Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


idegen lény
(őstag)

Jó, de a QLED nem igazi konkurencia, és egyre kevésbé az. Ezt már a Samsung is felismerte.


zsolt501
(PH! nagyúr)

Jó lenne ha ez az árakon is látszana már Samsung szinten, mert még mindig eléggé túlárazottak a QLED TV-k az OLED-hez képest.


vlevi
(PH! nagyúr)

Ezt alá tudom támasztani.
40" méretű, 2010-es évjáratú FullHD TV-t cseréltem le 55" 4K-sra.
Teljesen jól működik a felskálázás. Még az SD TV adásokkal is egész jól megbirkózik.
A 4K erőltetése mellett az szól, hogy mostmár olcsó a 4K panelek előállítása.
egy 50"-s 4K TV kevesebbe kerül, jóval nagyobb tudással, mint az említett 2010-es TV volt annakidején.


logitech1
(tag)

Netflix , Youtube hol van 8kba magyar filmek?


sakal83
(PH! addikt)

Meg szerencse hogy a fizetokepes kereslet16%at ha lefeditek jo esetben:)


joey04
(Jómunkásember)

A vállalat továbbra sem enged a nyomásnak, nem emeli be kínálatába az OLED-et, hanem kitart a QLED, azaz a kvantumpontos LED LCD eljárás mellett.

ok köszi, nem kell samsung.


DarkByte
(PH! addikt)
Blog

Pedig egyetértek vele. Én agyhúgykövet kapok a TV műsoroktól, főleg a magyar szennyadóktól. Még ha a bulvár nem is idegesít, a 15 percenként 10 perces reklámblokk (és a folyamatos propaganda) garantáltan kihoz a sodromból.

YouTube-on sokkal több minőségi kontentet kapok, ráadásul abban a témában ami engem érdekel. Csak keresni kell és kiszűrni a gagyit. És nem mellesleg a 4K felbontás már viszonylag átlagosnak mondható a nagyobb YouTuber-ek esetén. 8K HDR tartalmat sem lehetetlen találni.
Ugyanígy Netflix-en / Amazon-on / HBO Go-n több jó sorozat is van, amit lehet nézni, 4K HDR sem ritka ezekből.

Oké, angolul nem árt tudni. Alapvetően nem értem, hogy az emberek miért gondolják azt, hogy nem fontos hogy beszéljenek legalább egy világnyelvet a magyaron túl. Főleg egy szakmai portálon nagyon fura ez. Persze az átlag magyar sokszor fordítva ül a lovon, és azt hiszi mi vagyunk a világ közepe.


Monngoose
(fanatikus tag)

Mondjuk az sem igaz, hogy a Samsung nem érdeklődik az OLED iránt.
Jelenleg egy 8. generációs kísérleti QD-OLED gyártósor felállításán dolgoznak, a berendezést együtt fejlesztve a Canon Tokki és a Kateeva cégekkel. A gyártósort 2019 második felére tervezik befejezni.
További részletek itt.

[ Szerkesztve ]


Joshi
(PH! félisten)

"...ha elfelejtenék azt a hülye global dimminget"
Nem Global hanem Local Dimming, de az miért hülye? Pont attól lesz egy LCD panel háttérvilágítása homogénebb, de az lenne a legjobb ha minden egyes pixel külön vezérlést kapna mint a plazma vagy oled-nél.


so_ha
(fanatikus tag)

"jelenleg kizárólag a professzionális felhasználókra koncentrálnak a Micro LED megjelenítővel."
Lefordítom ... nem tudják valóban mikro méretre csökkenteni a LED-et, ezért akkora a Wall is. Amíg ez nem sikerül, lassan nem csak a prémium kategóriát bukják az OLED-el szemben, hanem az alatta levő szegmenst is, ha az LG továbbra is ilyen agresszívan árazza a "B", és a "C" modelleket, pláne ha elindul a kisebb OLED panelek gyártása 2019-től.


idegen lény
(őstag)

Azoknak meg mi értelme lenne?


Balika911
(PH! nagyúr)

Amiről én írok, az egy teljesen más dolog. Tavalyi sima és QLED LCD-k még csinálták, olvastam legalábbis panaszt rájuk. Nem tudom, más gyártóknál is van-e ilyen. Ha igen, akkor nekik is gratulálok.

Lényeg, hogy fekete képnél hajlamos teljesen kikapcsolni a háttérvilágítást a tévé, majd ha újra van tartalom, egyszerre vissza. Stáblistánál ezért van hogy villog, mint egy stroboszkóp, de játékok átvezető videóinál is feltűnő, vagy filmeknél, amikor van egy kis szünet a jelenetek közt. (Van olyan beállítás, amelyik mellett nem csinálja, jellemzően ha fel van tolva a háttérvilágítás.)

[ Szerkesztve ]


Hunpriest
(fanatikus tag)

Ez nem a dinamikus kontrasztnak nevezett "csoda" feature? Általában első dolgom kikapcsolni minden TV-n, biztos a Samsungokon is ki lehet.


Balika911
(PH! nagyúr)

Nem, azt én is kikapcsoltam.


hhenry
(őstag)
Blog

A full hd kivezetése abban az esetben lehet érdekes ha ezzel a 4k tévéik megfizethetők lesznek hasonló áron.
A 8K-nak nincs túl sok értelem mivel nem nagyon van 8-ks tartalom


Pumma
(PH! nagyúr)

Erre számíthatunk a Samsungtól tévéfronton: Nagyobb meglepetések nélkül, vagyis nesze semmi, fogd meg jól! Se OLED, se 3D, se mikroLed, tehát ez egy jó nagy semmi idén. De a Marketing az megy ezerrel :U :O .


->Raizen<-
(PH! nagyúr)
Blog

Elég a marketing. Mert a technológia ott van a boltok polcain már. Lg oled tv mellett ott volt a qledes samsung és a samsung színekben , kontrasztban köröket vert az 500k-s oledre. És még csak be sem ég. ;]


Samott
(senior tag)

Technikai kerdes, van a csaladban ket oregebb tv (5+ ev) azok kozul az LG ha ra van dugva egy vinyo bekapcsolas utan rogton timeshiftel (tehat barmikor visszatekerheto) a samsung viszont csak akkor rogzit ha felvetelt indit az ember. A mai samsung tv-k is tudjak mar azt, amit a fent emlitett LG?


Hunpriest
(fanatikus tag)

De az eladótéri összehasonlítás elég fals, mivel ott nagy fényerőn járatják a tvket. Otthon senki nem fogja olyan beállításon használni.


KFORboy
(senior tag)

Ugyan ezt mondták nemrég FHD és 4K váltóval...

Kár újra kix@rni a spanyolviaszt egy világcéggel szemben aki bizonyára okkal teszi sok tíz éve a dolgait és láthatóan sikeresen... :U

üzenetek