Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


M107
(PH! addikt)

:R

Olyan 1.5 misi lesz a nyitó ár, ha Magyarországon 2 hónap múlva tudok 8 K TV-adást fogni magyar nyelven akkor 2X árat adok érte :)

Viccet félre téve 1 fecske jó áron és majd 4-5 év múlva esetleg jól árusítva valamelyik leszármazott generációját érdemes lesz megvenni.
Ha addig stabil 4K adás már lesz kis hazánkban.


Gyula84
(PH! kedvence)

fullhd adás is menyi van? 15-20? de komolyan :W értem én hogy nem csak a magyaroknak készül :F

[ Szerkesztve ]


Foglalt név
(őstag)

"végre már" :F Ennek a teljesen értelmetlen, de legalább energiapazarló "fejlesztésnek" miért kell még tapsolni is?


hEngi
(tag)

Nagyreszt egyetertek veled, de en mar neztem HD filmet 4K tv-n es nem tudom milyen varazslast muvelt rajta a hatterben de egesz jol nezett ki :) Amugy ha jol emlekszem a japan olimpiat szeretnek mar 8K-ba tolni. Bar gondolom ezt inkabb a szponzorok eroltetik mint a rendezok :D

Az megint kerdes hogy a magyar kiralyi televizio hogy fogja majd ezt az adofizetokhoz eljuttatni :)


M107
(PH! addikt)

:R

Megfogadtam, nem fogok felülni egyetlen egy Hype- vonatra, legyen az bármi (TV, audio/video, játék, SSD, HDD stb-stb)

Csak majd idővel, ha lesz valami belőle.

8K még manapság nem számottevő, 4K sem annyira bár ott azért már......

Nekem például egy film nem azért jó mert 16-78K Stb-stb , hanem azért mert tetszik és élvezem, mint a szexet :DDD


Gyula84
(PH! kedvence)

láttam én 4k adást 4k tv-n astra műholdon van, nem rossz, de csak közelről látom a különbséget. Viszont láttam médiában 4k tv nem 4k tartalmat és iszonyat rossz volt nézni a 4k tartalommal szemben


edward2
(PH! addikt)
Blog

3D bedőlt, okostévé mánia kifújt. Új baromságot kellett kitalálni.


Morph76
(fanatikus tag)

Inkább a duplája lesz, olyan 3 misi, vagy a felett a 85".Ne feledd ez a master széria, ami a legdrágább.
A 98" meg valami őrült áron, olyan 8-10 misi közé pozicionálom. Hajrá 8k kell ez! :W :W
A f.szért nem lehet ezt 4K -ban megcsinálni? Túl pixeles a 85" esetleg 100"-on?
A HDMI 2.1, ami qrva jól jönne rajtuk.Egyébként ezeken már működhet a 4K 120Hz?
4-5 év múlva tuti nem LCD-t veszel már ekkora méretben.Ekkora felesleges hájpot ennek a 8K-nak?!

[ Szerkesztve ]


Xpod
(PH! addikt)
Blog

"Nekem például egy film nem azért jó mert 16-78K Stb-stb , hanem azért mert tetszik és élvezem, mint a szexet"

Ismerd el azért a porno fullHD-ba nagyobb élvezet. :DDD


hardzsi2
(fanatikus tag)

"Mindemellett a ZG9 rendelkezik középső hangsugárzó üzemmóddal azoknak, akik már meglévő házimozi rendszerükhöz csatlakoztatnák televíziójukat."
Ez az egyetlen értelmes/innovatív megoldás, amit itt látok, legalábbis ha megfelelő hangminőséggel tudja ezt a kunsztot.
A középsugárzó elhelyezésének bármely módja (TV alatt/fölött/mögött) egyik sem túl optimális bizonyos szempontból, tehát ha ezt ki lehetne iktatni azáltal, hogy a tévé képernyője (esetleg a beépített hangszórókkal együtt) maga a középsugárzó a házimozi rendszerben, annak tudnék örülni.


Vitamincsiga
(fanatikus tag)

Verseny volt, van lesz...
Ma 8k, holnap 110-120-130-150 col :DDD
Kitartás!


edward2
(PH! addikt)
Blog

És ilyen ingatlanárak mellett már az lesz a probléma, hogy nem tudsz elég nagy nappalit venni a TV-nek...


