Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Vikthor
(PH! nagyúr)
Blog

Nem semmi ez a snapdragon történet, még a sima 800-as vagy a 600-as jóval többet nyújt mint anno tinikoromban a 486DX-es gépem...


Chrys_
(PH! addikt)

Van 800-s telefonom, egy Samsung Galaxy Note 3. Most érett meg a csere, 835-s S8+-ra. Itt már látszik a teljestménybeli különbség. Innen 845-re váltani szerintem felesleges, amivel többet tud az új chip, az nem éri meg az árkülönbséget, valamint az is kérdéses, hogy mikor lesznek ezek a képességek kihasználva. LEhet addigra már lesz S855 is...


vicze1
(PH! nagyúr)

Hm az ""elemzők"", hogy megmondták, hogy TSMC-nél fog készülni, hm...

(#2) Chrys_: Hacsak nem US modelled van biztos hogy nem S835 van a S8+-ban. ;)

[ Szerkesztve ]


hunluigi
(senior tag)

Impresszív... A vicc, hogy a telefonom már most is erősebb vas, mint a ~6 éves laposom. Ha a DeX szerű megoldásokra még ráfekszenek egy kicsit, nem is lesz tovább szükségem x86-ra...


Dare2Live
(PH! nagyúr)
Blog

még pl ki kéne alakuljon, hogy nem csak mobilra, mobil méretre optimalizálják appokat...


Chrys_
(PH! addikt)

Igaz, Exynos, de majdnem ugyanaz :)


SaGaIn
(senior tag)

Kiváncsi leszek 2020-ra milyen Változások lesznek. Érdemes lesz-e lecserélni a 820-as snapit.


moleculez
(PH! addikt)
Blog

Itt már kicsit tovább kell látni a mobiltelóknál, ugyanis Snapi835 alapon be lett jelentve a Windows 10 ARM adoptálása. A HP, a Lenovo, és az Asus be is jelntette az első fecskéket. Szóval mostantól igazán izgalmas a sztori, ugyanis (elviekben) akármelyik teló alkalmas Win futtatására, az új Snapi processzorok pedig nem feltétlen telókba készülnek.

[ Szerkesztve ]


vicze1
(PH! nagyúr)

"akármelyik teló alkalmas Win futtatására"
Igen, főleg hogy egyik se alkalmas. Egy rendszer nem csak egy SoC-ből áll... Secureboot, TPM, UEFI, stb., a Windows 10 egy kicsit több feltétellel rendelkezik.
Ahogy driver support is jelenleg 1db SoC-hoz van.

Megint csak a szezon a fazonnal.

[ Szerkesztve ]


Peet91
(fanatikus tag)
Blog

Szerintem itt inkább arra gondol a kolléga, hogy komoly törekvések vannak az ARM emulated x86-ra, csak hát az Intel veri a tamtamot, mert félti a piacát. Nyilván jelenlegi állapotában, hiába bivaly egy 8xx snapi, még nem fognak tudni megfelelő teljesítményt hozni emulálva. De ki tudja mi lesz az évtized végére? Én abszolút életképesnek tartom azt az elképzelést, hogy azok a user-ek, akik nem kényszerülnek x86-ra, azok ilyen platformon intézzék az asztali gépes tevékenységeket is.


vicze1
(PH! nagyúr)

1 dologra reagáltam, azaz hogy minden telefonra telepíthető, ami egyszerűen nem igaz és pusztán technikailag nem lehetséges.
Továbbra se feledjük, hogy MS feladta a telefonos OS készítését, így a telefonra várni hiú ábránd.

Az meg hogy mi lesz az majd kiderül fél év múlva. MS 3x fut neki az ARM-nek, eddig semmi bizakodás nincs a "sikerre". Nem tudjuk, hogy pontosan mi az emuláció korlátja és milyen hibái vannak, ezt majd a hosszabb használat mutatja meg.


