Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Zotya84
(őstag)

"...harmadik féltől származó, middleware-ként hozzáadott komponens,.." - ezt először úggy olvastam, hogy 'malware-ként hozzáadott.

És szvsz oly nagyot nem is tévedtem...


RyanGiggs
(őstag)

Ráadásul túl sok értelme nincs is ennek a védelemnek.
FC5-öt is ez a szuper titkos "feltörhetetlen" védelmezte, azt 3 hét se kellett azt Se La Vi.
Akik amúgy is virágboltba szerzik be a játékokat, azoknak mi pár hét "csúszás"??
Teljesen értelmetlen ez az egész!


Fred23
(PH! kedvence)

Tényleg nem.

Ráadásul a CrackWatch szerint aztán 3 nap alatt törték fel mégis ezt a játékot; akkor meg minek ez a gépet fogó, de mégsem erős védelem?! :U

Megj.: a CrackWatch nem egy illegális oldal, csak infóval szolgál, milyen védelemmel ellátott játékok mikor, mennyi idő után lettek feltörve. Lehet hasonlítgatni. De ha valamelyik modi szerint ez se fér el itt, nyugodtan törölje ezt a hozzászólást.

RyanGiggs: Van azért néhány nagyon jól sikerült védelem, ami nagyon sokáig kitart, és az is kábé elég a kiadóknak, ha fél évig nincs feltörve a játékuk; akkor már nem sok haszontól esnek el általában, sőt, aki lewarezolta, még talán meg is veszi végül, mert szeretne online játszani, vagy kell neki egy patch, kiegészítés, stb.

[ Szerkesztve ]


b.
(PH! nagyúr)
Blog

Mondjuk az elégé kiakasztó, hogy a saját szőrüket így védik de a csalók ellen csesznek fellépni, arra nem kell már hathatós védelem,se dedikált szerverek,se adminjogosultság, se semmi.
report rendszer kb semmit se ér. szóval ja tolvajok ellen védve legyünk , csalók ellen nem, az nem az ő érdeküket szolgálja, pedig ha az miatt akadozna egy egy játék, még be is vállalnám.( sajnos így is kénytelen vagyok)

[ Szerkesztve ]


Fred23
(PH! kedvence)

Igen, pedig a csalók elleni védelem is érdekük lenne, ha távlatokban gondolkodnának! Néhány játékot gyakorlatilag a csalók ölnek meg. Kiadja az ember a pénz, aztán jönnek a csalók, játékélménynek meg lőttek. Mondjuk lehet, nekik még tényleg jobb is így: az ember már fizetett, a szerverüket meg nem terheli tovább, ha nem játszik. :F De hosszú távon már az lesz, hogy ha ezeknél gond volt a csalókkal 2x is, harmadszorra már inkább lemondok a játékukról.

[ Szerkesztve ]


persil
(PH! kedvence)

"cest la vie"

Egyebkent sajnos teljesen igazad van!


villamos
(őstag)
Blog

Érdekes viszont, hogy a Fc5 -öt sikerült feltörni, de pl. a DRAGON BALL FighterZ -t meg egyelőre még nem, pedig elvileg ugyanaz a védelem.
Mindennek ellenére továbbra sem ajánlott virágboltból szoftvereket beszerezni, hiszen nem túl szerencsés esetben a játék mellé apró "szeretetcsomagot" is kaphat a kedves felhasználó, amiben viszont nem lesz sok öröme.

[ Szerkesztve ]


Mr.Kr$B
(kvázi-tag)

"a csalók ellen csesznek fellépni, arra nem kell már hathatós védelem,se dedikált szerverek,se adminjogosultság, se semmi.
report rendszer kb semmit se ér."

Íme egy ellenpélda
hosszú verzió: GDC 2018: John McDonald (Valve) - Using Deep Learning to Combat Cheating in CSGO
rövidített verzió: VACNET Anti-cheat

Mondjuk a valve nem használ denuvot, de a steam drm is drm.
és hogy érted azt, hogy a report semmit se ér? Milyen játékról beszélünk? Nekem nincs meg a tekken, de ennyien csalnak benne?

