Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


rii
(PH! nagyúr)

Elkészült a Windows 10 októberi frissítésének a frissítése

A fájlokat törlő csomag helyére egy fájlokat érintetlenül hagyó kerül.

:DDD


shapphire
(tag)

Hurrá! És ezt meddig ne telepítse fel a felhasználó, hogy bizonyosan ne legyen baj?
Ezt a kötelező frissítési gyakorlatot át kellene gondolni.

Off: A nap további jó híre, hogy elindultak a Ryzen procik árai felfelé. (10% két nap alatt,pl.:2600)


pelgrim_v1
(kvázi-tag)
Blog

Történt valami?


MasterDeeJay
(PH! addikt)
Blog

Dehogy, a move parancs helyett most már csak copy van az ms felé. ;]


zzola
(PH! félisten)

Ez mekkora LOL! xD


doooo
(őstag)

Csesszék meg. Az előző nagy frissítés tönkretette az egész rendszert a laptopomon. Pedig tökéletes verzió(nak harangozták be azt is, csak épp amikor velem megtörtént, ugyanabban az időben tele lettek a fórumok, a világ minden tájáról hasonlókat tapasztaltak az emberek), de persze ki gondolt erre amikor rákattintott a "frissítés és újraindításra"... nyilván az, aki nem bízott annyira se a Microsoftban mint én... na hát ennek vége részemről is. Főleg amikor ilyen vérlázító baromságokat adnak ki megint, mint ez az adattörlős nyavalya... :o


Sanya
(PH! nagyúr)
Blog

romlik a forint, erősödik a dollár. csak a szokásos. 275-ről 282-re szaladt. Euro is benézett 325 fölé.


gabor7th
(őstag)

Szinte hihetetlen, hogy ilyen előfordulhat, az viszont, hogy ez sorozatos mutatja, hogy nagy bajok vannak ennél a cégnél.


paperboy
(senior tag)

Hát nekem most majdnem szívinfarktust okozott ez a javítás, én frissítettem 1809-re, nem jött elő a bizonyos probléma, ma épp dolgoztam PS-ben, amikor egyszer csak mentésnél jön az üzenet, hogy nem tudok menteni, mert a fájl nem elérhető (nem dokumentumok mappa, másik partíció, másik könyvtár)... Mondom mi van? Próbálok nyitni másik fájlt a munka könyvtáramból, arra is azt írja, hogy nem elérhető, listázni listázza a fájlokat csak nem elérhető. Mondom ez szuper lesz, ha itt elrepülnek a melóim, hát mit volt tenni csinálok egy újraindítást, na akkor már közölte a win, hogy épp frissít, reménykedtem, hogy akkor ez csak ennek volt betudható, és mikor újraindult a rendszer, frissítve azt, utána már nem volt probléma a fájlokkal...

Minden esetre majdnem egy pillanatra megállt bennem az ütő az tuti...


zzola
(PH! félisten)

A durva inkább az, hogy az insiderek jelezték a hibát, de MS nem foglalkozott vele...


Apollyon
(Korrektor)

Kit érdekel?
Így is megveszik, vagy lewarezolják. Ha rosszabb lesz, akkor is windowst fog használni a többség, max. letiltják a frissítéseket, és akkor jön el igazán a black hat mennyország. ;]


gabor7th
(őstag)

Most okozott sokfelé adatvesztést is... ennek kellene, hogy legyen anyagi következménye a Microsoftnál, mert amíg nem kap büntetést ez menni fog tovább... vagy amíg tömegesen nem váltanak másra.


joey04
(Jómunkásember)

azért ez minimum ferdítés.


#52588800
(senior tag)

Ahol vásárolok, ott még mindig 159 euró. 1 hete is ennyi volt.


