Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Thusor
(őstag)

Nem rossz készülék az árához képest. Lesz teszt a FRITZ!Box 6890 LTE készülékről is? Elsősorban az LTE képesség miatt érdekelne, mert otthon és a munkahelyemen is csak LTE mobilinternet van, nem használok kábeles megoldásokat.


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

137e pénzt kiadni arra? :D Normalis LTE routert 15e-től kapsz....


Thusor
(őstag)

Normális LTE routert 15 ezerért? Mire gondolsz pontosan? A legtöbb routeren 100 mbit csatlakozók és max 150 mbit LTE sebesség. Dlink, TP-Link mind ilyenek. Huawei b525 talán az egyetlen értelmes alternatíva.

[ Szerkesztve ]


Fred23
(PH! kedvence)

Ez nekem úgy 30-at érne, de tetszik. Az emeleten mért letöltés viszont siralmas.

[ Szerkesztve ]


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

E5186 15e 300/50 - gigabit - AC
B593u 15e 150/50 - FE - N

Ritka helyzet amikor kell a gigabites LAN de ha megis az LTE halozat sebessege miatt inkabb egy olcsobb (ha nincs 15ért az elso eppen) es utana egy gigabites switch a belso halozatnak. Szüleimnel egy B593u megy otthon, 50/50-et tud 800MHz-en, wifin bongeszni, videozni tokeletes.


Goblin12
(őstag)

Nekem 7490em van, és tökéletes router, esetleg majd szerzek hozzá antennákat, és akkor még messzebbre elér a jele, ami jelen esetben se kis táv.

AVM egy nagyon jó márka és a support mögötte még annál is jobb. Kár, hogy a 7590re nem lehet ház faragás nélkül rendesen beantennázni.

#5) wwenigma: Már nem annyira ritka a gigabites LAN, föleg hogy kapható gigás net.

[ Szerkesztve ]


Thusor
(őstag)

Jó használtan lehet ennyiért, de nem használt piacról beszélünk hanem újonnan. Almát körtével összehasonlítani nem igazán érdemes. Cégként csak új készülékek beszerzésére van lehetőség és nem a vatera, hardverapró és ebay történetekből.


XuChi
(PH! addikt)
Blog

128 GB kapacitású Macronix flash memória.

Nem MB lesz az ?


deter
(senior tag)
Blog

Jó lenne tudni, hogy támogatja-e magyar Telekom hálózatán a bondingot. Rég leszeretném lecserélni a kapott ZTE-t. De eddig nem láttam kiskereskedelmi forgalomban olyan eszközt, amivel megtehetném.

[ Szerkesztve ]


Ixion77
(őstag)

"SuperVectoring 35b-t is ismerő xDSL modemmel" - Ez azt jelenti hogy egy-az-egyben helyettesítené a UPC modememet? Vagy azt semmi nem helyettesíti mert a UPC csak saját modemének szolgáltat?


andrew911
(újonc)

Neked a 7581 kell, nálam megy és támogatja a bondingot. Holland belpiacos, de ebay-en és az amazonon is szokott lenni belőle.


aragorn1000
(lelkes újonc)

Ha igazán jó LTE-routert akarsz akkor a mikrotik a te márkád. Nagyon sok router-el volt már dolgom és messze ezek a legstabilabbak és legjobbak LTE-nél is. Érdemes darabokból összeállítani az eszközt és szerintem árban is elfogadhatóak.
Én így raktam össze otthonra ami tud LTE-t is:

táp
ház
alaplap
sma-aljzat
LTE-modul

Ez volt kb. 47.ezer
Nekem Telenor Mobilnet van, és simán viszi a Mobiltelefonos csomagú netet is.

[ Szerkesztve ]


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

A kevés lan port ma egyértelmű, egyszerűbb venni egy switch-et.

Én házfelújítás után jöttem rá, hogy jó pár helyen lehetett volna fali-aljzatot kiépíteni, így majd egy következő festés alkalmával visíthat a véső.

Az eszközhöz annyi, hogy tudja az elvártakat, de a Fritz cuccok valahogy mindig túl vannak árazva... Igaz állítólag németeknél nagyon kedvelt márka.


alevan
(PH! addikt)
Blog

A FritzOS egy nagyon bonyolult operációs rendszer, tele olyan dolgokkal, melynek köszönhetően stabil internetelérést biztosít az eszköz. Nem lehet elvárni, hogy elférjen egy mihaszna, 128MB tárhellyel rendelkező adattárolón. :DDD

[ Szerkesztve ]


deter
(senior tag)
Blog

Köszönöm! Írtad, hogy te is ezt használod. De duplázott érpárral, vagy eggyel? Ebay-en 140K Amazon van kedvezőbb is 80K-ért, csak nem szállítanak Magyarországra. Az utóbbit még ki is fizetném egy bizonyosan működő modemért.


andrew911
(újonc)

A 7581 dupla érpárral megy, de közösítve egy csatlakozóba, 2x50 Mbit (100) és 2x13,5 Mbit (27). Tud mindent, amit a ZTE (plusz még DECT, FTP, Samba, távoli elérés, média szerver), de ha kell telefon és/vagy TV is, akkor nem ez a te készüléked, itthon sajnos csak a netet tudja szolgáltatni, de nekem pont ennyi kellett. Soha nem fagyott le, ellenben a ZTE néha naponta kétszer is.
Ha nem tetszik, akkor van még Zxyel SGB-3500N(B), ami tudja a bondingot.


Sirus86
(újonc)

Ha Nemetben megnezed (amazon.de ebay.de) ott is talalsz siman ua. Fritzboxokat. Erdemes ranezni ott is.


UnA
(Korrektor)
Blog

"... így külső netkapcsolat esetén csak három LAN portunk marad, ami ma elég kevés egy háztartásban."

Mostanában egyre kevesebb eszközt használnak a népek LAN kábellel, szóval ezt a kijelentést nem igazán értem. Nálunk is ki van húzva több port a szobákban, de talán egy van használatban...


Core2duo6600
(PH! nagyúr)
Blog

Mostanában egyre kevesebb eszközt használnak a népek LAN kábellel

Én meg ezzel vitatkoznék, asztali gép, médialejátszó, NAS egyértelműen kábel attól stabilabb nincs.
Csak azt használom wifi vel aminek nincs eth aljzata.


MaCS_70
(PH! nagyúr)

Szükség is van arra a 128 GB-ra, hiszen, amint a teszt mondja, csak 10 MB marad szabadon belőle! :D

MaCS

üzenetek