Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Krugszvele
(fanatikus tag)

Ezek az E-sport-ra összerakott gépek tökéletesek.

Óriási haszonkulcs van rajta, most divatos jelöléssel.

A vevőnek már kevésbé éri meg, kivéve ha nem ért hozzá.


izee
(senior tag)

Nekem is feltűnt.


balintka
(PH! addikt)

Iponnál 93 ezerért van 9600K. Ennek fényében 90-ért nem nagy vétel a 8600K.


Amerigo57
(fanatikus tag)

A Roccat Horde Membranical Gaming Keyboard Black HU jónak tűni,

bár elmarad tudásban a Roccat Ryos MK Pro HU -tól.


lemusz
(PH! addikt)

Minden esportoló gamer, viszont nem minden gamer esportoló. A gamerek többsége eljátszik a gondolattal milyen lenne jól fizetett esportolónak lenni, bejárni a világot és a hobbiját munkává avanzsálni. 99%-nak ez a cél vagy szimpla álom soha nem jön össze. Minden másra ott a MasterCard. :DDD


b.
(PH! nagyúr)
Blog

:DDD :DDD
Ez bearanyozta a napomat :R


vlevi
(PH! nagyúr)

Mert a gémer szó már elcsépelt.

A Modecom-rol tud valaki valamit mondani?
Magyar, barna, ez szimpatikus benne. A világítás, makrozas nem fontos.


M@cika
(őstag)

Ja, hát azok a gépek ár/értékben a vicc kategóriában indulhatnának, csakúgy, mint az Intel processzorok. Még szerencse, hogy a cikk végén felvillant a Ryzen. Na, majd ha jön a Zen2 akkor már tényleg csak a legelvakultabb Intel hívők vesznek olyan procit, meg az a hatalmas tömeg, aki nem ért hozzá.


chopin42
(őstag)

Nem azért, de mik ezek a hányadék gépek?! Árukeresőből most raktam össze boltból 291120-ért a következőt:
Ryten 5 2600, Msi b450 gaming plus, G.SKILL Aegis 2x8g cl16 3000mhz, bitfenix formula 550, Masterbox 5 mesh, Rx 580 nitro+ limited, Adata su900 512gb mlc. Bőven lehetett volna így is faragni, ezt csak összehánytam. Nem a ph-ra haragszok, maradjon meg a lap, de egy bolt hogy képzeli, hogy ilyen szarokat sóz rá az emberre? :W :W :W :W


zzola
(PH! félisten)

Egytől-egyik ótvar VGA van mindegyikben! Szépen elkérik a felárat az 1 órás gépösszeszerelésért!


OkosTibi
(lelkes újonc)

Sajnos megnétem 2 másik boltban is össze rakva az elsőt 1 ikben még drágább is lenne mint ott de inkább raknék bele majdnem anyiért 1060-asat mint 1050ti-t +ryzent mint 8400-et. (ha ép nem lenne a 8400+ lapja elszálva ak intel)


Aprósólyom
(őstag)
Blog

Csak legyen rajta elég számlapénz. :))

A fiatalok érzik, hogy egy közösséghez tartoznak, ahol megélhetik "szociális" életük és sikerélményeik lehetnek. Csak kérdés, hogy milyen jelentőséget adnak ennek a kreált fogalomnak. Úgy gondolom, hogy azért kötünk bele a "gémerségbe" sokszor, mert érezzük, valami nem kerek... Ennek a gémer "kasztnak" szociálpszichológia okai vannak véleményem szerint. Csak sajna nem látom a felületet, ahol a szociálpedagógia/pszichológia vonzatával eleget foglalkoznának. (De pl. hasonló a helyzet a FB-kal is...) PC-s, vagy kifejezetten "gémer" portáloknak igen is kellene foglalkozni a témával: előnyök, hátrányok, veszélyek, tévképzetek.