GreatL
(fanatikus tag)

Innentől 30/365-ös szabály minden frissítésre.


gabor7th
(őstag)

Közben halad a Linuix is... Mostmár a játékok hiánya se lesz indok hamarosan:

https://www.hwsw.hu/hirek/59264/valve-steam-play-wine-kompatibilitasi-reteg.html


vadkörte
(PH! addikt)
Blog

Szerinte várok még azzal a frissítéssel, de előtte rendszerkép mentés, a DATA lemezeimet meg lehúzom a lapról. Ha a SYSTEM száll el, azzal még együt tudok élni, de a ~3TB adatom miatt kicsit morcos lennék.


jerry311
(PH! nagyúr)

Nem kötelező erre frissíteni, sőt egyáltalán nem kötelező frissítéseket telepíteni, aki béna és nem tudja beállítani az magára vessen, mint egy földnélküli paraszt.
Meg eleve csak azoknak volt elérhető, akik maguk kattintottak a frissítések keresése gombra. Kvázi önként és dalolva telepítettek egy frissítést, mert kísérleti majmok akartak lenni.


Apollyon
(Korrektor)

Ez édeskevés hozzá, ettől még nem fog megmoccanni semmi.
Rakják rendbe inkább ms-nél a frissítések kezelését és akkor béke van. Nálam most manualra van állítva a win10 frissítése, így szerencsére ezt megúsztam. Mondjuk nem is veszhetett volna el semmi pótolhatatlan adat, max. idő.

(#18) jerry311: Mondjuk azért nem ártana egy kicsivel több szabadság a GUI-ban a frissítések kezelésére. Laikus számára egyébként most csak a Pause updates funkció érhető el a menüből (ami szintén kicsit önálló életet él), utánanézni meg az ujjából kiszopni nem fogja honnan kell rendesebben kezelni.

[ Szerkesztve ]


muszurkefal
(fanatikus tag)
Blog

Címet adni tudni kell :C :C


bzoley
(PH! kedvence)

Ezt a bölcs gondolatot egyedül sikrült megfogalmaznod? :U


shapphire
(tag)

Engem ez a update dolog nem érintett, de ahogy Apollyon írja laikusnál ez probléma lehet rövid/hosszútávon. De nyilván a "kitűnő" hasonlat/minősítés megoldja a jelenlegi gyakorlat problémáit.
Illetve így most már akkor adjunk valamilyen különdíjat a Microsoftnak.

[ Szerkesztve ]


Lacok
(őstag)

Újra kivárom a lappangási időszakot. ;]


jerry311
(PH! nagyúr)

Ha valaki ennyire sem képes, akkor nem értem hogyan boldogul az élet más területein, vagy akár a saját szakmájában.
Én sem vagyok asztalos, de egy IKEA bútort össze tudok rakni elsőre az útmutató alapján. A legtöbb ilyen "Hogyan kapcsold ki a kötelező frissítéseket" útmutató elég könnyen követhető, a keresőszavak sem bonyolultak.

(#22) shapphire
Lassan 20 éve dolgozom IT-ben, mindig van olyan hülye, aki a legfrissebbet akarja, miközben 110%-os rendelkezésre állást vár el. A kettő nem megy együtt.
Dolgoztam olyan cégnél is, ahol teljes szolgáltatást próbáltak nyújtani, úgy hogy HP Beta program keretein belül kaptuk az összes hardvert. Aztán nyilván nem a menedzser volt a hülye, aki így próbált pénzt megtakarítani, hanem az IT aki nem bírja stabilan üzemeltetni a szolgáltatást beta hardvereken, beta driverekkel...
Úgyhogy, igen, van aki önként és dalolva kísérleti majom akar lenni.

[ Szerkesztve ]


gabor7th
(őstag)

Ezek autoimmun betegségek; saját magát támadja meg.


hunluki
(fanatikus tag)

+nagyon sok.


#52588800
(senior tag)

Gyorsabb, ha az MS megtanul oprendszert készíteni. Egyszerűbb, mint pár száz millió gépen az updatekkel szarakodni.

[ Szerkesztve ]


ccs2929
(senior tag)

Szeva!

