Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


zzola
(PH! félisten)

:C


antikomcsi
(PH! kedvence)

Körülbelül a nappalikban található, valószínűleg olcsóbb verziós TV készülékeknek hány százaléka támogatja a HDMI-s FreeSync lehetőségét?


Raggie
(őstag)

Még nem sok, de mivel nem egy drága technológia valószínűleg egyre több fogja.


Duracellm...
(PH! kedvence)
Blog

Szerintem, pazar.


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

1440p-s nappali tévé sincs sok, mégis jön a támogatás, mert a helyzet úgy alakult mára, hogy a játékosok elég nagy százaléka játszik monitoron, hogy ezeket a döntéseket meglépjék. A Microsoft számára nem csak a tévén játszó Xbox One játékos számít, mert lassan ugyanannyi monitoron játszó lesz, akiknek az igényei eltérnek.
Alapvetően a hardver alkalmas mindkét réteg lefedésére, csak eddig a monitoros játékosok el voltak hanyagolva. Ezeket nemsokára a Sony is meglépi. Az 1440p-t biztos, mert náluk is úgy alakul, hogy gomba mód szaporodik a monitoros játékosok száma.

[ Szerkesztve ]


energy4ever
(PH! addikt)
Blog

Van mar olyan tv ami tamogatja, es nalunk is kaphato? :F


zzola
(PH! félisten)

Én világ életemben monitoron játszottam konzollal... :) X360/PS3-tól kezdődően.


szupermacs
(PH! kedvence)
Blog

Vehetek újra TV-t. Mennyibe fájnak az olyanok, amik 4K-s felbontással rendelkeznek és támogatják a cikkben írt Freesync-et?


Tyrel
(őstag)

Én is a PC monitorán játszok a konzolommal is, így ha a Sony végre méltóztatna felébredni és követni MS-t ebben, annak rendkívül örülnék. Nyilván ebből következik hogy PS4-em van, a monitor maga viszont 1440p, és hamarosan cserélve lesz egy szintén 1440p, de már FreeSync2-es darabra... (C32HG70)

Kapásból kilőttem 2 olyan kritériumot ami állítólag "nem kell senkinek". Nem a francokat nem, én nagyon örülnék neki! :K Biztos nem én vagyok az egyetlen.

[ Szerkesztve ]


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ettől még nem nagyon figyeltek rád. Voltak a tévére szabott módok, amelyek működtek monitoron és kész. Az 1440p egyértelmű nyitás ebbe az irányba, amit a Sony és a Microsoft is meglép. A FreeSync 2 pedig extra a Microsoft oldalán, bár nem lepődnék meg azon, ha a Sony is bevezetné. Költségben nem valami durva kiadás, és rögtön megnyitnak egy olyan piacot, amelyen belül van 162 darab VRR kijelző a választékban.

Valószínűleg a Microsoft átgondolta azt, hogy a HDMI 2.1 VRR nem jön elég gyorsan, illetve azért azok a tévék, amelyek ezt támogatni fogják igen drágák is lesznek. Szóval amellett, hogy a HDMI 2.1 VRR az ultimate megoldás, kifejezetten kedvező lehet egy jelenleg 162 monitort kínáló piacot átvezetésnek használni, ahol azért vannak olcsó megoldások is.

[ Szerkesztve ]


janeszgol
(PH! kedvence)

En is. Eszembe se jutna tevet venni emiatt. Meg amugy se.


Pinky Demon
(PH! addikt)

Szerintem jo kozelitest adok a 0 szammal. De a lenyeg, ha megjelent XBoxban, akkor meg fog jelenni PS-ben is, es egycsapasra megoldja a 60 fps ala beesesek problemajat is. A tobbszazmillios potencialis konzolos freesync igeny meg ra fogja venni a TV gyartokat is a tamogatasra (mivel nem sok munkaval jar nekik). Nyilvan a PC only freesync miatt senkit nem erdekelt eddig TV-n, de ez most hirtelen valtozik, egy ujabb matrica amit a dobozra lehet ragasztani es kitunni a versenytarsak kozul.

[ Szerkesztve ]


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Thx MS, következő lépés akkor lehetne a 21:9 támogatása is. Bár lehet hogy ehhez már azért a fejlesztők támogatása is kellene.

(#12) Pinky Demon

Mondjuk azért az érdekes, hogy a Sony-nál sem ez, sem az 1440p támogatása nem jött fel még csak pletyka szinten sem.

