üzenetek

hozzászólások


Csapoati
(nagyúr)
Blog

A "COD4" az gondolom a Black Ops 4-et szeretné jelölni, ugye?


PR0JECTNR56
(addikt)
Blog

"+ Ajándék CoD: Black Ops 4 játék" - Oázisos link alapján bizonyosan.


JoeYi
(őstag)
Blog

24km/h-val kb az emberek 1% tud futni, szóval valóban igencsak tempós futásnak számít :D Többség még tekerni se tud ennyivel. Rolleren elég para. Ajánlhatnátok sisakokat is akkor már...


Csapoati
(nagyúr)
Blog

24 km/h nem olyan sok embernél pillanatnyi sebességnek, Bolt pl 44-et is tudott.

PR0JECTNR56: A linkre nem kattintottam, a szövegben COD4 volt, azért kérdeztem.


Televan
(veterán)

MSI GTX 1660 Ti Gaming X 112.000 Ft -os ára mellett elég nagy baromnak kell lenni ahhoz,hogy valaki a 105.000 Ft -os MSI GTX 1660 Ti kártyát válassza. :)


zooliii
(csendes tag)

Hát nem tudom, de 2 ventis, 3 év garis RTX 2060-at már vehetek 115 ezerért, ahhoz képest nem túl jó opció a 112 ezres 1660Ti.
2070-ből is inkább a Giga Windforce-ot választanám 15k-val olcsóbban.
A rollerek érdekesek.


Chaser
(titán)
Blog

Gaming x ti 105-ert is van...mashol:)

Szerk:
Csapoati
Pillanatnyinak nem sok, csak folyamatosan emberek kozt sokra megy a pillanatnyi ertek hasonlitasaval

[ Szerkesztve ]


ttamas
(tag)

mindent így gondolok én is :)


ANOka
(senior tag)

Roller! :U
Legközelebb akciós mosogatógépet és hajszárítót is ajánlhatnátok! :W


nyunyu
(nagyúr)

Ez az 500W-os (=0.66LE) roller ez jogilag milyen kategória?

Nehogy úgy járj vele, mint az egyszeri falusi bácsika a hírekből, aki elektromos bicajjal próbált hazamenni a kocsmából, aztán a helyi yard fél év jogsielkobzással büntette ittas vezetésért.
Végül a bíróságon magyarázták el neki, hogy a segédmotoros kerékpár kategória 300W-nál kezdődik. (jogsi+sisak+0% alkohol...)


Angel1981
(veterán)

"ehhez képest az új GTX-ek egész elfogadható árcédulát kaptak"

Hogy mi van? :U


Alchemist
(őstag)

Pár km után Bolt-nak se fog menni a 24 km/ó-val. :)
Persze bringával azért lehet ennél jóval gyorsabban is menni.


Pityesz4734
(tag)

Ezek a kis kerekű rollerek pont nem alkalmasak városi "futkorászásra"
a kitűnő minőségű aszfalt és járda kombó miatt. :D


Csapoati
(nagyúr)
Blog

Elektromos roller, okosfunkciókkal. Mi a baj vele?

Chaser: Tudom én is, de ettől még lehet futótempónak nevezni. :)


Chaser
(titán)
Blog

ha a kedves szerző legalább negyed óráig tudja produkálni, akkor mindenféleképp :K ;]


nyunyu
(nagyúr)

Nem ez a Xiaomi roller szerepelt ~1 hónapja a hírekben, hogy milyen könnyen hekkelhető?

De.

[ Szerkesztve ]


BiP
(veterán)

(#3) JoeYi: Jaja, azért egy kiskerekű 1lábas valamin 24-25-tel száguldani tényleg komoly, szerintem is indokolt a sisak, ha valaki kihajtja.

