üzenetek

hozzászólások


Sinesol
(addikt)

Régebben nagyobb különbseg volt erőben, ma mar egy jobb konzumer is elég erős és csak ez szamit, tökmindegy hova sorolják be, a hasznalhatosag a lenyeg. A strapabiras is tul van lihegve, egyreszt kibirja a konzumer is azt a 2-3 évet mire cserelik, masreszt meg több helyen is azt latom, hogy inkább vesznek haromszor ujat valamiből, ahelyett hogy egy valamit hasznalnanak sokaig, igy folyamat uj a cucc es arban is jobban jonnek ki.

[ Szerkesztve ]


Williamgrant
(veterán)
Blog

Az XPS pedig nem Latitude, Thinkpad kategória.


Khelben
(Ármester)
Blog

Senki nem is mondta ezt, sőt. Az XPS (és a Macbook Pro) olyan munkagépek, amiknél a kinézet javára kompromisszumokat kell kötni egy Latitude-hoz vagy Elitebookhoz képest. Elsősorban a bővíthetőség és a csatlakozók, másodsorban kicsit az ergonómia kárára.


Williamgrant
(veterán)
Blog

Nem tudom, én attól egy laptopot továbbra sem azért tekintek munkagépnek, mert munkát végeznek vele. Erre írtam amit. De nem kell hogy egyezzen a véleményünk.
Az XPS szerintem nagyjából az amit a gyártó a saját honlapján is mond róla: Egy jó gyártási minőségű, kiváló kijelzőkkel szerelt otthoni multimédiás hordozható számítógép. Semmivel sem több ennél.


Khelben
(Ármester)
Blog

Szerintem meg egy gyártó hiába írja rá a termékére, hogy sportkocsi, ha az emberek sóderszállításra használják, mert arra jó. Akkor az sóderszállító lesz, akármi van a cédulára írva :)


Tin
(addikt)

szerintem az a munkagép, ami tartós, napi hordozást, csukogatást bírja 2-3 évig, nem túl zajos, jó a driverezése, megbízható és minőségi alkatrészekből áll, és tömegével lehet karbantani (multi környezetben), meg persze a gyártó tud csomagban értékesíteni akár többezer darabot belőle. meg persze nincs benne kémchip :)

lenovo, dell, hp kínál ilyet. az elsőt persze letiltotta már jópár multi. aztán persze mindegyik gyártónak vannak jobb és rosszabb időszakai a minőséget illetően.

valaki írta feljebb: sokszor, főleg kisebb cégeknél viszont egyszerűbb venni konzumer gépet, és ha elromlik, azonnal cserélni, gariztatni, és aztán eladni vagy újra használatba venni, mint megvenni a drágább márkás gépet.

amikor az asus zenbookot vettem melóra, úgy számoltam, hogy 300 volt, 2 év garival. akkor egy hasonló tudású thinkpad 500 volt, a dell még drágább, de azokra 3 év gari van. szóval 6 év alatt 900 megy el az asusra és 3 új gép van, míg a thinkpadre 1M, a dellre meg még több, és két gép van. itt sokat nem számít a "másnapra javítás" gari, mert ha elromlik a gép, aznap bemehetsz a boltba, veszel újat, átmented az adatokat, és leadod gariztatni. aztán, amikor kész, eladod használtan.

nem tudom, melyik a jobb. kisvállalatoknak talán jó a konzumer gép, de a multiknál ez nem hiszem, hogy működne, ott már a "nagyok" is adnak akkora mennyiségi kedvezményt, hogy értelmetlenné válik ez.


Williamgrant
(veterán)
Blog

Pontosan.
Plusz a Thinkpad, Latitude modellek simán elkaristolnak sok évet úgy hogy egy dokkolóban ülnek napi 24 órán át bekapcsolva. Van egy halom olyan céges ügyfél, akik azért vesznek laptopot hogy évente 5x ha terepre, tárgyalásra stb. megy a dolgozó akkor tudja vinni, de amúgy nonstop mennek.
Én pont ugyanígy használom a céges lapost, dokkolón van, kvázi PC-ként kezelve, otthonról rá tudok távolról nézni, sőt ha ügyfélnél vagyok rendszeresen mobilról is. Egy helyen van minden adatom, céges szerverre mentenek róla mindent, ha megdöglene kb 1 óra alatt vissza lehet bármire állni stb. A konfig erős, a vas pedig sok éve stabil.


QwErTy42
(addikt)

Nálunk a mérnököktől kezdve a beszerzőkön át, a főnikig bezárólag mindenki hozza-viszi a laptopját. Egyik tárgyalásról a másikra. Gyártásba be, gyártásból ki. Be a raktárba és hasonlók. Emiatt nem mindegy hogy milyen masszív az a laptop. Utazásnál is kap hideget-meleget sok gép.
Nem kell hogy betont lehessen törni vele de ne is kelljen hímes tojásként bánni vele. Nálunk leginkább a műszaki termékekre kevésbé fogékony kolleginák szokták a legdurvábban leb-szni a gépet... 50 kilós hőgy csinálna pik-pak több százezres kárt, ha a gép nem bírná a gyűrődést.

Szerintem egy munkaeszköznek, mint amilyen a laptop is sok helyen igenis kell bírnia a gyűrődést. Ne két nap legyen szétrobbantani egy ram vagy háttértár cseréhez. Legyen hozzá rendes driver-es támogatás. Legyen hozzá alkatrész.

Szvsz. én maradnék a Dell HP vonalon és meg tudom érteni azokat, akik nem a levonót választják...


pengwin
(addikt)
Blog

Előző munkahelyemen két új kolléga választhatott notebookot: egyikük egy alap 15,6"-es TP-et választott, a másik egy kis trendi Zenbokot. Volt is belőle probléma, mikor kiderült, hogy a Zenbook pl. nem tudott úgy virtualizálni, ahogy kellett volna, na meg W10 Home volt az egyetlen opció hozzá, mert minek egy konzumer notira a Pro Windows. Csak mindezek már hasznáalt közben jöttek elő.
Pedig a Zenbook jobb volt papíron, még dedikált kis GeForce is volt benne.


Williamgrant
(veterán)
Blog

Ez már hit téma... Nálunk Thinkpadek vannak, az vált be.

üzenetek