üzenetek

hozzászólások


dagonya
(tag)

kár volt szólni a "fronton" szóért, az apparátus után most minden mindennek a frontján lesz


lemusz
(addikt)

Tetszett egészen addig, amíg el nem érkeztünk az elemes részhez. Én valahogy nagyon ódzkodok ettől az elemcserés témától, nehezíti is a súlyát, macerás is cserélgetni, meg még környezetbarát se...


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Főleg, mivel már 2 hete kész a cikk, csak ma ment ki.

Ismét köszi a hasznos közreműködést. Mindig öröm tanulni a csupa kellem és báj nagyoktól. ^^

[ Szerkesztve ]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Igen, szerintem is ez a legnagyobb probléma vele. GPW-féle, ~5 grammos akksival egyből más lenne a leányzó fekvése.

[ Szerkesztve ]


Dr. Akula
(nagyúr)

A 2 cerkaelemért kár volt, jó lett volna ha maradhatott volna a GPro súlyában. Igazából abból kéne egy ilyen notiegér méretűt kiadni (LED nélkül, ha már nem tudták megoldani hogy kikapcsolható legyen _és_ úgy is maradjon, ne kapcsolja vissza magát fogyasztani az aksit). Az adóvevőt inkább alul vagy oldalt kéne elhelyezni kivehető formában, már a Razer Atherisnél se likeoltam ezt a "bontsuk szét hogy hozzáférhessünk" dolgot. A Microsoftnál jellemzően alul van hely kihagyva neki, a Logitech V500-nál meg csak be kell tolni, újabb megnyomásra kidobja.


kátú
(senior tag)

Ezeket a képeket hogyan sikerült? Kaputelefon, vagy 3210 es Nokia? Tényleg nem akarok kötözködni, de ez így igénytelen. Megnézve a többi teszt képminőségét ez nem méltó a lapcsaládhoz... :((( :((( :W

De hogy kicsit célzottabb legyek, a teljes érthetőség kedvéért, a fehéregyensúly valami tragikus, egyetlen csúszkáról beszélünk Lightroom ban. Vagy a fényképezőgépen egyetlen menüpont és már sokkal jobb. Azt nem említem, hogy a helyes fehéregyensúly után illene körbevágni, hogy a háttéren semmi árnyék ne látszódjon, mert az úgy az igényes

[ Szerkesztve ]


dagonya
(tag)

örülj neki, hogy legalább nem valami rózsaszín mangaszarság van mögéillesztve


Vanir
(veterán)
Blog

Kösz a tesztet, jó cucc, kár a súlyáért. Wireless latency téren nagyon ott van a szeren, én 1 ms alatt mértem, azaz egy szinten van a Logitech Lightspeed cuccaival.


kátú
(senior tag)

Van benne valami, az kéne még csak, hogy egy mesefigura legyen ott


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Tény, hogy elegánsabb a GPW dongletárolási megoldása, de ennek is le lehet venni a tetejét egy könnyed mozdulattal.

-------------------------------------------------

(#8) Vanir: Szerintem azért a GPW egy picit harapósabb - de tényleg nincs nagy diffi (kivéve a BT-s üzemet). Kár azért az akksiért, de legalább már jó úton haladnak.

[ Szerkesztve ]


Predatorr
(junior tag)

A minap vettem ispban 1500Ft-ért tök ugyanilyen, Silverline egeret, 1600dpi-vel, fhd-ben teljesen jó, de 4k monitoron is használható. Játszani is lehet vele


Vanir
(veterán)
Blog

Az már inkább a szenzor lesz, a HERO magasabb framerate mellett operál (főleg gyors sebességnél), azért hat reszponzívabbnak. Meg szerintem a jóval alacsonyabb "testtömegindex" miatt is gyorsabbnak tűnik. :) De anno mértem a Gladius II Wireless-t, az is ugyanilyen eredménnyel végzett, szóval az ASUS-t fel lehet írni a tényleg jó wireless patkányok gyártóinak listájára.


Depression
(veterán)
Blog

Van, akinek nem a sakk, és.aknakereső jelenti a játékot. Vagy úgy gondoltad, hogy a kisgyereknek odaadod, hogy játsszon vele?


