Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


rupszi
(őstag)

Koszi Abu. :R


AS
(PH! félisten)
Blog

Bànyàszok elött gyorsan veni kell...


ribizly
(PH! addikt)
Blog

De hol maradnak a tesztek? :U


=WiNTeR=
(senior tag)
Blog

NDA elvileg augusztus 14. De Abu majd megerősíti.


joey04
(PH! félisten)

Ahogy a többi topikban is írták, ebből nagy pofára esés lett. Kár érte. :(


Z_A_P
(őstag)

sima VEGA 64: Shader részelemek száma: 2048 :F
Az is 4096, nem?


lezso6
(VARÁZSLÓ)
Blog

295 watt TDP a "normál" Vegánál. Mondjuk az 56-osnál "csak" 210 watt a TDP, ha az hozza egy 1080 szintjét, akkor egész jó lehet. Na majd 2 hét múlva...


Dtomka
(PH! addikt)

Én úgy tudom (lehet rosszul), hogy ezek a kártyák nem lesznek jók a "bányászásra". :)


Duck663
(fanatikus tag)

Én megvárnám a teszteket, hogy ítéletet mondjak, de ha igaz az amit rebesgetnek, akkor Kodurinak ideje lesz felállnia és félreállnia. Ettől függetlenül várom, és normális áron meg is fogom venni a Vegát, talán a Vega Nanot.


AS
(PH! félisten)
Blog

Kb milyen szinten lesznek? 1060, 1070, 1080?


lezso6
(VARÁZSLÓ)
Blog

Ha én veszek egyet, akkor földszinten.

;]


Yutani
(PH! nagyúr)
Blog

Volt szó változó szélességű SIMD-ről is. Ezzel mi van?

[ Szerkesztve ]


=WiNTeR=
(senior tag)
Blog

1080 es a 980Ti ellen promozták őket. 1080Ti elérhetetlen távban.


pengwin
(PH! addikt)
Blog

1070-1080.
Az RX 480 van a GTX 1060 szintjén, majdnem fele ennyi shaderrel. (2304-4096).


robertosz91
(tag)

Hát nem tűnik túl izmos ajánlatnak. Pedig kéne már egy jó kis radeon a gépbe.


fules:))
(őstag)
Blog

Ez engem is érdekelne.


martonx
(PH! addikt)

Az AMD megint agyon újított, és papíron minden nagyon fasza, csak épp a végeredmény lett gyászos az Nvidiahoz viszonyítva.


Duck663
(fanatikus tag)

Az, hogy csak akkor működik, hogyha a Vegára van optimalizálva. Ezzel pedig az a gond, hogy így ugyanúgy be lehet állítani a Vegát sz@rnak, egyszerűen csúszik egy Nokiás doboz, és máris nincs optimalizálva megfelelően. Lehet a GCN alapoktól is meg kellene válni, de abban biztos vagyok, hogy Koduritól mindenképpen.

[ Szerkesztve ]


Tyrel
(senior tag)

Abu utolsó oldalon a táblázatban a Vega 56-nál biztos minden szám rendben van? Ha le van tiltva 8 multiprocesszor akkor nem kéne pl. hogy a raszter teljesítmény is alacsonyabb legyen, meg a blending egységek száma, stb.?

Ill:
"A játékosok számára azonban érdekesek lehetnek az AMD pakkjai. Ezek 200 dolláros árcsökkentést biztosítanak a FreeSync technológiát is támogató 34 hüvelykes Samsung CF791-es monitorra"

igen, de nem. Amerikában van ez, viszont ha elmész erre a szép oldalra, legörgetsz és átváltasz a mi régiónkra akkor a monitorkedvezmény ugrik, így meg már rögtön nem is éri meg az egész csomagos csoda... :W

[ Szerkesztve ]


Janika!2
(fanatikus tag)

Ahogy elnézem a fogyasztás föl kell készülnie annak aki a "vizes" csúcskártyából akar több darabot használni.


Bici
(PH! félisten)

Nekem az a benyomásom, hogy amíg GCN-ezik az AMD, addig nem lesznek jó játék-teljesítmény / fogyasztás arányú GPU-ik.
GPGPU téren lesz kérdéses a vega teljesítménye. Ha ott hozza legalább az nV szintet teljesítmény / fogyi arányban, akkor elfogadható ez a TDP.

[ Szerkesztve ]


szmörlock007
(tag)

Üdv:)

Azért a váljunk meg koduritól elég hülyeség. Pont, hogy mióta megalakult az RTG(2015 közepe) és ö az RTG főnöke azóta jelentősen fejlődtek mind hardver mind szoftver téren.

[ Szerkesztve ]


zovipa
(fanatikus tag)

Tesztet, tesztet!!! :-)


Milka 78
(PH! nagyúr)

Kérnék Zovipa fórum társnak egy instant bant,mert meló helyett PH-zik!:D

[ Szerkesztve ]


antikomcsi
(PH! kedvence)

És mi fejlődik?

A doboz címkéző gépsor?

Most ha minden jól megy akkor a vega 64 295W-al kiállhat a 180W-os 1080 ellen. Szép eredmény.


