Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Dave567
(PH! addikt)

Nagyon érdekes.....


Duree
(PH! kedvence)

Végre megérkezett az olcsóbb variáció, kár , hogy kis hazánkba ez sohasem fog eljutni.


Kernel
(PH! nagyúr)

A készüléken Android 6.0 fut, de nem az Android TV okostévé rendszer, hanem a mobilos verzió.

Tehát valamilyen okosságot csak muszáj volt beletenni, a piac igényei miatt.

Csak ami érdekes, hogy ilyen fórumokon gyakran megjegyzik, elég lenne egy hangszórók nélküli buta eszköz (nekem is), mégis mi vagyunk a kisebbség, akiknek a véleménye nem számít. Vagy nem kifizetődő.


#52588800
(senior tag)

És akkor még meg kell felezni ezt az árat és pont megfelelő lesz belépő modelnek.


wolfman
(PH! kedvence)

Ez mondjuk érdekes. Amikor egy ilyen hír jön, hogy valami készülékből kijön egy olcsóbb variáns, akkor az valamiért nem nagyon jut ki az adott országból, vagy az EU legtöbb országába nem jut el.
Van ere valami törvény vagy jogszabály, hogy olcsóbban tudnak adni valamit, ha azt nem terjesztik világszerte?


pusszycat
(PH! kedvence)

Megspórolják a szállítást, máris olcsóbban tudják adni.


wolfman
(PH! kedvence)

De érted, országon belül olcsóbb a szállítás, de külföldre ettől függetlenül adhatnák drágábban. De ezekben az esetekben nem szállítanak külföldre vagy EU-ba, rögtön sokkal jobb áron van egy termék. Telefonoknál is láttam már ilyet, meg tévéknél is.


#74018560
(őstag)

Az "anti-dumping rule" mindössze annyit mond ki, hogy nem lehet egy adott terméket áron alul exportálni. :U

Ez már baráti ár! :K


Gomezz
(senior tag)

Nekem, mást jelent az "egészen olcsó"! Mondjuk 200e alatt.
Ez max a nem kurva drága csak simán drága kategória.


StLui
(PH! kedvence)

Sőt, legyen 50 alatt! Az lenne igazán olcsó, addig csak humbug :D


Inzl
(újonc)

Na ez nálam már közelíti az instant get kategóriát. DHL meg kihozza gondolom :)


kolopele
(PH! addikt)

Nagyon olcsó, gondolom olyan is.


Zsmester89
(őstag)

Frankó mozgásmegjelenítéssel ez egy nagyon jó vételű oled lenne/lesz. Amúgy 400k alatt instabuy :) a mostani 55" uhd lg oledek 500k alatt insták...szóval :) az ár kérdése a mihez viszonyítás alapján fekszik. Oledet-oledhez, lcdt-lcdhez, ahogy minőségben is ég és föld a kettő.


Wuzy
(újonc)

Akkor már rá dobok még egy százast és veszek Samsung Q szériás tv-t.
Az jobb technológia időt állobb és több garanciát vállal a Samsung.... :N

[ Szerkesztve ]


Zsmester89
(őstag)

Annyiért meg már nem lcd-t, hanem normális oledet kapsz :) T-nél lg uhd oled 485 volt 5 év garival, de néha más áruházakban is beesik 500 alá.

[ Szerkesztve ]


Balika911
(PH! nagyúr)

A többi 55"-os 4K OLED-hez képest olcsó. Csak ennyi pénzért megveszik, aztán kiderül, hogy egy gagyi (amire szerintem nagy esély van), na a végén az az igazán drága.

(#15) Zsmester89: 4K LG OLED szinte gyakrabban van már 500 alatt, mint fölött. Most épp a Mediában hirdetik 484 ezerért az 55C7V-t.