(#4) Csapoati: De, azért nem kevés az. Ha Usain Bolt tudott 44-gyel menni, nem elvárható az átlagembertől, hogy akár a felével tudjon futni. Szerintem a nagy átlag örül, ha 10-15km/h-val tud futni, (4-6perc/km) egy edzettebb ember 20 fölé megy pár km-es távon.
Oké rövidsprintben, pár méteren elérhető a 24 pillanatnyi teljesítmény, de egy átlagfelnőttnek (pl. 30év felett) szerintem már ez sem menne.

Cod4: nekem is furcsa volt, mert a BlackOps4 az nem Cod4.

(#9) ANOka: Én is a fejemre csaptam, amikor megláttam, mondom mindjárt jönnek a kávéfőzők :)
Így, hogy elektromos, így szódával elmegy. De a drónok meg távirányítós autók után már nem csodálkozom semmin.

(#13) Pityesz4734: Meg a sok ember miatt. Szeretem, amikor a vasúti peronon a tömegben valaki elszáguld egy ilyennel 5centire a vállad mellett. Kicsit sem lesz tőle agresszív az ember.

[ Szerkesztve ]


Chaser
(titán)
Blog

napokban majdnem nekem jött valaki, nagy sebesség, nagy féktáv, pont nem városba való, maximum üres bicikliútra, aminek jó a minősége
mondjuk velem jól járnak, ha egyszer belém jön valami birka egy darabig biztos nem fogja elfelejteni


LionW
(tag)

Az egyik leghíresebb twitch streamer, Shroud is egy ilyesmi rollerrel balesetezett egy hete, csoda hogy túlélte.


Sinesol
(addikt)

Nem tudom mennyire jo vétel az a custom 1660ti, total felesleges a drága verziokat venni, alig fogyaszt valamit, nem kell ra extra hűtés. Arrol nem is beszelve hogy mar kicsit többért 2060 is van.

[ Szerkesztve ]


pusszycat
(veterán)

miért?


dagonya
(tag)

nagyon hiányolok valami jó rgb gamer roller ajánlatot


Pityesz4734
(tag)

Cipőben már létezik RGB verzió. ;) Ugribugri fényváltós ledsor a talpában.
Tele van vele az ázsiacenter, lehet vásárolni, kici occó, kínai. :DDD


Astroboy
(senior tag)

Hátsó fék? :F

nyunyu:Ez nem semmi...a stop még oké, bár az is lehet veszélyes ha rossz pillanatban történik, de a gyorsítás életveszélyes.


Akula
(senior tag)

tetszenek ezek a rollerek :R


Chaser
(titán)
Blog

mert úgy gyomron vágom, h érezni fogja a csiiiit' egy darabig, azért:) - csak azért nem pofán mert nem szeretnék esetleges 8 napon túli történetért idióta miatt illetékesekhez mászkálni -
nem baj ha valaki birka, csak engem kerüljön el
ha pl egy kis gyereknek megy neki az nem annyira vidám
szóval kedves rolleresek, okosanügyesen'


BerserkGuts
(aktív tag)
Blog

Valakinek vmi tapasztalata az ilyen elektromos rollerel?

Milyen távot bírnak 70/kiló/fővel? +Milyen gyakran kell tölteni? és Mennyi idő mire feltöltődik?


Pityesz4734
(tag)

Nekem az a tapasztalatom, hogy motorkerékpárról szemlélve lassúak. :DDD


BerserkGuts
(aktív tag)
Blog

és balcsira menet lerobbanak :DDD


macilaci78
(Korrektor)

Én például 196 cm vagyok és másfél mázsa. Ezek a rollerek általában 100 kilóig bírják, tehát egy nálam lényegesen kisebb ember ütközhet velem.


JoeYi
(őstag)
Blog

nekem meg 20 km/h-nál ragadt be a bringa kerék a villamossín mellé. A bringa azonnal megállt, én nem :) Kulcscsont és koponya torés. Túléltem, de nem ajánlom senkinek, szóval tapasztalatból mondom, hogy ilyen kis szarral minimum sisak, de még úgyse nyomja senki 20-al, mert ez még egy csatornafedélbe is megakadhat...