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Egy rakás dologról beszéltek, amik nem lesznek benne a launch driverben. A primitive shader és a HBCC hierarchikus lapozása is ilyen (ez már biztos, még az sem garantált, hogy a HBCC alapértelmezetten aktív lesz, de erről is írtam az első oldal alján). És természetesen egy rakás dologról nem beszéltek, amelyek valószínűleg szintén nem lesznek benne a megjelenésre a fordítóban vagy a driverben. A launchra egy stabil meghajtó lehetett a cél a legfontosabb funkciókkal. A többit ráérnek hozzáadni az ősszel és a télen.
Valószínűleg ők is tudják, hogy messze állnak még a véglegestől, de ezen a szinten már eladható a hardver. Aztán senki sem fog ellenkezni, ha majd jönnek a meghajtók.

(#19) Tyrel: Az az NCU-k számára utal.

[ Szerkesztve ]


Malibutomi
(PH! nagyúr)
Blog

Az a baj lathatoan sokat dolgoztak hogy kikuszoboljek a Fiji bottleneckeket, erre szinte mindegyik ki van kapcsolva.
Ez igy eleg gaz.


robertosz91
(tag)

Tesztek augusztus 14 után lesznek csak?


szmörlock007
(tag)

Hát a gtx 1080-at olyan szoftverben veri (doom) amiben egyetlen vega ficsőr sincs kihasználva még. Ráadásul amd-től megszoktuk, hogy jelentősen módosított architektúra piacra dobásánál még egy 10-15 %-ot gyorsul driverből fél-egy év alatt.


Dexar007
(PH! kedvence)

64 499 dollar lesz? Jezusmaria. :Y


Tyrel
(senior tag)

Elvileg a Polarisok is sokat gyorsultak a megjelenésük óta - mondjuk érdekes lenne egy teszt erről is.

Tudom egyébként sajnálni a sok embert akiknek egy GTX 1080 teljesítmény nem elég, nekem a 1070-é is bőven megfelelne, ha emberi áron adnák...


Preacher1980
(kvázi-tag)

Korainak érzem temetni a VEGA-t. Főleg tesztek nélkül.

Kicsit az az érzésem, hogy a VEGA igazi ereje majd a jövőben érkező játékokban mutatkozik be.

A fogyasztást nem érzem igazán nagy problémának, mert a GTX 1080 16 nm-en 7,2 milliárd tranyóval kb. 180 W-ot fogyaszt, akkor a Vega 56 14 nm-en a 12 milliárd tranyóval a 210 W-os fogasztása nem tűnik vészesen nagy különbségnek.

Persze az Nvidiának nem kell kapkodnia a Volta-val.


abridabri
(PH! addikt)

Jaj de jo is lenne egy AMD VGA a Freesynces 144hz(fps) monitoromhoz ,de ugy erzem nem lesz meg a teljesitmenye a Vega 64 nek :(


h-yle
(PH! addikt)
Blog

Abból a max 180W 1080-ból kérnék én is 2-t. :)
Megfelelő terheléssel van az 300W is néha. Persze az átlag 180-200 körül van, de ez terhelésfüggő.

szerk: nem szóltam, FE 1080-ak tényleg 180W-ra vannak limitálva, csak a partnerkártyák vannak szabadjára eresztve.

[ Szerkesztve ]


Bici
(PH! félisten)

Ezzel a stratégiával az a baj, hogy a teszteket senki nem fogja újrafuttatni, amikor már lesz gyorsabb driver. Emiatt csak a megjelenéskori teljesítmény alapján löhetik be a kártya árát.

Ha ezt a veszteséget benyelik, annak szerintem csak két oka lehet:
1.) olyan messze van még a driver végső állapota, hogy a később kiadással mégtöbbet buknának, mert közben jön a Volta, 2.) nincs olyan sok tartalék a hardverben.

[ Szerkesztve ]


szmörlock007
(tag)

Amúgy a kézikamerával felvett felvételen 6999 dollárt írnak a 2 terrás ssg-ért.

[ Szerkesztve ]


Pinky Demon
(PH! addikt)

Marmint az atnevezett R9 2xx meg a kozepkategoriaban versenyzo Polarisokra illetve az elcseszett perf / w arannyal rendelkezo Vegara gondolsz mitn hardveres fejlodes? Tulajdonkeppen mi a sikeres termekuk a 290 ota?


Duck663
(fanatikus tag)

Üdv,

Nem azzal van a gond, hogy a hardverek tudása ne fejlődött volna, hanem azzal, hogy rossz irányt határoz meg. Fogyasztás/teljesítmény mutatók gyalázatosak, a tranzisztorokra vetített teljesítmény mutatók még gyalázatosabbak. Évek óta nem képesek komolyabb mértékben javítani se az üresjárati, se a több monitor melletti, se a videólejátszás alatti fogyasztást, a játékok alatti fogyasztásról ne is beszéljünk. Reagálnak egy-egy problémára, de mellette másik 10-re amire kellene, nem. És ez az ő felelőssége. Ennyi idő elteltével a Vega 10-nek a 1080Ti fölé kellene lőni 25-40%-al, nem a felső-középkategóriába, és mi jön? A Vega 11 kisebb lesz, a Vega 12 még kisebb, a Vega 20 a Pro piacra jön, a Navi 2019-ben jön, a Volta meg a nyakukon. Az AMD szerencséje, hogy a Ryzen bejött, de GPU fronton ez édeskevés. Igen, ezek után ki kell mondani, hogy a RTG Koduri kezében nincs jó helyen!


