Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Kansas
(senior tag)

Azt írtam, be tudok az ötlet mögé állni, nem azt, hogy nélküle összeborul a lelki világom, néhányakkal ellentétben.

"Áldozathibáztatás"?
Ne b.ssza már meg az élet, funkcionális analfabétizmust akarunk itt piedesztálra emelni?
Arról a fogalomról hallottál már, hogy "elvárható gondosság"(due diligence)?
A gyártók minden logikus helyen a tudomásodra hozzák a termékük tulajdonságait, beleértve azt, amit szerinted "sunyiban" akartak tartani, épp csak nem festik rá 72-es betűmérettel a dobozra.
Felróható nekik? Fel. Nem szép dolog. Javítják is, úgy néz ki.
Először fordul elő, hogy idővel változnak a specifikációk? Nem, egyik oldalon sem.
Lehetett tudni erről egyéb helyről? Igen, az összes kicseszett tesztoldal ezt harsogja napok óta, az Ipon-on is cikkek vannak róla, mára még Oliverda is észrevette a HWSW-n.

Ez nem nemi erőszak, ez kereskedelem, ahol az "áldozat" konkrétan az aktív fél. Senki sem kényszeríti rá, hogy pont ezt a kártyát vegye. Arra sem, hogy a kismillió cikk címe láttán még el is fordítsa a fejét, nehogy véletlenül tájékozott legyen. Arra sem, hogy ne nézzen utána. Minden oldalról tolják az arcába a szükséges infót, gyakorlatilag az kerül erőfeszítésbe, hogy ne tudjon róla.
Ez azon esetek egyike, amikor az "áldozat" igenis részben felelős.

Ez konkrétan a generáció második leggyengébb AMD kártyája, amíg a vágott verzió nem jött ki, addig is ez volt, az erősorrend semmit nem változott. Ami ennél gyengébb azt konkrétan ki lehet váltani már IGP-vel(a Raven Ridge 7 2700U IGP-je konkrétan erősebb, mint egy RX 550, papíron legalább is).

Kb. 10-15% teljesítménykülönbségről beszélünk(a VRAM órajel különbségét is beleszámítva), amikor az eggyel erősebb kártya a dupláját tudja, az eggyel gyengébb meg a felét(mármint az eredeti RX 560-nak).
Egy 1080Ti ennek kb az 5x-ösét tudja teljesítményben - a legerősebb és a stock 1080Ti közötti teljesítménykülönbség nagyságrendikeg annyi mint amit ez a kártya összesen tud.

Vihar a biliben, ne dobjuk már ki a józan észt a polkorrektség jegyében!
Nincs is több mondani valóm a témakörben.
Jó éjszakát!

[ Szerkesztve ]


távcsőves
(őstag)
Blog

Ebben ne reménykedj. Ellenben a gyártók és kereskedők még beleszaladhatnak a késbe. ;] Nem törték magukat össze, hogy mit is árulnak/készítenek. "Asus Evo" ugye nagyon szép példa, magyar webshopos hirdetésben már csak simán 560 (rx is elhagyva), bármilyen műszaki paraméter teljes hiánya, nem hogy a shader szám :D Aztán ott van az is, hogy pl XFX oldalán megtalálod ezeket a kártyákat, de csak akkor, ha asia régiót választasz ki. Szóval nem is igazán ide készülhetek valóban, de itt kötöttek ki. Jó része szürke importos is lehet. Nem szoktam ilyen lenni, de most így akkor hanuka alkalmából, pont nem tudnék együtt érezni egyetlen átverővel sem, ha egy kellemes büntetésben részesülnének. Pontosan tudták mit adnak el és azt is miért. Rohadt átverős marketing és pénzéhes seftes hozzáállás.

Az 1050TI meg brutál kártyához (nem emlékszem ki írta már), életem, én ugyan nem 900P-zem le, mint Kolopele, de amikor The Divisionben annyit tudd, mint egy rx460, akkor ne állítsd azt, hogy világverő. Rotty van annak azonnal, amint kell a GPU erő. Tudom-tudom, van aki szerint amíg nem ez a trend, csak néha, addig végül is ne írjunk ilyet, de valahogy mégsem illenék szerintem a menybe küldeni. Mielött nekem ugranál, az 1050Ti nekem mindig is tetszett, már megjelenésekor is (visszakereshetted), csak a helyén kezelem a teljesítményét.

[ Szerkesztve ]


Raymond
(PH! félisten)
Blog

"Az 1050TI meg brutál kártyához (nem emlékszem ki írta már), életem, én ugyan nem 900P-zem le, mint Kolopele, de amikor The Divisionben annyit tudd, mint egy rx460, akkor ne állítsd azt, hogy világverő."