Fred23
(PH! kedvence)

A memóriavezérló azért egy kicsit csalódás; persze, kell az alacsony fogyasztás, de azért az 1866MHz nem túl fényes.


vicze1
(PH! nagyúr)

A konkurens i7 Y LPDDR3-1866 tud kezelni és többnyire 1600-osak az eszközök, S835 LPDDR4X-et kezel max. 1866, szóval ebből a szempontból azonosak, sőt a 4X miatt a S835 fogyasztási előnyben van.


Fred23
(PH! kedvence)

0,6V már nagyon szép, viszont ettől függetlenül a csapból már a 4333MHz meg a 4400MHz folyik normál -igaz, tuningos- DDR4-eknél, és az alacsony fogyasztású mobil vonal emiatt borzalmasan elmaradottnak tűnik. Legalább a 2400MHz képbe jött volna, de nem.

[ Szerkesztve ]


vicze1
(PH! nagyúr)

Ennek semmi köze a tuninghoz vagy asztali gépekhez, ez egy laptop, amikben most(i7 7/8gen) is 1866 van jobb esetben max. 2133.
Semmilyen szükség nincs az általad említett sebességekre egy ultra mobil eszközben.


Fred23
(PH! kedvence)

Van pszichológiai szükséglete is az embereknek. Látom a nagyobb számot, boldogabb vagyok. Ilyen egyszerű; és ez még rám is hat, párszor már választottam ilyesmik miatt ár-érték arányban nem túl okosan.


vicze1
(PH! nagyúr)

Még egyszer ezek az eszközök arra vannak hogy a lehető legnagyobb üzemidőt érjék el, azaz soha ne kelljen kikapcsolni, mint pl. egy tablet Nem sleep-be megy, hanem mindig be van kapcsolva, de olyan kicsi az alap fogyasztása, hogy akár napokig elmegy üresjáratban.
Itt a nagyobb szám az hogy 25órát megy 1 töltéssel, nem pedig az hogy hánycsillió pontot dob PCMark-ban.


Fred23
(PH! kedvence)

Jó energiagazdálkodás, órajel-visszavétel, oszt cső! Az e-penis-növesztésre kellő figyelmet nem fordítani szerintem hiba. Dobálja a csillió pontszámokat, meg termelje is az áramot; ez a minimum. :D


moleculez
(PH! addikt)
Blog

Természetesen nem arra gondoltam, hogy visszamenőleg random 835-s telóra felpattintom SD-ről, ezért is írtam zárójelben oda hogy elviekben. De adott egy támogatott SoC, és ami a legfontosabb az OS is fel van készítve. De a lényeg nem is a telókon van, hanem a SoC felhasználási területe hogyan változik.
Más kérdés, hogy kell-e a piacnak ARM Windows, a Store ugyanis nem áll a helyzet magaslatán, a win 10 pro-ra való upgrade árnyékában (ahogy a cikkben említik) pedig nem is tudom értelmezni a Windows 10S-t.


Fall-N
(őstag)

Hát nagyon nem. Huawei, Samsung és a MediaTek a refencia ARM SoC tervekből legózza össze a saját SoC-jét, amíg a Qualcomm egyedi ARM SoC-t tervez CPU és GPU oldalon is. Természetesen erősebbek és sokszor hatékonyabbak is.


vicze1
(PH! nagyúr)

Az egyedi tervezéssel már 2x felhagyott, illetve ez is kizárólag a 800-as sorozatra igaz részben.
800 alatt stock ARM van kivétel a (636 és 660), a 800-asban pedig az S810 stock ARM és most az is egy enyhén módosított stock, ahogy a Samsung M magjai, nem saját.
Ami saját az a GPU és a többi egység az SoC-ben.

(#19) moleculez: De pont hogy telefonokhoz nincs már támogatás 1709-től a Windows 10-ben, szóval az OS nem támogatja. De mint írtam, a telefon HW-k egyike se.
MS szakított a telefonokkal valószínűleg örökre. (soha se mond hogy soha...)

[ Szerkesztve ]


Fall-N
(őstag)

Na ezt nem tudtam. Azt hittem teljesen saját fejlesztés például a Krait mag.


moleculez
(PH! addikt)
Blog

Kicsit elbeszéltünk egymás mellett. Én nem azt mondtam, hogy lesznek Windowsos telefonok, hanem azt hogy egy (egykor) telefonos/tabletes SoC-ra ma Windows van. Ebből pedig bármi kisülhet. Akár az álmom is, egy telefon, ami dokkolva asztali OS-t futtat, legyen az akármi.