[ Szerkesztve ]


kolopele
(PH! addikt)

Ezt mondom én is. Sosem vennék ilyen tévét, ha már váltok az a papírvékony 77" - os OLED lesz :D


csicso82
(PH! kedvence)

:N

[ Szerkesztve ]


kolopele
(PH! addikt)

Semmiben nem jobb mint az LG, éppen ez az oka hogy szinte ugyanannyi pénzért nem éri meg ezt megvenni helyette.


csicso82
(PH! kedvence)

Nem vennék "noname" márkájú prémium tévét. Prémium és a noname valahogy ütköznek.


kolopele
(PH! addikt)

:K


Ijk
(PH! nagyúr)

Gondolom minőségi szabványok, forgalmazó, beszállító híján. Általában tucat kínai cuccok.


kolopele
(PH! addikt)

Már régen elárasztotta a fél világot a sok silány kínai vacak. Amíg lesz igény az effajta kacatokra (és itt nem kizárólag csak műszaki cuccokra kell gondolni), addig jelen is lesznek a piacokon.


ripla
(őstag)

345.000 forint olcsónak számít? Jó, rendben.


kolopele
(PH! addikt)

Annak, nagyon is egy OLED esetében.


csicso82
(PH! kedvence)

480-500 ezer forint között van jelenleg a nálunk kapható legolcsóbb 4K-s OLED tévé, de azok úgymond teljesen LG-k. Ez meg ennyiért csak noname + ez az ár kérdéses mire ide eljut mi lesz belőle.

[ Szerkesztve ]


Ren Hoek
(PH! kedvence)

Ahhoz képest brutál olcsó, amennyi mondjuk 1-2 éve volt az 55 col 4K LG

Sőt, egyes LCD modellek 4-500-ért kerülnek piacra, nem beszélve a Samsung QLED...

Ehhez képest olcsó...
LG panel van benne, szóval sokkal nem lehet rosszabb annál. Megjeleníti a képpontokat :)

[ Szerkesztve ]


hypno skate
(fanatikus tag)

Ha a panelen dőlne el minden, akkor nem lenne ekkora szórás az árakban.
De mindannyian tudjuk, hogy egy tv sokkal több mint egy megjelenítő panel.


tecsu
(PH! addikt)

"Instant get", mert nem olyan drága, de a minősége nem lényeges... egyáltalán hallottál már erről a márkáról?!


GoldhandRent
(senior tag)
Blog

pedig elég lenne "csak a panel".. úgyis a médialejátszóban (legyen az DVD/BluRay, konzol, PC, SetUp/SetTop box, stb) történik a varázslat


NateDogHUN
(kvázi-tag)

Pchez monitor helyett egy ilyen? Játékra?


kolopele
(PH! addikt)

Én nem tartom jó ötletnek, még én sem használom pedig nem egyszerű OLED tévém van. PC - hez monitor, konzolokhoz viszont nagyon jó, oda érdemes.


Ijk
(PH! nagyúr)

Addig nem lesz olcsó amíg nem tudnak nagy mennyiségben panelt gyártani, lcd mennyiségben. Egy gyártó van, gondolom ezeknek a márkáknak odaadják a silányabb paneleket, amit a sony, panasonic minőségügye nem venne át. Namost nyilván nem nézhetetlenek ezek, csak mondjuk kicsit erősebb lesz a banding. Akit nem zavar vagy nincs 600k-ja 55”-os tv-re az megveszi ezt. De az áraknak még 2-3 panelgyártó tenne jót.

Qled árak meg vicc kategória, igaz a 200k-s lcd-k meg házimozira alkalmatlanok, olyan ocsmány a képük.