[ Szerkesztve ]


Strezi
(senior tag)

Erről az jut eszembe, hogy az újszülöttnek minden vicc új :DDD

Mindig beveszem ezt a "szakmai oldal" dumát itt a prohardveren, de csak kiderül, hogy igazából csak konzumereknek szóló bulvár :U

Modorosságot férretéve, mint denuevo gyakorló felhasználó, természetesen visszavesz a teljesítményből! Lehet kézzel, de magától is pakol a kódba különböző biztonsági szintű hívásokat a védelem. Ezek futtatása a biztonsági szinttől függően időigényes.

Ha pl. egy ilyen bekerül a specialPunch() függvénybe, akkor lassul a hívás, a legmagasabb biztonsági szint esetén akár másodpercre.

Ez ellen a Denuevo statikus és dinamikua kód analízissel "védekezik", azaz mind fordítási mind futási időben igyekeznek megsaccolni egy-egy eljárás hívásának gyakoriságát. Ezalapján helyezik el az automatikus markereket. Ebben lehet hiba, ritkán meghívott, de idő-kritikus függvények esetén.

Nekem is volt, igen nehéz felderíteni. Egyrészt tudomást kell szerezni róla hogy baj van, másrészt a védelem csak a végleges szoftverre (debug infók nélkül és optimalizált) települ fel.

Ha megvan a problémás függvény, akkor annak az azonosítója alapján készül majd egy új védett futtatható állomány, amiből már kimarad ennek a hívásnak a biztonsági ellenörzése.

Csak sztori képpen nekem pl a fizikai hengerek egyik speciális ütközésvizsgálatára sikerült védő kódot tenniük. Azaz, ha az autóval elcsaptál egy olyen mozgó objektumot, amiben henger(is) volt, belassult a játék.

Természetesen nállunk a belső QA kapta ezt el, nem pedig kinti visszajelzések alapján dolgoztunk. Szerintem ha egy verekedős játékban a belső teszterek nem tesztelik a végleges futtatható állományt az összes ütéskombóra az eléggé gáz a fejlesztőre nézve!

[ Szerkesztve ]


RyanGiggs
(őstag)

Megnéztem azt az oldalt... De jó pofa!
Wildlands nulla napig bírta, az szép! :U
Viszont az új NFS az kitartott jó darabig, érdekes. (119nap)
Ezek szerint van könnyebb ill. nehezebb védelemmel ellátott?
Nem tudom hogy mehet ez?!
FC5-be meg gyengébb védelem van? Nem volt drágábbra pénz?

(#7) villamos: Érdekes felvetés, talán nem annyira népszerűek?! Fene tudja.


Mr.Kr$B
(kvázi-tag)

Az FC5-ben van az egyik legjobb védelem, ezért is lett hamarabb feltörve mint a DRAGON BALL FighterZ. Ezek a csoportok (legalábbis az a csoport aki feltörte a fc5-t) nem arra mennek, hogy minél többet crackeljenek, hanem minél jobb védelmet tudjanak feltörni.

[ Szerkesztve ]


TIT
(PH! addikt)

Mit kamuznak?
Már évekkel ezelőtt megmondták,hogy nagyobb hw.igény kell a szutyok denuvo miatt,mondjuk magukkal csesznek ki mert akinek gyengébb a gépe nem veszi meg.


RECSKA
(PH! kedvence)
Blog

A sima need for speed ( ezelotti verzio) fel sem lett torve :)


Mr.Kr$B
(kvázi-tag)

Én úgy tudom, hogy annak nincs is single player része, ergo nincs értelme feltörni.


djculture
(PH! félisten)
Blog

Amúgy már a DOOM-nál is ez volt, én megvettem dobozosba és meglett a tört is . A tört a gyengébb gépemen tökéletesen futott a dobozos steam-es eredeti meg mikrolaggolt. Nem hiába vették ki abból se végül. Aki fullos gépekkel nyomja az persze észre se veszi (maximum a proci és vinyó használat 20%-al nagyobb na bumm) és hülyének nézi azt aki meg élesbe ezt tapasztalja az 1-2 generációval kisebb gépen..