JoeYi
(őstag)
Blog

ahaaaa..... :) 7 éve futok heti legalább egyszer 5km-ert, és mégis max 18km/h-val tudok sprintelni 200métert mondjuk :) Szóval továbbra is tartom, hogy az emberek 1%-a, amibe természetesen beletartoznak az élsportolók is :)

[ Szerkesztve ]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Rövid rügyezés után virágba is borultam.

:DDD


Astroboy
(senior tag)

Synth hoztál a szürkeségbe? :P


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Hullámok hátán. :D


Pityesz4734
(tag)

A villamos sín mellé akármilyen kerék beszorulhat, olyan katasztrófális állapotban van egy-két helyen. :Y De kétkerekű járművel haladva én mindig nagy szögben megyek át rajta, úgy biztos nem szorul be semmi. ;)


Viszpi
(csendes tag)

Én egy carbon scooter S3-asal tolom majd egy éve, ha jó idő van. Kb hasonló mint a Xiaomi. 28V 10,4 AH-s akksi. 2A-es töltője van. Ennek a kereke kisebb csak 6,5"-os, de szélesebb és tömör gumi. Azért vettem ezt mert van kolléga akinek Xiamoi van és mesélték, hogy hátsó defekt előfordul azzal. Én meg nem akarok soha úgy járni menetközben, hogy "otthagy az út szélén". Továbbá ez kicsit kisebb és könnyebb is, mert karbonszálas így csak 8-9kg, ami egy kézzel is kényelmesebb cipelés a Xiaomi 12-13kg-jához képest. Ezzel fel tudok szállni ha kell pl szakadó esőben buszra is nyugodtan. Bevihetem kocsmába stb...
Majdnem ugyanannyi idő alatt beérek melóba vele reggelente mintha metróznék, nyilván ott beleértve a metróhoz eljutást, és onnan a céghez, ami nekem kb 2x10 perc plusz. Azaz így is úgyis kb 35 perc - kb 6 km-es táv, viszont nyáron nagyon nem mindegy, hogy a 3-as metróban már reggel is vagy 30 fok van nagy tömegben, kb nulla oxigénnel. Ráadásul zajlik a felújítása és a pótlás az nagyon durva reggel és késő délután fő időben.
A töltője mint egy laptoptöltő csak kicsit nagyobb, ha teljesen lemerítem akkor kb 4 óra a töltés, de azt nem szoktam, mert kímélem az akkut azaz betartom a 80-30 szabályt, hogy több ezer ilyen negyed/féltöltést bírjon.
Lassan 1000km-nél járok vele már. Ez is 24km/h-val tud menni, ami gyalogosok között járdán sok, ott mindig lassabban, óvatosaban megyek. Az útvanalamban az a szerencse, hogy van egy közel 1km-es tök egyenes szakaszom 4m széles járdával, házak és bekötő utak nélkül, így ott végig maxon megyek :) Úgy vettem le hogy ez egy átlagos biciklus tempó, néha én előzök meg egy bringást, néha ők előznek engem. Ami nagyon veszélyes az házak kapualja, nem néznek az ember arra amerre mennek, telefon a kézben stb... Elém is léptek már ki nem egyszer, de még nem ütköztem soha mert nagyon figyelek és lassabban megyek ilyen helyeken ill sok emberek mellett.
Ami szuper, hogy sokszor pláne este gyorsabb vagyok a tömegközelkedésnél, pl deákról átértem a móriczra gyorsabban mint a 7 perccel később induló villamos... de ha már át kell szállni egy röidebb távhoz egy 20-25 perces útnál ami az átszállással néha +10 perc ha lekésed, akkor abszolút gyorsabb egy ilyen elektromos roller. Vagy ha van egyirányú úton zárt kerépkársáv ott is jól lehet menni és ott nincs gyalogos se :). Bár utóbbinak még utána kell nézni, hogy jogilag minek minősül ez, lehet-e... mondjuk sima rollerrel és görkorival is mennek az emberek ilyen helyen bőven...