Z10N
(PH! addikt)

Az Adreno pedig lassan 1TFLOPS teljesitmenyt tud. Bar a 680-rol meg semmi info. A 630 csak kozepkategoria.


fishi
(tag)

Szerintem az MS rájött, hogy feleslegesen osztja meg az erőforrásait. Lelőtte a Win Phone-t, és arra koncentrál, hogy ARM architektúrán is menjen a "rendes" Windows. Így később simán kijöhet majd akár telefonokra is az "asztali" Windows, és a végén még hátsó pályán esetleg sikerül komolyabban betörni a erre piacra is... De ha mondjuk csak a tableteken sikerül elterjedni már annak is piszkosul fognak örülni.


GeryFlash
(PH! addikt)

Ez komoly? Az kb AMD 7750/7770 közötti szint, amit az Intel a fospuska GT2-es szarjaival még mindig nem tud megugranni. Ha a Qualcomm komolyan 1ftlops-ú IGP-t csinál 5 watton akkor az nem csak az Intelre nézve veszély, de az AMD-re is, bár azt nem tudom hogy a most új ryzen alapú APU-iban hány tflopsú IGP van, de ha a tendencia (ARM vonal ilyen brutális szintű növekedése) marad vagy csak kis mértékben lassú akkor komoly gondban lesznek a nagyok (AMD-Intel) a noti APU-jaikkal.


GeryFlash
(PH! addikt)

Szerk: Megnéztem, az Adreno 540 volt 567Glops, szóval ez a 660 maximum 700 lesz, bár már az 567 is pariban volt az Intel 630-cal, szóval az Intel szarja már lenyomva, de az AMD APU IGP-jei még odébb vannak.


Dare2Live
(PH! nagyúr)
Blog

Elvileg 845ben 630 lesz és az lesz 700-750GF környékén.

680ról semmi hír az is lehet csak 855ben jön 2019ben és ha qualcom hoz megint egy +30%ot akkor az bezony 910-1000GF környékére jön. Megvan egy GT1030 teljesítmény "5W"ból. Desktopon anno 2010-2011 volt amikor csúcskártáyk átlépték 1TFet és amikor meg is kellett azt venni mert Crysis. Ami azóta is az egyik legszebb FPS.


Z10N
(PH! addikt)

ps3 192GFLOPS
xbox360 240GFLOPS
nWiiU 176-352GFLOPS
nSwitch 157-393GFLOPS

Az Adreno500 szeria a fentebbi szamokat mar siman hozza, de mar a csucs Adreno400 is hozta. Ahogy Dare2Live kollega is fejtegeti ebben a szeriaban mar meg lesz az 1TFLOPS (10nm, ~1GHz). Ha csak ALU-t duplaznak mar erobol meg van. Az Adreno700 szeriaval pedig mar az Xbox One (1,3TFLOPS) kovetkezik, bar az meg odebb van (2020+). Ha azt nezzuk a prevGen konzolok szintjenek eleresehez 9-10 ev kellett, a jelenlegi GenRev1 szinthez eleg lesz 7 ev. Viszont, ha az 512 ALU-t 1GHz-n meghajtjak az mar 1,2TFLOPS es 5-6 ev.

Ui: Memoriaban lassan es cpu mag szamban meg mar pariban vannak :)

[ Szerkesztve ]


Centurio9
(lelkes újonc)

Ez probléma lesz a Samsung marketing osztályának, mert olyan gazdag a felszereltsége a lapkának, hogy az Exynoxos S9-ben tuti nem lesz ennyi minden, kíváncsi vagyok hol húzzák meg majd a határt. Na meg persze kénytelenek lesznek megint kismillió magos GPU-t csinálni, hogy hozni tudják az Adreno teljesítményét :D


Dare2Live
(PH! nagyúr)
Blog

"Ez probléma lesz a Samsung marketing osztályának..."

:C :)) :C

üzenetek