Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


hcl
(PH! félisten)
Blog

Használtak már valaha, valahol AMT-t arra, amire való? :DDD


Romvr
(őstag)
Blog

Dejó! Már a hardware-ekhez is bekúszik a mikrotranzakció? Veszek egy CPU-t és ha azt akarom hogy kikapcsolják a sebezhetőséget akkor fizessek még pénzt érte.

Intel Core I7 CPU = 780$

Disabled Vulnerability DLC = 550$
Unlocked Clock Rates = 475$
Unlocked Cores = 475$
Windows 10 Compatible Driver Pack = 390$
...stb.


awexco
(fanatikus tag)

A procimagok feloldásának még lenne is értelme szerver fronton .


GAI
(senior tag)
Blog

Régebben volt Upgrade-elhető CPU de nem lett túl elterjedt :DDD

Igaz, csak HT-t kapott, plusz magokat nem.

[ Szerkesztve ]


fpeter84
(fanatikus tag)

kíváncsi vagyok, hogy ez a bizonyos "sebezhetőség" nem pont az a kiskapu e, amire az usánka kormány szervei igényt tartanak hogy bárhová bejárásuk legyen ha úgy kívánják... ha az, akkor a dell vezetőségét hamarosan megkeresi pár sötét öltönyös úriember egy visszautasíthatatlan ajánlattal, és azonnal visszavonják ezt az opciót... :U


daa-raa
(Jómunkásember)

Az intel egy időben gondolkozott olyan konstrukcióban, hogy a proci bizonyos funkcióiért utólag kell fizetni.


Male
(PH! nagyúr)
Blog

Ebben az esetben nyilván van már helyette más lehetőség rá ;)


Romvr
(őstag)
Blog

Milyen állati lesz mikor veszel egy 3000$-os konfigurációt és másik 15000$-t kell HW-DLC-kre költened hogy a 80$-ért megvásárolt játékodat végig tudd vinni rajta másik 200$-ért fHD-ban, mert mind a hardware mind a software csak pénzért feloldható funkciókkal használható ki 100%-ban.

Aztán jön hogy csak bérled havonta a hardware-t meg a software-t is.

Szép új jövő!


daa-raa
(Jómunkásember)

t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Az jó, hogyha most rendelek lapost, ahhoz le lehet adni a jattot, de mi van egy másfél éves Broadwell üzleti notival? Utólag is ki lehet nyírni rajta, vagy vegyen az ember új gépet(:Y)?


sh4d0w
(PH! nagyúr)
Blog

Szerintem ennek itt es most kene megalljt parancsolni, mielott kovetendo pelda lenne. Az Intelre ra kell verni az egesz balhet, fizessenek, mint a katonatiszt, ha mar szandekosan hatsoajtos hardvert kinalnak.


joghurt
(PH! addikt)
Blog

Kíváncsi vagyok, a Dellt hány órán belül fogja szétszedni néhány kinti ügyvéd. Itt ugyanis egy tátongó biztonsági kapu befoltozásáért kérnek védelmi pénzt.

Értem én a mögöttes dumát, de a nemnagyvállalati végfelhasználó szempontjából ez irreleváns rizsa. Mérkőzzék le egymás között az Intellel, de én mint végfelhasználó kapjak backdoor nélküli rendszert. Mindegy, hogy az Intel, vagy a Dell weblapjáról tölthetem le hozzá az (ingyenes) foltot.


Plasticbomb
(PH! addikt)

Ebből az AMD milyen mocsok reklámot tudna csinálni... :D


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

+1! Persze a gond ott van, hogy azok a hátsó ajtók aligha kerültek oda véletlenül, elég magas helyről rendelték meg őket ahhoz, hogy ne legyen igazságügyileg b@sztatható az intel :(((. Naagyon érdekes, hogy még az adatvédelmi ügyekben elég aktív EU is mély csendben van.

#12: valszleg a "javítást" (LoL, feltételezem ez annyi, hogy a hátsó ajtót átszerkesztik hátsó ablakká...) ingyen adják, a kiiktatás kerül pénzbe.


blackrulz
(PH! nagyúr)
Blog

Eleve ezt a szolgáltatást én fordítva képzeltem volna el... Nagyvállalati user vagy? Akkor ahogy az ILO is, úgy ez is biza fizetős. Kipróbálhatod esetleg, aztán ha bejött, akkor fizess, kapsz egy licensz file-t aztán manageld a cuccod ahogy szeretnéd. Ha meg nem kell hát nem kell, kikapcsolva ül.