Vanir
(veterán)
Blog

Van elég sok ember, akinek a jóleszaz felfogás alapján teljesen megfelel akár még multira is a hulladékszar periféria, ugyanúgy, ahogy megfelel az életben sok más dolog is. Én felhagytam vele, hogy próbáljam megtéríteni őket. :DDD


Zsébernardo
(őstag)
Blog

Asus ROG Gladius optikai szenzoros egeremnek jobbak a paraméterei, és egy akcióban viszonylag olcsóbban jutottam hozzá. FullHD/100 Hz képfrissitésű játékokra az 1600 dpi megfelelő írányitást tesz lehetővé. USB frissitésnek 1000 Hz van beállitva, de a Gladius szoftverében ez 2000 Hz-ig nővelhető. Eddig még nem láttam a magasabb frissitésnek nagyobb hasznát. Nem emlitették a tesztben az egérpadokat, hogy miként reagálnak a szenzorok az eltérő egérpad felületeken. Gladius egérnek is vannak hátrányai (gumiboritás levállik egy idő után), de a szenzor akár egy mezei egérpadon is rendesen követi a felületet (nem ugrik meg hirtelen). Kicsit részletekbe menő méréseket láttunk, de a használat közben felmerülő hétköznapi kérdésekre nem kerestetek választ... Az egerek ideiális tömege és a méret az személyenként változó, de játék és akár a böngészés közben kiderül az egér igazi értéke. A mérések biztosan hasznosak, de a gyakorlati kérdéseinkre nem mindig adnak egyenes válaszokat. Munkára jó ez az egér vagy játszani is enged...? A konkluzióban nem volt konkrét válasz csak utalások a multi játékokra, ami akár tippnek vagy egy tapasztalból származó véleménynek számit inkább, amit nem támaszt alá konkrét tesztelés. Ez a teszt, ahogyan a véleményem is a "szerintem" kategóriába tartozik, ezért csak javaslatokat adhatok a felületes tesztelések elkerülése miatt.

[ Szerkesztve ]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Fene se tudja. : / PMW3300-nál gyengébb szenzoros, de vezetékes egeret is harapósabbnak találtam egy picit (konkrétan egy 3050-es Luáról van szó, az meg azért már eléggé a szódával kategória).

De tényleg nem rossz, csak az a fránya tömeg..


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

: D

Rozsdás talicskával is el lehet hordani egy hegyet, de egy Caterpillar 797F-fel "picit" könnyebb - és a vérnyomásodnak is jobb.

---------------------------------------------------

(#15) Zsébernardo:

"Asus ROG Gladius optikai szenzoros egeremnek jobbak a paraméterei, és egy akcióban viszonylag olcsóbban jutottam hozzá."

Az is wireless? BT van rajta? Hasonló méretű és formájú? Alma a körtével.

"Nem emlitették a tesztben az egérpadokat, hogy miként reagálnak a szenzorok az eltérő egérpad felületeken."

Írtam, hogy nem volt gond. Asztallapon, HP Omennel és kétféle mintázatú Razer Goliathus Controllal néztem amúgy.

"Kicsit részletekbe menő méréseket láttunk, de a használat közben felmerülő hétköznapi kérdésekre nem kerestetek választ..."

Mint például?

"Munkára jó ez az egér vagy játszani is enged...?"

Volt erről szó.

"A konkluzióban nem volt konkrét válasz csak utalások a multi játékokra, ami akár tippnek vagy egy tapasztalból származó véleménynek számit inkább, amit nem támaszt alá konkrét tesztelés."

Mi mást lehet egy perifériánál írni, mint tapasztalatból származó véleményt? Konkrétan webeztem, dolgoztam és lőttem vele ~1,5 héten keresztül, aztán leírtam, amit gondolok róla.

Sokat segítene, ha kicsit tagolnád a mondandódat, mert a sok szöveg egybefolyik.

[ Szerkesztve ]


SidCorky
(HÁZIGAZDA)


kátú
(senior tag)

[ Szerkesztve ]


Zsébernardo
(őstag)
Blog

A teszt bemutató több kérdést megválaszolatlanul hagyott. A "vegyes érzések..." a konklúzióban elég röviden voltak kifejtve. A teflon tappancsok csúszása után megállapitásra került, hogy... Itt a vége. Ha a tesztben ezeket az egérpadokat is megemlited, akkor talán jobban átjőn az olvasóknak a lényeg.
Gladius egerem az nem wireless, de azonos ASUS ROG családból van.
Mérésekben a munkára való használhatóságot láttuk, de a játékokban és a hétköznapi dolgokban csak a multi játékra nem ajánlottátok, vagyis ezek szerint mégsem gamer egér.
Logitech wirelles egeret jobbnak találtad, vagyis volt viszonyitási alap, de ez sem volt tárgyilagosan leírva az most miért jobb rágcsáló.
Nem is ez a teszt zavart igazán, csak a PH!-en egyre több teszt jelenik meg, ami felületes termékbemutatásra sem elég szinvonalas. [link]

[ Szerkesztve ]


