üzenetek

hozzászólások


vottokar
(aktív tag)

Ha még azt az RGB fényözönt lecserélnék valami monokróm színre. Bár ismerve a led árakat az szinte semmit nem jelentene az árban, és biztosan ezt is lehet pl. sima fehérre állítani.
Amúgy tetszik a letisztultságával. De gondolom nem lesz egy olcsó darab.


BoB
(addikt)
Blog

"biztosan ezt is lehet pl. sima fehérre állítani."

Akarod mondani pirosra.


haxiboy
(addikt)
Blog

Mechanikus billentyűzetek alapértelmezetten nem az olcsóságukról híresek. De hosszú távon árban mindegy hogy egy mechát veszel 30 ezerért és 10 év múlva is ugyanolyan jó, minimális ráfordítás kell a karbantartáshoz, vagy minden évben 3-4 ezerért egy olcsó membránost (jobb membránosok 10k fölött vannak bőven, de az olcsó mechák is itt kezdődnek, és a legrosszabb mecha > bármilyen membrán).

RGB csak egy plusz, nem kötelező használni, a nem RGB vs RGB között pedig manapság már csak pár ezer forintos különbség van, viszont ha váltani szeretnél utóbbi könnyebben eladható, illetve néha hangulatvilágításnak sem rossz.
Én vakon gépelek, mégis használom az RGB világítást mert a sötétben könnyebben pozicionálom a kezem.
Néha az egész billencsen megy a pilács, néha csak 1-2-3 referencia ponton. Néha használok effekteket mert miért ne.

Szerintem nem ördögtől való az RGB, csak az alternatíva hiánya az ami kicsit elkeserítő, így az árak még feljebb húznak.


Ribi
(nagyúr)

Ugye most kell beírni, hogy 15 éve használom ugyan azt a membrános billt? :P ;]


nyunyu
(nagyúr)

Vannak még ilyen mazochisták? :DDD

Hall effektes billzetben egyébként a billzetház/kupak kopása, meg az elektronika forrasztásai lesznek a szűk keresztmetszet, nem a kontaktus mentes "kapcsoló" 50 év élettartama.


haxiboy
(addikt)
Blog

Nem merném összehasonlítani egy ugyanolyan-már ha kapni-új billentyűzettel.
Körülbelül 2 hónap után már érezni az elhasználódást egy átlagos gumidómon. Az egyforma nyomáserősségű gombokról alkotott kép pedig az első kibontásig létezik csupán.
Ráadásul nekem munkaeszköz, így nemigazán kell néznem az árát. :P

(#5) nyunyu : Annyi különbséggel hogy mechánál nekünk ott a lehetőség a kupak, switch bármikori pótlására, noha utóbbi kicsit munkaigényesebb. A membránosoknak ettől nem kell félni, előbb megy tönkre az egész mielőtt szétkopna :U

[ Szerkesztve ]


macman507
(aktív tag)

Na, már csak rendes magyar verzió kéne belőle :))
Meg egy RGB nélküli verzió hiányzik még.


haxiboy
(addikt)
Blog

Minek magyar? Én is ragaszkodtam hozzá, aztán 2 nap alatt rájöttem mennyivel kényelmesebb az ANSI kiosztás, feliratozni meg bárki tudja...


macman507
(aktív tag)

Mert szeretem ha le tudom írni azt, hogy árvíztűrő tükörfúrógép, mindenféle szenvedés nélkül :D

Ilyen kiosztást szeretnék.

[ Szerkesztve ]


vottokar
(aktív tag)

A dell notimon fehér a fény, ezért nekem az a világítás. :)
Amúgy érdekelne ezeknek a halloknak az élettartama. Az világos, hogy maga a hall érzékelő örök, mint a szegénység, de a mechanikus megvezetések és effélék kb. vannak egy jó mechanikus kapcsoló szintjén? Majd ha lesz rá időm és energiám, utánanézek...


haxiboy
(addikt)
Blog

A billentyűk feliratozása != az OS kiosztásával, ráadásul kényelmesebben leírható az általad említett mondat egy ansi-n :D


GoldhandRent
(senior tag)
Blog

Minek RGB nélküli, ha ki tudod kapcsolni ? Ezért nem fognak kétfélét gyártani... Fitying a kül. a LED vs nemLED között (a nemled a drágább haha), aki drágábban adja a LEDeset emiatt, az hazudik. :K

Én már a magyar kiosztáson is ALTGR + J-vel írom az í-t, még tán kényelmesebb is, mint a magyar kiosztás.. Egyedül a < hiányzik néha a megszokott helyéről.. :U

[ Szerkesztve ]


Domonkos
(Ármester)
Blog

>Egyedül a < hiányzik néha a megszokott helyéről..
Marmint az AltGr+m/.-rol? :U
nem.