Pl.: Mikor heti 2-3 alkalmi rendszerességel, 2-3 órás kosárlabda edzésre jártunk középiskolás koromban annyira komolyan vettük, hogy még megyei versenyre is eljutottunk, sőt aranyam is lett belőle. De akkor sem állítottunk magunkról, hogy mi kosárlabdázók vagyunk. Egészen egyszerűen azt mondtuk, hogy kosarazunk. Rengeteg időt szántunk kosárlabdázásra, de ettől nem lettünk kosárlabdázók. Kosárlabdázó, aki hivatásszerűen kosarazik.
Jogosan merül fel a kérdés: Ha valaki sokat játszik, akkor nevezzük gémernek vagy játékosnak? Tévképzet...
Ha egy hardware-t, vagy perifériát gémer jelzővel látnak el, arra azt mondhatom OK lehet, ha vannak kifejezetten olyan jellemzői, amit a játékigényeknek megfelelően terveztek. pl, 1000hz polling rate bill.-ben és egérben. De hát tapasztaljuk, és érezzük hogy a hétköznapokon már túllihegik a szó használatát.


kakuk.tamas
(őstag)
Blog

Itt a vizsgaidőszak, nyomtatókat is ajánlhatnátok igazán a népnek....
Szerintem legalább is.

Egyébként igen érdekes projekt fut Kicktarteren. [link]
Vajon megérné áldozni rá? :F


Aprósólyom
(őstag)
Blog

Nem önmagában szarok. Hanem ár függvényében.
"Nem a ph-ra haragszok, maradjon meg a lap," Maradjon meg a lap? Nem gondolkozol egy kicsit szélsőségesen? :DDD Hogy jutottál el odaáig, hogy "maradjon meg lap", abból kiindulva, hogy egyes termékek túl vannak árazva webshopokban és az megjelenik egy PR/marketing cikkben? :F


atok666
(őstag)

Mitol annyira szarok ezek a gepek?

Atok


kakuk.tamas
(őstag)
Blog

És árukeresőn ugyanabból a boltból válogattál? 🤔


chopin42
(őstag)

Értem, ez esetben ár függvényében szarok.
Igen, kicsit szélsőségesen gondolkodtam, de felhúzott, amit láttam :D


izee
(senior tag)

Mindegyikbe belefért volna eggyel jobb VGA. Különösen az 1050TI-vel szerelt konfigoknál fájdalmas ez, mert egy tapasztalt "gamer" hamar (akár azonnal) le fogja cserélni a videókártyát.
Régebbi e-sportokra amúgy biztosan kiváló. Csak nem mindegy hány évvel korábban űzik a többiek ugyanazt a játékot. Ha a többség azt látja, hogy egy felpumpált alsó-közép kategóriás 1050TI-ről érdemes elrugaszkodni a valódi középkategóriába, akkor ez meg fog történni mindenkivel.


hemaka
(PH! nagyúr)

Az asus c mittomen jelolesu monitor nem rossz.


atok666
(őstag)

Gondolom a cukraszdaban sem azt nezed, hogy mibe kerul par gramm cukor meg vaj es mitol annyi amennyi a sutemeny :) Extrem pelda, de gondolom erted mire gondolok.
Nem igazan erdemes osszehasonlitani egy boltban osszerakott gep arat az arukeresoben osszelegozott alkatreszek osszaraval - szerintem.

Atok


Joci10
(senior tag)

Szerintem...
Gémer=játékos. Csak az angol megfelelő jobban hangzik. A példád-beli kosárlabdázó pedig az e-sportolónak feleltethető meg.
Illetve a szakközepes példádnál Ti is kosárlabdázók voltatok, mert nem hobbi-szerűen játszottatok, hanem versenyszerűen. És szerintem itt van tulajdonképp a kutya elásva, vagyis nem a megélhetési sportoló a sportoló, hanem mindenki, aki versenyszerűen sportol valamit - akár kap érte fizetést, akár nem (mert ilyen is van).


scdlsc
(tag)

Meg aki OS X-et akar futtatni a gépén...


Csapoati
(PH! nagyúr)
Blog

Alapvetően igazad lenne, de a sütemény pont egy nagyon rossz példa, ugyanis annak összetevőivel jelentős munka van, míg egy PC-t összerakni alkatrészekből valóban max kb. egy óra.


Tomassy00
(senior tag)

Hát az az alkatrészektől, annak minőségétől, mennyiségétől is függ na meg hogy milyen minőségben folyik az az összeszerelés ...


freeapro
(senior tag)

A 144Hz 1440p IPS G-Sync monitorok közül az Acert és az Asust ajánlják, ezt az AOC AGON AG271QG -t nem nagyon. Pedig sokkal olcsóbb. Mi ennek az oka? Annyival rosszabb a minősége?

