Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Kérem vissza a 3D-t. 70" környékén már lenne értelme, és elég szép adag 3D tartalmam van + ha lenne értelmes megjelenítő, csinálnék is saját anyagot.


idegen lény
(őstag)

Csatlakozom! Mikor megyünk az utcára? :) Nálam már egy méteren is van értelme, pedig nálam passzív LG van.

[ Szerkesztve ]


Mirman
(őstag)

Szerintem a 3d egyetlen esélye az AR szemüvegek elterjedése lenne. Szerintem ezzel a technológiával 10-20 év távlatban minden kijelző ki lesz váltva.


idegen lény
(őstag)

Attól még a 2D->3D konvertálást meghagyhatnák. Nekem elég lenne az is.


sb
(PH! kedvence)

Csatlakozom én is.
Mondjuk konvertálás helyett maradnék a natív tartalomnál. Most, hogy X év után kiizzadták a HDMI 2.0-t is, főleg... PC game is meghajtható lenne végre amihez évekig a rohadt csati hiányzott.

Meg persze visszasírom úgy alapból, 3D nélkül is a velük járó, mára kiveszett, gyors paneleket. :(


idegen lény
(őstag)

Jó lenne már OLED fronton egy kis árháború! Ha a Samsung kijönne egy 3D-s OLED-del reális áron, akkor legközelebb azt vennék, pedig az LG-ket kedvelem.


Purple_46
(kvázi-tag)

Köszönöm a cikket!
Érdekesen hangzik.
Mindig az LG-t szerettem, de kíváncsi leszek.


PSti
(kvázi-tag)

Kár a Full HD kivezetése. A HD readyt még értem, de úgy nyomják a 4K-t mintha minden abban jönne, pedig nem így van.


Mirman
(őstag)

Persze , en is sajnálom hogy meghalt ez a dolog. Pár éve még Crysis 3at játszottam elég közelről 32"os 3D tv-n es lef*stam a bokámat. :D


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Semmi hátránnyal nem jár. Ha civilizáltan oldották meg a panelvezérlést, akkor a fullHD tartalom még szebben is kinézhet 4k kijelzőn.


logitech1
(kvázi-tag)

8k ba itthon majd 10-15év mulva max,ha lesz adás.Itthon még mindig le vagyunk maradva a hdreadynál.


bteebi
(PH! addikt)

Erre várhatsz... Aligha lesz 3D-s, olcsó meg végképp nem. Meg sajnos leghamarabb is 2019-ben lesz, ha lesz egyáltalán.


idegen lény
(őstag)

Reális árat írtam, nem olcsót.


Mirman
(őstag)

Felejtsük már el a tv adást . A 30 alatti korosztály nem néz tvt vagy csak irgalmatlan keveset . Netflix , Youtube és egyéb tartalomszolgáltatók legyenek 8K-ban mire elterjednek a TV-k szerintem.


Balika911
(PH! nagyúr)

A B és C sorozatú LG OLED-ek már most is reális áron vannak.

Cikkhez:
"Meg kell még említeni a Samsung Q9F tévékben idén bemutatkozó [...]"
"Egy Q9F típusú idei csúcstévét..."

A Q9F egy tavalyi modell, a Q9FN az idei.

Amit én leginkább várok a következő években, az a HDMI 2.1, a 4K@120 támogatás, a VRR, de még inkább az eARC. Ezek szerintem lesznek is, aztán gondolom, jön majd a 8K, hogy a Rec. 2020 színtér mekkora részét fedik le a tévék, ilyenek.

(A Samsungtól első körben az is elég lenne nekem, ha elfelejtenék azt a hülye global dimminget, illetve PC módban is engedélyeznék a Movie presetet, hogy normálisabb színeket kapjon az ember. Illetve tavaly még elég lett volna. Mostanra elérték, hogy én is OLED-ben gondolkodjam. Ez se kis teljesítmény, ha úgy vesszük.)

[ Szerkesztve ]


idegen lény
(őstag)

Még nem reális az áruk, mert ennyiért öt éve 3D-s LG-t kaptam. Jó, igaz, hogy az csak 106 cm-es volt, és nem volt O a LED előtt, de az igényeink nőttek, a pénztárcánk meg zsugorodott. Ez van. :)


atike
(PH! nagyúr)

Az Ambient mód tetszik... :) Az AI-ban van lehetőség (főleg ha a filmes-ruhás példa valamennyire igaz tud lenni) - de attól inkább tartok egy picit...


Balika911
(PH! nagyúr)

Hogy mi a reális ár, azt nem a ti pénztárcátok dönti el, hanem úgy az egész közönség pénztárcája, illetve hogy mi van még nagyjából annyiért a piacon.

[ Szerkesztve ]


idegen lény
(őstag)

Ezért írtam az árháború, a konkurencia szükségességéről fentebb.

