üzenetek

hozzászólások


Hieronymus
(senior tag)
Blog

Nem jól értetted. Ráadásul a Moiré effekt te keverted bele.

Minél nagyobb a felbontás, annál alakhűbb a megjelenítés. Elegendő megnézni egy focimeccset, SD, HD és 4K natív felbontásban azonos méretű kijelzőn. Nem lesz olyan távolság, ahol az SD pont olyan jó lesz, mint a 4K.
A telefonok felbontása sem marad meg 640x480-ban. Pedig kiszámítható lenne, hogy a nézett távolságból annyi pont elég, mert már látni a pontokat darabonként.


Teasüti
(veterán)
Blog

Szerintem olvass vissza egy kicsit!


Tetsuo
(tag)

Igen, a tartalom minőségétől függ, mert a mozifilmek képét elmossák, hogy véletlenül se alakuljon ki a Moire és így éles vonalak sincsenek a filmekben, de ennek nem kell így lennie.
A kijelző felbontásának a növelése megszünteti az említett hibát.


Teasüti
(veterán)
Blog

Értem.
Egyébként a túl éles kép sok esetben kerülendő, nem jó az.. Nagy divat vmilyen diffúziós szűrőt használni, pl. Black Pro Mist lencséket, vagy post-ban emulálni a Mist szűrőt. Nekem pl. első dolgom csökkenteni az élességet az apró kamerák (akciókamera, telefon) túlélesített képeiről. Sokkal kellemesebb képet kapok így.


stellaz
(aktív tag)

Hát, én monitort nézek kb. 15 éve. Mikor volt otthon 82 centis hagyományos tévé, akkor is inkább pc-t használtam. Most aránylag szép képű, IPS ultrawide monitort nézünk itthon, engem nagyon zavar, hogy a fekete az szürke.


Ren Hoek
(veterán)

Szerk: Nem neked írtam, új választ akartam.

Jelenleg kb 750 órát ment statikus tartalom az AMOLED telefonon, eddig beégés nélkül.

Rtings Burn in tesztben kb 300-350 óra után már látszott valami LG OLEDen, de inkább a hírcsatornásoknál.

Jó hír hogy játéknál és filmeknél egyiknek sem lett komolyabb baja, 5000 órák után...

Nagyon oda kell verni, hogy beégjen az a TV.

Szerintem filmnézéssel és 20-30 óra/játékkal kb lehetetlen.

[ Szerkesztve ]


EVL2
(aktív tag)

Nem igaz hogy nem érted, nálunk a logó is szarabb, de sokkal sokkal mint bárhol máshol az univerzumba! ;] :P

Borzalmas hogy milyen körülmények között kell a magyar embernek tv-zni. :U

A rossz képminőségű logó köztudott hogy hamarabb bég az oledbe mint pl: a svájci ami már 19k és apróbb pixelekkel ég be, ez által nem teszi tönkre a tvt. Ha teheted költözz Svájcba ott kevésbé bégnek a tv-k, de nehogy Szomáliába mert ott a gyenge minőségű logók miatt egész nap bégnek a tv-k.

[ Szerkesztve ]


negyedes
(addikt)
Blog

johet, csak legyen normalis arban. :K


Interceptor
(addikt)

Mi van akkor ha mondjuk a család egyik tagja napközben ezeket a 720-as csatornákat nyúzza, míg a többiek máskor 4k filmeket néznek szabadidejükben? Ez csak egy példa , de ezért ne vegyen oledet? Már piacot veszít a gyártó. Amúgy meg 720p-n nem jön át a jobb képminőség filmeknél csak 4k-ban? Ugyan már. Persze aláírom a 4k lenne az igazi.

[ Szerkesztve ]


Interceptor
(addikt)

Erre van egy logo luminance eljárása az lg-nek úgy tudom. Szerintem oledet egyedül annak nem érdemes venni aki monitornak netezéshez vagy játékhoz is használná a megjelenítőt nem csak szimpla filmnézésre.

[ Szerkesztve ]


xboxfreak
(tag)

Te azért nem vagy 100%-os ... van itthon pár OLED TV, Samsung 8K TV ... emellett Netflix 4K, HBO GO és fullos UPC előfizetés ... mondjuk úgy, hogy telik arra, hogy ne legyek igénytelen ... van xbox 1x, ps4 pro, nintendo switch stb stb illetve nagyjából 80TB synology háttértár tele 4K anyagokkal (mind megvan lemezen is) és egy számodra ismeretlen nevű médialejátszó ... Alienware desktop PC, laptop, meg néhány tablet és macbook ... és 4K projector stb stb

Arra hivatkozni, hogy akinek telik OLED-re az ne nézzen TV-t ... ezt mondd a gyerekeknek a Nickelodeon Jr előtt ülve ...