[ Szerkesztve ]


Shyciii
(PH! addikt)

Nekem meg sok ismerősöm van (és míg konzoloztam én is így voltam vele) akiknek monitoron nem jutna eszébe játszani a konzollal. Egy 55"-os tv-n még mindig nagyságrendekkel jobb játszani, mint egy monitoron.

[ Szerkesztve ]


Tyrel
(őstag)

Mitől lenne jobb? A tévétől ülsz mondjuk 3 méterre, a monitortól meg max. 1-re, a látóterednek kb. ugyanakkora részét teszi ki. E mellett a monitorhoz hiába ülsz közelebb, nem lesz pixeles mert a pixelsűrűsége nagyobb. Erre rá még tud FreeSync-et.

Eszembe nem jutna elmászni a tévéig egy konzollal és játékszobát csinálni a nappaliból, 20 éve monitoron játszok mint minden veterán/PC gamer, és egy PS4 ezen nem fog változtatni semmit sem, pláne nem úgy hogy TV-n semmivel nem jobb élmény.


zzola
(PH! félisten)

"Egy 55"-os tv-n még mindig nagyságrendekkel jobb játszani, mint egy monitoron."

Indok? Vagy győzzél meg, a miértről....


Shyciii
(PH! addikt)

Tyrel

Miért kellene 3 méterre ülni? Hol van előírva hogy nem lehet közelebb?
Az hogy pixeles a tvhez ülve, az max 8 évvel ezelőtt volt, szal ezt a badarságot hagyjuk. Ez maximum akkor igaz, ha 10cm-ről nézzük. A monitorhoz viszont hiába ülsz még közelebb, attól még a kép tartalma továbbra is kicsi marad. Amúgy ezek az emberek sosem másznak el a konzollal a tv-ig. A hi-fi-től kezdve, a házi-moziig minden ott van a tv alatt...;)
Az hogy tv-n semmivel nem másabb élmány azon erősen tudnék vitatkozni. Én vagy15 évig pc-ztem montioron, és utána xboxoztam tv-n, és ég és föld a különbség a kettő között. Pont ahogy az otthoni mozizás és a moziban történő filmnézés között.

zzola

Ha neked kapásból nem jön az, hogy a "méret a lényeg", akkor nincs miről győzködni. Míg mások nagy képméreten élvezkednek, addig másoknak maradhat a 24" körüli méret. És akkor még nem említettem a volt kollégámat, aki projektoron 100" körül nyomja. De nyilván az is hülyeség ahogy elnézlek titeket.

[ Szerkesztve ]


kisvakond111
(tag)
Blog

"úgy alakította ki, hogy az Xbox One S és X konzolokon végzett munka egyszerűen portolható legyen PC-re, vagy akár fordítva, így a fejlesztők egyszerre le tudják fedni a Microsoft konzoljait, illetve az AMD, PC-be szánt grafikus vezérlőit." Ez jelentheti azt, hogy picit jobban lesznek optimalizálva az AMD kártyákra a konzol portok (nem az nVidiához képest, hanem az AMD jelenlegi önmagához nézve)? :F


zzola
(PH! félisten)

65" 4k elé ülj le, hogy érvényesüljön a hatás! Sok sikert kívánok a jojozó szemeidnek...
Milyen érdekes, hogy a "gémerek" nem projektoron játszanak.

Engem nem zavar, ha idő előtt elfárad a szemed, nekünk jó a 24-27" Free/G sync-cel...ezen nem fogunk összeveszni! :)

:DDD

[ Szerkesztve ]


Shyciii
(PH! addikt)

Milyen szem jojozásról beszélsz? Halo, Gears Of War-t egyhuzamban nyomtuk végig, és senki sem vakult meg. Te tényleg ennyire ovis vagy? Mondjuk én vagyok a hülye. Már rég észrevettem, hogy a mobilarena 80%-a pont ilyen "emberek" gyülekezete...

[ Szerkesztve ]


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ez azt jelenti, hogy ha megcsinálod a HDR-t a FreeSync 2 tone mappingjára, akkor az működni fog Xbox One S és X konzolon, illetve innen leportolható az AMD PC-s GPU-ira. Vagy esetleg a PC-ból portolható az Xbox One S és X konzolokra. Az NVIDIA GPU-i nem támogatják a FreeSync 2-t, tehát ez a fajta natív tone mappingos HDR azokon a hardvereken eleve meg sem nyikkan.

[ Szerkesztve ]


hajbel
(őstag)

Ez sima FreeSyinc (1)-es monitorokon is működni fog?


