üzenetek

hozzászólások


so_ha
(aktív tag)

"Ha már kiteszed az idézőjelet, akkor illene pontosan idézni"
Olvasd el még egyszer, de most már figyelmesebben, mert mindent pontosan idéztem/kivágtam, és nem összeollóztam!!!


so_ha
(aktív tag)

A cikk kivágása a gyengébbek kedvéért:


idegen lény
(őstag)

Ja, hogy te már eleve a kiollózott részt idézted. :Y Jó, akkor nem te ollóztad ki, hanem a GURU, tökmindegy, ugyanaz vonatkozik arra is, amit fentebb írtam. Ez alapján úgy tűnhet, mintha azok is TV-panelek lennének majd, holott ez egyáltalán nem biztos, szerintem monitor-panelek lesznek. 55 col alatt nincs értelme a 4K tévének.

[ Szerkesztve ]


troviko
(senior tag)

"A vállalat továbbra sem enged a nyomásnak, nem emeli be kínálatába az OLED-et, hanem kitart a QLED... mellett" - Hát igen, végül is csak 80%-al csökkentek a prémium szegmensben az eladásaik, erre "tökéletes" válaszlépés az, hogy nem csinálunk semmit. Végül is süllyedő csónakban sem szokás kifelé lapátolni a befolyó vizet, minek az. Hadd süllyedjen el. Bravo Samsung.

Amúgy nem értem, hogy ki vesz még Samsung TV-t. Mondjuk a 100-150K-s belépő szegmensben még oké, ott mindegy, hogy melyik márkát veszi az ember, de akinek csúcs TV kell, egyértelműen OLED, fél milla pluszért, akinek meg az nem begyün, az miért venne ugyan ennyiért QDOT TV-t, mikor ugyan ezt Nano Cell néven megkapja megint csak az LG-nél, a helyén árazva, 2-300 kilóért.

Jó okosteló fronton fordított a helyzet, ott a Samu csinálja piszok jól, és az LG a NO WAY kategória, de akkor is, ez most a Samsung nagyon eltolta. És ha továbbra is tolják ezt a hülyeséget, ahelyett, hogy valami innovációval előállnának, akkor 1-2 éven belül a középkategóriában is el fognak vérezni.


gergejly
(aktív tag)
Blog

az ambient mód jó, bár ezt bárki megcsinálhatja, mielőtt elhelyezed a tévét, fényképezd le,mi van mögötte, állítsd be háttérnek :DD


mimic1979
(aktív tag)

Látom te is azt a tábort erősíted aki az árúházban egy teljes képernyőn futatott agyon szaturált demot nézed. Lehetőségem volt nem rég nekem is döntenem TV vásárlás kapcsán hogy LG oled , vagy Samsung Qled. Az eladó hasonlóképpen egy gyári demoval nyomta nekem, illetve a páromnak a SAmut, de amikor oda adtam a Nasa féle 4K HDR demot, amin ugyebár a Hold árnyalatait prezentálják, nem nagyon akart tovább meggyőzni, jobban szólva átment állígatos módba.

Nem kell ugye részleteznem hogy a hold körüli felhősödést....

Ennyit az Oled lekörözéséről..

[ Szerkesztve ]


flash-
(veterán)
Blog

egyátalán van olyan magyar tvadó amit valamelyik szolgáltatónál 30,000-50.000-es bitrátával 1080p-ben nézhetek?

vagy mindenütt 720p van fos 4000körüli bitrátával?

[ Szerkesztve ]


Dealer95
(őstag)

M4 Sport: 1080i :DDD


flash-
(veterán)
Blog

fantasztikus:) :DD
de legalább lenne normális a kép fényessége-kontrasztja, highlights-ja,stb..

régebbi sport adások komolyan mondom szebbek voltak ha most nem a felbontást nézzük hanem az általam fent írt dolgokat.. plusz sokkal folyékonyabb volt a mozgás...
nade most letöltök egy ilyet..
FIFA.World.Cup.2018.Semi.Final.Croatia.Vs.England.2160p.WEBRip.x265.10bit.HDR.AAC2.0-NOGRP[rartv]

esetleg aki tud ennél jobbat linkelheti:)
tesztelgetem a minőségeket:)

[ Szerkesztve ]


idegen lény
(őstag)

Nekik mindegy, hogy melyiket veszik, így is, úgy is Koreába megy a pénz. Már nem az LG telefonok a legjobbak?


troviko
(senior tag)

"Nekik mindegy, hogy melyiket veszik, így is, úgy is Koreába megy a pénz." - Koreának mindegy, a Samunak nem. Főleg, ha majd esetlegesen csődbe megy a TV-s üzletáguk, és több (tíz) ezer embert lapátra tesznek.
Na majd azoknak magyarázd, hogy "nektek mindegy".
Óriási stratégiai hiba volt az OLED-et mellőzni, főleg annak a cégnek, akit telefon fronton a világ legnagyobb OLED panel beszállítója.
Szerk: neked se lenne mindegy, hogy ha az 500 ezer forintos fizetésedből hirtelen csak egy 100-ezres lenne. Nem vigasztalna, hogy a maradék 400 ezret megkapja egy másik adófizető polgártársad.