Vilagvero vagy nem, az RX460 azert ott szepen magamogott hagyja. Es nem ilyen PH!-s 1-2 FPS "korbehugyozza" szinten, hanem szepen 20-25% amivel gyorsabb. Igy enyhe tulzas egyenletet vonni a ket kartya kozott.


schawo
(Jómunkásember)
Blog

Oké, ilyeneket lehet mondani. De ilyen dumával jobb, ha nem mész céges jogásznak (gondolom jelenleg nem is vagy az, úgyhogy ez egyelőre nem gond), mert amikor jön Amerikában a class action per, Európában meg a fogyivédős bünti a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény alapján (2008. évi XLVII.), akkor komoly picsán rugás lesz belőle.


Z10N
(PH! addikt)

Eso utan koponyeg...


Kansas
(senior tag)

Ebben igazad van, valóban erre megy a világ, de ez nem jelenti azt, hogy jól is van ez így.
USA-ban nem fogyasztókat védenek, hanem konzumidiótákat, akik minden szarért perelnek. EU még pár fokkal jobb, de ugyanarra tart. ha idiótákként kezeled az embereket, előbb-utóbb azok is lesznek.
Azon valóban nem kell aggódj, hogy én valaha jogásznak mennék :D esetleg idővel architektnek, de egyelőre jól érzem magam mezei Windows szervermérnökként ;)
Azért kíváncsi lennék, ez megállna-e peres ügyként az EU-ban, ahol vígan engedik a homeopátiás vackokat gyógyszernek reklámozni...


Raymond
(PH! félisten)
Blog

Nem tudom hol voltal az utobbi kb. 10 evben, de az USA-ban konzumereket nem vedenek mar. Ezeknek nezz utanna ha erdekel a dolog:

1) forced mediation in EULA
2) "corporations are people"

Nem beszelve a mostani kormany tevekenysegerol es hozzaallasarol. Na nekem ennyi volt mara a politikabol.


Kansas
(senior tag)

No igen, ez meg a másik oldala a dolgoknak, hogy a cégek pedig nevetséges, gyakran etikátlan módon próbálják magukat védeni a Darwin-díjas perektől. Azért valahol meg tudom érteni őket is.
Én szeretném ha mifelénk inkább a tudatos fogyasztó felé billenne a mérleg, aki nem hagyja magát átvágni, és nem utólag sír, hogy jaj de mekkora áldozat lett... legyen bár a termék videokártya, bankhitel vagy szalámi.


Dilikutya
(PH! félisten)

A Raven Ridge 7 2700U mobil SoC, ráadásul nem pont azt a kategóriát célozza meg, amit egy RX550, tekintve, hogy a Core i7-8550U ellenfelének szánják.


Kansas
(senior tag)

Köszönöm, hogy sikerült megragadni a mondanivalóm lényegét. :R


tibaimp
(őstag)

Ugyan ezt írtam én is egy korábbi cikkhez, sima ügy lett volna, de ezt az amd sem akarta valamiért, most meg már késő, mert kint van a piacon egy csomó 560-as ami a kevesebb számoló egységet tartalmazza.


Dilikutya
(PH! félisten)

Mindenfajta mondanivalóban hibás egy belépő VGA-t egy felső kategóriás SoC-ben lévő IGP-hez hasonlítani, pláne, ha az RX550 ugyanúgy 4th Gen GCN, mint az RX4xx, míg a Raven Ridge-ben már Vega van.

Kicsit off, de gondolom, nem lesz agyonkommunikálva, hogy az ennél kisebb RX500-ak (520, 530) első generációs GCN-ek.


Kansas
(senior tag)

Miért is?
Ráadásul ez mobil SOC, gyanítom a 2018Q1-ben rajtoló desktop Raven Ridge-ekben sem lesz gyengébb(sőt), azok meg ugyanúgy AM4-be mennek, mint a Ryzen...

RX520/530-at kapni egyáltalán bárhol? Van belőle DIY is, vagy csak OEM?

[ Szerkesztve ]


h-yle
(PH! addikt)
Blog

Fullmind1 hogy melyik, mert ugyan az a chip. Ha jó a VRM meg a hűtés (ezt meg kell nézni) akkor lehet alapon is a BIOS, mert akkor is fel tudod húzni 2000-re.
Tehát ne a chip specijét kelljen bújni, hanem a többit, amiben a kártyák tényleg különböznek.


Lacee83
(kvázi-tag)

Érdekes 400W-os tápot ajánlanak hozzá. Más gyártó a 65W-os rx560 kártyához pedig 350-et .

Ha maradnának a hagyományosabb elnevezéseknél nehezebb lenne félrevezetni az embereket. Régen az Atinál az SE-PRO-XT Nvidiánál pedig a GS-GT-GTX felirat már elárulta hogy mit kapunk a pénzünkért.


Lacee83
(kvázi-tag)

Már csak akkor lesz igazán káosz ha kiadnak egy pár 560D OC vagy gémer editiont. :W
Másrészt megtévesztő a túlmértezett hűtés is amit némelyik gyártónál használnak. Az Geforce 560TI-oc kártyámon volt hasonló...de oda kellett is mert 2-3x ennyit fogyasztott.

