üzenetek

hozzászólások


Gróf...
(aktív tag)

Nekem csak azt árulja el valaki, hogy miért olvasom, most már másodszorra, hogy "A LEGNAGYOBB" Amikor legalább két társa ugyanekkora!!!


Acélfarkas
(aktív tag)

1 szó: Marketing. Vagy mert ezzel a tudással a legnagyobb a monitorok között.


Balika911
(nagyúr)

Nem értem a problémát. A specifikáció és a kézikönyv (PDF) alapján VESA 100x100-as.

[ Szerkesztve ]


Acélfarkas
(aktív tag)

Oké, a specifikációkat nem néztem meg. Habár az a 100x100 ekkora monitornál nem tűnik túl biztosnak.


Balika911
(nagyúr)

A kép tényleg csalóka. A 100x100-zal nem lenne baj, csak a gyakorlatban nem tudom, hány elég nagy és erős kar van ehhez.


Dare2Live
(nagyúr)
Blog

Kiváncsi leszek a VA problémákra, highest G2G, blur... ha jó lesz lehet beruházok.


snecy20
(veterán)
Blog

Az a helyzet, hogy Február óta volt már 3x is dolgom G-Sync kompatibilis FreeSync kijelzővel, és Geforce mellett számomra elfogadható minőséget egyik sem tudott mutatni adaptive-sync terén, pedig a háromból egy az még a hivatalos nVidia támogatottsági listán is rajta van.


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Hiába van rajta a listán. Nehéz úgy jó támogatást adni, hogy a monitor a tervezéskor nem is látott GeForce-ot. Akárhogy hackelik a driverben, az tökéletes nem lesz. :(
Az újabb monitorokat nézd, amikre a gyártója is rámondja, hogy G-Sync Compatible. Azokat tesztelték GeForce-szal is, nem csak rá van hackelve valami félig működő megoldás.

[ Szerkesztve ]


snecy20
(veterán)
Blog

Én ezt amúgy el is fogadom félmegoldásként. A kevésbé "vájtszeműeknél" még el is mehet a dolog.
Teljesen más a hardver G-Sync és FreeSync kijelzők esetén, és bár úgy tűnhetett hogy eljött a kánaán és végre meg lehet venni az olcsóbb FreeSync variánst Geforce-osként... hát, sajnos nem.
De amelyik elviekben megkapja a Supported plecsnit, ahogy olvasom, több esetben még ott is vannak anomáliák - pl. flickering, vagy csak teljes képernyős módban okés a dolog, ablakos üzemmódban már nem, stb.

[ Szerkesztve ]


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ez igazából nem hardveres probléma. Teljesen jól működhet a GeForce ilyen környezetben, csak amíg az AMD az elmúlt években erre tervezte a szoftverét, és odatelepültek a monitorgyártókhoz, addig az NVIDIA fél éve kezdte felfogni, hogy a monitorgyártók tesznek a megoldásukra. És hiába jöttek rá erre, nekik is évekbe fog telni, mire minden gyártóhoz odarakják a mérnökeiket, odaköltöztetnek egy tesztlabort, azaz saját emberekkel segítenek még az adott monitor kiadása előtt a megfelelő működés kialakításában. És ennek természetesen sokkal jobb eredményei lesznek, mint annak, hogy utólag megfoltozzák/kerülgetik a már kiadott kijelzők problémáit a driverben, mert nulla ember nézte meg a kijelző tervezésekor, hogy GeForce-szal megyeget-e. De nem a hardver a gond, egyáltalán nem. Az nagyon jól működik, ha nem telefoltozott kódon keresztül kell megoldania a VRR-t.

Ezt egyébként részben a VESA cseszte el, mert az rendben van, hogy adtak lehetőséget a VRR-re, de túl nagy szabadságot adtak a gyártóknak az implementációnál, így lényegében az AMD implementációjára vannak tervezve a monitorok, mert sokáig csak az AMD támogatta a VESA VRR-jét. És akkor innentől kezdve beszélhetünk a szabványról, ami amolyan tessék-lássék szabvány.

[ Szerkesztve ]


Peppo
(senior tag)

Nem jó, de nem is tragikus. Igazából magasabb árra számítottam.

(#10) Sinesol

"asztalinak túl nagy"

Már akinek. 40"-est használok, és még plusz 10-20"-ig semmi bajom nem lenne vele. Sosem cserélném már vissza kisebbre.