[ Szerkesztve ]


Pumma
(veterán)

Szerintem nem erre gondolt, meg amúgy se a mi dolgunk, hogy mi van Koreában. Csődbe biztos, hogy nem megy, hisz a legtöbb tévét gyártja, szóval nem kell annyira tragikusra venni.


idegen lény
(őstag)

De legutóbb nem arról volt szó, hogy ők is valami OLED-QLED keverékben gondolkodnak? :F


bteebi
(addikt)

Tulajdonképp de. QD OLED-en. Elvben jövőre kezdhetik majd a tesztgyártásokat, szóval jó esetben 2020-ban, esetleg 2021-ben már a boltok polcaira is kerülhet belőlük pár darab. Minőségben illene odavernie az LG-nek (papíron mindenképp jobb, mint a WRGB OLED), bár az árától előre félek...


Pro Koryak
(senior tag)

Ha ki is jön a samu saját oleddel, nem lesz árháború, mert más technológia lesz és hivatkozhat arra megint a magasabb árak miatt.
Jó szokás szerint.

Nem mi járunk jól akkor sem.

[ Szerkesztve ]


bteebi
(addikt)

Nem feltétlenül. Az LG egy kicsit csökkentheti az árait (van honnan, tegyük hozzá), hogy akadályozza a Samsung térnyerését, ergo egy kicsit mégiscsak jobban járhatunk. Vagy már rég megállapodtak, hogy nem csökkentenek árat, mert minek :P. Az viszont tényleg nagyon valószínűtlen, hogy a Samu akárcsak az LG-t megközelítő "alacsony" árakkal kezdene, mert 1. Samu 2. új (és elvben jobb) technológia 3. felfuttatás, kihozatal 4. hatalmas marketing költségek.

De azért remélhetőleg nem nagyon sokára majd kiderül. Én nagyon várom már, hogy legyen az LG-nek valós konkurenciája OLED fronton is, lehetőleg jobb technológiával. Ezek most látszólag adottak, de persze várjuk ki a végét.


idegen lény
(őstag)

Itt is van. Ezt is elefant írta. Illetve az ET News.

[ Szerkesztve ]


Pro Koryak
(senior tag)

Az lg folyamatosan csökkenti az árait. Az új széria már most nem sokkal drágább, mint a tavalyi.

Akkor viszont a samu lesz az újabb = jobb technológia, tehát azért is drágább lesz, jóval.
Ha csak azt nézzük, hogy jelenleg a gyengébb képminőségű qled is drágább mint az oled. :O


idegen lény
(őstag)

Hiába gyengébb, attól még többe kerül az előállítása.


Pro Koryak
(senior tag)

...és téged ez meghat, amikor tévét veszel???


Pumma
(veterán)

Azért remélhetőleg az LG se alszik 2021-ig, ezért gondolom, hogy nem a mostani technológiával kell majd a Samsung OLED-et minőségben és árban se hasonlítani.


kicsigee444
(csendes tag)

"Amúgy nem értem, hogy ki vesz még Samsung TV-t. Mondjuk a 100-150K-s belépő szegmensben még oké, ott mindegy, hogy melyik márkát veszi az ember, de akinek csúcs TV kell, egyértelműen OLED"

A magamfajta csóró aki alap modellekben gondolkodik. Sajnos LG számomra teljesen életképtelen mert általában az alsókategóriás szegmensben csak gyenge 5W-os hangszórókat rak be a tvk-be, ráadásul IPS panellel (gyenge kontraszt és szín). Akárhányszor láttam ismerősnél élesben (nem demóval) LG tévét sosem tettszett. Gyenge kontrasztja és fakó színe volt, és ezek nem legolcsóbb kategóriát képviselték. (volt köztük plazma is)

Az mennyire életszagú, hogy besétálok egy milkacsokival a zsebembe valami combos tévét venni és az LG által készített 4k NASA Demot kipróbálom egy Samsung tévén és rájövök, hogy szar a képe. (ahogy ezt egy forumtárs írta) :D


Pumma
(veterán)

Akárhányszor látsz egy tévét, sose biztos, hogy megfelelően be van állítva>ezt azért vedd figyelembe. A legtöbb ember hazaviszi a tévét, és a hangoláson kívül semmihez nem nyúl. A Samsungot is előbb be kell lőni valamennyire, és ennek feltétele, hogy ismerd a menüjét és a beállításait jól eltaláld, a felesleges képjavítókat meg kikapcsold, mert nagyon félre tudnak vinni. Ezek pedig nem 1 perc, hanem sokkal több, ha megengedik egyáltalán az üzletben. Ha üzletben próbálkozol, ott sokszor a tv pozíciója sem ideális, továbbá a rengeteg bekapcsolt tv is zavaró lehet. 5W-os hangszórót legfeljebb a 32" alatti méretbe raknak, a többi mind 2x10W-os, (ami tévézéshez elég, mert filmezésre meg úgyis külső hangeszközök kellenek, pl. HM erősítő és hangfalak) illetve a komolyabb, drágább tévékben lehet 2x20 vagy felette is.

üzenetek