Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


quarros
(tag)

A kérdés az volt hogy mivel lehet. Ezekkel biztosan. Ha az a kérdés hogy milyen kulcsrakész megoldások vannak amik biztosan működnek, akkor nem tudok segíteni mert azokat nem ismerem.


quarros
(tag)

Én az általad említett Facebook szűrést megcsináltam mikrotikon és 100%-ban működött. Az egyedüli dolog amit nem tudtam még rendesen megcsinálni, az a szelektív szűrés hogy a hálózaton csak bizonyos IP-tartományok legyenek blokkolva a facebook-ról. (Ezen a linken találhatod azt a módot amit én használtam)


#19482368
(senior tag)

Tehát nem tökéletes, de a facebook csak egy példa volt. Írhattam volna a Microsoft telemetriát, app store, play store stb... Nem a példa volt a lényeg, sokkal inkább az, hogy nem kell magasabb szintre emelni mint ami.
Az internet felől áramló szemét halmaz megszűrése mindig is problémát jelentet, nem hogy lakossági előfizetőknek, de még vállalati szinten is. pedig ott azért komolyabb az infrastruktúra, és jellemzően több rétegben szűrik mint a kimenő, és bejövő forgalmat egyaránt. És sok esetben ott is kompromisszumokat kell kötni. Na már most szerinted ha ott gondot okozz időnként, akkor egy Tp-link, vagy egy Miki mennyire lehet hatékony önmagában? A semmitől több, egy All-In-One eszköztől több a lehetőséget biztosít a MikroTik is, de azért nem kell azt elhinni, hogy minden rendben mert én MikroTik eszközt használok. Nem is olyan régen a shodan tele volt Miki, és Tpl-Link eszközökkel. Sok esetben publikusan mellékelték a jelszavakat is.
Semmi bajom a MikroTik eszközökkel, mert nagyon jó eszközök, de …


Stanlee
(senior tag)
Blog

Egy 2012-es, az AVM paletta mindenkori legaljan tronolo, a gyarto altal mar reg nem tamogatott eszkozt kiprobalsz, es az egy adott feladatra nem alkalmas, tehat az osszes fritz!box egy gane. Gondolom erzed a visszassagot a dologban. Macs-nak total igaza van, a te altalad elkepzelt felafdatra nem jo.

De ugy osszessegeben szerintem egesz jo cuccokat gyart az AVM.


quarros
(tag)

Az hogy a megoldás nem volt tökéletes az az én hibám volt mert nem ástam bele magam kellő mélységben és nem mikrotik programozással foglalkozom csak hobbiként bíbelődöm vele amikor épp nem gond ha pár napig nem érdekesek a megszokott internet beállítások ha esetleg elszúrok valamit. (Tudom tudom ott a safe mode de töredelmesen bevallom hogy mindig elfelejtem használni)

Feltételezéseddel ellentétben mikrotikot nem emelem piedesztálra. A mikrotik a nagy előnye mindig is az volt hogy enterprise szintű szolgáltatásokat kínált konzumer áron. De (mert az az átkozott de mindig ott van) a mikrotiknál mindig a beállítás és support okozta a problémát ezért a legtöbb ember aki nem fektetett bele időt és energiát az nem tudott profitálni belőle ezért sosem volt "kulcsrakész" mint a legtöbb normál router.

"de azért nem kell azt elhinni, hogy minden rendben mert én MikroTik eszközt használok."
"Nem is olyan régen a shodan tele volt Miki, és Tpl-Link eszközökkel."

100 +1%-ig egyetértek! Nem is olyan régen volt egy orbitális rés a mikrotik védelmében ami már egy évvel azt megelőzően javítva volt a RouterOS-ben de aki nem frissített (mint a legtöbben a mellékelt példa szerint) az természetesen áldozatául esett.
A hálózat biztonság mindig is az azt beállító szakértelmétől és felügyeletétől függött jobban, nem az eszköztől.

"akkor egy Tp-link, vagy egy Miki mennyire lehet hatékony önmagában?"

A tp-linket meg nem én mondtam. Csak az OpenWRT-t! Az meg alapjaiban egy linux webgui-val a könnyebbség kedvéért. Ezért biztos hogy ott is megoldható lett volna a szűrés.

De ha a konzumer árakon vagy méreten vagy fogyasztáson kívül néznénk hogy mi tudja a szűrést megoldani akkor mondhattam volna akármelyik JuniperOS-t (bocsánat Junos OS valamiért az előző név ragadt meg a fejemben) vagy pfsense boxot. De ezek mind vagy jóval drágábbak vagy többet fogyasztanak ill nagyobbak méretileg. (Mert szinte bármilyen x86 alapú pc-t használhatsz pfsense vagy opensense, stb.. router os disztribúcióval. de az áramigénye és helyigénye miatt értelemszerűen nem lesz gazdaságos)

[ Szerkesztve ]


KoLa_2
(lelkes újonc)

Lehet ezek jó routerek, hasznos funkciókkal, de ami miatt nagyon hasznos lenne, az nálunk használhatatlan. Nagy szolgáltatóink ugyan a szabványt támogató (xDSL vagy CATV) modemeket, HGW-ket használnak, de sok egyedi HW/SW megoldás miatt nem tud megfelelően működni nálunk a Fritz 'modem' része. Talán a korai ADSL/ADSL+ modemek kiválthatók vele.

[ Szerkesztve ]


DithenS
(senior tag)

Jó márka, de azért itt is drága. De Hamburgban gyártják azt hiszem


AiRLAC
(senior tag)

Berlinben ;)


fabpet73
(újonc)

Hello, próbálom belőni a 7581-esemet, egyelőre nem sok sikerrel.
lehet a kábellel valamilyen trükk? 1a 2a2b 1b a T-s modemé, de a Fritzre nem találtam leírást,( Y-kábel a dobozban)
esetleg a Fritz menüben kell állítgatni? Tudnál ebben kérlek tanácsot adni? Köszi előre is

üzenetek