen neked ment, de ide illett. :)

[ Szerkesztve ]


Sinesol
(addikt)

Szerintem tökmindegy milyen vonalnak van nevezve, nem feltetlen az dönti el, hogy mire hasznaljak, a mai konzumer cuccok már bőven elegendőek lehetnek.

[ Szerkesztve ]


Lalikiraly
(őstag)
Blog

Én is ezt látom, ennyiért sokallom ezt a gépet. Sajnálom. De nincs benne akkora hűha érzés...

500 körüli gamer notebook nyilván ami nagyobb, de odaveri. Akkor meg?


Williamgrant
(veterán)
Blog

Az XPS mióta "munkagép"?


Williamgrant
(veterán)
Blog

De, talán. Nekem inkább az a bajom, hogy szerintem ez nem tartozik azok közé. ;]


Khelben
(Ármester)
Blog

Amióta a Macbook Pro.


Williamgrant
(veterán)
Blog

Azt is leírták? ;]


Khelben
(Ármester)
Blog

Rengetegen használják munkára mindkettőt.


Williamgrant
(veterán)
Blog

Ezzel az erővel a Vostro és az Inspiron is az, a Yaris meg teherszállító mert van aki cuccol vele. :DDD


Khelben
(Ármester)
Blog

A Vostro kisvállalati gép, az Inspiron konzumer, otthoni.


HXY
(addikt)
Blog

A billentyűzet nem standard magyar kiosztás. A standard magyar kiosztásnál az Enter dupla sort foglal el, és mellette van az ű, és nem felette.

Ennyi pénzért csak a Windows 10 Home fért bele, jó hogy nem FreeDos-sal adják! Vicc.

Persze nem én vagyok a célközönség, lehet, hogy nekik pont ez kell.


pengwin
(addikt)
Blog

Ezek szerint barátnőm Inspiron 13 7000-e üzleti gép lenne? Ne már...

Van üzleti gép ilyen specifikációkkal, pl Thinkpad Helix, de nem ezektől lesz üzleti egy gép, hanem a strapabírástól, a forma elé helyezett funkcionalitástól (mondjuk ez egyre kevésbé állja meg a helyét) és a különböző biztonsági és egyéb extra technológiák támogatásától (TPM, biometrikus azonosítás, virtualizáció támogatása, mobilnet). Na meg a könnyű szervizelhetőség sem egy utolsó szempont.
A gyártók viszont az Apple nyomdokain haladva egyre több hagyományos munkagépet "konzumeresítenek", mert ezt jobban veszik a lyúzerek. A dizájn mindenkinek látható, érthető, míg a használhatóság azért inkább a power usereknek fog feltűnni

[ Szerkesztve ]


Sinesol
(addikt)

Régebben nagyobb különbseg volt erőben, ma mar egy jobb konzumer is elég erős és csak ez szamit, tökmindegy hova sorolják be, a hasznalhatosag a lenyeg. A strapabiras is tul van lihegve, egyreszt kibirja a konzumer is azt a 2-3 évet mire cserelik, masreszt meg több helyen is azt latom, hogy inkább vesznek haromszor ujat valamiből, ahelyett hogy egy valamit hasznalnanak sokaig, igy folyamat uj a cucc es arban is jobban jonnek ki.

[ Szerkesztve ]


Williamgrant
(veterán)
Blog

Az XPS pedig nem Latitude, Thinkpad kategória.


Khelben
(Ármester)
Blog

Senki nem is mondta ezt, sőt. Az XPS (és a Macbook Pro) olyan munkagépek, amiknél a kinézet javára kompromisszumokat kell kötni egy Latitude-hoz vagy Elitebookhoz képest. Elsősorban a bővíthetőség és a csatlakozók, másodsorban kicsit az ergonómia kárára.


Williamgrant
(veterán)
Blog

Nem tudom, én attól egy laptopot továbbra sem azért tekintek munkagépnek, mert munkát végeznek vele. Erre írtam amit. De nem kell hogy egyezzen a véleményünk.
Az XPS szerintem nagyjából az amit a gyártó a saját honlapján is mond róla: Egy jó gyártási minőségű, kiváló kijelzőkkel szerelt otthoni multimédiás hordozható számítógép. Semmivel sem több ennél.