Ez a megoldás így nem is tekinthető szerintem megoldásnak. Már számomra az is botrány, hogy ezt egyáltalán egy meetingen a gyárban valaki úgy gondolta hogy jó ötlet, az, hogy ezt így sikerült meg is valósítani, és kifele kommunikálni az Darvin díjas.

Ezek is megirigyelték a Battlefront 2-őt vagy nem tudom, de nemsokára jöhetnek a laposok első indításkor felkínált mikrotranzakciós listával...

- Processzorba épített backdoor kikapcsolása 20 usd / év
- Aksiba épített keylogger deaktviálása 15 usd / év
- Merevlemez maximális írás/olvasás kvóta megemelése 20GB/nap-ról 1 usd/ gb / hónap
- Memória méretének növelése 10 usd/ giga / hónap, maximális érték 4 GB.
- Wifin forgalmazható adatkvóta megemelése 1 usd / 10 GB / hónap
- Az óránként megjelenő reklámok blokkolása 2 usd / hónap
- Akkumulátoros üzemidő bővétés: az ingyenes 90%-os szint elérése után 0.5 usd / megkezdett fél óra, egyszerre maximálisan az 5%-os töltöttség eléréséig.
-Akkumulátor töltési idő booster pack: 4 usd / év fast charge 1, 8 usd / év fast charge 2.
- Billentyűzet leütési limit bővítés 5 usd/ 1000 karakter / hónap
- Kurzormozgatás bővítése 0.1 usd / 10 méter / hónap (Külső egérrel a az usb kapu használati díja 10 usd / hónap/ kapu/ eszköz)
- Kattintás bővítés a tapipadon 10 usd/ 1000 kattintás / hónap. (500 jobb és 500 bal, nem összevonható)

Ki lehetne ezeket tolni boxokban is, kapsz indulásnak 50 ládát, ingyen 5 giga wifi használat, meg 1000 mAh akkuidő, proci boost 10 percig, 50 mega memóra egy napra...

Szúrnám.

[ Szerkesztve ]


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Ne adj nekik ötleteket, már rajta van egy dell-gárda a PH-fórumon guglitranszléttel ;]


blackrulz
(PH! nagyúr)
Blog

De ezzel mi a baj? A felhasználónak legyen valódi sikerélmény minden bekapcsolás, ha sok ezer óra alatt végre megkapja a lehetőséget hogy egy hálózati helyet felcsatolhasson, vagy beállíthasson fix ip-t. Persze full fb integrációval, hogy a haveroknak is lehessen mutatni hol jársz az unlockolásban... ;]


Meridian
(fanatikus tag)

Árulja már el nekem valaki, mi ez a szar? Ha veszek magamnak egy laptopot azzal kezdem, hogy ledarálom róla minden szart, még a rejtett partíciót is, és teljesen nulláról újratelepítem, a szükségtelen szír-szar felesleges sallangok nélkül...


Meridian
(fanatikus tag)

Egyébként borzalmas az hogy a win10 mi mennyi dolgot futtat a háttérben, amik nem mellesleg különböző hostokkal kommunikál a neten, folyamatosan... most már 25-30 tűzfalszabályt kell lenyugtáznom az EEST Smartsecurityben (interaktív üzemmódban a tűzfal, nem automatában), hogy végre kuss legyen, és ne akarjon semmi feleslegesen kimenni a netre, vagy onnan bejönni... persze ez azzal is együtt jár hogy a frissítések sem jönnek meg... ezért időnként ezt a procedúrát újra és újra el kell játszanom, mikor az összes szabályt törlöm, és frissítek... hihetetlen. Ezért külön büntetni kellene az MS-t, mert az sajnos nem játszik, hogy akkor válasszak más oprendszert, egy csomó dolog windows-on fut csak.


Meridian
(fanatikus tag)

A másik dolog, hogy 63 példányban fut a svchost.exe ... ennek alapján szúrd ki azt, hogy valami oda nem illő dolog van a rendszereden... a Microsoftnál nagyon idióta irányt vett a windows fejlesztése.

[ Szerkesztve ]


daa-raa
(Jómunkásember)

Ez teljesen független mindenféle OS-től, mert annál alacsonyabb szinten fut. Pont ezért nem lehet védekezni egy ennek a sebezhetőségeit kihasználó kártevő ellen.

Szóval a MS hatespeech most kissé félrement.