Fecogame
(PH! addikt)
Blog

Jól néz ki! :)


Barnuss
(tag)

Olcsóó.. vicces


bteebi
(PH! addikt)

Szállítás, EU-s vámok, disztribútorok, szervizhálózat, szabadalmi problémák, ellenérdek (LG-Samu lobbi pl.). Összejön az, hogy vagy ne feltétlenül érje meg nekik pl. Magyarországon is forgalmazniuk, vagy akár jogilag nem is tehetik, mert mondjuk olyan szerződést kötöttek az LG-vel a valamivel olcsóbb panelekért, hogy Ázsián/Kínán kívül nem árulhatják a TV-iket. És persze akár szabadalmakat is sérthetnek, ami ugye nem mindenhol probléma :U. Meg szerintem viszonylag kicsi igény lenne Európában a "gagyi OLED-re". A nyugatiak megveszik a normális, drágább modelleket is, a Balkán (beleértve minket is) meg marginális piac. Aki meg nagyon akarja, az megoldja okosba' így is, úgy is. Mondjuk kiutazik repülővel Pekingbe, és poggyászként hazahoz 3 ilyet, és aszondja, hogy nothing to declare :DDD. Csak aztán össze ne törjék a repéri csomagszállítók, mert egy 55"-os TV aligha lehetne kézipoggyász - se a fej fölötti csomagtárolóban nem férne el, se az ülés alatt.

#9: Pedig ez OLED-nek - sajnos avagy sem - igenis olcsónak minősül. Ettől jóval drágábban is lehet kapni LCD-ket, amik sok szempontból jóval rosszabbak az OLED-nél. Persze erről a modellről még szinte semmit sem tudunk pár nagyon alap paraméteren kívül.

#12: Ha nem selejt paneleket tesznek bele (azt meg azért nem hinném...), akkor olyan nagyon szar szerintem nem lehet. Ez gyakorlatilag az Edge LED LCD árkategória, ami olyan is. A hangja szerintem nem érdekel senkit, a tunerje olyan nagyon béna nem lehet, az Android se nagyon hat meg, de amúgy is úgy okosítja fel mindenki magának, ahogy csak akarja. Az elektronika persze nagyon fontos egy TV-nél, de a kontrasztja így is, úgy is mindenképp sokkal jobb lesz, mint bármelyik LCD-nek. Színek, mozgásmegjelenítés... jobb esetben majd kiderül. Erre valók a tesztek ;).

#17: Szerintem várd meg a 88"-osokat jövőre, azok tutira még drágábbak lesznek :U.

[ Szerkesztve ]


Ren Hoek
(PH! kedvence)

Szerintem elég erőteljesen fel van fújva az elektronika szerepe az OLED-nél. Ne felejtsük, hogy az LCD-nél a szarból kell várat építeni... de még ott is nagyon sok múlik a panel minőségén. Itt egy eleve jó alaptechnológiához kell elektronikát építeni. Láttunk már tűrhető noname TV-ket, és a probléma főleg a panel minőségével volt. Bár azért a WOLED-nél lehetnek buktatók a vezérlésben. Attól is függ, az LG mennyi iránymutatást ad, mennyire fejtik vissza a kínaiak a technikát... de alapvetően ha van egy 4K 120 Hz-es panel végtelen kontraszttal, amin a pixelhibák sem láthatóak kb.

Itt tényleg csak a minősége a kérdés inkább. Mi az ami nem fér bele az LG TV-kbe és odavetik koloncnak.
Illetve, hogy vajon a panellel együtt jár a nyitófeszültség mérős kompenzáló?

[ Szerkesztve ]


Cingáriusz
(őstag)

Nem tudnak egyelőre komolyabban lemenni árban.


Ren Hoek
(PH! kedvence)

Miért mennének le? Így is megveszik prémiumban. 500 körül, durván nőnek az eladások is, Samsung QLED-et elpusztították. Sajnos nincs okuk árat csökkenteni, főleg hogy LG LCD-k vannak még a piacon 100-350 között, amikből még 1-2 évig biztosan szeretnének pörgetni.


bteebi
(PH! addikt)

Én nem akarom túlragozni az elektronika szerepét, nyilván a panel a legfontosabb. Szar panelből jó elektronikával se lehet igazán jó képet csinálni, jó panellel meg a rosszabb elektronika se lesz feltétlenül rossz. Azt mondjuk nem tudom, hogy mennyivel másabb ilyen téren az LCD és az OLED, már hogy relatíve mennyire fontos az elektronika minősége az OLED-nél az LCD-hez képest. A panel minőség viszont tényleg érdekes kérdés, de annyira nagyon nem félnék attól se. De majd kiderül, úgyis teszteli majd néhány oldal, hozzánk meg amúgy se fog eljutni a készülék :DDD.

