üzenetek

hozzászólások


Duracellm...
(PH! kedvence)
Blog

Szóval az energiahatékonyságot mellőző, egyre szélesedő memóriavezérlővel rendelkező termékek fognak ebből 33%-nál nagyobb hasznot hajtani a következő 2 év alatt.


Petykemano
(őstag)

Mi benne az érdekes?


apatyas
(Korrektor)
Blog

Agymenés következik:
GDDR5-öt nem használnak telefonokban, így vélhetően ezek ára nem kúszik/ott fel az égbe, noha ezt a végfelhasználó nem tudhatja mivel nem vesz önálló IC-t.
Nos, ezen felbuzdulva, vegyünk olyan VGA kártyát, amin van 16GB GDDR memória, és az operációs rendszer lapozóját/rendszermemóriáját ültessük át a VGA-ra. Hardcorabb juzerek gyárthatnak eleve olyan programokat, amik csak a VGA-n futnak, így elkerülendő a bonyodalmakat. Még hardcoreabbak átforraszthatják a csipeket a VGA-ról az alaplapra.
A hozzászólás nyomokban féligazságokra alapul, de kéretik nem komolyan venni. Később beváló ötletekért banánt kérek jogdíj gyanánt, 1 banán per eladott chip!

[ Szerkesztve ]


Killer01
(őstag)

Már csak azt nem tudom mit fogsz kezdeni több ezer hektár banánültetvénnyel... :DDD


Reggie0
(PH! nagyúr)

Linux alatt mar kb 5-10 eve meg tudod tenni, hogy hasznalod a gpu memoriajat. Lehet ra swapot rakni, csak grafikus felulet ne menjen.

https://wiki.archlinux.org/index.php/swap_on_video_ram

[ Szerkesztve ]


mekker
(őstag)
Blog

Miből gondolod ezt? Jobb gyártástechnológia és nagyobb chipek lesznek, ami pont az energiahatékonyságot szolgálja. Szélesebb buszokra sem feltétlen van szükség, sőt budget kártyákon ez azt jelenti, hogy kisebb buszon is tudni fogják ugyanazt a sávszélt nyújtani, azaz olcsóság, kisebb fogyasztás.

üzenetek