Hol állítod manuálra a frissítést?
Én a 1803-as verzió megjelenésekor sorra tiltottam a céges gépeken a szolgáltatásokban a Windows update-t, mert a frissítés után nem lehetett használni az olyan programokat, amik SQL-t használtak.
Rendszergazdaként tiltottam a szolgáltatások közt, a felhasználók "mezei" felhasználóként használják a gépeket, és pár nap után jelentkeztek, hogy megint újra akar indulni a gép, mert frissíteni akar, szóval néhány nap után automatikusan elindult a Windows update szolgáltatás!? Azóta persze javították ezt a hibát, és újra engedélyezve volt a frissítés...szerencsére elkerült eddig az adattörlős dolog...


vlevi
(PH! nagyúr)

"Windows 10 áprilisi frissítése kreál egy extra felhasználói mappát"
Szerintem nem az áprilisi csinált ilyet. Nekem is át vannak téve a letöltés, a zene, videó,... a D-re, és talán már az első win10 funkciófrissítésnél, 2015-ben is láttam, hogy egyszercsak hirtelen megint 2db zenék, videók, ... könyvtár van a c:\users\teneved alatt, amiből az egyik üres.
Mintha úgy emlékeznék, hogy az áprilisi frissítés az most nekem nem csinált ilyen foldereket, és lehet, hogy ezért nem volt nálam ezzel kapcsolatos adatvesztés sem.


atike
(PH! nagyúr)

...és a frissítés frissítésének mikor jön a frissítése...? :U

:P ;]


hemaka
(PH! nagyúr)

Jo lesz az nekem jovore is, szeretnem hasznalni a gepem. :DDD

[ Szerkesztve ]


Plazmacucci
(PH! nagyúr)
Blog

Te az a bunkó informatikus archetípus lehetsz akit mindenki utál, és vice versa :D

bocs


jerry311
(PH! nagyúr)

Látom sikerült átvenni a kormányzati kommunikációs technikát. Persze elég régóta tolják, hogy eltanulják a polgárok is tőlük.
A tied már a második válasz, aminek nulla érdemi tartalma van, a többi része pedig a hozzászóló személyét támadja, mert van rajta sapka, vagy mert nincs.


GeryFlash
(PH! addikt)

Pedig nem mondott hülyeséget, és semmi köze a kormányzati kommunikációhoz ennek.

Az hogy egy ilyen szintű blama után, úgy hogy az insiderek előtte jelezték hogy ez a probléma létezik ennyit tudsz reagálni, hogy ,,hát aki hülye haljon meg" az azért tényleg komoly.


rii
(PH! nagyúr)

jó, de te nem is akarsz asztalosműhely gépeket használni - írtad h nem vagy asztalos

viszont akik manapság számítógépet használnak ... szerintem 90%-a vallja azt, hogy "én csak használni akarom, de érteni hozzá nem"

és ez a durva
régen csak azok kockultak akiknek ez volt a hobbijuk, stb., ma meg mindenki számítógépet használ ... aztán visít ha nem megy ... a fenti mondatot mantrázva ...

régen minden jobb volt ... akkor mindenki csak azt használta amihez értett, mert érteni kellett hozzá ... ma már mindenki fotós, meg mindenki számítgépet használ .... csak meg kéne tanulni használni ...

ez valami jelen korunk betegsége, hogy ő csak használni akarja ...


lemusz
(PH! addikt)

Abu nehogy megártson a szívednek ez a sok energiaital és kínaiakat megszégyenítő munkatempó! Elég lesz már ennyi hír mára. :D


GeryFlash
(PH! addikt)

:C


zzola
(PH! félisten)

:C


#52588800
(senior tag)

Jó is lenne, ha mindenki értene hozzá. Nem kellene az a sok IT emberke, mehetnének ki lapátolni meg kapálni, nem lenne idejük itt okoskodni a fórumon ;]


rii
(PH! nagyúr)

úgy gondolom a hangsúly inkább azon van, hogy kb. senki se akar érteni ahhoz, amit használ.

[ Szerkesztve ]


#52588800
(senior tag)

1) nem halasztja el senki az updatet, beüt a baj - mindenki hülye
2) mindenki elhalasztja mert értenek hozzá, ugyan úgy egyszerre üt be a baj, csak később - megint mindenki hülye
3) ha valaki bevállalja - az is hülye

Így vagy úgy, mindenki hülye :DDD

[ Szerkesztve ]


rii
(PH! nagyúr)

nem igazán bírom követni hogy ez most hogy jött abból amit írtam ...

de ha már itt tartunk ... az updateket mi indokolja, hogy feltegye valaki? ( win és osx esetében is )
vann benne biztonsági update is?