Márton
(PH! kedvence)

jöhetne a passzív 3d is: 4k/szem :)


camelferr
(senior tag)

"A processzor mindemellett tartalmazza az új fejlesztésű 8K X-Reality PRO funkciót is, amely az új képadatbázisnak köszönhetően bármilyen tartalmat közel 8K képminőségűre skáláz fel."

Igen, biztosan így van, amennyiben a "bármilyen tartalom" jó minőségű 4K tartalmat jelent.. :D


zalchi
(újonc)
Blog

h.266 kodek + HDMI 2.1 + kétoldalú 2x128GB Blu-ray = 8K tartalom otthon 2020-ban


Tetsuo
(fanatikus tag)

"Bármilyen tartalmat közel 8K képminőségűre skáláz fel."
:C Hurrá! Nem kell 4K kamera, a régi kazettás kamkorderek felvétele is 8K "képminőségű" lesz! :DD

[ Szerkesztve ]


Partz
(senior tag)

Kb egyet értek, azt leszámítva ez még kicsit odébb van. A h.266-ot 2020-ra teszik, 2021-ben tarthat ott legkorábban, hogy formátumba öntsék, hardvert kapjon. A blu-ray-nél viszont sokkal nagyobb kapacitású optikai lemezek is léteznek, nem feltétlen kell már hozzá annyira ragaszkodni. Én ezt az egészet 2022-re saccolom, tartalom ettől függetlenül jönni fog előbb, lásd 2020 olimpia, streamek, stb.

Kicsit utánaolvasva a h.265-nek 2013-ban jött ki az első változata. 2015-ben foglalta szabványba a Blu-ray Disc Association és 2016-ban jelent meg az első Uhd-bd lemez. Ez inkább engem igazol.

[ Szerkesztve ]


turikoczka
(fanatikus tag)

Mégis mit akartok nézni 4 vagy 8k-ban? Híradót vagy barátok közt sorozatot? Mikor megjelent a 4k kb nulla tartalom volt rá, mostanra pedig szépen jönnek a filmek, némely sorozatok és persze a videojátékok. Hasonló tendenciát jósolok a 8k-nak is,de valszeg lassabban fog elterjedni.


Tetsuo
(fanatikus tag)

Szerintem itt sokan nem nézünk tévéműsorokat, hanem inkább csak mozifilmeket. Egyre több a 4K tartalom és párszor már el lett mondva, hogy (a műsornézők is örülhessenek) a következő olimpián lesz több esemény, amit 8K-ban terveznek sugározni.
Igen, ez így szokott kezdődni, aztán majd elterjed.


edward2
(PH! addikt)
Blog

Én is csak filmeket nézek, de nem látom mitől lenne nekem jobb egy 4K-s videó egy 10gigás 1080p-s filmnél ami egy 55-65es plazmán/ oleden tökéletes...


Márton
(PH! kedvence)

80" felett kezdődik az értelme a 4k-nak 3m távból..
Kisebb tv-n csak közelebbről, különben kidobott pénz.


sebgutkopf
(őstag)

Ezt nagyjából én is így látom.

A 8k-nak otthoni használatban nem látom értelmét, egyedül munkakörnyezetben tudom elképzelni. Gondolok itt arra, ahol a projektorok is már nagyméretű teljesen érintő kijelzős tv-kkel vannak kiváltva és a prezentáló, vagy éppen a tv-t tapizó ember közvetlenül a tv előtt áll, akkor neki nem pixeles egy 80+ hüvelykes tv.

Otthon viszont semmi értelme. Filmet én mind máig 720p-ben nézek, mert az 1080p plusz felbontása se látszik, így nem éri meg a plusz fájlméretet. Na erre aztán a 4k is fölösleges, míg a 8k meg végképp. Néha egy-egy tartalmat 1080-ban nézetek vakpróbával, utána amikor megkérdezem ennek a filmnek más volt-e a képe, az a válasz, hogy ugyan olyan mint lenni szokott. A jó hangminőség, jól kezelt hang dinamika többet számít.