Kérlek mutass egy olyan országot ahol 4K-ban jön a TV adás ... csak, mert Angliában pl a SKY Sports HD is csak 1080i ... biztos igénytelen aki TV-n nézi a meccseket.


xboxfreak
(tag)

Megjegyzem a 10 évvel ezelőtti philips plazmám sem égett be, a pioneer kuro-m sem és a mostani OLED-ek sem fognak ha nem vagy teljesen barom és direkt megpróbálod tönkretenni.

Az LCD nálam egyébként kiesik, mert nincs rajta fekete amit a plazma óta megszoktam.
Mielőtt felrobbannál ... a samsungon is játszom és nagyon jól működik a felskálázó ... ráadásul éppen most tolom az LG W8-on a division 2őt és nem fog beégni ... az egy hülye duma.


Ren Hoek
(veterán)

Azért a plazma némileg más volt.

Itt a kumulatív beégés is számít...(Plazmánál jobban számított ha egy blokkban ment rajta a konstans tartalom)
Ez nem olyan. Avagy fél óra reggel, pihenteted és este fél óra, az 1 órának számít. (LG közleménye az RTINGS-nek)
Na persze amíg tud kompenzálni az elektronika, nincs gond.

Mondjuk ez személyes preferencia, de B7-emen én nem nézek TV-t, és nagyon max 20 óra egy játék... bár mostanában időm se volt rá.

Ha jól emlékszem a 8-asokban nagyobb a vörös pixel, így még egy fokkal védetebb piros logókra.

[ Szerkesztve ]


zorrokalap
(tag)

Samsung Galaxy S4 nekem beegett 4 ev utan, de csak az egyik szin es csak teszt progival latszodott, normal hasznalat kozben semmit se lehetett eszrevenni.


sb
(veterán)

Off:
Tavaly még 2-3000 órákat mértek.
Monitorként a statikus tartalommal, főleg képrészletekkel lehet gond. Fejlécek, ikonok, stb... nem a teljes képpel. Önmagában egy-egy játék, film, stb... biztos nem nagyon égeti be.

On:
Jöhet a kisebb méret. Ha tavaly lett volna 50" alatt valószínűleg azt vettem volna "második" TV-nek.
55-65"-ra még várnék kicsit. Bár árban már voltak jó akciók, de a fenti felhasználási feltételek mellett még nem erőltetném annak cseréjére.

szerk: Az S7 nálam is beégett.

[ Szerkesztve ]


mepet
(addikt)

"Jönnek a kisebb OLED tévék"
A francba! Eddig ez volt a kifogásom, hogy miért kell még nagyobb tévé, most kereshetek újat... Már a 49"-os LCD-t is szokni kellett a kis szobában, de már elhatároztam, hogy az 55 még belefér a következő cserekor.

[ Szerkesztve ]


kilua
(junior tag)

Nem csak a beégés a baj az oleddel, hanem keresettek rá arra mi az a "black crush" a kontraszt arány tényleg jó, de sok részlet elveszik. egyelőre még nem vennék oledet.

[ Szerkesztve ]


Ren Hoek
(veterán)

Hát LCD-nél ezen nem kell aggódni, mert nincsenek egyáltalán feketék :D


Jaffafa
(aktív tag)

Két éve van egy 65"-os LG Oled itthon és napi 4-6 órát megy vegyes használatban (TV/Stream/PS4 etc.). Hogy-hogy nem, eddig még nem égett be. Micsoda meglepetés... (A normálisabb OLED teszteket elnézve, elöbb fog behalni a táp vagy valami más, mint hogy beégjen a panel. De azért te csak okoskodj tovább nyugodtan :))

A hírhez: Hát nemtom gyerekek. Elöször óriási volt a 65" (42" után) aztán rá 3 hétre már nem is volt olyan nagy és most már biztos, hogy 80"+ lesz a következö :)

[ Szerkesztve ]


sb
(veterán)

Szobafüggő.
Nappaliba az 55" helyére én is 65-öt vennék legközelebb, de a hálóban 50" is nagy. Sokszor fekete kerettel megy az esti film és nem hiányzik a full méret. :)

üzenetek