[ Szerkesztve ]


xuser
(tag)

ez a monitor akkor tudja a 4k@120hz@4:4:4-et?


b.
(nagyúr)
Blog

Ez a 3. monitor a családban amit most használok és Gsync kompatibilis. Mindegyik tökéletesen működik. Ennél a mostani Samsungnál bénáztam eleinte, mert azt gondoltam a freesync 2 nem jó hozzá,de mint kiderült a freesync 2 vel kell használni és akkor tökéletes.
Nem tudom milyen monitorokkal találkoztál eddig ami nem működött nálad vagy hogy használod ,a beállításokban van e valami eltolva esetleg, de most a fiamnál egy Acer KG251QFbmidpx van nálam egy Samsung C32 HG7 van és előtte volt 3 hétig egy MSI Optix.
Mindegyik tökéletes A Sync monitor.Ezek előtt egy Asus PG 278 monitorom volt, ami Hivatalos Gsync volt, dedikált hardverrel tehát van összehasonlítási alapom.
A teljes képernyős és ablakos mód probléma jelentkezik gsync monitoroknál is, Windows probléma volt ami ütközött a driverrel. De ez érintette a freesync kijelzőket is.

[ Szerkesztve ]


RoliHero
(csendes tag)

Miért hdmi2.0 és dp1.4 el szerelik amikor így nem lesz 60 Hz több 4K-n?


Balika911
(nagyúr)

DP-n miért ne lenne több?


snecy20
(veterán)
Blog

Volt összehasonlítási alapom. A Z321QU (G-Sync)-hez képest a többi freesync-es meg sem közelítette azokat az elvárásokat amiket támasztottam (Acer XZ321 / aoc cq32g1 / Aorus AD27QD)
Szóval aki kicsit igényesebb, vagy nagyobb elvárásokkal van annak csak óvatosan az nVidia+freesync felállással.


Sinesol
(addikt)

Nyilvan nincs 120hz meg Freesync egy fele ennyibe kerulo tvben, viszont nem is nagyon van rá azon a teruleten szukseg, se filmek, se konzol nem hasznalja ki. Monitorban lenne ertelme, csak ugye oda szerintem kicsit tul nagy, hogy komoly igeny legyen ra.

Reggie: Az asztalra oke hogy rafer, viszont nem optimalis a latoszog asztalinal ekkora meretben, fáraszto ha mogatni kell s fejed, hogy belasd.
Ha meg tavolabbra rakod, akkor meg nem latod az aprobb reszleteket.

[ Szerkesztve ]


dkess
(tag)

Ez majd az nVidia szerint majd a "G-SYNC Compatible" kategóriába fog kerülni (azaz "sima Freesync 2-es" monitor). Most még nincs benne, de a Acer XV273K -ból kiindulhatunk e tekintetben a listából - azaz itt is 4K mellé a hivatalos támogatott tartomány: 48-120Hz (és ez is csak 8 bpc mellett !!) lesz. nVidia link: [link] Egy DP 1.4 -es kábelen a max átvihető: 4K / 120 Hz / 8bpc (chroma subsampling nélkül, de ezt ne is akarjuk pl. még 10 bpc mellett sem) mellett. A 10 bpc -hez 4K -n már max. 98 Hz jár (egyébként jól látom, hogy a 10 bpc -vel "nem dicsekednek" a specifikációk között a hivatalos oldalon?) ...

Gsync esetén persze elméletileg kettő DP 1.4 kábelen menne a 4K / 144 Hz / 10 bpc / Gsync (HDR -el is), de ez "csak" Freesync 2 - illetve fizikailag csak egy DP 1.4 csatlakozó van.

Egyéb tekintetben sajnos méret tekintetében nincs igazából nagy választék a 4K és nagyobb, mint 60 Hz monitorok között (Freesync/Gsync). A 27" és 43" között nincs semmi (de van 65" -os is például). Én 28" FULLHD -t követően 28" 4K -n (60 Hz, Freesync -es, de nem használom) vagyok. Innen nem mennék már 27" -ra szívesen egy rahedli pénzért ... Jöhetne már valami a 32" kategóriába is a 4K/120 Hz(/Freesync vagy Gsync) kategóriában ...


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Az ASUS bemutatott egy olyan monitort az E3-on, ami átvisz egy DP1.4 kábelen is 4K-t 144 Hz-en limit nélkül, de ehhez DSC kell, ami meg csak Radeon RX 5700-ban van. A régebbi hardvereken nincs lehetőség erre, akkor sem, ha több ilyen monitor lesz.


dkess
(tag)

Szerkesztési idő lejárt, de az alábbi specifikáció sor alapján valószínűleg támogatja a 10 bpc -s megjelenítést (igaz nem 4K / 120 Hz / 'chroma subsampling nélkül'). RGB/4:4:4 mellett 4K/10 bpc -ben max 98 Hz lesz akkor valószínűleg ...

"Display Colors : 1.07 Billion"

Játékra javasolt továbbra is ezen monitornál a 4K / 120 Hz / 8bpc (chroma subsampling nélkül) / Freesync 2 beállítás ...

üzenetek