[ Szerkesztve ]


Bandit79
(tag)

Igen főleg hogy az több mint 2x annyiba kerűl... :D


Mamuska
(őstag)

Nem rosszabb a minősége. :N Az Acer a legjobb bevilágítás szempontjából, de utána meg ez. Simán jó vétel ennyiért mivel azok drágábbak.


dsg012
(lelkes újonc)

Ja csak azt felejted el, hogy azt meg is kell tanulni valahogy, hogy miből és hogyan épül fel egy számítógép, az alkatrészek összeválogatásánál mire kell figyelni (különböző foglalatok, csatlakozó típusok, stb). Ez annak az embernek akinek az össz tudása abból áll, hogy bekapcsolja a gépet és használja nem egy óra lesz. S nem biztos, hogy képes vagy meg akarja tanulni (persze szerintem illene).


Csapoati
(PH! nagyúr)
Blog

Én nem azt mondtam, hogy mindenki otthon szerelje össze a gépét, hanem azt, hogy szerintem brutális a felár a készen megvehető gépeknél, miközben ezek nem brand gépek, hanem az X üzletben szereli össze a munkatárs.


csako
(PH! addikt)

Asus C624BQ -> mondhatni egy "átnevezett" PB248Q :D (olyanom van)
De egyébként ja, nem rossz :K


HummeRC
(őstag)

Jók ezek a képek a gépekről, gondolom a promó anyag mellé kaptátok a Foramax-tól.
Csak épp kicsit megtévesztők, mert a kép nem az adott gépről készült.
Pl:

Miközben az oldalukon írják apró betűvel, hogy sima léghűtést adnak hozzá (dupla radiátoros vízhűtés helyett) és az rgb ventik sincsenek az árban. [link]

Ennél a típusnál az ár egyébként nem túl elrugaszkodott, ahogy összeszámolom. Simán megérheti egy kevésbé hozzáértőnek, aki nem barkácsolni akar, hanem megvenni és használni. Mondjuk az oprendszert hiányolom, ha már komplett gép "kezdőknek"...

Viszont, hogy nem azt kapja, amit a képen látott, az szerintem így nem fair.


andy19770128
(tag)

Hát egyhamar nem veszek intelt..... pedig volna ötletem. báááár látaam egy bomba jó vételt. 51 000 ért i5-7640X 4 mag lóbaszó magas órajel ( kicsit a Prescott 2M-re emlékeztet 115 watt 3.8 ghz volt anno tán 2005 ben). A 7640X viszont játékra tökéletes. és ha nem vagy rest orosz oldalakat bújni akkor berhelt biosszal aktiválni lehet a 4 csatis memória vezérlést ez alatt. 60 egy lap hozzá. spéci biossal. 1070 nnel vagy vega 56 32 gb rammal. azt hagy szóljon.

ps: megya kényszer bohóckodás az intel részéről a magok szá
mával. pedig minek.....??? 6 magos i5???? inkább 4/8 aminek még volna értelme.


Akula
(senior tag)

Hát monitort nemigen veszek ebből a kínálatból. :(


zzola
(PH! félisten)

Nekem 540k-ra jött ki a konfig, FM meg 575-ért adja.


pomorski
(őstag)

Az 17870 forintos EVGA 500 BR 500W nem tűnik rossznak.


ripla
(őstag)

A helyzet az, hogy jelen árak mellett az SSD az egyetlen ami megéri az árát. Én 20+ éve PC-t használok, de már évek óta olyan pofátlanul el vannak szállva az árak, hogy inkább egy PS4 PRO-t vennék, mint hogy a gépemre költsek akár egyetlen fillért is.

[ Szerkesztve ]


Derrewyn
(senior tag)

Az OMEN 32 monitor QHD felbontású, Oázis is rosszul írja.


*H*
(fanatikus tag)

A QHD és a WQHD rövidítés ugyanazt a felbontást képviseli. A WQHD megnevezés csak kihangsúlyozza a felbontás széles képernyős formátumát.


BiP
(PH! nagyúr)

Oázis azt írja WQHD. Jó az. (QHD = WQHD = 1440p = 2560x1440)

szerk: látom, amíg elkalandoztam *H* is írta közben.