Márton
(PH! kedvence)

"1080p plusz felbontása se látszik"

Mekkora tv, milyen távolról, de ez már napi szinten itt előjön a ph-n.


sebgutkopf
(őstag)

Persze ez igaz, de a távolságot és a képméretet se kell túlzásba vinni, van egy ésszerűségi határ. Egy túl nagy tv nagyon közelről már nem csak a felbontásról szól, hanem a képet egyszerűen pásztázni kell, ami kényelmetlen, felirat meg még jobban.
Az 1m-ről 75" az szerintem már nem normális otthoni felhasználás, arra írtam az "üzleti" használatot, ott már nagyon látszik a 4k az 1080p-hez képest, vagy monitor jellegű használat. Ellenben tegye már fel a kezét aki 1m-ről néz egy 75"-es tv-n filmet és közben tekergeti a nyakát jobbra balra, fel le :)

Az egésznek ami írtam csak az a lényege, ami a te szavaidból is kiolvasható, hogy sz életszerű felhasználási párok alapján érdemes a felbontást is értékelni, ahol a 4k se mindig indokolható, míg a 8k-ra elég nehéz lesz rávenni az otthoni felhasználókat. Legfeljebb akkor, ami most van a piacon a 4k-val, hogy egyszerűen kisebb felbontású tv már nincsen, pedig 55" alatt sok értelme a 4k-nak sincs.


turikoczka
(fanatikus tag)

En vegigmegyek a tv osztalyon valamelyik aruhazban es latom a kulonbseget hd, full hd es 4k kozott.Kinek mi... :)


Tetsuo
(fanatikus tag)

Az árcédulán? :DD


sebgutkopf
(őstag)

A fentebbi analógia alapján ez nagyban függ az áruház polctávolságától. :)


M107
(PH! addikt)

:R

Erre csak azt tudom mondani, nekem 1080P-ben, 4K-ban, s majd 8K-ban, is az asszony a közös P film alatti végeredménye u.az lesz, kielégül és én is :)

Egy jó film FULL HD-ban is jó nem kell oda 4K - 8K (ezek amúgy is csak a látványhoz járulnak hozzá)

Régebben 43" Full HD tvn volt, most u.a ez 4K-ban, majd később mikor elterjed akkor majd 8K -16K stb-stb


Morph76
(fanatikus tag)

Milyen nagy bölcsesség. Minden megjelenítő, "csak" a látványhoz járul hozzá. :W Kíváncsi volnék pár emberkére, ha visszavennénk az életben a szemének a "felbontását" is ugyanez maradna-e a véleménye, hogy jó az úgy is minek "szebben" látni.
Továbbra is azt mondom, aki nem látja a különbséget, vagy nincs igénye rá, az örüljön, mert sok pénzt spórol és megvan a vizuális Kánaánja már évek óta és meg is lesz, ha birtokolja már az FHD megjelenítőjét.
Nem kell győzködni itt senkit arról, milyen jól elvan a "régebbi" technológiájával. Mások vagyunk, kinek ez, kinek az,de elvitatni azt, ami evidens és jobb balgaság volna.

[ Szerkesztve ]


sebgutkopf
(őstag)

Ez egy szép idilli állapot, hogy az igényednek megfelelő készüléket veszed meg. Kár, hogy a gyártók ránk erőltetnek számunkra hasztalan funkciókat és új fícsöröket. Ma ott tartunk, hogy akinek elég a full HD az is 4k tv-t vesz, mert nincs más. Aki egy jó panellel és színfeldolgozó egységgel rendelkező tv-t akar arra rá vannak erőltetve az okos tv funkciók, ha kell ha nem és jellemzően pont ezekért kérnek el pluszban egy csomó pénzt és az összes okos tv rendszer 2-3 év alatt olyan szinten évül el és válik használhatatlanná, hogy az nevetséges a gyenge tv-kbe rakot procikkal együtt. Ellenben egy filléres apró androidos box olcsóbb és sokkal többet tud mint az összes drága okos tv.

Abban teljesen egyetértünk, hogy nem kell visszamenni, de azért jó lenne nem csak elvi, hanem valós választási lehetőség.


Tetsuo
(fanatikus tag)

+1

Lentebbi hozzászólónak:
A smart funkció, meg a belépő telefonnál is gyengébb hardver nagyobb probléma, mint a "ráderőltetett felbontás" - szerintem. Nem?

[ Szerkesztve ]

üzenetek