Aprósólyom
(őstag)
Blog

Körbevágni? Ne viccelj már?! Egy kocka szoftboxot jóval egyszerűbb, ha már stock féle fotóról beszélünk. És a kiegyenlített megvilágítás is meglenne oldva. Méghogy elszórakozni rengeteg időt a körbevágással...


kátú
(senior tag)

Az a másik megoldás, de ha a softbox használat nemmegy, remlhetőleg a vektor használat jobban müködik


troviko
(senior tag)

Annyi vezeték nélküli gamer egér van már, hogy dunát lehet velük rekeszteni (ami amúgy jó dolog), viszont valaki igazán elkezdhetne már vezeték nélküli gamer billentyűzetet is gyártani. Mert az ritka, mint a fehér holló.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

"Gladius egerem az nem wireless, de azonos ASUS ROG családból van"

Irreleváns. Más kapcsolódási mód(ok), más forma, más méret, más tömeg ---> más ár (persze, hogy drágább, hiszen wireless ROG), más célközönség.

"Mérésekben a munkára való használhatóságot láttuk"

Wat? Mikor kell a munkádhoz 4 m/s-os perfect control? Persze, hogy a játékról szól.

Ami már munkához IS számít, az az angle snappig, a jitter és a smoothing.

"de ez sem volt tárgyilagosan leírva az most miért jobb rágcsáló."

4. oldal, 1. bekezdés.

[ Szerkesztve ]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Ezer éve ignore-on van és /care. Csak amikor beléptem a topikba, nem voltam bejelentkezve, így megláttam a szokásos, kedvességgel, tisztelettel, jószándékkal, elképesztő szakértelemmel és magas sztenderdekkel és salt level 50 000-rel teli hozzászólást, így gondoltam, hogy reagálok rá egy rövidkét, just for kicks.

Most viszont már be vagyok jelentkezve, így akár el is rakhatod a popcornt, mert nem tudom, mit írt a #7-ben - és nem is érdekel.

;]

[ Szerkesztve ]


Aprósólyom
(őstag)
Blog

Csak én vagyok vele úgy, hogy nem találom a célközönséget?


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Akik játékra is alkalmas, kisméretű, wireless egeret szeretnének (netán noti mellé is kellene, ahol jól jön a BT) és nem zavarja őket a kisebb féltégla tömeg.

Illetve a ROG evangelisták.

[ Szerkesztve ]


hemaka
(nagyúr)

Egy kisebb beépített akkuval 100g körül nem is lenne rossz. Vagy valami Qi egérpaddal és még kisebb akkuval valaki nem akarja megcsinálni vagy már van olyan? :DDD


Aprósólyom
(őstag)
Blog

Ugye azért nem értem, mert egyáltalán nem olcsó, sőt... Viszont nem is igazán jó hardcore gémingre. Akkor már be lehet szerezni casual gémre is minőségi, szép, fele ennyibe kerülő egeret, vagy ha igazán jó akarsz, akkor ha jól sejtem az a logitech-nek van. EZ amolyan senki földjén járó számomra. Igaz a hithűeket kihagytam....Másrészről nem gondolnám, hogy a vezeték okoz mobilitási problémákat egy notebook esetében. Hogy az asztal szép, kábel mentes minimal design maradjon, akkor ok, viszont ha már 30K akkor miért ne vegyem meg drágábban a jó kis Logitechet? Mostanában kiadott valami ilyet a Logitech, ha jól emlékszem. Az állítólag elég jó, nem?

[ Szerkesztve ]


xeon forever
(senior tag)

Van itt valaki aki tud jo jobb/bal kezes Wireless egeret ajánlani? LOGITECH Lx8-at kéne leváltani. En rohadtul nem találkoztam ilyen jószággal azóta. Egy gomb a bal oldalon egy gomb a jobb oldalon, gumis felület, szimmetrikus kialakítás, és felőlem lehet 120+ gramm is elemekkel...


Vanir
(veterán)
Blog

Ja, csak a vezeték nélküli gamer egerek 99%-a a mai napig alkalmatlan bárminemű komolyabb játékra. :DDD
Ellenben a másik ponttal egyetértek, tényleg tolhatnák a billentyűzet piacot is.


Dr. Akula
(nagyúr)

Asztali gémer egérnek GPro, notihoz meg Anywhere2 (nem gémer). Az Anywherenél nem pakolhatók át az oldalgombok a másik oldalra, de attól még szimmetrikus.