[ Szerkesztve ]


Fred23
(PH! kedvence)

Szerintem mondjuk elég durva magában az, hogy valaki írta: az ő 560D-s kariján volt 6pin-es tápcsati. K.ra megtévesztő lehet ez így sokaknak.


fules:))
(őstag)
Blog

A Sapphire Pulse 560D kapta ugyanazt a hűtőt és PCB-t, mint a rendes 560-as, ezen van 6 pines tápcsati. De ez szerintem nem rossz, nem árt rájuk tápcsatlakozó, így magasabb a teljesítmény.


Lacee83
(kvázi-tag)

Na ezt néztem én is. Rendeltem egyet jövő héten kézben lesz és teszt alá vetem. Ha tudok dobok fel pár FPS értéket....
Talán a 6pin csati némi tuninghoz vagy stabilabb áramhoz jól jöhet. esetleg régebbi alaplapba ahol a pci sin nem ad le elég kraftot.


Fred23
(PH! kedvence)

& fules: ) )
Engem zavarna a dolog, viszont néhány régi alaplapnak tényleg segíthet, szóval így oké. Én tuti nem venném, viszont valóban akár még vonzhat is ez a feature egyeseket.

[ Szerkesztve ]


Kansas
(senior tag)

Az 550-hez is 400W-os tápot ajánlanak, de igazából egy Vega64-es konfig sem vesz fel 400-nál többet, aztán mégis 750-est ajánlanak hozzá, Talán óvatosabb duhajok mint más gyártó... vagy láttak már a termékeik mellett Codegen tápot... :D

Régen sem álltak meg annyinál,
NV-nél volt a 6000/7000/8000-es szériában is: LE, utótag nélküli, GTO, GS, GT, Ultra, Ultra Extreme, SE, GTX, GX2, GTS, később GSO, GTX+
ATI/AMD-nél meg csak AGP-s x800-ból volt: SE, GT, sima, GTO, Pro, XL, XT, XT PE

Szóval ilyen szempontból a régi idők sem voltak szépek.

Igazából nekem a Radeon HD féle számozás tetszett(4 helyiértéken 10-esével skálázva), de ott is voltak kihágások, mint pl a 4770/4850 kb ugyanannyit tudott, plusz ki is futottak az ezresekből

Ez a mostani számozás sem olyan vészes csak kicsit szellősebbre hagyni startkor, vagy kitartani a tervezett skálánál - ez a mostani akció talán raktársöprés lehet, csak lehet RX 460 néven a kutya sem venné... úgyhogy kitalálták ezt a visszafelé elsült marketingfogást.
Szerintem továbbra sem nagy ügy, de érzem, hogy 5-10 év múlva is ezt fogom visszahallani zöld napszemüvegek mögül.

[ Szerkesztve ]


Piftuka
(PH! addikt)

Nem, az "LE" jelölés teljesen megfelelő.

Az elmúlt évtizedben nagyon jól megkülönböztette az adott Radeon variánsokat a "nagy testvérüktől"; mindig egy butított, gyengébb, vagy legalább valamiben kevesebbet nyújtó változatot jelentett.

Egyébként az "EVO" elnevezést én sem értem... Szerintem eredetileg "ECO" volt, csak egy vétlen félregépelést követően az ment át a "szűrőn", és így került a nyomdába... ;] :DDD


Lacee83
(kvázi-tag)

Az intel anno a Celeron D vel is szépen megvezette a tudatlanokat mert annak köze se volt a Pentium D hez.

Ez a D itt is félreérthető. Bár ha a jövöben ezt kivánják használni majd megszokjuk. Az SE és LE kártyák olyan harmat gyengék voltak hogy ha valakinek eszébe jut biztos messze elkerülné.


Lacee83
(kvázi-tag)


Megérkezett a xfx 560D. Láthatóan utólag matricázták át. Korrekt eljárás. Nem szedtem le de ugy vélem 560 van alatta.

[ Szerkesztve ]


Fred23
(PH! kedvence)

Tényleg korrekt. Ezen ugye nincs tápcsati?


Lacee83
(kvázi-tag)

Van rajta tápcsatlakozó. :U


Lacee83
(kvázi-tag)


Ramok 1750mhz-n mennek (azaz 7000mhz)?


Fred23
(PH! kedvence)

Köszi, és igen, ez megúszta az órajel-csökkentést! :Y


Lacee83
(kvázi-tag)

Király akkor egy átlagos 560D-hez képes OC Gamer Edition kiadást kaptam. :C 30ért jó vétel.
A ventilátor is leáll ha nem dolgozik a VGA olyan 50C felett kapcsol. A ventik 20-30% körül mentek eddig terhelésen nem hangosak. A borda azért érezhetően meleg így is.


Z10N
(PH! addikt)

Akkor flashelj ra "sima" xfx 560 bios-t a 16CU-hoz.

üzenetek