Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


DraXoN
(őstag)
Blog

hmm..

akkor a Cannon Lake ha jól értem nem jön integrált IGP-vel, csak mellé csomagolt RX550-el?


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Attól függ, hogy gyüjtik-e az IGP-vel is működő lapkákat. Vagy csinálnak-e új steppinget.

[ Szerkesztve ]


Z_A_P
(őstag)

Nade akkor ez csak NUC-ba jon? :F
Vagy gyujtik a mukodo IGP-s darabokat es ha osszejott egy nagyobb, akkor azt kiadjak mashova is?


Dr. X
(fanatikus tag)

Eltudná valaki magyarázni, hogy hogyan lehet rossz a kihozatal és egyáltalán hogy történhet ilyen? Ha elkezdik gyártani, hogyan lehet x százalék hibás?


exedoc
(fanatikus tag)

Kárörvendés mode ON:
Szegény Intel.. Muhahaha (ördögivigyor!!négy)
Kárörvendés mode OFF


.LnB
(PH! félisten)
Blog

Ez már Raja műve? Mer' gyanús. ;]


Apollyon
(Korrektor)

Ez hatással lehet az AMD prockók áraira?

[ Szerkesztve ]


Zigur
(senior tag)

A Chinese retailer has started selling a laptop featuring Intel's first 10nm CPU the Intel Core i3 8121U. Intel promised to start producing 10nm CPUs in 2016 but the rollout has been postponed almost until the second half of 2018. It's worth noting that this CPU does not have integrated graphics enabled and features only two cores.

AnandTech opines: "This machine listed online means that we can confirm that Intel is indeed shipping 10nm components into the consumer market. Shipping a low-end dual core processor with disabled graphics doesn't inspire confidence, especially as it is labelled under the 8th gen designation, and not something new and shiny under the 9th gen -- although Intel did state in a recent earnings call that serious 10nm volume and revenue is now a 2019 target. These parts are, for better or worse, helping Intel generate some systems with the new technology. We've never before seen Intel commercially use low-end processors to introduce a new manufacturing process, although this might be the norm from now on."


Duracellm...
(PH! kedvence)
Blog

Ki kell vezetni tokozáson kívülre egy gombot, és egy kapcsolót, amivel valós időben meg lehet állítani a program futását és át lehet váltani a CPU és az IGP között.

[ Szerkesztve ]


daa-raa
(Jómunkásember)

Úgy érted, egy mikroszkópikus kétlemezes scratch-lemezjátszót kell csinálni belőle?

[ Szerkesztve ]


DraXoN
(őstag)
Blog

amennyi ideje szenvednek a 10nm-el.. ez már lehet azóta nem az első stepping..
kérdés, hogy milyen arányban jó a végső termék.. ha csak úgy 10% ami ténylegesen működik úgy ahogy kell (bár az nagyon brutálisan rossz kihozatal lenne.. bár amiket hallani, nem tudok lassan másra következtetni, hanem, hogy kritikusan rossz a kihozatal), de mondjuk 50-70% az a chip ami esetén "csak" a grafikus rész rossz, akkor lehet, hogy igen erős leválogatással születnek majd "mutatóba" 10nmes IGP-s laptopok... de akkor az olyan lesz majd mint a tavaly év végén megjelent mobile ryzenek... elvileg van, de kapni alig lehet.. nem tarolja majd le a piacot... bár az.. lehet már akkor se történne meg ha jó lenne a kihozatal, csak miután EUV is lesz és futtatják fel a gyártást teljesen (drága a berendezés ugyan, de lényegesen egyszerűbb és gyorsabb a gyártás a jelentősen kevesebb gyártási lépcső miatt).

a steppingre visszatérve.. kérdés intel újabb 2-3 hónapot beáldoz-e az újabb stepping miatt, vagy már kiadja így ahogy van, hogy rövid ideig övék legyen a legkisebb csíkszélességen gyártott chip (marketing értéke)... már ha ér valamit utóbbi...


Duracellm...
(PH! kedvence)
Blog

igen, és még a kávéd is melegen tartja, ha ügyesen időzítesz a váltásnál. :K


Manbal
(senior tag)

aham, már kellett erre a hétre is valami mindenféle forrást nélkülöző álhírecske Intel szapulásra! a lényeg hogy az AMD 7nm-en már jön és jön! és jön! nem értitek?, jön!!! és nagyon jó lesz nektek!... a csúnya intel meg majd csak jövőre kezdi meg a tömeggyártást a valódi 10nm-en, idén csak a cascade lake x jön rá, hisz az nem "tömeg" :)


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

A Cascade Lake 14 nm-es node-on készül.

A Cannon Lake valódi 10 nm. A következő az Ice Lake lesz, ami 10 nm-en jön, de mostanában nem jegyzik az útiterveken. Ez mondjuk nem azt jelenti, hogy nem jön, hanem inkább azt, hogy nem tudnak becsült időpontot rá.


DraXoN
(őstag)
Blog

amd-nél is csak jövője jön a 7nm mint "tömegtermék"..


Manbal
(senior tag)

szóval tuti a 14nm? mert én nem találom sehol hogy ezt megerősítette volna az Intel...
maradjunk annyiban hogy ez egyelőre egy rumor humor, októberig még sokminden változhat, simán beindulhat addigra a 10nm is...


Yutani
(PH! nagyúr)
Blog

Üldözési mánia Level 99

Ja és vegyél végre levegőt, kékül a fejed!

;]

[ Szerkesztve ]


Laraxior
(Jómunkásember)
Blog

Hahh, kutyaütő Intel. Évekig ültek a babérokon, most meg hogy megérkezett a konkurencia, jönnek a gondok, ha egy kicsit meg kell mozdulni, nem csak a tik-takot nyomatni. ;]


Z_A_P
(őstag)

Kettos ugynok? :K


keldorpapa88
(Jómunkásember)

Ha jól emlékszem a Cascade Lake a Skylake-X utódja, ilyen nagyméretű, sok magvas chipek nem mostanában jönnek 10nm-en, 2020-ban esetleg. Ha ilyen kis méretű lapkák mint a Cannon Lake sem megy, akkor...

üzenetek