smc
(őstag)

A 480 az volt.


antikomcsi
(PH! kedvence)

És, hogy? Úgy, mint a 3850/70-nél? Nagyon fejlett kártya volt az is, ott is a drájverekre meg a játékokra várt mindenki, mint a messiásra. Csak mire bármi is használta volna azt a rengeteg fejlesztést, a kártya már rég eltűnt, addig meg a legtöbben használták a konkurenciát.

A mára és a holnapra kell fejleszteni, mert most kell eladni a terméket, a jövőben érkező játékokra, majd akkor kell egy azokban ütős kártyát kiadni.


Raymond
(PH! nagyúr)
Blog

Peldaul az FE amit az AMD a tesztekben hasznalt es osszes FE "valtozat" az AIB-ktol. Aztan ott a sima Strix is vagy a Zotac Mini ami szinten 180W. Aztan van G1 Gaming ami 200W es mondjuk MSI Gamig X ami 220W. Ezekre engednek aztan max +21%-t tolni, es igy lesz az osszes max 220W, kiveve a Gaming X ami egesz 250W-ig elmehet.

Szerk: eltartott mert neztem par AIB-t hogy mi van peldanak, latom kozbe meglett nalad is.

[ Szerkesztve ]


szmörlock007
(tag)

Hát a polaris széria ott volt eladásokban ahol az r 200 széria ami nem világsiker de viazonylag jó volt. A vegát meg meglátjuk. Előre leírni az eladásokat szimplán hülyeség.


hemaka
(PH! nagyúr)

Majd a teszt megmutatja mit is tud valójában.


.LnB
(PH! félisten)
Blog

[kép] Megérte arcozni. De sebaj, az AMD-nek van/volt 2,5 év fejlesztési előnye. Majd kamatozni fog..

[ Szerkesztve ]


Tyrel
(senior tag)

A 290 / 390 is sokat fogyaszt, pl. a Polarisokhoz képest kifejezetten rossz a perf./watt aránya, tehát innen nézve az is sz*r...
Szóval mitől sikeres a 290 ha az utódai nem? Ugyan azt a vonalat követték és ugyan azokkal a nehézségekkel küzdenek már évek óta - gondolok itt elsősorban a fogyasztásra.

Nekem is egy 390-em van amúgy, és én tök szívesen váltanék róla Vega 56-ra. Gyorsabb, és kevesebbet fogyaszt tehát halkabb is lehet, meg minden vackot támogat ami mostanában szembe jöhet...

A sebesség kérdéses, igen, de HA tényleg igaz amit állítanak, mi szerint a min. fps-ek ill. mikrolagok területén nagy javulást hoz, onnantól engem tökre nem fog érdekelni ha átlag FPS-ben gyengébb a zöldeknél. Most hogy 80 vagy 100 fps-el fut valami az engem nem hat meg, de ha rántok egyet az egéren és egy pillanatra beesik az fps mondjuk 40-re, az határozottan b*ssza a szemem. Ha ezt nem csinálja engem megvettek kilóra.
Nagyon kíváncsi leszek az olyan tesztekre ahol kifejezetten ezt mérik. :K Igazán teszek magasról az összes ígéretükre, ha ezt az egyet beváltják.

[ Szerkesztve ]


arn
(PH! nagyúr)

ez elemeltben megint jol hangzik, de van egy olyan sejtesem, hogy hasalni fog az aktualis jatekokon - amugy mar teli lenne a net "leaked" benchekkel.


bindike01
(fanatikus tag)

Szerintem itt nem sokan fognak venni vga karit. Maradok a szép kis 1060 nál...


BReal
(őstag)

A teljesítmény ismerete nélkül szerintem a legjobb ötlet ezeknek a Packoknak a kiadása. Teljes rendszert cserélőknek ez a 100$-ral többért kapsz 420$-nyi ajándékot illetve kedvezményt remek ötlet.

Szinte minden oldal amúgy R7 CPU és AM4 alaplapra való felhasználásról ír a 100$-os voucher kapcsán, egyedül a Techpowerup konkretizálta 1800X CPU-ban és X370-es alaplapban.


fules:))
(őstag)
Blog

Ha a Furyból indulunk ki, ami 5-6%-kal volt lassabb, mint a Fury X (Vega 64 és 56 esetén ez legyen 10-12%, mert elvileg javítottak az ALU kihasználtásgon), akkor a Vega 56 eléggé best buy szagú. Szerintem pár hónap elteltével a Vega 56 lesz a 1080 szintű AMD kártya, a Vega 64 meg kicsit a 1080 fölötti szintű.
1080 szint kicsivel drágábban, mint a 1070 nem lenne rossz.


arn
(PH! nagyúr)

akkor megint varni kell :DDD

üzenetek