Arról nem is beszélve, hogy a hsz-od meg tudod szerkeszteni, nem kell minden mondatnak újat írni.

[ Szerkesztve ]


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Ez mélyen az OS alatt, attól független futó minirendszer, ha jól értem, a procin kívül semmilyen egyéb hardver (winyó, RAM) nem kell hozzá és amihez ezekszerint a csunyabácsiknak hozzáférése van. A tökéletes hátsó ajtó...

[ Szerkesztve ]


Meridian
(fanatikus tag)

Tehát az UEFI része, vagy hogy?


Meridian
(fanatikus tag)

Egyébként nem utálom a Microsoftot, csak a mostani irány megint valami nagyon ne jó irány... az tök jó, hogy nem kell 3 évente lecserélni és megvenni újra az oprendszert, mert egy févénte jön hozzá upgrade... de ugyanakkor a 25 féle netes kommunikáció az túlzás... lenne egy vagy két irány, és az ottani szerver kezeljen le minden szart amire szükség van, ne 25 féle különböző bizbasz legyen, mert nagyon idegesítő. Engem jobban idegesít, mint anno a win8 elcseszett metro felülete.


Meridian
(fanatikus tag)

Na, most utánanéztem, első körben wikipédia... Ott ezt találtam:
"The ME has its own MAC and IP address for the out-of-band interface, with direct access to the Ethernet controller"

Érdekes, de nekem is inteles CPU-s HP notebookom van, és van is hozzá driver... de nem tettem fel, tök feleslegesnek ítéltem meg.
Viszont a routeremen ezt a plusz MAC és IP címet nem érzékeltem... lehet hogy ez nem minden CPU vagy alaplapi chipset része?

Egyébként ez MEKKORA SECURITY RISK már? Ezért tényleg perelni kellene mind az Intelt, mind a gyártót/forgalmazót, aki ilyet forgalomba mert hozni!

[ Szerkesztve ]


hemaka
(PH! nagyúr)

Ez de szar, a mikrotranzakcio ide is eljutott.


blackrulz
(PH! nagyúr)
Blog

"Érdekes, de nekem is inteles CPU-s HP notebookom van, és van is hozzá driver... de nem tettem fel, tök feleslegesnek ítéltem meg."

Ezt a driver meg nem léte rohadtul nem érdekli ám. Onnantól fut hogy bekapcsolod a géped, és egészen addig amíg valamilyen formában van áram. Ha kihúzod a falból a lapost ÉS kiveszed az aksit, akkor áll le. Minden más esetben a géped állapota irreleváns.

"Viszont a routeremen ezt a plusz MAC és IP címet nem érzékeltem... lehet hogy ez nem minden CPU vagy alaplapi chipset része?"

Őőőő ez nem így megy... Képzeld el azt, hogy a laptopodban vagy egy chipnyi külön pc. Saját os fut rajta, rálát a memóriára a proci tudta nélkül, és mivel alacsony szinten fér hozzá a lan portodhoz, így kb minden szoftveres hókuszpókuszt megkerül mint a wines tűzfalad meg társai. Egy kb parazita. A routered csak azt látja, hogy a laptopod beszélget kifele. Hogy a chrome teszi ezt, vagy az ME... Azt nem fogod az eszközök között látni. Jó is lenne, mert 3 klikkből kitiltaná bárki a csába, aztán megrohadhat magában. Teljesen ki se kapcsolható, mert a bootba is beleugat. Van a wikin tuti lista hogy miben van, de 2008 óta azért igen hosszú a lista...


hcl
(PH! félisten)
Blog

Az ő procijaikban is akadnak furcsa dolgok :) Csak azok valószínű kevesebbet kémkednek, és nem ennyire ismertek...

@t72killer + Meridian : Konkrétan egy Minix.
S azért nem ilyen egyszerű kinyírni, mert a billentyűzetvezérlő, USB vezérlő, stb., ez mind a mikrokódból fut... Konkrétan a BIOS-on is túl van.

Viszont csak Core i - től van a prociban, előtte a chipsetben volt az ME, és nem mindben.

[ Szerkesztve ]


főnix1999
(tag)
Blog

Pay to win gyártók. ;]


t72killer
(Jómunkásember)
Blog

Szuper, tehát keressek egy core 2-es őskövületet, aminek a chipsetjéből még ki kell irtani ezt a vackot...


hcl
(PH! félisten)
Blog

Dehogy is. Amint a cuccod gyártója ad ki BIOS-t az új mikrokóddal, tedd fel.