Tyrel
(őstag)

Egyrészt hogy jön ide a mobilaréna, másrészt egy kis fittyf*sz olcsó 24" monitorhoz hasonlítva persze hogy jobb a TV, de amelyik gamer ragaszkodik a monitorához annak hidd el nem olyan van...
Nem kicsi a kép monitoron sem, max. a te monitorod volt kicsi a maiakhoz képest. Nem mindegy.


zzola
(PH! félisten)

Te egyébként ezeket az okosságokat egyedül találod ki, vagy segít valaki?
Viszlát!

[ Szerkesztve ]


janeszgol
(PH! kedvence)

Nem hulyeseg, van benne elmeny, plane ha tobben ultok elotte. De en pc-s vagyok elsosorban, hozza is szoktam, hogy masfel meterre vagyok a kijelzotol. 99%-ban csak en ulok ott. Ma mar szazezer alatt nagyon jo vetelt lehet csinalni. Oke egy freesynces talan dragabb.
De itt nincs nekem van igazam, neked nincs. Eszszeru az is, amit irtal. Ez inkabb izles mar, mert annyit fejlodott mindket piac, hogy az igenyekhez megfizetheto eszkozoket kapunk.


hackeeeee
(Jómunkásember)
Blog

Abu!

A range-el mit mi lesz a helyzet? A legtöbb 60Hz-s monitor ugye extended beállítás mellett 40-60Hz között működik.

hajbel: Igen. A FreeSync2 HDR esetén kell majd (ha jól tudom).

antikomcsi: Ez azokat érinti, akik monitoron játszanak. Pl. Én is. Ezen kívül pedig lesz egy mód, ami az új tv-ken fog működni. Az nem freesync, valami más, de erről nem tudok nyilatkozni, mert sajnos nem volt időm teljesen nézni az adást akkoriban.

[ Szerkesztve ]


arty
(PH! addikt)
Blog

0
de leírom a drágábbak számát is: 0 :D
ez a tech egyelőre csak és kizárólag monitorokon érhető el...

konzolon a legtöbb játék 30fps manapság, szóval oda egyébként is az kellene, hogy a freesync 20-40hz között tudjon működni... (valójában inkább az kellene, hogy a 30 frémet legalább tartsa már a játék :( )


hackeeeee
(Jómunkásember)
Blog

X-nél az újabb játékok esetén már ez nem akkora probléma, vagyis alapból 60 FPS-sel jönnek, és van "variable fps". Ilyen esetben engedi, hogy "ugráljon" az FPS. Ha ezt kikapcsolod, akkor 30 fps végig.


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Nincs különösebb indok arra, hogy Xbox One S-en és X-en ne működjön egy ilyen extended beállítás. A kijelzőmotor ugyanaz, mint ami van a Polaris 10-ben. Ezek igazából hitelesítési kérdések, valószínűleg a Microsoft fizet majd az AMD-nek, hogy hitelesítsék a konzoljukat is a már kapható 162 kijelzőre. Ilyenkor az AMD tud gépre szabott meghajtót adni. Ez nem egy nagy költség, gyakorlatilag csak a tesztet kell kifizetni. Ennél az Microsoft milliószor többet költ más szolgáltatások működésére.

[ Szerkesztve ]


Stan648
(kvázi-tag)

Egyet értek. Én 49" UHD tv-n tolom. Egyébként UHD felbontásnak egyébként sem sok értelme van 50" alatt, ha csak nem 20 centiről akarja nézni valaki a kijelzőt.

Elfelejtettem, hogy Xbox one X-nél már úgy is a UHD a lényeg.

[ Szerkesztve ]


hackeeeee
(Jómunkásember)
Blog

Az alap Nálam a 32UD59-nél ha jól emlékszem ugye 48-60. Ami ugye a 30 fps miatt érdekes, hogy ugye ott nem tud 30Hz-ig lemenni a monitor.