[ Szerkesztve ]


b.
(PH! nagyúr)
Blog

CS más tészta,a világ máig egyik legnépszerűbb onlne játéka.Nem denuvo de amúgy az is fullon van cheaterekkel. Azért kezdtek vele foglalkozni, mert PUBG kiszedi a játékosokat tőlük,és az pláne tele van cheaterekkel ez most a vesszőparipájuk, hogy visszacsábítsák őket.Egyébként Cs a mai napig e sport játék, szóval ez a minimum lenne.
Tekkenben trainerek vannak amikkel előhozható egy gombnyomással Rage pl.
report rendszer például COD : WW2 ben semmit sem ér. itt a topikja.[link]
természetesen nem telesírni akarom a topikot, ez csak egy vélemény arról, hogy a mi érdekünkből is kellenne fejlesztéseket csinálniuk játékban.

[ Szerkesztve ]


Crytek
(PH! nagyúr)
Blog

LOL. Azt hol a bizonyiték? Ez így egy nagy kamu.. hol a videó fps-el alátámasztva hogy beakad lassul stb?


Pityu.
(PH! addikt)

Mert már feltörték a far cry 5 öt?


Bale_E
(őstag)

fel


Pinky Demon
(PH! addikt)

Marha egyszerű pedig tesztelni. A tört denuvos játékok nagy részéből kiszedik a denuvot, mert ez része a denuvo pénz visszafizetős törés elleni garanciájának. Csak le kell tesztelni mindkét verzióval. Persze lehet védekezni egy két játéknál, hogy a patch amúgy is hoz teljesítmény javulást, de ha a minta elég nagy, akkor kibújik a szög a zsákból úgyis


csicso82
(PH! kedvence)

Ez elszomorító, de hidd el vannak FPS mágusok akik biztos agylobot kapnak ha megtudják hogy a széttuningolt gépük kb. 5-10 FPS-el jobban tudna futtatni egy játékot ha nem lenne rajta ez a védelem. Sőt a mikró lag sokszor a gép erőssége sem befolyásolja.


Crytek
(PH! nagyúr)
Blog

Hány denuvos cucc volt eddig?
Ebből mennyi lett törve?
Hol vannak a lassulásos tesztek videók?

Erről ennyit. Urban legend a köbön

[ Szerkesztve ]


Tuhajohn
(lelkes újonc)

Egyébként ha már feltörtek egy játékot utána miért nem veszik ki ezt a szennyet belőle?


kolopele
(PH! addikt)

Márpedig nagyon fura hogy SSD - n futtatva szinte minden denuvo - s játékom akadozik, lásd Origins most meg a Far Cry. Az Origins már tele van javításokkal, így ott már javulás nem várható, de gondolom a Far Cry még kap, de ha ott sem változik semmi? Valami nem stimmel itt akkor sem, persze lehet az 1080 Ti - m a gyenge már ;] Az Origins esetében a nagyon magas proci használat is érdekes, 100% - on jár főleg a városokban és még az sem elég.
Tuhajohn : Jó kérdés.

[ Szerkesztve ]


Pityu.
(PH! addikt)

Múltkor meg kukkantottam még egyik oldalon sem volt max valami kamu,de jó hamar fel törték nem semmi.

# djculture

Valahol olvastam még anno pl,hogy a Call of Duty®: WWII játék jobban futott tört verzióban mint eredetiben..

[ Szerkesztve ]


KRi2
(fanatikus tag)

Pontosan ezért mert akkor kiderülne hogy tényleg lassította addig. Bukta.

Nemtudom, Crytek-et leszámítva, ki szerint gyorsítja a játékot ha XZY dolgot kell a játék mellett folyamatosan figyelnie, ellenőriznie? A lassítás mértéke kérdéses lehet.

Amúgy a denuvo-s crack-ek megkerülős megoldások (nem?), azaz nem egyenlő azzal mintha simán bele sem raknák a védelmet.

[ Szerkesztve ]


Mr.Kr$B
(kvázi-tag)

"Amúgy a denuvo-s crack-ek megkerülős megoldások (nem?), azaz nem egyenlő azzal mintha simán bele sem raknák a védelmet."

Igen, így van.