Ráadásul azért az AMT-hez való hozzáféréshez a támadónak be kell jutnia a hálódra, vagy valamilyen kártevőt a gépedre juttatni.

Amúgy erről van szó : https://en.m.wikipedia.org/wiki/Intel_Active_Management_Technology

@Awexco#3 : Van is ilyen. Power, Zseries cuccokon annyi procit használsz, amire licenced van...

[ Szerkesztve ]


Plasticbomb
(PH! addikt)

Vajon Maceken ez hogy van?


hcl
(PH! félisten)
Blog

Annyit láttam, hogy azokba az Apple nem rendelt ME-t... Szóval elvileg egyáltalán nincs benne.
Azt nem értem igazából, hogy az ME / AMT egy olyan platform, amin keresztül távolról lehet rendszergazdai feladatokat ellátni - csak még sehol sem láttam használatban... Mit keres ez sima desktop procikban? Az üzleti gépek egy kis részében lenne értelme...


daa-raa
(Jómunkásember)

Az intel nem hiszem, hogy külön chipet gyártott az Apple számára. Szóval ott van azokban is az ME, maximum nincs benne az UEFI-ben. Persze kérdés, hogy ez számít-e valamit, ha az UEFI alatti logikai szinten fut.


sh4d0w
(PH! nagyúr)
Blog

PSP


Shreky
(kvázi-tag)

Lehet hogy már készül a The Fixer 4? :DD


Plasticbomb
(PH! addikt)

Applenél még csak EFI van, de az MEnek köze nincs ahhoz, alatta lévő szinten fut. Ezért érdekes a kérdés.

Abu, nem akarsz rákérdezni az Applenél?


hcl
(PH! félisten)
Blog

Pont elég, ha herélt mikrokódot tesznek bele...


Plasticbomb
(PH! addikt)

HM:

[link]

[link]

It's not thought Apple x86 machines are affected as they do not ship with Intel's ME, as far as we can tell.

No de ha az ME a cpuban van, akkor hogy ne lenne érintett?


Silenc3Hun
(senior tag)
Blog

És persze kiadják a Season pass-t cirka 500$-ért, persze csak egy évre.


hcl
(PH! félisten)
Blog

Úgy, hogy a mikrokód más az Apple-nek szállított cuccban. A hiba javítása is proci mikrokóddal történik (ezért a BIOS-t frissíted). Az Apple gépekben nincs AMT.

[ Szerkesztve ]


jbush
(tag)

Üdv!

Mikor még régen Dell garszervizes voltam, Optiplex/Latitude/Precision gépeknél lapcsere esetén ki kellett választani, hogy AMT/ME milyen állapotú legyen. Ugyanis az aktivált AMT/ME-t tartalmazó gépeket drágábban adták /opcionálisan választható volt a gép megrendelésekor, hogy kell-e vagy sem/.
A frissített infók is ezt a verziót támasztják alá.


joghurt
(PH! addikt)
Blog

Magyarra fordítva akkor simán, probléma nélkül ki lehetne kapcsolni kb. az összes Dell gépen - és ingyen.

Persze csak ha nem lenne ilyen fillérszexuáló a Dell, vagy nem lenne ott a golyóin valamelyik hárombetűs, hogy minél jobban igyekezzen elszabotálni az ME-letiltást.


Meridian
(fanatikus tag)

Na, közben lefuttattam az Intel toolját, azt állítja, nem érintett a gépem a sérülékenységben. Lehet, hogy a júliusi BIOS és firmware frissítés miatt, de úgy egyébként ez eléggé nyugtalanító - mert nem bízok meg az Intelben.


Baskiria
(őstag)
Blog

Ezt az MEt amugy valaki valamire mar hasznalta? Sosem ertettem miert van erre szukseg.


sh4d0w
(PH! nagyúr)
Blog

Elmeletileg remote management celokat reklamozott vele az Intel. Namarmost, vmikor a 2000-es evek elejen ugyanezt tudta a BackOrifice is, ami szinten ilyen celokkal keszult eredetileg, megis virusnak ismertek fel az AV-k...


fpeter84
(fanatikus tag)

hol itt a gond? amikor a hekker zombiként távirányítja a gépedet, akkor az nem remote management? tehát tökéletesen megfelel annak amire az intel megalkotta :C


moleculez
(PH! addikt)
Blog

Úgy bizony...


icp1970
(fanatikus tag)

Nem semmi hír.

üzenetek