Khelben
(Ármester)
Blog

Szerintem meg egy gyártó hiába írja rá a termékére, hogy sportkocsi, ha az emberek sóderszállításra használják, mert arra jó. Akkor az sóderszállító lesz, akármi van a cédulára írva :)


Tin
(addikt)

szerintem az a munkagép, ami tartós, napi hordozást, csukogatást bírja 2-3 évig, nem túl zajos, jó a driverezése, megbízható és minőségi alkatrészekből áll, és tömegével lehet karbantani (multi környezetben), meg persze a gyártó tud csomagban értékesíteni akár többezer darabot belőle. meg persze nincs benne kémchip :)

lenovo, dell, hp kínál ilyet. az elsőt persze letiltotta már jópár multi. aztán persze mindegyik gyártónak vannak jobb és rosszabb időszakai a minőséget illetően.

valaki írta feljebb: sokszor, főleg kisebb cégeknél viszont egyszerűbb venni konzumer gépet, és ha elromlik, azonnal cserélni, gariztatni, és aztán eladni vagy újra használatba venni, mint megvenni a drágább márkás gépet.

amikor az asus zenbookot vettem melóra, úgy számoltam, hogy 300 volt, 2 év garival. akkor egy hasonló tudású thinkpad 500 volt, a dell még drágább, de azokra 3 év gari van. szóval 6 év alatt 900 megy el az asusra és 3 új gép van, míg a thinkpadre 1M, a dellre meg még több, és két gép van. itt sokat nem számít a "másnapra javítás" gari, mert ha elromlik a gép, aznap bemehetsz a boltba, veszel újat, átmented az adatokat, és leadod gariztatni. aztán, amikor kész, eladod használtan.

nem tudom, melyik a jobb. kisvállalatoknak talán jó a konzumer gép, de a multiknál ez nem hiszem, hogy működne, ott már a "nagyok" is adnak akkora mennyiségi kedvezményt, hogy értelmetlenné válik ez.


Williamgrant
(veterán)
Blog

Pontosan.
Plusz a Thinkpad, Latitude modellek simán elkaristolnak sok évet úgy hogy egy dokkolóban ülnek napi 24 órán át bekapcsolva. Van egy halom olyan céges ügyfél, akik azért vesznek laptopot hogy évente 5x ha terepre, tárgyalásra stb. megy a dolgozó akkor tudja vinni, de amúgy nonstop mennek.
Én pont ugyanígy használom a céges lapost, dokkolón van, kvázi PC-ként kezelve, otthonról rá tudok távolról nézni, sőt ha ügyfélnél vagyok rendszeresen mobilról is. Egy helyen van minden adatom, céges szerverre mentenek róla mindent, ha megdöglene kb 1 óra alatt vissza lehet bármire állni stb. A konfig erős, a vas pedig sok éve stabil.


QwErTy42
(addikt)

Nálunk a mérnököktől kezdve a beszerzőkön át, a főnikig bezárólag mindenki hozza-viszi a laptopját. Egyik tárgyalásról a másikra. Gyártásba be, gyártásból ki. Be a raktárba és hasonlók. Emiatt nem mindegy hogy milyen masszív az a laptop. Utazásnál is kap hideget-meleget sok gép.
Nem kell hogy betont lehessen törni vele de ne is kelljen hímes tojásként bánni vele. Nálunk leginkább a műszaki termékekre kevésbé fogékony kolleginák szokták a legdurvábban leb-szni a gépet... 50 kilós hőgy csinálna pik-pak több százezres kárt, ha a gép nem bírná a gyűrődést.

Szerintem egy munkaeszköznek, mint amilyen a laptop is sok helyen igenis kell bírnia a gyűrődést. Ne két nap legyen szétrobbantani egy ram vagy háttértár cseréhez. Legyen hozzá rendes driver-es támogatás. Legyen hozzá alkatrész.

Szvsz. én maradnék a Dell HP vonalon és meg tudom érteni azokat, akik nem a levonót választják...


pengwin
(addikt)
Blog

Előző munkahelyemen két új kolléga választhatott notebookot: egyikük egy alap 15,6"-es TP-et választott, a másik egy kis trendi Zenbokot. Volt is belőle probléma, mikor kiderült, hogy a Zenbook pl. nem tudott úgy virtualizálni, ahogy kellett volna, na meg W10 Home volt az egyetlen opció hozzá, mert minek egy konzumer notira a Pro Windows. Csak mindezek már hasznáalt közben jöttek elő.
Pedig a Zenbook jobb volt papíron, még dedikált kis GeForce is volt benne.


Williamgrant
(veterán)
Blog

Ez már hit téma... Nálunk Thinkpadek vannak, az vált be.

üzenetek