Dr. Akula
(nagyúr)

Abból is van GPro. :) Vagy a Corsairnél a K63. Egy Ice Bluera beruháznék, de csak a sötétkéket árulják itthon.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Ja, hát a GPW az GPW, nem kérdés, hogy melyik jobb (bár ebben a mikrokapcsoló a gagyibb és nem hot swapos a foglalata, szóval ha cseréled - márpedig fogod -, kell hozzá némi forrasztási ismeret), de az emberek szubjektív igények alapján szoktak legtöbbször választani, így a CARRY-nek is biztos meglesz a maga közönsége - meg ezt egyszerre tudod wireless használni két géppel, ha az egyikben van BT; csak a pöcköt kell az alján átrakni másik állásba.

[ Szerkesztve ]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Predatorr
(junior tag)

Logikailag kikövetkeztethetően úgy gondolom, hogy nincs játék, amely normálisan játszható lenne mindössze 3 gombbal, pedig jó párat végigtoltam.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Nemá.

Ez most troll?


xeon forever
(senior tag)

Kozel sem ez a minoseg...

Ez igy kb lepkefing....
Lehet rendelek inkabb USA-bol bontatlan Lx8-at ujjabb 10 evre...Hetkoznapi gemerkedesre tokeletes volt csak megkopott.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Azt hittem, fontos a színvonalas wireless és a nem szemétdombra való szenzor.

[ Szerkesztve ]


xeon forever
(senior tag)

Nekem boven eleg csak kopik...Nem pro kategoria kell csak a ket oldali gomb, meg a gumis felulet meglegyen...
Felolem lehet mas marka is.
RAadasul nem szemet dombra valo, kb 7 eve nyuzom es most kezd ki lenni a kozepso gorgo alatti kapcsolo. Minden mas mukodik.

(Arrol nem is beszelve, hogy en meg a lapatolos idoszakban tanultam egerre vadaszni... :DD )

[ Szerkesztve ]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Attól, hogy valami jól össze van rakva és tartós, még lehet benne hulladék szenzor meg lassú wireless.


xeon forever
(senior tag)

Tudom, tudom, de inkabbaz eros kozepkategoriat keresem(inakbb a fizikuma legyen pro) ezert is irtam ide, mert lehet valaki tud jelenleg kaphato modellt itthon ami megfelelne a parametereknek. De vegso soron megrendelem USA-bol az Unboxed Lx8-at///...csak a 15k+postat probaltem mellozni....
Ui.: Rohadtul megszokatam....

[ Szerkesztve ]


SidCorky
(HÁZIGAZDA)

Attól, hogy valami neked nem elég jó Quakezni, másnak a tiédtől eltérő felahsználásra még lehet jó. #boldog"hulladék"szenzorés"lassú"wirelesshasználó


kátú
(senior tag)

Logi M720? Nekem is olyan van. Játszani nem lesz igazán jó, nem is arra használom én se. Viszont kívül gumírozott, van oldalt kettő gomb és lent egy harmadik ami programozható, ha zavar akár a semmi is lehet funkciója és még gesztus vezérlést is támogat. Mindezt 14-5k ért szerintem elég jó. Valamit az egészen felül a görgő "kiakaszthato" így gyorsan lehet nagyon hosszan görgetni egyes oldalakon, mint mondjuk itt is mondjuk egyes hozzászólásokat csak úgy át lehet ugrani, pedig valószínűleg nem is ilyen egeret használ az illető, mert ez nem olyan pro játékra.

[ Szerkesztve ]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Attól még hulladék lesz, ami belül van - olyat meg soha nem ajánlok senkinek, főleg nem tizen(huszon)ezrekért. Elvek.

De mint láthatod, megoldotta, mert vesz egy ugyanolyat, mint volt.

[ Szerkesztve ]


SidCorky
(HÁZIGAZDA)

Létezik egyáltalán Sw approved tizenezres egér újonnan? ;] Nem lehet mindenre a szokásos 50 ezres G Pro tippet rávágni.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

"Létezik egyáltalán Sw approved tizenezres egér újonnan?"

Nem egy. Meg nem is kettő. Még olcsóbban is.

"Nem lehet mindenre a szokásos 50 ezres G Pro tippet rávágni."

A GPW-t csak akkor ajánlom, ha valaki jóféle vezetékmentes egeret keres. Ennél zsír a szenzor, zsír a wireless és nem egy féltégla (80 gramm) - arról nem tehetek, hogy (valszeg. az 5 grammos, nagyon sok időt bíró akksi miatt) túl van árazva.

Csak nem egér témában akarsz leckéztetni? Holnap úgyis találkozunk, szóval készítheted a vazelint. ;]

[ Szerkesztve ]


SidCorky
(HÁZIGAZDA)

Én aztán nem, felőlem azt térítesz, akit akarsz :D


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Nem baj.

Majd én hozok.

;]


SidCorky
(HÁZIGAZDA)

:U

üzenetek