Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


fairi
(őstag)

QLED-nek igazán egy előnye van, mint minden LCD nem ég be a kijelző.
Mégha statikus kép is marad a kijelzőn vagy valami nagyon hülye TV csatornát nézel állandóan (CNN live etc,), akkor se lesz beégés. És az OLED TV-t monitornak elég kockázatos használni, LCD TV-t lehet.

Ez egy olyan tulajdonság ami miatt még 100 év múlva is lesz LCD.
elég biztos microLED se lesz teljesen immunis a beégésre, ha szerencsénk van akkor klegalább annyira bírni fogja mint egy CRT.


Partizan182
(senior tag)

Aquaman (középszar film de rendkívül szép)
Pacific Rim (nálam ez a referencia, ha egy dolgot nézel HDR-ben az ez legyen)
MadMax Fury Road
Guardians of the Galaxy 2
John Wick
Altered Carbon (Netflix DV)


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

amit néztem nem vibrált, igaz multiban néztem, ha villogó képe van részemről max ipari hulladék:) ha majd aktuális lesz akkor tesztelgetem őket jobban
ha valami max fényerőn villog ott nagy bajok vannak viszont


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

A sima LCD is be tud égni a mai napig, csak évekig kell statikus tartalmat mutatnia az adott pixelnek...


tabu3x
(fanatikus tag)

Hihetetlen ez a már-már parttalan hitvitához hasonlítható oled vs qled szájkarate ami minden oled/qled cikk után eluralja a fórumot :-)
Hát akkor én is bedobom a saját tapasztalataim alapján alkotott, maximálisan szubjektív (és ezért egyetemleges, mint mindenki más tudományosan megalapozott véleménye itt) :-) álláspontom:

mindaddig marad a QLED (nekem), ameddig az OLED jobban tükröződik a sötét jeleneteknél mint a gardróbszekrényem igazi tükre :-)

Mit ér az OLED feketéje, ha a nappalimat látom benne???


Partizan182
(senior tag)

Q9 (csúcsmodell ugye):

"The Samsung Q9 uses PWM to dim the backlight, and it flickers regardless of backlight setting. Similar to the Q8FN, the backlight flicker changes depending on settings. In 'Movie' mode it flickers at 480 Hz which should not be noticeable to most people and doesn't cause any motion duplication.

When in 'Game' or 'Standard' mode, or when 'Auto Motion Plus' is enabled, the backlight changes to a more noticeable 120 Hz flicker."

Movie módban viselhető, de ha játszani akarsz, Standard módban használni vagy rácsapnál egy kis interpolációt akkor 120hz, az elég zavaró lehet.

Q6-7 még rosszabb, ott 240hz a max.


fairi
(őstag)

Se a pacific Rim se az Aquaman effectjei nem HDR-esek.
Igazából csak 2k videók 4K-re interpolálva.

Ami igazi 4k és HDR , az a 2001: A Space Odyssey.
Egy 8K film scan van 4k-re csökkentve. Mikor a Hold felszínén végigfilmeznek (egy elképesztően részletes makett), na az tényleg ütős.


Partizan182
(senior tag)

Felbontásnak nincs sok köze a HDR-hez.


Cifu
(PH! nagyúr)
Blog

Apró probléma, hogy ez nem a technológiából fakad, hanem a kijelző külső rétegeitől. A csúcs QLED TV-k is mind tükröződő kijelzőt kaptak...

[ Szerkesztve ]


Celtis
(PH! addikt)

Ez egy olyan tulajdonság ami miatt még 100 év múlva is lesz LCD.

:DD
Óvatosan az ilyen jóslatokkal. Jópár hasonló a nevetség tárgyává vált már. 100 év múlva amikor ükunokádat elviszi az apja a technikatörténeti múzeumba, akkor talán fog látni LCD TV-t kiállítva, de nem fogja elhinni, hogy emberek azon néztek valami mozgóképet.


siva
(fanatikus tag)

Én, a JOLED technológiát várnám nagy méretbe. (de nem lesz) Azt kifejezetten monitor méretbe gyártják majd és annak is szánják, sajnos. Ezért szerintem be se éghet. .


joey04
(Jómunkásember)

képminőségben viszont az oled a nyerő, kérdés nélkül. :R


TCr
(PH! kedvence)

Roppant értékes hozzászólás volt, köszönjük, hogy nem tartottad magadban.

[ Szerkesztve ]


fairi
(őstag)

valszeg hamarabb romlik el benne valami más alkatrész mint gond nélkül mutassa évekig ugyanazt a képet. :DD


fairi
(őstag)

Pl a CRT kijelzők közel 100 évig (1907-ben mutatták be és 1934-be kerültek forgalomba) volt velünk.És 2008-ben fejeződött be a Trinitron TV gyártása.

LCD-nek volt egyértelmű előnye a CRT-vel szemben, alias vastagság. Azért még a microlednek sincs oly egyértelmű előnye az LCD-vel szemben. LCD-n még van elég bőr, lsd miniLED háttér.


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

köszi, majd megnézem őket jobban, "elviselhetőt" én nem veszek, olcsón sem, drágán meg főleg:)

fairi azóta volt egy kis technikai robbanás, azt kifelejted a matekból:) sztem sem leszz 100 év múlva lcd forgalomban - de ha így haladunk lehet az se, aki nézné ( : -


ZnVjaw0K
(tag)

:R


Ijk
(PH! nagyúr)

Tőlem haboruzhatnak, majd amelyikbol előbb lesz megfizetheto 100"-os nálam az lesz befuto. 4k, 8k, milliós arazas 65"-ra, ami egermozi nappaliba. 100" már ad némi mozielmenyt 3-4m-rol, sajnos ehhez még mindig projektor kell.


Chaser
(Jómunkásember)
Blog

csak azt a pojektort' világosban nem tudod használni, és fejlődtek az tény, de a jótól messze vannak
egyébként teljesen átlagos igény a 100" ( :


Ijk
(PH! nagyúr)

Nem értem miért lenne kevésbé atlagos igeny mint a végtelen kontraszt 4k, 8k egy egymilliós tv-ben. Amihez 4m-re 2.35:1 filmekhez szinte távcső kell.

üzenetek