[ Szerkesztve ]


#52588800
(senior tag)

Win 10 óta kötelezően települ. Home felhasználóként el sem tudod halasztani, ki kell gyomlálnod az update folyamatot. Pro és felette meg el tudod halasztani, vagy ott is le kell tiltani a szolgáltatást. Vannak biztonsági updatek is, ezért nem ajánlott a szolgáltatás kiiktatása. De az az egészben a bosszantó, hogy mindig minden nagyobb updatenél van valami balul elsült dolog, és csak nem és nem tanul ebből az MS. Persze a felhasználó a hülye, ő kérte ezt az update rendszert meg azt is, hogy ne legyen QA/QC.


vlevi
(PH! nagyúr)

Tévedtem. Most értem haza, és megnéztem az itthoni gépen, és mégiscsak megint visszarakta az eredeti helyre is a videók, zenék könyvtárakat a 1809 update, de üresen. Szerencsére az átmozgatott helyen megmaradt minden...


Tapsyfüles
(tag)

Ismerős érzés, nekem a felvett hanganyagok tűntek el, nem tudtam én sem menteni... ;]


rii
(PH! nagyúr)

persze, .... az automatikus update semmiképp nem a user hülyesége hanem az ms f.ssága ... és ha már autamikus, akkor legyen jó. alapvetően minden update-nek jónak kellene lennie (osx-es it nálunk fél évet vrt az osx frissítésekkel is)

( osx-et használok pc-n, de osx esetében sem értem ezt a sok oprendszert ... 2009-ban itteni segítséggel feltettem a 10.5.8-at, és csak pislogtam, hogy amint kijött a 10.6 már tették is fel aztán a 10.7-et, 10.8-at, 10.9, 10.11 10.12 ... nem értem, minek? Ezért is kérdeztem, hogy van benne biztonsági frissítés is win és osx esetében is, amiért nekem is updatelnem kellene? (azóta másik gép, és 10.12.6 van fent tavaly május óta .... sierra ... de azóta már volt high sierra 10.13 és itt van a 10.14-es osx, a Mojave )

Marketing szempontból értem az osx update-ket. ezzel lehet megintcsak behúzni a user-t ... "a legújjabb osx" ... csilli-villi-parasztvakítás ... ( bár én pont paraszt vagyok, az itthoni főállású grafikai melóm mellett )

user szempontból nem tudom megérteni: megy, működik most gép? Akkor meg mért kell egyáltalán az update-t? Jamer csiszoltak a photo programon? Aminek egy os-hez, egy os frissítésnek semmi köze nem lenne szabad hogy legyen ....

de'hát csak úgy lehet leültetni a tömegeket a gép elé, ha minden csilli-villi-szofisztikált, agyon designolt ( face, gmail ) a minél könnyebb fogyaszthatóság érdekében ....

ms-nél marketing oka is van az automata update-nek: el lehet hitetni a user-rel, hogy ezzel aztán semmi gond nem lesz, magát frissíti, _______önnek nem kell értenie hozzá_____

[ Szerkesztve ]


bekes.andras
(fanatikus tag)

A 1709-es build-el remekül működött a rendszer. Ha be van kapcsolva a vt-d, akkor a 1809 fel sem megy, ez volt az intő jel, ennek ellenére kikapcsoltam a vt-d-t és feltettem. Véletlenszerű restartok jelentkeztek és fagyás . Most szívok, visszalépni már nem tudok. :(

X58-as rendszer, Xeon 5680-as CPU


FLATRONW
(őstag)
Blog

Home verzió esetén forgalmi díjasra kell állítani a hálózati kapcsolatot, és nem fognak települni a nagy frissítések.
Természetesen a biztonsági frissítések továbbra is települni fognak.


odrif
(PH! kedvence)
Blog

Érdekes.
Az otthoni asztali számítógépen 1803 van, de fel sem ajánlja a frissítések keresése során az új frissítés lehetőségét.


thesound
(őstag)
Blog

És még mondják, hogy nem akarnak frissíteni az emberek és ragaszkodnak a régi, bevállt dolgokhoz. Ilyen bakik esetén nem csoda.

[ Szerkesztve ]

üzenetek