RECSKA
(PH! kedvence)
Blog

sry a tudatlanságomért, bár a triallal játszottam, az egészet nem vettem meg, nem jött be. :(


RyanGiggs
(őstag)

Az még a múltkor volt, ma már ma van!
Viszonylag hamar feltörték, de mihez képest?!
ResEvil7-et 5 nap alatt. Azt hiszem az valami rekord idő is volt anno.
(De ebben már nem vagyok egészen biztos)

[ Szerkesztve ]


CJ4567
(PH! kedvence)

Van a játékban single player, de mivel folyamatosan online, így ezért nincsen crack. Paybacket ezért törték fel.


energy4ever
(PH! addikt)
Blog

"ResEvil7-et 5 nap alatt. Azt hiszem az valami rekord idő is volt anno."

Rosszul hiszed. +5 nap nem lehet rekord. Kb -10nap lehet a rekord.(igen, van amit megjelenes elot raknak fel(ujsagiroi kiadast torik fel))

[ Szerkesztve ]


RyanGiggs
(őstag)

Denuvo védelmet nem tudok, hogy törtek-e volna fel megjelenés előtt?!


Crytek
(PH! nagyúr)
Blog

Többek között én szeretem ha egy állítás amit szajkoznak mintha muszáj volna alá van támasztva bizonyítékkal... De milyen érdekes hogy most is csak a szájkarate megy, hogy bemondta lassul... Mutassa meg fpsben eredeti vs tört.. Akkor elhiszem.. Addig marad az urban legend és az önreklám hogy létezik a tekken 7 nevű játék..

[ Szerkesztve ]


cain69
(PH! kedvence)

a sztori náluk annyi, hogy nem a retail lett ilyen, hanem az egyik patch hozta a feature-t. gondolom patchekre már nem fut a performancia teszt függvényhívások hosszát vizsgáló része, csak funkcionális a regresszió.


.LnB
(PH! félisten)
Blog

Nekem a FFXV-nél volt gyanús a dolog. A demo denuvo nélkül jött. Tök jól futott, meg is nyugodtam. Aztán a végleges verzióig, néha-néha eltűnt 4-5-10fps-em úgy az éterben valahol. Ami nem is lenne baj, ha nem pont 60fps alá esne így. Nem a világvége, beletettem 100+ órát. De gyanús volt a dolog. (Na meg a játék összeomlások, bár ez megint csak nem bizonyítható, hogy mi okozza).

(#7) villamos Furcsa is, hogy a CPY az Ubisoft játékokat már szép számmal töri, de mást meg nagyon nem. Szerintem ott valami susmus megy egy belsős Ubi alkalmazottal. Vagy az Ubi nem csinál valamit jól.


joey04
(Jómunkásember)

Nem értelmetlen, mert ahogy szó is volt róla van ami elég sokáig bírja, meg ha már gyorsan jönnek a törések, akkor jön valami frissített verzió ami megint kitart egy darabig, másrészt az a pár hét pont elég egyébként. Volt is erről egy cikk régebben valahol, hogy ha a kritikus kezdeti időszakban, amikor a legtöbbet adják el az adott játékból, megvédi a programot a töréstől a denuvo, már megérte beletenni. Ettől még persze nem védem, mert szopatja a rendes, fizető játékosokat is, de a kiadók, fejlesztők szempontjából egyáltalán nem felesleges.


Duliee
(Jómunkásember)
Blog

törölhető. Nem ide.

[ Szerkesztve ]


K0vasz
(tag)

ebből engem a final fantasy érint, nem is tudtam, hogy az is denuvós, mert kb. azonnal volt belőle tört verzió is... na, akkor majd akkor veszem meg azt is, ha már nincs benne ez a szar :(((


.LnB
(PH! félisten)
Blog

Mert hamarabb volt belőle tört verzió mint az eredeti. A megjelenés előtt kint volt a tört. Az Origin-es demo exe-jét "mókolták" meg valahogy. És a DLC-k kivételével minden működött. Később meg a Square feltolta steamre a teljes fejlesztői verziót is, amiben nem volt denuvo. Szal' ha jól tudom az is kiszivárgott. Viszont ez utóbbi hírt nem mondom 100%-ra. Mert akkor miért nincs még mindig egyetlen egy denuvo-s vs. nem denuvo-s teljesítményteszt?! Ha tényleg kikerült volna, akkor már lenne összehasonlítás, és akkor ez a Tekken-es sztori se lenne lényeges már.