PC-nél annó úgy ajánlották, hogy érdemes extended módban használni a monitor, persze ez okozhatott anomáliát.


arty
(PH! addikt)
Blog

nagyobb -> jobban betöltheti a látómeződ -> immerzió++
monitorhoz annyira nem tudsz/szoktál közel ülni, hogy ugyanezt megkapd
ráadásul ha a látószög ugyan az is, a kijelző mellett érzékeled a világot is és ahoz relative a monitoron mindig kisebb a kép, ergo így se érzed "ugyanakkorának" (tehát a látószög nem minden! kell az abszolut méret is!)

nekem egy tv a monitorom, így a nappali nem válik játékszobává (csak néha :) )
ha csak azt nézem, hogy 120k körül tök nézhető, VA peneles, hdr-es 40"-es samsungtvt vehettél, míg ennyiért a freesync monitorok megállnak 24 körül, ráadásul a hdr is mindig nagy kérdés... hátnemtom, delegalább freesync? (amit a játékok igen kis részében tudsz kihasználni, az említett 30fps miatt...)

monitor kompetitiv multira _lehet_ jó/jobb, mint egy tv, semmi másra, szerintem

(#28) hackeeeee: játékok kis része jön 60fps-el, akár S, akár X a one :)

[ Szerkesztve ]


Pinky Demon
(PH! addikt)

Ha a 30-at stabilan tartja, akkor nincs szukseg freesyncre, standard 60Hz-es kepernyo megteszi. A 40-60 range viszont eleg arra, hogy az erre igeneyesebb jatekok neha beessenek 60 ala anelkul, hogy a felhasznalonak feltunne.


hackeeeee
(Jómunkásember)
Blog

Igen ám, csak több "felújított" Enhanced game van, ami 30 fps. Pl. a Horizon 3 is ilyen, mondjuk tény, hogy oda elég a 60Hz kijelző, gond nélkül.

Sőt, pl. a COD WWII olyan, hogy a játék 60 fps-sel fut, és ingadozik, mellette az átvezető videók pedig 30 fps-sel mennek, vagyis, ott van egy elég drasztikus váltás.

Csak ugye a standard range elvileg 48-60Hz, ergo nem nagyon kéne lemenni 30 fps-ig játék közben.

[ Szerkesztve ]


b.
(PH! nagyúr)
Blog

Szerintem ez mögött tudatosan a PC gamerek megfogása áll.Monitorok szélesebb körű kiszolgálása, egér-bill támogatás. Ezek után már csak egy ütős Microsoftos programcsomag támogatás kell( Office-Edge stb ) és igazából megvan egy átlagos otthoni használatot kielégítő gamer PC-konzol. 21.9 baromi jó húzás lenne még egyébként.

[ Szerkesztve ]


hackeeeee
(Jómunkásember)
Blog

Szerintem nem nagyon hiányzik a 21:9.. látva az igényeket. 1440p is főként ezért jött, mert többen váltottak, főként X-re, valószínűleg, és kellett a natív támogatás.

Ugye régebbi játékok elég bután néznének ki a fekete sávval, ez néhol még pc-n is kicsit problémás.

Persze, ez nem jelenti azt, hogy egyszer nem lesz, de szerintem a közeljövőben biztos nem lesz.

Az egér+bill is mondhatni opciós támgoatást kap várhatóan, vagyis, vagy használják, vagy nem, a fejlesztők.

Az edge-t is most rakják rendbe, várhatóan. :)

[ Szerkesztve ]


b.
(PH! nagyúr)
Blog

Nem tudom milyen igényeket látva ? :D
nagyon sokan játszanak PC-n 21:9 LG monitorokkal. AKi egyszer kipróbálja egy állat szimulátorban például eszméletlen élményt kap, speciel én annyira megszerettem, hogy az egyik legjobb dolognak tartom az utóbbi időkben a monitorpiacon. ÉN például akkor hanyagolnám a TV-t a boxhoz, ha bejönne ez a támogatás mondjuk Forzaval vagy COD ban [link] ( itt egy 32:9 [link] magyar srác, itt a WW2 fórumon linkelte be )
Egyébként ha egér-bill is boxra egy teljes értékű office támogatással, az nagyon rendben lenne.Igazából nem is nagyon kapcsolnám be akkor a PC-t.

[ Szerkesztve ]


Tyrel
(őstag)

Csak halkan jegyezném meg a sok 30fps-en csámcsogónak, hogy a FreeSync2 támogatás LFC támogatást is jelent egyben... :U


hackeeeee
(Jómunkásember)
Blog

Hát, biztos jó. Én ültem 21:9 előtt, és Nekem már "túl sok" volt ~1-1,5 méterről is. :) A 32:9-ről nem beszélve, bár ez előtt még nem ültem, de ha a 21:9 már nem, akkor valszeg az sem. Pedig, elég jó a perifériás látásom, de akkor sem jött be.