[ Szerkesztve ]


Balika911
(PH! nagyúr)

Pedig az látszik, hogy beindult az árháború. Az LG árszabása jó agresszív, az látszik, hogy piacot akarnak szerezni. A QLED a mostani fő konkurencia, és árban ezek alá is simán benéznek a B, illetve C sorozatú OLED-ekkel. 3-4 éve úgy általában véve is sokkal drágábbak voltak az adott méretű prémium tévék.

(Egyfajta kivételként plazmából volt akkoriban komoly, de még normálisabb árú készülék talán.)

[ Szerkesztve ]


idegen lény
(őstag)

Jó, de a QLED nem igazi konkurencia, és egyre kevésbé az. Ezt már a Samsung is felismerte.


zsolt501
(PH! nagyúr)

Jó lenne ha ez az árakon is látszana már Samsung szinten, mert még mindig eléggé túlárazottak a QLED TV-k az OLED-hez képest.


vlevi
(PH! nagyúr)

Ezt alá tudom támasztani.
40" méretű, 2010-es évjáratú FullHD TV-t cseréltem le 55" 4K-sra.
Teljesen jól működik a felskálázás. Még az SD TV adásokkal is egész jól megbirkózik.
A 4K erőltetése mellett az szól, hogy mostmár olcsó a 4K panelek előállítása.
egy 50"-s 4K TV kevesebbe kerül, jóval nagyobb tudással, mint az említett 2010-es TV volt annakidején.


logitech1
(kvázi-tag)

Netflix , Youtube hol van 8kba magyar filmek?


sakal83
(PH! addikt)

Meg szerencse hogy a fizetokepes kereslet16%at ha lefeditek jo esetben:)


joey04
(Jómunkásember)

A vállalat továbbra sem enged a nyomásnak, nem emeli be kínálatába az OLED-et, hanem kitart a QLED, azaz a kvantumpontos LED LCD eljárás mellett.

ok köszi, nem kell samsung.


DarkByte
(PH! addikt)
Blog

Pedig egyetértek vele. Én agyhúgykövet kapok a TV műsoroktól, főleg a magyar szennyadóktól. Még ha a bulvár nem is idegesít, a 15 percenként 10 perces reklámblokk (és a folyamatos propaganda) garantáltan kihoz a sodromból.

YouTube-on sokkal több minőségi kontentet kapok, ráadásul abban a témában ami engem érdekel. Csak keresni kell és kiszűrni a gagyit. És nem mellesleg a 4K felbontás már viszonylag átlagosnak mondható a nagyobb YouTuber-ek esetén. 8K HDR tartalmat sem lehetetlen találni.
Ugyanígy Netflix-en / Amazon-on / HBO Go-n több jó sorozat is van, amit lehet nézni, 4K HDR sem ritka ezekből.

Oké, angolul nem árt tudni. Alapvetően nem értem, hogy az emberek miért gondolják azt, hogy nem fontos hogy beszéljenek legalább egy világnyelvet a magyaron túl. Főleg egy szakmai portálon nagyon fura ez. Persze az átlag magyar sokszor fordítva ül a lovon, és azt hiszi mi vagyunk a világ közepe.


Monngoose
(tag)

Mondjuk az sem igaz, hogy a Samsung nem érdeklődik az OLED iránt.
Jelenleg egy 8. generációs kísérleti QD-OLED gyártósor felállításán dolgoznak, a berendezést együtt fejlesztve a Canon Tokki és a Kateeva cégekkel. A gyártósort 2019 második felére tervezik befejezni.
További részletek itt.

[ Szerkesztve ]


Joshi
(PH! félisten)

"...ha elfelejtenék azt a hülye global dimminget"
Nem Global hanem Local Dimming, de az miért hülye? Pont attól lesz egy LCD panel háttérvilágítása homogénebb, de az lenne a legjobb ha minden egyes pixel külön vezérlést kapna mint a plazma vagy oled-nél.


so_ha
(fanatikus tag)

"jelenleg kizárólag a professzionális felhasználókra koncentrálnak a Micro LED megjelenítővel."
Lefordítom ... nem tudják valóban mikro méretre csökkenteni a LED-et, ezért akkora a Wall is. Amíg ez nem sikerül, lassan nem csak a prémium kategóriát bukják az OLED-el szemben, hanem az alatta levő szegmenst is, ha az LG továbbra is ilyen agresszívan árazza a "B", és a "C" modelleket, pláne ha elindul a kisebb OLED panelek gyártása 2019-től.


idegen lény
(őstag)

Azoknak meg mi értelme lenne?


Balika911
(PH! nagyúr)

Amiről én írok, az egy teljesen más dolog. Tavalyi sima és QLED LCD-k még csinálták, olvastam legalábbis panaszt rájuk. Nem tudom, más gyártóknál is van-e ilyen. Ha igen, akkor nekik is gratulálok.