#09819904
(PH! addikt)

Játékok esetében is, ha megbízható (nyilván a jogvédők nem ezzel a jelzővel illetnék) forrásból szerzi be az ember, akkor nem fogja meglepés érni. Mára erre eléggé figyelnek.
Ha viszont valami tákolt oldalról van leszedve, akkor könnyen jön a szívás.

Azért a Dragon Ballt nem igazán érdemes egy lapon említeni a Far Cryal. Valahogy az utóbbi enyhén szólva jobb játék. :)

A védelem sehol sem tökéletes. Csak van amivel a crackerek nem foglalkoznak.

Lásd mondjuk a Windows 10 csodálatos KMS aktivációját. Ha nem is tökéletes, de gyakorlatban működő megoldást nem egy cracker talált hozzá.


GodGamer5
(senior tag)

A Dragon Ballhoz várják a dlc-ket. Amúgy meg ezért érdemes Ncore-ról beszerezni a dolgokat... ;)


GodGamer5
(senior tag)

Mindenki panaszkodott az AC: Originra, hogy droppol meg túlterheli a procit, aztán feltörték végigtoltam a tört verziót egy átlagos Haswelles Corei-5+1050ti kombón és akadás mentesen futott, mert abból a verzióból már kivették a védelmet.

[ Szerkesztve ]


.LnB
(PH! félisten)
Blog

Nem veszik ki ezeket a védelmeket soha! Az, hogy a CPY csinál törést. Az csak megkerüli a denuvo-t. Az attól még ugyan úgy fut minden "feltört" játékon. Szóval tuti jobban futott neked. :U :)

(#44) Bandi995
Borzasztó sokat jelent ám az első két hét. Az első hónap meg aztán végképp. De azt hiszem "félhivatalosan" mindig 2hét a denuvo célja minimum.

[ Szerkesztve ]


Bandi995
(fanatikus tag)

És mindezzel azért szórakozol, hogy legyen egy half-ass, pár hétig működő védelmed a szellemi termékedre :) Szvsz a feleslegesség netovábbja, de kinek mi.


GodGamer5
(senior tag)

Tuti. Relaríve gyenge gépen simán akadásmentesen ment, míg előtte tele volt akadással az egész. Elég csak a megjelenés utáni ph hírek kommentjeit végigböngészni.


cain69
(PH! kedvence)

:N mindezzel azért szórakozik, mert ez a dolga, ezért kapja a fizetését. ez nem fejlesztői, hanem üzleti döntés.


fRooStzzZ
(senior tag)

Ha üzleti ha nem, azt a pénz nem hogy optimalizálásra vagy jobb grafikára költenék annak haszna is van, hátha több ember rászánná magát 1-1 játékra, mint feleslegesen el...ni sok időt / pénzt azzal hogy csináljuk feltörhetetlenné egy játékot, és pár nap alatt úgy is fel van, onnantól kezdve meg bevétele sem sok van akik MP-ben tolják, jó lehet..
És mint fentebb írták a csalókat kéne szűrni rendesen, mert nekem utolsó eredeti játék a cod2 volt, amit ugyan csak a rengeteg csaló miatt hagytam abba. 10/4 csalt.. Mi értelme az ilyennek? Azt csodálkoznak a kiadók nem veszik a játékot, vagy nem használják mert az embernek elmegy a kedve mert Pistike úgy dönt most egyedül lerombolja a világot ezzel mindenkitől elvéve a játék kedvét..


cain69
(PH! kedvence)

nem veszik a játékot? biztos vagy te ebben? a legújabb cod hozott fél milliárdot 3 nap alatt. finoman szólva sem tűnt fel a hiányod.
igazából eladásokat generál. előbb-utóbb bannolják a csalókat, akik persze vesznek egy másik cheatet ($), másik játékpéldányt ($$$), és csinálják tovább. :))

[ Szerkesztve ]


W.Wilson
(fanatikus tag)

És ki is próbáltad az eredeti verziót, vagy csak a kommentek alapján hasonlítod össze? Mert ha az utóbbi, akkor az nem igazán hiteles.


Medocsabi
(őstag)

Hülye kérdés,de konzolos verziót is érint ez az akadozás? Mondjuk holnap kiderül,akkor veszem meg :)

üzenetek