üzenetek

hozzászólások


Robi BALBOA
(őstag)
Blog

Ebben a kategóriában már alapnak kellene lenni a 8gb ramnak, szégyen, hogy ki merik adni 4gb-al.


bmakszim
(senior tag)

A rendszer része még (...) a négy Thunderbolt 3-as aljzat.

Nem csak kettő van rajta?

Egyébként tetszik a cikk stílusa, lazán van megfogalmazva, már-már blogszerűen lazán.

[ Szerkesztve ]


wiziloo
(tag)

Ráadásul forrasztott 4gb, 1000 dolláros induló árral...


Dr. Akula
(nagyúr)

Na majd ha a Latitude-be is sikerül belerakniuk, akkor az már hír lesz. :) Mondjuk a faltól-falig billentyűzetre elcsöppentem, régi IBM Thinkpad X-es idők...

[ Szerkesztve ]


t72killer
(félisten)
Blog

+1, az E7450-em belsejét szivesen kicserélném modernebbre. Igazából egyedüli szívfájdalmam a hevc videók támogatása, de persze jó lenne már duplázni a procierőt ugyanannyi fogyasztásból.


Dr. Akula
(nagyúr)

Már csak az a kérdés hogy az XPS mennyire minőségi a Dellnél. Mármint nem az hogy mennyire akar annak látszani (pl. a Vostro az csak akarna), hanem hogy mennyire sikerül is neki. Kezdetnek elég a Latitudehoz képest, aztán ha azt a szintet képes megugrani, akkor mérhetjük a Fujitsu Lifebookhoz is. :)


Predatorr
(junior tag)

Kevésvé sebezhető processzorral, esetleg 7nm-en, nincs?


Robi BALBOA
(őstag)
Blog

Persze az a legszebb az egészben.

1000dodó és ők 4gb ramon spórolnak, lehet nem jutott el hozzájuk a hír, hogy most memória fronton normalizálódtak az árak, vagy ők már az esetleges drágulás hírére reflektáltak? :DDD


t72killer
(félisten)
Blog

Nem bontanék vele falat, bár én elfogult vagyok a lati 7000esek és precision-ök irányába. Hűtést tekintetében majd a kollégák kisegítenek :B

#7: a proci tudtommal már kevésbbé sebezhető, és ha nem is 7, de legalább 10nm, állítólag kevesebbet eszik az elődöknél. Majd kíváncsi leszek a valós eredményekre és a throttlingra...

[ Szerkesztve ]


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

De, kettő, köszi. :R

(#7) Predatorr: Ez kevésbé sebezhető proci, 7 nm még nincs.

[ Szerkesztve ]


Dr. Akula
(nagyúr)

Engem az új IGP teljesítménye érdekelne, még csak annyit tudunk róla hogy állítólag jobb mint a már vagy 3 generáció óta nyakunkba sózott HD620 (a 630 csak minimálisan tuningolt órajeles 620). Fel tudja-e venni már a versenyt egy MX130-al, vagy Ryzen IGP-vel? És nemcsak 1-2 tömörítő programban, mint eddig. Ehhez persze nem elég a szokások +5-10%-os kötelező tuning, +100%-ról kell indulni, és arra ráígérni.

7290-et én is nézegettem, de közben kijött az 5491, ami ugyan nem ultra, viszont Coffe Lake, a többi meg megállt Kaby-R-nél, így letettem róla. Viszont már a 14"-et is nagynak érzem, vissza akarok térni a 12"-hez. Azonban az ultrabookok olyan vékony, sebezhető, nem túl tartós kinézetűek, ami nem túl bizalomgerjesztő. Meg hogy az ethernet csatit is ki kell hajtogatni, az tuti törni fog. Igaz az 5491 se győzött meg maradéktalanul minőségileg, a rollcage hiánya, az egybeöntött hátlap (emlékszik még valaki a régen alap szerelőnyílásokra?), a beleheggesztett aksi. Vagy a SATA-nak kihagyott légüres térbe hajlós műanyagkeretben belebaszott (más szóval nem tudnám kifejezni mennyire igénytelen megoldás) M.2 foglalat, amivel a SATA-hoz képest nyert terület totál kihasználatlanul csak növeli a térfogatot (annyira nem nagy az aksija hogy ne lehetett volna ennyivel nagyobbat belerakni). Szóval a Dell is halad lefele a Lenovo által megkezdett lejtőn.

[ Szerkesztve ]


-KP-
(őstag)

A Moesh Lake-re vajon hányadiknak fog benevezni ? :D


hombre[EU]
(aktív tag)

Meg fog benne fulladni az az i7-es. Egyébként sem a jó hūtésérōl híres a Dell


[CS]Blade2
(őstag)

Elvileg gyorsabb, mint a Ryzen 7 3700U IGP-je. [link] (25W vs. 25W)
8565U-hoz képest: [link] (15W vs. 15W)

[ Szerkesztve ]


hombre[EU]
(aktív tag)

Elvileg, a gyakorlatban nem azonos feltételek mellett [link]

[ Szerkesztve ]


sb
(veterán)

Nekem 5470-em van 6440HQ-val. Egész jól bírja, alulfeszelve még inkább. :)
Az 5590 olyan szarul van belőve U-s procival emellett, hogy az fáj.
A többi ugyanaz, M.2 így néz ki amióta létezik (sokáig vártak a megjelenésével is). Ezt kemény mérnöki munka lehetett kitalálni, de jól is sikerült.
Egyben elb*ssza a hatalmas 2.5" helyet egy berakott M.2 meghajtó 1-2mm miatt és még ráadásul lóg is a levegőben, így lehet hozzá árulni a távtartót horror áron.

IGP:
24 vs 32-48-64 EU. Persze a skálázás nem lineáris, de itt ugye elvileg fejlesztették az eddigi bottleneck-eket. Szóval jelentős előrelépés várható.

Ezt találtam, de első ránézésre így azért elég hihetetlennek tűnik:

szerk.: Megelőztek. Nyilván ez erősen játékfüggő is, mert van ahol 2-3x is erősebb a Vega... meg van, régi cuccokban, ahol jóval kisebb a különbség.

[ Szerkesztve ]


JColee
(őstag)

3700u támogat 2400mhz-nél gyorsabb memóriát?


tibaimp
(őstag)

Ez az Athena 1.0 az Intel saját márkája, AMD szerintem nem építhet rá. Max hoz ki saját, valami hasonlót.


Armagedown
(senior tag)
Blog

Miért csak low beállításokkal tesztelték a játékokat?
Szép procilimitbe futottak így. :N


[CS]Blade2
(őstag)

Ha a 2400MHz-es memóriára gondolsz, az csak Abu. Elvileg minden 3700U mellé max 2400-es ramok járnak. Az Intelnek van igaza, és Abu téved. A gépet kell a géppel összehasonlítani. Biztos gyorsulna a konkurens gép, ha bele lenne barkácsolva a 3733Mhz-es ram, de azt valszeg nem lehet, meg az a jövő zenéje, egy másik gép.

Integrated Memory Controller Max Type : DDR4-2400
Ezzel nem nagyon tud mit kezdeni az Intel az méréseknél. Max annyit, hogy a méréshez 2400-ast használ az Ice Lake-hez, holott a boltba kerülő gépekben 3200-as meg 3733MHz-es ramok lesznek.

[ Szerkesztve ]

üzenetek