Vagyis, Én pl. hamarabb vettem korábban is 165Hz, 1440p Gsync monitort, mint Ultrawide-ot. Ez a véleményem most sem változott. :) Nekem akkoriban többet számított a jobb frametime, mint a nagyobb látószög. Persze jelenleg elmúlt ez.. talán soha sem jön vissza.. :DDD

[ Szerkesztve ]


Pinky Demon
(PH! addikt)

Ha van legalabb 2x kulonbseg a min es a max refresh rate kozott. 40-60-nal pedig nincs, 30-60-nal mar lenne

#37: en most csereltem 2 ev utan egy 35"-os 21:9-et egy 32"-os 16:9-re. Bizonyos dolgokhoz jo az UW, bizonyos dolgoknal viszont kifejezetten hatranyos.

[ Szerkesztve ]


janos666
(PH! nagyúr)
Blog

a HDMI 2.1-ben lesz sok minden, ami együtt vagy külön csinál majd "valamit", ami a dinamikus frissítési frekivel és alacsony késéssel lehet kapcsolatos (vagy ezeket egészíti ki automatikus módváltásokkal, stb), de szerintem ezeket mi még csak "marketing hívószavak" szintjén ismerjük, igazából nem tudjuk mi, mikor, hogy fogja támogatni (főleg konzolokon, de akár PC VGA-kon, vagy épp TV-ken [és HDMI-s monitorokon]). Az még 2019+ téma (főleg mire tényleg működik is).

Persze örülnék én, ha a 2017-es vagy még régebbi HDMI 2.0-ás TV-k is kapnának valami FreeSync félét firmware-ből, akár még "rohannék is" Vega-ra cserélni a Pascal-t (nem is feltétlenül viccelek), főleg ha ez együtt járna valami olyan üzemmóddal, ahol a TV ad egyfajta "passthrough" módot, hogy a GPU csináljon minden színkezelést (3D értelemben, tehát tone mapping és gamut mapping, mint egy 3DLUT) esetleg még alacsonyabb lag mellett (és egyszerre precizebben). De ez szerintem még messzebb van, mint a HDMI 2.1, inkább 2021+, mire lesz ilyesmi.

[ Szerkesztve ]


hackeeeee
(Jómunkásember)
Blog

Arról nem beszélve, hogy a mai megjelenítők nagyrésze, sőt ugye a monitorok is még 2.0-s porttal rendelkeznek. :)

TV-knél elég nagy húzóág lehetne, ebben Én is biztos vagyok, mondjuk 45-50" környékén 4K Freesync eléggé adná.

De, valami mód még volt a videóban, ami a TV-khez jön.

Közben megtaláltam, Low Latency mód lesz az majd. Az lesz a tv-k sajátja. Innentől volt szó a Freesync-ről, ebben van ez a Low latency mód is, vagyis innentől, a Low latency mód.


figoa
(tag)

eljen! :)


kisza25
(PH! félisten)
Blog

:F 3x próbáltam eddig TV-n játszani, borzalmas

[ Szerkesztve ]


arty
(PH! addikt)
Blog

LFC úgy működik, hogy ha mondjuk 25-re esik a frém, akkor azt 50hz-ként megduplázva jeleníti meg?
kiváncsi lennék milyen érzés nézni ilyen alacsony frém esetén, tehát hogy ér-e még valamit itt is....


hackeeeee
(Jómunkásember)
Blog

Én 32" 4K monitoron tolom, sokkal praktikusabb, mint a 40" TV. De, nem vagyunk egyformák. :)


figoa
(tag)

erre irtam ironikusan az "eljen" kifejezest...tenyleg szornyu


b.
(PH! nagyúr)
Blog

Azért konzollal nem tragikus a helyzet.Én mindkettőn játszok mindennel. ( TV -monitor-PC -Konzol)


Hopkins95
(senior tag)

Én elmondom, hogy én mindkettőn játszom. Mikor hazamegyek, akkor fölcsapom az 55''-ös tévére a konzolt és úgy játszom. Aztán visszajövök a kollégiumba, monitorra rá a konzol és megint mehet a játék. :)
Egyébként mostanában a TV-n én is jobban élvezem valahogy, kényelmesebb leülni a fotelba. Viszont FPS-eket meg talán egy kicsit jobb monitoron játszani.

Remélem a Sony is be fogja hozni a 1440p-s módot, nagyon örülnék neki. Bár így sem rossz hogy 1440-es monitoron 1080p-s outputtal játszom.

[ Szerkesztve ]


arty
(PH! addikt)
Blog

borzalmas tévén borzalmas játszani, jah ;)

üzenetek