[ Szerkesztve ]


troviko
(senior tag)

Ideraknak egy szép, vezeték nélküli képet, a végén meg kapunk hozzá egy retek kábelt, mert persze, hogy kábeles szutyok... :(


Tetsuo
(tag)

Nem tudom ki hogy van vele, de én inkább a megunás és a kosz miatt cserélem a billentyűzeteket, mint az elromlás miatt. (Kinek lehet kedve 10 évig zsíros ujjakkal ugyanazt nyüstölni? :F )
A mecha mellett számomra inkább az szól, hogy kényelmesebb, ergonomikusabb.

Egyetértek veled, az RGB egy hasznos dolog, hiszen mindenki olyan színt kever ki, ami neki megfelelő, a baj csak a PWM-es világítás lehet.
Lényeges dolog még a billentyűzetenként eltérő színek állíthatósága, mert így különböző kontrollereket kreálhatunk adott programokhoz. Perzse aki csak karácsonyfát meg hullámeffektet lát bennük... az ki is kapcsolhatja.

Szerintem jó dolog, hogy új belépő, új tech van a piacon: végre nem állóvíz. Szégyen, hogy a nagy öregek nem tesznek semmit. Reszelnek egyet valami taktilis részen egy kapcsolójukban húsz alatt... az ilyen cég meg is érdemelné, hogy eltűnjön örökre. Ahogy az IBM sem tudott továbblépni, pedig lenne hova, ugye.
A mágneses megoldásnak is lehet több verziója, illetve kapacitív változással, vagy akár egy fényforrás és fényérzékelő közötti mozgással is lehetne hasonlót kreálni.
Ami végre berobbanhatna, az a változtatható kiosztások, mondjuk billentyűkként egy-egy OLED kijelzőn.

Az adott billentyűzet egész jó kezdés, de a minimalizmuson később remélem túllépnek és kiegészítik média meg egyéb dedikált gombokkal.

Nem lenne rossz, ha kézzel (is) vezérelhető lenne mondjuk a le-, fel-, balra-, jobbra-lépés és görgetés mondjuk olyan érzékelővel mint amit a Roland szintik használtak annakidején - valamilyen IR beam - továbbfejlesztve, persze.


Tetsuo
(tag)

Én is szeretem a magyar kiosztást, de ez már elavult. Gondolatjel, kiskötőjel és nagykötőjel, magyar idézőjelek stb. mára alap kellene, hogy legyen a magyar kiosztásban, ellenben az áthúzott I jel és sok egyéb baromság abszolút felesleges. Egy darab Windows bill. is bőven elég lenne, ahogy "Scroll Lock" és "Pause/Break" is kuka lehetne már rég.
Hupsz. Mik azok a piros jelek a képen? Nos, egy szép kezdeményezés, kár, hogy nincs elterjedve.


nyunyu
(nagyúr)

Ami végre berobbanhatna, az a változtatható kiosztások, mondjuk billentyűkként egy-egy OLED kijelzőn.

Mi akadályoz abban, hogy vegyél egy billzetnek látszó műtárgyat az oroszoktól?

Ami billzetnek nem jó, de legalább látványos. :DDD


Tetsuo
(tag)

Nos, nekem olyan kellene, ami billentyűzetnek sem utolsó. :))

[ Szerkesztve ]


nyunyu
(nagyúr)

Ha megtervezed és legyártod a maximálisan optimista billzet árának tizedéből, akkor vevő vagyok egyre.


macman507
(aktív tag)

Ez lehet meglepő másoknak, de pl nekem se a mechanikus, se az RGB billentyűzetek nem jönnek be.
Zavar, hogy világít. Oké, ki lehet kapcsolni, de akkor meg nem látni a gombokat rendesen, mert átlátszó az a rész, gondolom mindegyik billentyű így van gyártva.


Domonkos
(Ármester)
Blog

>Ami végre berobbanhatna, az a változtatható kiosztások, mondjuk billentyűkként egy-egy OLED kijelzőn.
Teljesen folosleges. A billentyuzet beviteli periferia, semmi ertelme azt bamulni. Kulonben sem egeszseges napi 500-szor lefele bologatni. Ha annyira kellenek azok a pulsz infok hogy szem elott legyenek, akkor veszek egy masodik monitort. Kenyelmesebb, szebb, ergonomikusabb es persze olcsobb is. :K


haxiboy
(addikt)
Blog

Maga a Qwerty kiosztás elavult Dvorak/Programmer Dvorak amit mostanában próbálgatok a Colemak mellett, de colemakhoz 3rd party program telepítés szükséges, nem mindehol nézik jó szemmel :\


pelikán01
(csendes tag)

Hehe én már kb 1 éve a piacon vagyok egy hall elemes billentyűzettel. [link]


Ribi
(nagyúr)

Nem tudom szoktál-e fürdeni? ;]
Beáztatod a billentyűket kis szappandos vízben, meglötykölöd, kicsit szivaccsal átdörzsized és mintha új lenne.


Purple_46
(junior tag)

Így van.

üzenetek