[ Szerkesztve ]


JoeYi
(őstag)
Blog

mint mindenki. Aztán egyszer nem figyel az ember... :)


pusszycat
(veterán)

Régebben sokat jártam futni,és mindig azt hiszem,h még mindig abban a kondiban vagyok mint anno. Ebben az évben első alkalommal mentem futni de már versenyeztem a többi futóval,persze 190-et verte a pulzusom. :DDD Ezt onnan tudom,h vittem a honor band 4-et. Szóval ne,első alkalommal ne... :)
Amúgy 12 km/h a kocogó tempóm.


JoeYi
(őstag)
Blog

ez ismerős. Nekem mindig 185 fölött van futás közben, pedig 22 alatti a BMI-m és megy az 5 perc/1km. Kivizsgáltattam, de azt mondták ilyen vagyok és kész. A megoldás az lett, hogy nem mérek szívritmust :D

[ Szerkesztve ]


fRooStzzZ
(senior tag)

Igen, ismerek olyat akit 18 hónapra eltiltottak a vezetéstől (B/C) egy elektronyos bicaj miatt.
A bíróságon sem tudták hova tenni ezt az egész dolgot, de mivel nem az első eset volt ittas vezetés miatt így maradt az ítélet.
Azért ez vicc tényleg, hogy bicaj vagy roller, és ugrik a jogsid ha nem figyelsz oda. :W


pcsullog
(tag)

Velem is hasonlo. 30 km/h villamossin elso kerek, majd repultem elore. Csodaval hataros modon csak a ball konykokom ugrott ki, semmi mas nem lett. Pedig see sisak, see semmi. A fejem 5 centire all meg a beton jarda szegely szeletol. Azt hiszem mazlim volt.


JoeYi
(őstag)
Blog

nekem is végülis, nem lettem cserepes növény :)


pcsullog
(tag)

Az a lenyeg!


Balika911
(nagyúr)

Mennyi a maximum pulzusod, illetve mennyi ideig bírod tartani a 185-öt? Ha pl. 10-20 perc után már nagyon lihegsz és netán lassulsz is, akkor nem ilyen vagy, hanem magadhoz képest gyorsan futsz. :)

(Én speciel 19 percig tudtam 181-es átlagpulzuson menni egy versenyen anno, kb. 3:50-es tempóban. De azt hittem, beledöglök. Nekem vagy 192 vagy 194 volt a maximum, saját mérés szerint. Már nem emlékszem pontosan.)

A pulzusmérésnek épp az lenne a lényege, hogy mutassa, mikor érdemes visszavenni, vagy éppen gyorsítani.

[ Szerkesztve ]


pusszycat
(veterán)

Maximális pulzus = 205 mínusz az életkor fele; plusz 5 ha nő; plusz 5 ha elit atléta. Tehát a 36 éves férfi

sportoló max pulzusa a fenti képlet szerint: Max pulzus = 205-18+0+0=187.

Pl. 220 az nem maximális pulzus,hanem szívroham.

A 200-at nem ajánlatos meghaladni,semmilyen körülmények között.


Balika911
(nagyúr)

A maximális pulzust meg kell mér(et)ni. A különböző képletek vagy pontosak, vagy nem, hiba ezekre hagyatkozni.

[ Szerkesztve ]


JoeYi
(őstag)
Blog

most 34 vok, 28 évesen mértem utoljára sport közben, akkor még mellkasi mérővel. 205-206 körül volt a max, de akkor inkább leálltam. Most sztem egy olyantól eldőlnék, mint egy zsák búza :) Voltam terheléses szívvizsgálaton anno, azt mondták ilyen vagyok és kész :)

Egy biztos, a nyugdíjas kor miatt nem félek :) Egy átlagembernek napi kb 6 milliót ver a szíve, nekem kb 7.5M-et. Ha csak nem különösen erős a szívem, akkor előbb elfog kopni a kelleténél...

üzenetek