És ne fikázzuk már annyira az LCD-t, nem rossz az, hiába van tőle jobb. Továbbra sincs, és nem is volt korábban se ultimate, minden szempontból tökéletes technológia, a plazma és az OLED se az. A plazma jó (jobb) volt, de annak se csak előnyei voltak. Az OLED is jobb, és remélhetőleg ténylegesen meg fog ragadni a konzumer piacon, és nem csak egy néhány éves sztori lesz, mint a plazma...

#39: Sajnos tovább fogják még majd azt pörgetni... Szerintem legalább 5 éve van még az LCD-nek.

[ Szerkesztve ]


Zsmester89
(őstag)

Én arra használom az LG-t, napi 15-18 órában megy, semmi gond nincs vele. Szerencsére alacsony az input lag is.


pusszycat
(PH! kedvence)

Ha Game módba rakod a TV-t máskülönben laggol.


Ed_007
(fanatikus tag)

+1
Nekem sem kell az "okosság" a TV-ben, "mindössze" jó minőségű (színhű, nagy dinamikára képes, "gyorsmozgású") panelt keresek. Ezt valahogy csak akkor akarják adni, ha körítenek mellé egy csomó felesleges baromságot.


tupacamaru
(PH! kedvence)

Elég angliába kiutaznia ezért a TV-ért, vagy én értek félre valamit? :U :F


apalfi77
(újonc)

Ez mind szép és jó, de tartalom hílyán nem ér semmit, tv adás nincs még szinte fhd se, évente megjelenik 3 film amit érdemes lenne megnézni. Mindenesetre tényleg gyönyörű a képe az oled tv-nek, de mit nézzek rajta?


apalfi77
(újonc)

Okosrendszerről annyit hogy most is olyan tv-m van ideig óráig érdekes de kb 2 éve el se indítottam.


Gulyopapa
(PH! addikt)

Az oled még mindig prémium kategória, ennek megfelelően drága is. Qled és társai gyenge próbálkozások, köze nincs az oledhez. Egy 55”-os jó oled 350-ért igenis best buy lenne. Én egy éve dupla ennyiért vettem az enyémet. A tartalmakról: egyre több 4K tartalom van, idén megtöbbszöröződött a számuk, plusz itt van a Netflix és az Amazon, mindkettő teli 4K címekkel ( mindkettőre elő vagyok fizetve, tehát nem a szomszédtól hallottam ). You tube teli van 4K tartalmakkal, szinte már minden blogger 4K-t használ. Plusz van aki 4-ban videóz, mint én is, már vagy 2 éve, szóval aki azt mondja hogy nincs rá tartalom, annak fingja sincs az egész tèmáról. Még valami: mivel szinte már nem is lehet csak 4K tv-ket venni ezért a tartalomgyártók is rá vannak kényszerítve hogy legyen egy nagy 4K bumm és elkezdjenek 4K-ban sugározni. Akinek meg nem kell, az ne vegye meg. Ha lesz 8k, nekem az is kell majd :))
Röviden ennyi :DDD


kolopele
(PH! addikt)

Leírtad a lényeget. Az OLED minősége indokolja a magas árát is egyben. Én a 77" - osat vettem egy éve nem kevés pénzért, de nagyon megérte, sosem kellene többet LCD. 4K tartalmak pedig vannak nagyon is.


bteebi
(PH! addikt)

Nem, elvileg tényleg elég Angliába menni érte. (Én nem voltam elég figyelmes :B.) De nem árt sietni, még mielőtt majd rákerülne az EU-s vám ;].


troviko
(senior tag)

Ha lenne ennyiért egy ilyen tudású LG, meg is venném.

üzenetek