Lényeg, hogy fekete képnél hajlamos teljesen kikapcsolni a háttérvilágítást a tévé, majd ha újra van tartalom, egyszerre vissza. Stáblistánál ezért van hogy villog, mint egy stroboszkóp, de játékok átvezető videóinál is feltűnő, vagy filmeknél, amikor van egy kis szünet a jelenetek közt. (Van olyan beállítás, amelyik mellett nem csinálja, jellemzően ha fel van tolva a háttérvilágítás.)

[ Szerkesztve ]


Hunpriest
(fanatikus tag)

Ez nem a dinamikus kontrasztnak nevezett "csoda" feature? Általában első dolgom kikapcsolni minden TV-n, biztos a Samsungokon is ki lehet.


Balika911
(PH! nagyúr)

Nem, azt én is kikapcsoltam.


hhenry
(senior tag)
Blog

A full hd kivezetése abban az esetben lehet érdekes ha ezzel a 4k tévéik megfizethetők lesznek hasonló áron.
A 8K-nak nincs túl sok értelem mivel nem nagyon van 8-ks tartalom


Pumma
(PH! nagyúr)

Erre számíthatunk a Samsungtól tévéfronton: Nagyobb meglepetések nélkül, vagyis nesze semmi, fogd meg jól! Se OLED, se 3D, se mikroLed, tehát ez egy jó nagy semmi idén. De a Marketing az megy ezerrel :U :O .


->Raizen<-
(PH! nagyúr)
Blog

Elég a marketing. Mert a technológia ott van a boltok polcain már. Lg oled tv mellett ott volt a qledes samsung és a samsung színekben , kontrasztban köröket vert az 500k-s oledre. És még csak be sem ég. ;]


Samott
(senior tag)

Technikai kerdes, van a csaladban ket oregebb tv (5+ ev) azok kozul az LG ha ra van dugva egy vinyo bekapcsolas utan rogton timeshiftel (tehat barmikor visszatekerheto) a samsung viszont csak akkor rogzit ha felvetelt indit az ember. A mai samsung tv-k is tudjak mar azt, amit a fent emlitett LG?


Hunpriest
(fanatikus tag)

De az eladótéri összehasonlítás elég fals, mivel ott nagy fényerőn járatják a tvket. Otthon senki nem fogja olyan beállításon használni.


KFORboy
(fanatikus tag)

Ugyan ezt mondták nemrég FHD és 4K váltóval...

Kár újra kix@rni a spanyolviaszt egy világcéggel szemben aki bizonyára okkal teszi sok tíz éve a dolgait és láthatóan sikeresen... :U


Warpig
(fanatikus tag)

Hozzáértőktől kérdezném, hogy ha a Samu tud normálisan telefonprogramokat és úgy egészében működő mobilplatformot összehozni, akkor a tv-iken miért nem megy? Annyival más a két dolog?


Busterftw
(fanatikus tag)

Miért, vannak friss, jó minőségű magyar filmek?

Aki meg képes filmeket borzalmas, rosszul fordított, erőltetett magyar szinkronnal nézni, annak jó lesz az SD TV műsor is.

[ Szerkesztve ]


Balika911
(PH! nagyúr)

Nekem a Liza, a rókatündér és a Kincsem például tetszett. A Viszkist is dicsérik, de azt nem láttam. (Nyilván én sem ezek miatt veszek komolyabb tévét, vagy fizetek elő stream szolgáltatásokra.)

Szinkronnál a hangkeverés is gond. A beszéd egy irodában és akció közben is ugyanolyan, plusz dinamika nélkül, majdhogynem egyenhangerőn szól az egész.

[ Szerkesztve ]


idegen lény
(őstag)

Ugye ezt csak poénnak szántad?


Busterftw
(fanatikus tag)

Meg maga a forditas. Emlekszem anno angolul neztem a House MD-t, majd kesobb szinkronnal adtak tv-ben is.
Egyes jelenetekben konkretan kihagytak mondatokat, oda nem illo szavakat vagtak be ugy, hogy a beszelgetes temajahoz koze nem volt.

Gagyi viccek, gagyi poenok, gyenge szarkazmus, eroltetett forditas. Ez kb minden szinkronos filmnel igy van.

100x elobb megtanulsz angolul, mint nyafogni, hogy "ha majd lesz 4K magyar szinkronos tartalom".

A szinkronnal meg a magyar feliratokat is jobb minoseggel keszitik egyesek a neten.


papelado
(fanatikus tag)

hogy jön ide a magyar film?


idegen lény
(őstag)

Így van, lehet feliratosan is nézni.


logitech1
(kvázi-tag)

Nem magyar filmre gondoltam.Hol van normális 8k szinkronos film youtubon vagy a netfixen?


atike
(PH! nagyúr)

Még nincs. Még.


Ste
(PH! kedvence)
Blog

Jól emlékszem, hogy ez a mikro led megoldás volt már az LG-nél jópár évvel ezelőtt Full Led néven? (Ott is volt egy led háló a panel mögött, talán szintén pixelenként világítva)

üzenetek