[ Szerkesztve ]


kola99
(tag)

Hol van itt Akcióóó ? vazz :W


zzola
(PH! félisten)

Hát a címben! :DDD


jedis
(őstag)

Ez olyan, mint a " blekfrájdéj" itt Magyarországon. Nyomják a reklámokat 1000-rel már hetekkel előtte. Egy héttel előtte felnyomják az árakat , pénteken meg visszarakják az egy héttel előttire. Ha meg van akció, az meg általában 5-10%, ami máskor is megvan. Hol van ez az Amerikai 40-50-60-70%-hoz ? :U


hemaka
(PH! nagyúr)

Itthonrol csak kenyeret szabad venni. :DDD


Akula
(senior tag)

Mert itthon nem az igazi a fogyasztóvédelem és a jogi háttér sem.
BF előtt három hónappal le kéne fagyasztani az árakat és azzal számolni, vagy választhatja a kereskedő azt is, hogy az előző egy év átlagárát veszi figyelembe. Amelyik neki a jobb. Utána jöhetnek a százalékok és az akció. Aki megsérti, az ellen eljárás indulna. Ja bocs, nem mondtam. Nem a korlátolt felelősségű cég ellen, hanem a cég vezető ellen polgári eljárás és ne finomkodjunk, letöltendő bünti mondjuk 2 évtől indulna. Megnézném, hányan maradnának "vállalkozók"... ;]

(#43) hemaka: azt se nagyon

[ Szerkesztve ]


Csapoati
(PH! nagyúr)
Blog

Ja, 3 hónappal előtte befagyasztani... :DDD Nyilván, főleg ha eltérő árakon szerzi be a kereskedő is a portékát...

Ajánlom figyelmedbe a PCX-es srác BF előtti videóját. Egész évben alacsony haszonkulccsal dolgoznak, aztán ahogy ő fogalmazott, BF-kor a térdig lehúzott gatyát letolják bokáig, mert lejjebb nem tudják. Ezért nincsenek óriási leárazások, mert már nemigen van miből engedni (értelmes boltokra gondolok, nem azokra, ahol előtte beteg árakkal dolgoznak, pl. Media Markt). Amerika meg totál más, nálunk sokkal kisebb a vásárlóerő, magasabbak az adóterhek stb stb.

[ Szerkesztve ]


Akula
(senior tag)

Ez az ő vesztesége. :C
MOD.
vagy nyeresége, mert ez is benne van, hogy olcsóbb forrást talált.

Igazad lehet, de akkor ne hívjuk BF-nak, mert nem az. Pláne nem igaz a -40%, -60%, mert az is csak játék a számokkal. Aki egész évben nyomott áron adja a cuccot az nyilván egész évben jobban teljesít, nagyobbak a bevételei is. Akkor neki nemis kell a BF. De csak azért kiírni a nemlétező akciót, hogy a szerencsétlent becsalogassák, finoman szólva is tisztességtelen. És most nem rólunk beszélek, aki együtt nőtt fel az árösszehasonlító oldalakkal, hanem aki nem is igazán érti ezt, csak beesik az utcáról, hogy at unokának laptopot vegyen, ha már akciós.

[ Szerkesztve ]


Mamuska
(őstag)

Normális boltokban nincs 5% haszon a pc cuccokon, csak akkor tudnak nagyot engedni ha a gyártó megtámogatja az akciót. Például az Acer, AOC beszáll és akkor tudnak engedni mondjuk 20%-ot is az Acer és AOC cuccokból.


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

"Ez fix 3,6 GHz, a nyolcadik generációs Core i3-ak esetében ugyanis a Turbóról le kell mondanunk." minden i3-nál le kell mondanunk a turbóról, ugyanis sosevót' bennük
ezeöccáz' lesz ( :


--HARDCORE--
(fanatikus tag)

280, 365, 470, 305, 390, 495, 575.. Igazán megfizethető. :D

Lehet, már úgy kellene a híreket is feldobni, hogy akinek a legkisebbet eléri a havi fizetése, az lássa az egész cikket, akinek nem, azt meg skippelje a rendszer, és mintha meg se jelent volna a cikk. ;) Tud már ilyet a Ublock origin? :DDD

De legalább jót nevettem pár ideillő hsz-en. :D Találóak!


mcs
(PH! kedvence)

Amúgyis csak marketing szempontjából hasznos fícsör. :)

üzenetek